کنترل فرزندان در اینترنت را چگونه انجام دهیم ؟ و آنها را از خطرات احتمالی دور نگه داریم
آگوست 10, 2020مزایا و معایب اینترنت برای نوجوانان را بشناسید و آنها را کنترل کنید.
آگوست 16, 2020امروزه ما دیگر کودکان و نوجوانان را در گوشه و کنار خیابان یا حتی حیاط خانه ها در حال بازی و گفت و گو نمی بینیم. در واقع آنها جدید ترین گوشه های خیابان ، بزرگترین اجتماعات و مراکز تفریحی را دقیقا در خانه ها و از طریق اینترنت یافته اند. آنها یک مدل الکترونیکی از دنیای واقعی هستند. برای بسیاری از نوجوانان این پاتوق های فضای مجازی چیزی کم ارزش تر از محیط های واقعی نیست. شاید در ظاهر این حضور در فضای مجازی و دور ماندن از اجتماعات واقعی چیز خطرناکی به نظر نرسد . اما در بلند مدت عوارض و خطرات ناشی از این نوع وابستگی نمایان خواهد شد. متاسفانه از آنجایی که بسیاری از والدین به خوبی با فضای مجازی آشنا نیستند فرزندانشان را در این محیط رها کرده و نمی دانند که کنترل نوجوانان در فضای مجازی هم همچون فضای واقعی یک ضرورت و لازمه ی تربیت می باشد.
اما سوالی که پیش می آید این است که چه چیزی نوجوانان را به دنیای اینترنت سوق می دهد؟ مزایا و خطرات کاوش آنها در این قلمرو جدید که به خوبی ممکن است به سنگ بنای هزاره جدید تبدیل شود ،چیست؟ والدین چگونه می توانند کنترل نوجوانان در فضای مجازی را به دست خود بگیرند.
آنچه در این مقاله خواهید خواند :
چه چیزی نوجوانان را به سمت اینترنت سوق می دهد؟
قبل از اینکه بخواهیم درباره کنترل نوجوانان در فضای مجازی بدانید. بد نیست که بدانیم اصلا چرا نوجوانان تا این حد به اینترنت علاقه نشان می دهند ؟
برای پاسخ به سؤالات بالا، ابتدا بیایید برخی از زیربناها ، نیازها و انگیزه های درونی نوجوان را در نظر بگیریم. هیچ یک از این اطلاعات جدید نیست. روانشناسان و والدین مدتهاست که این چیزها را می شناسند. با این وجود ، این اصول اساسی و آشنا می توانند ابزاری بسیار آرامش بخش برای درک این موضوع باشند. که چرا نوجوانان در این سرزمین به ظاهر عجیب و غریب به نام فضای مجازی اینقدر علاقه نشان می دهند:
اکتشاف هویت
دلایل زیادی برای علاقه نوجوانان به اینترنت وجود دارد. اما مهم ترین دلیل که منجر به ایجاد ارتباطات خارج از عرف در این محیط نیز می شود، کشف هویت در نوجوانی می باشد.
در واقع کشف هویت یک پروسه مادام العمر است که همه ما درگیر آن هستیم. اما برای نوجوانانی که در سن بلوغ و در آستانه مستقل شدن هستند، این مسئله بسیار جدی تر است. همیشه برای نوجوانان این سوالات پیش می آید که من چه نوع شخصی هستم؟ من می خواهم با زندگی خودم چه کنم؟ چه نوع روابطی را می خواهم؟ اینها سؤالاتی سنگینی است و برخی از پاسخ ها را می توان در فضای مجازی یافت.
صمیمیت و تعلق
در دوران نوجوانی ، انسان به شدت تمایل به ایجاد روابط صمیمی جدید ، خصوصاً رابطه با جنس مخالف ، دارد. آنها به دنبال رفقا و گروه های جدیدی هستند که بتوانند احساس تعلق را در رابطه با آنها داشته باشند. همه این روابط به بخش بزرگی از کشف هویت شخصی خود تبدیل می شوند. در اینترنت مجموعه ای از افراد و گروه های تقریباً بی حد و حصر برای ارتباط برقرار کردن وجود دارد – انواع افراد و گروه ها با انواع شخصیت ها ، سوابق ، ارزش ها و علایق.
