حذف جیمیل و اکانت گوگل به همراه آموزش مرحله به مرحله
می 25, 2019اتصال به وای فای عمومی چه خطراتی را برایتان رقم می زند؟
می 29, 2019هک چیست ؟ این روزها شاید بارها این سوال به گوشتان خورده باشد و درباره آن بحث و گفتگوها و اظهار نظرات زیادی را دیده و شنیده باشید. شاید هم فکر می کنید که پاسخ این سوال را به خوبی می دانید و دیگر به دنبال پاسخ آن نیستید. اما باید بدانید که هک در واقع معانی و مفاهیم مختلفی دارد که هرکدام در جای خود به کار برده می شوند و احتمالا شما با معنی و مفهوم دقیق هک آشنا نیستید و تنها یک عبارت را بارها و بارها در میان گفتگوهایتان به کار می برید. اما واقعا هک چیست و اصلا چگونه می توان هک را انجام داد؟ اصولا چه دستگاه هایی قابل هک هستند؟ برای پاسخ این سوالات در ادامه با ما همراه باشید تا علاوه بر توضیح درباره واژه هک به معرفی و توضیح انواع هک و روش های آن به طور مفصل بپردازیم.
آنچه در این مقاله خواهید خواند :
هک چیست ؟
به عقیده برخی از کارشناسان، پدیده هک یا نفوذ غیر مجاز از پیش از ظهور کامپیوتر ها وجود داشته و تنها مربوط به سیستم های هوشمند نمی باشد، این کارشناسان هر نوع دسترسی بدون اجازه به اطلاعات خصوصی و طبقه بندی شده را هم ردیف با هک می دانند. به هر حال بعد از ظهور اولین کامپیوترها هک نیز شکل تازه ای به خود گرفته است.
گستردگی واژهٔ هک منحصر به رایانه نمیباشد و توسط افراد با تخصصهای گوناگون در زمینههایی از قبیل موسیقی، نقاشی و… نیز به کار میرود که به معنی دگرگونیهای هوشمندانه و خلاقانه فرد در آن زمینه میباشد. هک در واقع افزایش سطح دسترسی به یک مجموعه از راه غیرمعمول یا غیرقانونی است.
ما نیز در این مطلب قصد داریم در پاسخ به سوال هک چیست درباره هک به معنی جدید آن، یعنی نفوذ به سیستم های کامپیوتری صحبت کنیم و اطلاعات جامعی را درباره انواع هک در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.
بطور کلی در علوم رایانه ای، هک به معنی نفوذ یک فرد به سیستم رایانه ای بدون اجازه دسترسی به آن، می باشد. هکر نیز به کسی گفته می شود که بتواند چنین عملی را انجام دهد.
در علوم مربوط به رایانه معنی هک گاه مساوی معنی کرک (crack) که رمزگشایی است نیز عنوان میشود. در گفتگوهای امروزی هک به معنی نفوذ به یک سیستم رایانهای است؛ و کرک نیز به معنی رمزگشایی است و کراکر (به انگلیسی: Cracker) به فرد گشاینده رمز میگویند.
انواع هک چیست ؟
اصولا هک و نفوذ به سیستم های کامپیوتری، انواع مختلفی دارد. کارشناسان و افراد صاحب نظر در این زمینه، انواع مختلفی را برای آن قائل شده اند که در دسته بندی های ارائه شده برای انواع هک ممکن است تفاوت های مختلفی را مشاهده کنیم.
ما در این بخش با بررسی های دقیقی که در این حوزه انجام داده ایم، سعی کرده ایم آنچه که همه کارشناسان روی آن اتفاق نظر دارند را به عنوان انواع هک به شما ارائه کنیم و ممکن است باز هم به طور صددرصدی کامل نباشد. حال با توجه به توضیحات ارائه شده، می توان در پاسخ به سوال انواع هک چیست ؟ روش های هک را به نحو زیر طبقه بندی نمود:
بد افزارها
استفاده از بدافزارها یکی از روش هایی است که بسیار مورد استفاده هکرهای حرفه ای و غیرحرفه ای قرار می گیرد و قربانیان زیادی را هم تاکنون گرفته است. بدافزار می تواند یک ویروس، یک تروجان، یک برنامه جاسوسی و یا حتی یک باج افزار باشد. هر نرم افزاری که به طور ناخواسته روی دستگاه شما نصب شود و اطلاعات شما را جمع آوری و برای هکر ارسال کند و یا تغییراتی را در سیستم و داده های شما ایجاد کند، می تواند یک بدافزار باشد.
کلیک روی لینک های آلوده و نصب نرم افزار های ناشناخته و یا حتی اتصال به شبکه وای فای عمومی بدون داشتن و فعال بودن آنتی ویروس مطمئن، راه را برای ورود بدافزارها به سیستم شما باز می کند و در نهایت شما را قربانی یک حمله می کند.
اکثر برنامه هایی که امروزه در سایت های مختلف خارجی و ایرانی تبلیغ می شوند و اقدام به هک گوشی یا برنامه هایی خاص مانند تلگرام می کنند، از انواع بدافزارها می باشند. در این موارد، یک نرم افزار جاسوسی روی گوشی یا کامپیوتر هدف نصب شده و پس از آن اقدام به جمع آوری اطلاعات و ارسال آن به سمت هکر می کند.
نرم افزار PLC spy نیز در این زمینه کار می کند و می تواند به عنوان یک تروجان برای شما عمل کند و اطلاعات گوشی هدف را برای شما ارسال کند.
برای دانلود و یا کسب اطلاعات بیشتر درباره این برنامه می توانید برروی لینک قرمز رنگ زیر کلیک کنید.
