نرم افزار کنترل اینترنت فرزندان چیست و چگونه عمل می کند ؟
جولای 16, 2020محدود سازی اینترنت برای کودکان و نوجوانان
جولای 20, 2020این روزها استفاده بیش از حد کودکان از اینترنت به یک معضل برای والدین تبدیل شده است. و بسیاری از آنها را نگران کرده که البته جای نگرانی هم دارد. چرا که اینترنت بیش از آنکه برای کودکان مفید واقع شود ، دارای مضرات و خطرات فراوانی برای آن ها می باشد. اما متاسفانه بسیاری از والدین در کنترل استفاده فرزندانشان از اینترنت ناتوانند. و همیشه این سوال برایشان هست که چگونه کودکان را از فضای مجازی دور کنیم ؟
آنچه در این مقاله خواهید خواند :
اینترنت و کودکان
از هر 5 کودک که از اینترنت استفاده می کنند ، 1 نفر مورد سوء استفاده جنسی آنلاین قرار می گیرد. 2 نفر از آنها نیز فیلم های مستهجن ناخواسته را مشاهده می کنند. و تقریبا 60 درصد از نوجوانان از طریق یک غریبه پیام هایی دریافت کرده اند که نیمی از آنها پاسخ داده اند.
همان طور که می دانید ، اینترنت یک راه عالی برای ارتباط سریع با دوستان و آشنایان است . علاوه بر این یک محیط پر از اطلاعات متفاوت از سراسر دنیا می باشد. همچنین می تواند یک مکان بسیار مناسب برای تعلیم و آموزش کودکان باشد . اما متاسفانه شمشیر اینترنت لبه ی دیگری دارد که بسیار خطرناک مخصوصا برای کودکان می باشد.
هکرها ، کودک آزاران ، دزدان سایبری ، تهدید و سوء استفاده از تصاویر شخصی ، محتوای نامناسب و غیر اخلاقی و موارد بسیار دیگر ، از خطراتی هستند که در محیط اینترنت کودکان را تهدید می کند.
در این مقاله ، ما دانش خود را در مورد محافظت از بچه ها در مقابل تاریکی اینترنت به اشتراک می گذاریم. به این سوال که چگونه کودکان را از فضای مجازی دور کنیم ؟ پاسخ خواهیم داد. و به نحوه نظارت بر استفاده از رایانه و دستگاه تلفن همراه آنها ، نحوه تنظیم کنترل والدین برای اطمینان از عدم مشاهده محتوای نامناسب و موارد دیگر خواهیم پرداخت.
چگونه کودکان را از فضای مجازی دور کنیم ؟
در پاسخ به این سوال که چگونه کودکان را از فضای مجازی دور کنیم باید گفت که این اصلا راه ساده ای نیست . چرا که به طور کلی مغز انسان دنبال پاداش های سریع ، خوشی ، لذت و راحتی است.
این موضوع را احتمالا بارها در خود مشاهده کرده اید که هنگامی که باید درس بخوانید ، ذهنتان تمایل به خوابیدن ، در اینترنت گشتن و یا هر کار راحت دیگری دارد. مغز بچه ها هم دقیقا به همین شکل است و از آنجایی که تجربه کافی در کنترل وقت و رسیدن به کارهای مفید تر ندارند ، دور کردن آنها از خوشی های لحظه ای همچون گشتن در اینترنت بسیار سخت است.
اما خوب به هر حال راه هایی برای کمتر کردن این گشت و گذار وجود دارد که شما به عنوان والدین باید آن ها را انجام داده تا هر چه بیشتر فرزندانتان را از خطرات موجود در اینترنت دور نگه دارید. و البته باید تایم استفاده از اینترنت کودکانتان را به شکلی تحت نظر و کنترل خود در بیاورید. در ادامه به این راه حل ها خواهیم پرداخت.
1 : کودکان خود را بیشتر با فعالیت هایی در فضای واقعی سرگرم کنید
در پاسخ به این سوال که چگونه کودکان را از فضای مجازی دور کنیم ؟ اولین و بهترین راه حل سرگرم کردن آنها در فضای واقعی می باشد . همانطور که گفتیم کودکان و به طور کلی مغز انسان تمایل به لذت بردن و پاداش های آنی دارد . بنابراین شما می توانید با ایجاد سرگرمی ها و لحظات شاد ، فرزند خود را به سمت دنیای واقعی و دور شدن از فضای مجازی هدایت کنید . به این ترتیب در گذر زمان خواهید دید که فرزندتان به بودن در دنیا واقعی بیشتر از دنیای مجازی تمایل نشان می دهد.
برای این کار می توانید دوره همی های دوستانه با افرادی که فرزندتان دوست دارد، ترتیب دهید . همچنین می توانید فرزندتان را در پیاده روی های روزانه همراه خود ببرید . علاوه بر این رفتن به پارک ، شهربازی ، کلاس های ورزشی و هنری و یا هر چیزی که وقت کودک شما را گرفته و تحرک او را بیشتر کند ، می تواند در دور نگه داشتن او از فضای مجازی مفید باشد.