جدایی از والدین و خانواده
جستجوی نوجوانان برای یافتن هویت ، معمولا با روابط و گروه های مجازی کمی التیام می بخشد. نوجوانان تمایل دارند با هم سن و سالان خود وقت بگذارنند و بیش از پیش تمایل به استقلال و جدایی از والدین دارند. از همین رو اینترنت به پناهگاهی تبدیل می شود که بسیاری از این نیازها را برآورده می کند.
این یک روند هیجان انگیز است ، و فضای مجازی مکانی مهیج برای تحقق آن نیازها می باشد. بخصوص وقتی والدین تقریباً هیچ چیز در مورد اینترنت نمی دانند! از طرف دیگر ، نوجوانان نیز نسبت به روند جداسازی / جداشدگی کمی مضطرب هستند. از این گذشته ، تکیه بر مادر و پدر مزایایی دارد. نکته جالب در مورد اینترنت و شاید یکی از دلایلی که آن را برای برخی از نوجوانان جذاب می کند – این است که مرتباً از این دوگانگی مراقبت می کند. آیا می خواهید با افراد جدیدی ملاقات کنید ، کارهای هیجان انگیزی انجام دهید ، جهان را کشف کنید؟ آیا می خواهید در خانه بمانید؟ می توانید هر دو را همزمان انجام دهید ، بصورت آنلاین.
سرخوردگی های بلوغ
یک نظریه قدیمی درباره دوران نوجوانی اعلام کرد که این دوره “طوفان و استرس” است. این تئوری ممکن است کمی ملودرام باشد . اما مطمئناً دوران نوجوانی می تواند دوره ای دشوار و ناامیدکننده از زندگی باشد. انتظارات از مدرسه ، خانواده و دوستان می تواند طاقت فرسا باشد. با تمام آن ناامیدی ها ، از جمله موارد جنسی و پرخاشگری چه کنند؟ آنها باید تمام این ها را در جایی تخلیه کنند. همین جاست که اینترنت به آنها خوش آمد گفته و آنها پا در دنیای ناشناس و آسانی میگذارند که با یک کلیک می توانند از آن خارج و یا داخل شوند.
جایی که نوجوانان در آن وقت می گذارند
از آنجایی که ممکن است برخی از خوانندگان و به خصوص والدین مسن تر با اینترنت آشنا نباشند . بگذارید به طور خلاصه برخی از مکانهایی که ممکن است نوجوانان به طور مکرر از آن استفاده کنند را توضیح دهم. تا به والدین در کنترل نوجوانان در فضای مجازی تا حد زیادی کمک کرده باشم.
دنیای نسبتاً پیچیده فضای مجازی را به 6 دسته اصلی تقسیم می کنم که برای کنترل نوجوانان در فضای مجازی باید با آنها آشنا باشید:
وب سایت ها
وب سایت صفحات یا مجموعه صفحاتی است که نوجوانان می توانند از آنها بازدید و مطالب آنها را مطالعه کنند. ممکن است یک توضیح کوتاه یک صفحه ای از یک ستاره راک باشد که نوجوانان در آن خود را توصیف می کنند. یا مقاله ای درباره انقلاب فرانسه یا یک کتاب کامل آنلاین باشد. صفحات وب همچنین ممکن است شامل تصاویر ، کلیپ های ویدیویی ، صداها و موسیقی باشد. صفحات وب یک کتابخانه آنلاین گسترده چندرسانه ای است که هر موضوعی را که می توانید تصور کنید ، پوشش می دهد. آنها شامل نوجوانان مشتاق برای کشف هویت و جهت گیری در زندگی دارای ایده ها ، بینش ها و چشم اندازهایی می باشد.
گروه ها و گروه های ایمیل
ایمیل یکی از آسانترین وسیله ها برای استفاده ، انعطاف پذیر و قدرتمند برای برقراری ارتباط است. ایمیل به عنوان اولین محیط برقراری ارتباط و فرستادن پیام به صورت الکترونیکی شناخته می شود.