هک با شماره موبایل با نرم افزار PLC SPY
فیشینگ
در پاسخ به سوال انواع هک چیست ؟ می توان یکی دیگر از مهمترین روش های هک، که استفاده از فیشینگ یا همان جعل می باشد را معرفی کرد. فیشینگ معمولا با هدف بدست آوردن اطلاعات حساب بانکی یا حساب کاربری افراد در سرویس های مختلف، صورت می پذیرد. در این روش، هکر یک نسخه جعلی از یک درگاه پرداخت یا یک سرویس پرکاربرد را ایجاد می کند و به کاربران آن سرویس اطمینان می دهد که اطلاعات خود را در آن صفحه وارد کنند.
پس از وارد کردن اطلاعات، ممکن است پیغامی را مبنی بر موفقیت آمیز بودن یا نبودن عملیات دریافت کنید که کاملا بی اساس بوده و در واقع هیچ عملیات خاصی به جز ارسال اطلاعاتتان به هکر، صورت نپذیرفته است. مقابله با این نوع حمله، بسیار مشکل است و هکرها همیشه از آن سود برده اند. تنها راهکار فعلی، هوشیاری خود کاربر برای عدم وارد کردن اطلاعات خود در صفحات جعلی است.
حملات مربوط به سرویس های اینترنتی
حملاتی که در آن هکر به یک وب سایت یا سرویس اینترنتی، حمله می کند، یکی دیگر از انواع هک می باشد که امروزه نیز بسیار گسترده شده است. این حملات می توانند با هدف دسترسی به اطلاعات کاربران، دسترسی به اطلاعات مدیران و یا حتی از کار اندازی یک سرویس، انجام شوند. در این نوع هک، هکر به دنبال یافتن راهی برای نفوذ یا از کاراندازی یک سرویس است. هرگاه هکر موفق به این نوع نفوذ شود، می تواند خسارات سنگینی را به صاحبان آن سرویس وارد کند. انواع مختلفی از این حملات وجود دارند که از جمله آن ها می توان به حمله DoS و DDoS کرد که در ادامه به صورت تصویری آنها را توضیح خواهیم داد.
حمله اختلال در سرویس (Dos)
حمله Dos (Denial of Service) از خطرناکترین انواع هک و حمله ها می باشد، زیرا در این نوع حملات هکر بسته هایی با حجم بالا را به طور مداوم برای هدف ارسال می کند و قربانی تمام مدت این داده ها را بیهوده پردازش می کند تا جایی که موجب از کار افتادن سیستم او میشود. حمله Dos دو نوع دارد:
- محلی (Local): مثل سرویسدهنده وب
- گسترده: به چندین کامپیوتر که هرکدام سرویس ویژهای را ارائه میدهند (سرویسدهندههای DHCP، DNS و…)، حمله میشود.
حمله اختلال در سرویس توزیع شده (DDos)
در این حمله طی یک زمان، به طور مداوم توسط سیستم های مختلف که شاید خواسته یا ناخواسته هک شده باشند، به یک سرور مشخص درخواست دریافت اطلاعات فرستاده می شود. در چنين حملاتی، فرد حمله کننده برنامه ای خاص و موسوم به Zombie را انتشار می دهد و با نصب آنها روی سیستم های مختلف، تمام و يا قسمتی از سيستم کامپيوتری آلوده را تحت کنترل خود در میآورد. همانطور که درشکل زیر مشاهده میکنید، مهاجم کنترل چندین سیستم را در دست گرفته و از طریق آنها مداوم بسته هایی را برای هدف می فرستد. سیستم قربانی پس از مدتی دچار اختلال خواهد شد.
کرک پسورد
انواع هک چیست ؟ شکستن رمز ها یا به اصطلاح کرک پسورد، یکی دیگر از انواع هک می باشد که هکرها از آن به وفور استفاده می کنند. هکرهایی که به این شیوه اقدام به هک می کنند را نیز کرکر می نامند. کرکرها گاهی برای شکستن رمز ها، شروع به تست ده ها هزار رمز عبور می کنند تا در نهایت یک رمز درست باشد.
کرکر ها با شکستن پسوردها می توانند به برنامه های فرد قربانی مانند تلگرام یا اینستاگرام او وارد شوند. کمپانی ها و شرکت ها، کرکر ها را یک خطر بزرگ برای سایت ها و حساب های خود می دانند و همیشه تلاششان را برای ایمن سازی محصولاتشان در برابر این هکرها می کنند.
علاوه بر این ها می توان رمز مودم وای فای یک شخص را با استفاده از کرک پسورد، هک کرد. این شیوه از انواع هک، امکان دسترسی به پسورد شبکه وای فای را به هکر می دهد تا از آن پس به عنوان یکی از گره های مجاز در شبکه حضور داشته باشد و به صورت رایگان از اینترنت فرد قربانی، استفاده کند.
شنود
از دیگر انواع هک می توان شنود را نام برد. شنود صدا از راه دور علاوه بر این که نوعی شیوه جاسوسی می باشد، در دنیای تکنولوژی شنود یکی از روش های هک نیز می باشد که در طول آن، بسته های ارسالی و دریافتی در مسیر ارسال توسط هکر مشاهده و یا حتی تغییر کنند. از معروف ترین این حملات می توان به حمله MITM یا “مرد میانی” اشاره کرد.
در این روش هک، هکر ضعف شبکه ارتباطی میان دو یا چند نفر را پیدا می کند و در میانه ارتباط قرار می گیرد و به این طریق تمام اطلاعات رد و بدل شده در این ارتباط را مشاهده و شنود می کند. در صورتی که امکان تغییر اطلاعات وجود داشته باشد، آنها را تغییر هم می دهد.