چگونه کودکان را از فضای مجازی دور کنیم ؟
2 : تعداد دفعات آنلاین شدن را مشخص کنید
برای این که بتوانید فرزندتان را از فضای مجازی دور نگه دارید و یا بهتر بگوییم استفاده او از اینترنت را کمتر کنید ، بهتر است مشخص کنید که فرزندتان حدودا چندبار در روز اجازه آنلاین شدن دارد. به عنوان مثال 2 بار در صبح 2 بار بعد از ظهر و 1 بار هم در شب. برای شروع بهتر است که ساعت فعالیت را مشخص نکنید و فقط تعداد مشخص باشد. اما بعد از گذشت مدتی می توانید مدیریت زمان و ساعت فعالیت در اینترنت برای یک روز را مشخص کنید.
3 : نوتیفیکیشن شبکه های اجتماعی را خاموش کنید
4 : گوشی موبایل را دور از دسترس فرزند قرار دهید
موبایل فرزندتان را جایی دور از دسترس او قرار دهید. مثلا در اتاقی دیگر یا زیر تخت. فقط کافی است آن را جایی خارج از دید او قرار دهید تا فراموش کردن آن برایش آسانتر شود. به این ترتیب گام بزرگی کنترل او برای استفاده از فضای مجازی برداشته اید.
اینترنت امن برای کودکان
در واقع با انجام چند عمل ساده که در بالا در پاسخ به سوال چگونه کودکان را از فضای مجازی دور کنیم ؟ گفتیم ، به راحتی می توانید کودک یا نوجوانتان را از اعتیاد به اینترنت دور نگه دارید. اما باز هم می دانیم که در عصر ارتباطات و با توجه به این که بسیاری از آموزش ها و سرگرمی ها مجازی هستند ، قطع کامل ارتباط فرزندمان با دنیای اینترنت و وسایل هوشمند ممکن نیست. بنابراین باید سعی کنیم استفاده آنها از دستگاه های هوشمند و آنلاین شدنشان را تحت کنترل در آورده و محیط امنی را برای استفاده آنها از اینترنت فراهم کنید.
چگونه کودکان را از فضای مجازی دور کنیم ؟
محیط امن یا در واقع ایجاد اینترنت امن برای کودکان به این معنی است که با فراهم کردن ابزارهای مختلف تا حد ممکن آنها را در برابر افراد بزهکار ، برنامه های مخرب و محتوای نامناسب محافظت کنیم. که در ادامه به طور مفصل درباره روش های امن نگه داشتن اینترنت برای کودکان صحبت خواهیم کرد.
1 : از نرم افزارهای نظارتی استفاده کنید
یکی از بهترین راهکارها برای کنترل کودکان در اینترنت ، استفاده از خود اینترنت و تکنولوژی های امروزی می باشد. همانطور که در قسمت های قبل هم اشاره کردیم ، ما نمی توانیم کودکانمان را از استفاده اینترنت منع کنیم . اما می توانیم آن ها را در این محیط همچون محیط واقعی کنترل نماییم.
دقیقا همانطور که در زندگی واقعی ساعت رفت و آمد و افرادی که فرزندمان با آنها معاشرت می کنند ، کنترل می شود . در فضای مجازی هم باید به همین شکل باشد.
متاسفانه گاهی پیش می آید که به دلیل ترس و یا هر موضوع دیگری کودکان از گفتن بسیاری از مسائل به شما اجتناب می کنند. در این شرایط شما باید به دنبال راهکار قوی تری باشید. چرا که با رها کردن کودکان در اینترنت بدون هیچ نظارتی ، بستر آسیب زایی را برای آنها ایجاد خواهید کرد.
نرم افزارهایی با قابلیت مدیریت بر خطرات احتمالی در فضای مجازی وجود دارند که می توانند والدین و مدیران را در این امر یاری کنند. اما متاسفانه پدر و مادرها به دلیل نداشتن آگاهی از این امکان به ندرت استفاده می کنند.
نرم افزار نظارتی plc spy
یکی از نرم افزار هایی که می تواند در زمینه کنترل کودکان در اینترنت ، به شما والدین کمک کند نرم افزار PLC SPY می باشد. که توسط کارشناسان سامانه کنترل فرزند و با هدف نظارت بر فرزندان در فضای مجازی طراحی و در اختیار شما والدین عزیز قرار گرفته است. تا بتوانید با توجه به محیط نامطمئن شبکه های مجازی و محیط بیرون از خانه بر فعالیت های فرزندان خود نظارت داشته باشید. این نرم افزار امکان نظارت بر پیامکها، لیست تماس ها، تصاویر موجود در گالری و مشاهده فعالیت های فرزند در شبکه های مجازی مانند تلگرام و اینستاگرام را به شما می دهد.