اما ایمیل چیزی بیش از یک نامه الکترونیکی است که از طریق اینترنت راه اندازی شده است. تبادل ایمیل بیشتر شبیه مکالمه در حال انجام است. روابط ظریف و پیچیده می توانند از طریق تعامل مکرر ایمیل ایجاد شوند. ایمیل به یک “فضای” روانشناختی تبدیل می شود که در آن نوجوانان در کنار هم زندگی می کنند. ایمیل در یک زن و شوهر می تواند یک رابطه بسیار صمیمی و عاطفی ایجاد کند. گروه هایی از افراد همچنین می توانند از طریق “لیست ها” از طریق ایمیل ارتباط برقرار کنند و همچنین با عنوان “listervs” شناخته می شوند. برای برخی افراد ، ویژگی جذاب ارتباط فقط متن ، از جمله ایمیل این است که شما شخص دیگری را نمی توانید ببینید یا بشنوید. این ممکن است باعث شود که این رابطه تا حدی مبهم و ناشناس باشد ، و این تمایل به ترغیب مردم برای گفتن چیزهایی است که معمولاً آنها را نمی گویند . آنچه روانشناسان آنرا “اثر ضد انحراف آنلاین” می نامند.
اتاق های گفتگو
اتاق های گفتگو نیز مورد علاقه بسیاری از نوجوانان است. در اتاقهای گپ و پیام فوری ، نوجوانان در “زمان واقعی” با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند. به عبارت دیگر ، همه در همان زمان در رایانه خود نشسته اند ، پیامهایی را به یکدیگر ارسال می کنند که به پایین صفحه می روند. هر کس می تواند پیام ها را به عنوان افراد یا دوستان خود صحبت می کند ، مشاهده کند. همچنین می توان پیام شخصی را به شخص دیگری ارسال کرد که گروه نمی تواند آن را ببیند. در این دسته از ارتباطات “همزمان” ، ممکن است از طریق پیام های متنی از طریق تلفن های همراه نیز پیامک ارسال کنیم ، اگرچه نوجوانان نیز از این نوع ارتباطات متنی برای مکالمات با تأخیر ، “ناهمزمان” استفاده می کنند.
اتاق های گفتگو به نوعی همان گروه هایی است که در پیام رسان هایی همچون تلگرام، واتس اپ و … وجود دارد. که متاسفانه بسیاری از روابط خارج از عرف نیز از طریق همین گروه ها شکل می گیرد. و والدینی که کنترل نوجوانان در فضای مجازی را می خواهند به دست خود بگیرند بسیار از بابت حضور فرزندانشان در گفتگوهای آنلاین نگران هستند.
علاوه بر این برخی از نوجوانان دوست دارند با تغییر نام ، سن ، هویت یا حتی جنسیت خود را به روشی تخیلی ارائه دهند. برخی از محیط های گپ (به عنوان مثال ، MUD) به یک دنیای خیالی بسیار پیچیده تبدیل می شوند که در آن نوجوانان انواع و اقسام نقش ها و سناریوهای تخیلی را ایجاد می کنند. این مانند یک رمان زنده و پر از شخصیت ها و توطئه ها است ، یا یک مهمانی بسیار استادانه هالووین با قوانین و فرهنگ بی نظیر خاص خود. همانطور که از طریق ایمیل ، عدم مشاهده یا شنیدن شخص دیگر ، چت را به حالت ارتباطی مبهم و ناشناس تبدیل می کند . خصوصاً به این دلیل که ممکن است افراد دیگر حتی نام واقعی شما را نشناسند بلکه فقط نام کاربری شما را داشته باشند که می تواند هر اسمی تخیلی باشد که شما انتخاب می کنید.
تابلوهای پیام
که بعضی اوقات با نامهای مختلف (“تالارهای گفتگو” ، “گروههای بحث” ، “گروه های خبری”) فراخوانی می شود . یک صفحه پیام مانند صفحه اعلانات الکترونیکی است. افراد به یک سایت خاص در اینترنت وصل می شوند و پیام هایی را به یکدیگر ارسال می کنند. برخلاف گروه های گفتگو، این مکالمه در زمان واقعی نیست. هر زمان که بخواهید می توانید به سایت بروید و پیام هایی را که دیگران نوشته اند بخوانید. هر گروه معمولاً به یک موضوع خاص بحث اختصاص می یابد . مانند یک گروه راک. Usenet ، خانه اصلی این گروه خبری ، حاوی ده ها هزار گروه است که تقریباً به هر موضوعی که می توانید تصور کنید اختصاص داده شده است. برخی از این گروه ها برای بسیاری از نوجوانان ، خانه های دور از خانه هستند. برخی از وب سایت ها از این قالب “بولتن بورد” نیز استفاده می کنند. بار دیگر ، مانند ایمیل و چت ، ارسال های گروه خبری می توانند یک سبک بسیار ناشناس ارتباط برقرار کنند.
وبلاگها
یکی دیگر از انواع “ناهمگام” ارتباط متنی ، مانند ایمیل هستند. وبلاگ ها نوعی ژورنال یا دفترچه خاطرات آنلاین هستند. نوجوانان غالباً از آنها استفاده می کنند تا آنچه را که فکر می کنند و در مورد حوادث روز خود احساس می کنند ، ثبت کنند. آنها می توانند دسترسی به وبلاگ خود را محدود کنند تا فقط دوستان بتوانند پاسخهای مربوط به مطالب خود را بخوانند و ارسال کنند . اما غالباً مجله آنلاین آنها برای هر کسی باز است . واقعیتی که گاهی اوقات با تایپ کردن افکار و احساسات درونی خود فراموش می کنند. نوجوانان همچنین ممکن است از وبلاگهایی مانند صفحه پیام استفاده کنند تا در مورد موضوعات مورد علاقه برای آنها گفتگو با دوستان خود انجام دهند. نوجوانان مبتکر ممکن است یک وبلاگ را به عنوان ژورنال برای یک شخص خیالی که آنها ایجاد کرده اند ، یا برای یک گروه یا سازمانی معتقد به وجود آورند. غالباً آن وبلاگ شوخی درونی برای نوجوانان و دوستان آنها است.
کنفرانس ویدیویی
یکی دیگر از ویژگی های جدید فضای مجازی است. با استفاده از دوربین فیلمبرداری و میکروفون ، افراد می توانند در هنگام صحبت یکدیگر را ببینند و بشنوند. با این حال ، هزینه و تنوع مشکلات فنی مرتبط با کنفرانس ویدئویی با کیفیت بالا ، آن را به شکل بسیار کمتری از ارتباط برای نوجوانان تبدیل می کند. معمولاً فقط تکنیک های رایانه سخت افزاری بیشتر در معرض این چالش هستند. حدس من هم این است که برای بزرگسالان به اندازه حالتهای ناشناستر و / یا فانتزی مبتنی بر تعقیب در فضای مجازی ، سرگرم کننده نیست.
اکنون که همه ما با مکانهایی که ممکن است نوجوانان در آن به سر بکشند آشنا هستیم ، بیایید روی جوانب مثبت و منفی آنچه در آنجا انجام می دهند متمرکز شویم. نکته مهمی که باید در فضای مجازی به خاطر بسپارید این است که نقاط قوت آن نقاط ضعف آن است. مانند بسیاری از چیزهای زندگی ، بدی هم با خوبی همراه است.
کنترل نوجوانان در فضای مجازی
چه آن را دوست داشته باشیم و چه نباشیم ، کامپیوترها بخشی از زندگی مدرن هستند. یادگیری در مورد آنها دیگر یک مهارت خاص نیست و همه ما باید برای زنده ماندن در هزاره جدید درباره آنها بدانیم. همه نوجوانان نیز باید با رایانه احساس راحتی کنند. آیا کار دیگری وجود دارد که حداقل به دانش رایانه نیاز نداشته باشد؟
نوجوانان ممکن است با رایانه به امور مهم بپردازند و با استفاده از اینترنت نیز به اکتشافات جدیدی دست یابند. اما مسئله ای که همه ی ما از آن آگاهیم این است که در محیط اینترنت آنقدر خطر و تهدید برای یک نوجوان کم تجربه وجود دارد که ممکن است قبل از انجام هر کاری در دام افراد سوء استفاده گر افتاده و یا به شکلی دیگر از اینترنت آسیب ببینند.
بنابراین والدین قبل از هر چیز باید هوای فرزندشان را در این محیط داشته باشند و به نوعی کنترل نوجوانان در فضای مجازی را به دست خود بگیرند. تا قبل از رخ دادن حادثه ای جبران ناپذیر از آن جلوگیری نمایند.
برای کنترل نوجوانان در فضای مجازی راه و روش های بسیاری ارائه می شود که هر یک ممکن است با شخص خاصی همخوانی نداشته باشد. اما روشی که بیش از همه برای کنترل نوجوانان در فضای مجازی توسط کارشناسان توصیه میشود ، استفاده از نرم افزارهای کنترلی و نظارت از راه دور بر فرزندان است. که در ادامه بیشتر درباره آنها خواهیم گفت.