این برنامه در نسخه های مختلف و با استفاده از روش های هک متفاوت، اقدام به هک کل گوشی فرزند می کند. در واقع هیچ اپلیکیشن یا نرم افزار را به صورت انفرادی هک نمی کند، بلکه با نفوذ به گوشی و دسترسی به قسمت های مختلف آن به شما امکان مشاهده فعالیت فرزندانتان در پیام رسان ها و شبکه های اجتماعی را می دهد.
همچنین در پاسخ به این که چگونه کودکان را از فضای مجازی دور کنیم ؟ این نرم افزار می تواند به شما کمک کند. چرا که plc spy دارای قابلیت محدود کردن زمان استفاده از موبایل و دادن هشدار به والدین هنگام تلاش فرزند برای باز کردن فیلترهای سایت های نامناسب، می باشد.
plc spy در دو نسخه ساخته شده است :
1-نسخه اول را میتوان برروی گوشی فرزند نصب کرد و به محض اتمام فرایند نصب آیکون مخفی خواهد شد که باهوشترین فرزندان هم قادر به پیدا کردن آن نمی باشند.
2- نسخه دوم نرم افزار هک گوشی PLC که با نام PLC PLUS منتشر شده است،هک گوشی را از راه دور و بدون دسترسی انجام می دهد.
به این صورت که شما می توانید نرم افزار را با آیکون دلخواه خود مثلا تلگرام بدون فیلترشکن برای فرزندتان ارسال کنید و از او بخواهید تا برروی لینک ارسالی شما کلیک نماید. به محض کلیک فرزند، نرم افزار به طور خودکار نصب شده و سپس از لیست برنامه های موبایل او پنهان می شود تا فرزندتان متوجه عملکرد برنامه نشود. قابلیت های منحصر به فردی که در این نسخه به برنامه اضافه شده است، قابلیت شنود مکالمات و مشاهده تصاویر اطراف توسط دوربین گوشی فرزند می باشد.
برای دانلود و یا کسب اطلاعات بیشتر درباره نحوه عملکرد این برنامه می توانید برروی لینک زیر، کلیک نمایید.
2 : از هویت فرزندتان محافظت کنید
بعد از این که پاسخ سوال چگونه کودکان را از فضای مجازی دور کنیم را گرفتید و روش کنترل آن ها را در این فضا را یاد گرفتید . وقت آن است که فضای اینترنت را برای آنها امن کنید. برای این کار هم یکی از مهم ترین روش ها ایجاد تعامل و آموزش به آنها می باشد.
به فرزندانتان یادآوری کنید که هرگز به شخصی که او را از طریق ایمیل ، توییتر ، فیس بوک یا گروه های گفتگوی آنلاین می شناسند ، اطلاعات شخصی مانند نام ، آدرس خانه یا شماره تلفن را ارائه ندهند.
با فرزندان خود در مورد خطرات آنلاین تعامل با افراد غریبه در شبکه های مجازی و ارسال یادداشت ها و تصاویر در این فضا صحبت کنید. و آنها را از خطراتی که ممکن است افراد غریبه برایشان داشته باشند ، آگاه کنید.
3 : از رایانه و تلفن همراه فرزندتان محافظت کنید
به طور مرتب با به روزرسانی نرم افزارهای امنیتی و آنتی ویروس ها می توانید فرزندتان را در برابر کلاهبرداران ، هکرها و سایر تهدیدات آنلاین محافظت کنید. که می تواند سیستم رایانه شما و به تبع آن امنیت مالی خانواده شما و سایر اطلاعات خصوصی را به خطر اندازد. استفاده از نرم افزار امنیتی که به طور خودکار بروزرسانی می کند ، فناوری شما را به روز نگه می دارد و احتمال برداشت برنامه های بد یا بدافزار را کاهش می دهد.
برای توضیح بیشتر در این باره باید بگوییم که در محیط اینترنت همواره ویروس ها و بدافزارهایی وجود دارد که ممکن است توسط افراد سوء استفاده گر ساخته شده و به عمد برای فرزند شما ارسال شود . تا به این ترتیب به اطلاعات او نفوذ کرده و به اهداف خود برسند . بنابراین با نصب نرم افزارهای امنیتی و آنتی ویروس ها و البته به روز نگه داشتن آنها می توانید کودک خود را از چنین خطراتی دور نگه دارید.
4 : از رمزعبور های قوی استفاده کنید
برای امنیت آنلاین ، به بچه های خود بگویید که برای هر حساب آنلاین که در اختیار دارند از رمزهای مختلف استفاده کنند تا از دسترسی دیگران به اطلاعات شخصی خود جلوگیری کنند. حتماً روی هر حساب نظارت داشته باشید و اطمینان حاصل کنید که فرزندانتان می دانند که کلمات عبوری قوی باید دارای عناصری مانند نمادها ، اعداد ، حروف بزرگ و کوچک باشد و هیچ نام و یا کلماتی را که دیگران به راحتی می توانند حدس بزنند.