نرم افزار کنترل فرزند چیست ؟
همانطور که گفتیم با توجه به محیط پرخطر اینترنت برای کودکان و نوجوانان ، استفاده از بهترین نرم افزار کنترل خانواده توصیه می گردد. اما این نرم افزار ها دقیقا چه کاری انجام می دهند؟
نرم افزارهای کنترلی با باز کردن دسترسی های گوشی موبایل و یا به اصطلاح آمیانه هک گوشی موبایل فرزند ، امکان نظارت و مشاهده تمام فعالیت های فرزند را از راه دور به والدین می دهد.
به این صورت که با نصب یک نرم افزار برروی تلفن همراه فرزند و داشتن یک پنل کاربری برروی دستگاه موبایل یا کامپیوتر والدین ، بدون متوجه شدن فرزند تمام فعالیت های او برای والدین ارسال می گردد. حتی والدین می توانند استفاده از اینترنت توسط فرزندان را محدود کرده و بسیاری از سایت ها را فیلتر نمایند.
برنامه کنترل نوجوانان در فضای مجازی ، برنامه ای است که بتواند توقعات شما به عنوان والدین را که شامل
- نظارت کامل بر فعالیت ها و پیام های ردوبدل شده در شبکه های اجتماعی
- محدود سازی اینترنت فرزندان و ارسال هشدار به والدین هنگام استفاده بیش از حد از اینترنت
- محدودسازی و یا فیلتر برنامه ها و سایت های نامناسب
- نظارت کامل بر تماس ها و پیامک های موبایل
- و همچنین ردیابی موقعیت مکانی فرزند
می شود را به خوبی برآورده سازد.
بهترین برنامه کنترل فرزند
تا به اینجا که با اهمیت و ضرورت استفاده از برنامه کنترل فرزند بیش از پیش آشنا شدید . وقت آن رسیده که با یکی از بهترین برنامه هایی که در این زمینه فعالیت دارد ، آشنا شوید.
در سال های اخیر در سراسر جهان نرم افزارهای بسیاری در حوزه کنترل نوجوانان در فضای مجازی طراحی و ساخته شده است . اما تعداد کمی از آنها توانسته اند توقعات والدین را به طور کامل برآورده نموده و رضایت آنها را جلب کنند.
یکی از برنامه هایی که به جرئت می توان گفت از اولین ها و بهترین های ایران است . نرم افزار plc spy می باشد. این برنامه یکی از برنامه هایی است که توسط سامانه کنترل فرزند و با هدف نظارت بر فرزندان و کنترل نوجوانان در فضای مجازی ساخته شده است.
برنامه کنترل گوشی plc spy تاکنون رضایت هزاران کاربر را جلب نموده و به نامی آشنا برای والدین مدرن تبدیل شده است.
plc spy در دو نسخه ساخته شده است :
1-نسخه اول را میتوان برروی گوشی فرزند نصب کرد و به محض اتمام فرایند نصب آیکون مخفی خواهد شد که باهوشترین فرزندان هم قادر به پیدا کردن آن نمی باشند.
2- نسخه دوم نرم افزار PLC که با نام PLC PLUS منتشر شده است، کنترل گوشی فرزندان را از راه دور و بدون دسترسی انجام می دهد.
به این صورت که شما می توانید نرم افزار را با آیکون دلخواه خود مثلا تلگرام بدون فیلترشکن برای فرزندتان ارسال کنید و از او بخواهید تا برروی لینک ارسالی شما کلیک نماید. به محض کلیک فرزند، نرم افزار به طور خودکار نصب شده و سپس از لیست برنامه های موبایل او پنهان می شود تا فرزندتان متوجه عملکرد برنامه نشود. قابلیت های منحصر به فردی که در این نسخه به برنامه اضافه شده است، قابلیت شنود مکالمات و مشاهده تصاویر اطراف توسط دوربین گوشی فرزند می باشد.
برای دانلود نرم افزار کنترل والدین PLC SPY یا کسب اطلاعات بیشتر درباره نحوه عملکرد این برنامه می توانید برروی لینک قرمز رنگ زیر، کلیک نمایید.