نقش فضای مجازی در خانواده
ژوئن 28, 2020اینترنت امن برای کودکان / 9 روش ایمن سازی اینترنت برای کودکان و نوجوانان
ژوئن 30, 2020همه ما می خواهیم بهترین والدینی که می توانیم برای فرزندانمان باشیم. اماهنگامی که برای تربیت اصولی آنها شروع به جستجو و مطالعه می کنیم، اغلب با توصیه هایی متناقض در مورد چگونگی پرورش فرزندی با اعتماد به نفس ، مهربان و موفق مواجه می شویم. والدین مدرن تمام اینترنت را در اختیار دارند و از هیچ مرجعیت واحدی پیروی نمی کنند. دشوار است بدانید به چه کسی یا به چه چیزی اعتماد کنید. در اینجا ، ما در مورد چگونگی کمک به فرزندتان صحبت خواهیم کرد. و نکات کلیدی تربیت فرزند را خواهیم گفت تا فردی باشد که واقعاً دوست دارید. بدون اینکه خود را در این روند از دست بدهید. البته این نکته را فراموش نکنید که فرزند شما هم حق انتخاب دارد. و ممکن است شخصیت ایده ئالی که در ذهن شماست، برای او اصلا جذاب و حتی قابل درک نباشد.
آنچه در این مقاله خواهید خواند :
نکات کلیدی تربیت فرزند
در ابتدا باید بگوییم که هیچ روش مطلق و کاملا صحیحی برای پرورش فرزندان وجود ندارد. شما می خواهید فرزندتان به جای ترس از شما ، به شما گوش کند ، احترام و اعتماد کند. شما می خواهید حامی باشید . همه این موارد آسان به عنوان اهداف تعیین می شود ، اما رسیدن به آنها دشوار است. چگونه تعادل مناسب را پیدا می کنید ؟
با رشد فرزندتان ، چالش ها تغییر خواهد کرد و ممکن است تفکر شما تکامل یابد . اما رویکرد شما باید سازگار ، محکم و دوست داشتنی باشد. به کودک خود کمک کنید تا از طریق تجربه یاد بگیرد که تلاشتان برای ایجاد اعتماد به نفس در او است. و به شما در یادگیری مقابله با چالش ها کمک می کند. انتظارات خود را در مورد آنچه کودک شما قادر به انجام مستقل است ، انجام دهید . خواه کودک شما در هنگام یادگیری خوابیدن در شب ، یک کودک نوپا در کنار گذاشتن اسباب بازی ها یا کودک بزرگتر که درگیری را حل می کند ، کالیبره کنید.
به یاد داشته باشید ، هیچ راه کاملا درستی برای بزرگ کردن کودک وجود ندارد. تمام تلاش خود را بکنید ، به خودتان اعتماد کنید و از لحظه های که با شخص کوچک زندگی خود می گذرانید، لذت ببرید.
اما با تمام اینها نکات کلیدی تربیت فرزند را بیاموزید. روش هایی وجود دارد که در عین سادگی برای تربیت بسیاری از کودکان عملکرد خوبی داشته و والدین زیادی از این روش ها راضی هستند. این روش ها همان نکات کلیدی تربیت فرزند می باشند که در ادامه به چندتا از مهم ترین آنها می پردازیم.
1: مهارت های ویژه را تشویق کنید
هر کودکی هدایا و استعدادهای بی نظیری دارد. این ویژگی های خاص می تواند در محیط مدرسه نشان داده شود. اما تعداد زیادی کودک وجود دارد که بعد از تایم مدرسه می درخشند. فعالیت هایی مانند کلاس موسیقی و کلاس های رزمی می تواند ذهن آنها را باز کند. استیفلمن می گوید: “قدرت بازی بدون ساختار را دست کم نگیرید.” بازی کردن در حیاط ، رقصیدن در اتاق نشیمن و نمایش بازی کردن، فرصت هایی برای پیشرفت فکری ، جسمی و شخصی فراهم می کند. استیفلمن همچنین پیشنهاد می کند یک سرگرمی یا دو نفر برای خود پیدا کنید. “اجازه دادن به فرزندتان برای دیدن شما در تلاش چیزهای جدید ممکن است او را به انجام همان کار الهام دهد.”
2: سخت گوشی را تشویق کنید
تحقیقات انجام شده توسط کارول دوک ، استاد روانشناسی در دانشگاه استنفورد و یک پژوهشگر برجسته در زمینه موفقیت، نشان می دهد که ذهنیت فرد می تواند بر رفتار او تأثیر مستقیم بگذارد.
کارول دوک می گوید: فرزندتان را برای باهوش یا با استعداد بودنش تشویق نکنید و او را با این عناوین به بقیه معرفی نکنید. بلکه برای سخت کوشی ستایشش کنید.
افراد دارای ذهنیت ثابت معمولاً تمایلی به چالش ندارند زیرا معتقدند دستاوردهای آنها از توانایی های ذاتی ناشی می شود. افرادی که دارای ذهنیت رشد هستند ، معمولاً مایلند با سخت کوشی روبرو شوند ، زیرا آنها همیشه به یادگیری مهارتهای جدید اعتقاد دارند.
دوک می افزاید: “مهمتر از همه ، به خاطر داشته باشید که نمرات همان چیزی نیست که یک دانش آموز برتر را به موفقیت می رساند. این حرکت درونی وی برای یادگیری است که او را به موفقیت می رساند.”
3: به سبک های مختلف یادگیری احترام بگذارید
فقط به این دلیل که شما هنگام نوشتن نامه الکترونیکی یا دفترچه چک ، به سکوت کامل نیاز دارید . به این معنی نیست که کودک شما هنگام انجام تکالیف خود به یک محیط بدون سر و صدا نیاز دارد. محقق هاروارد ، هوارد گاردنر ، هشت نوع هوش یا روش های یادگیری بچه ها را کشف کرد . برخی از آنها شامل خصوصیات موسیقی ، منطقی-ریاضی ، زبانی و بین فردی است. ترفند این است که به نحوه یادگیری فرزندتان به بهترین شکل توجه کنید تا بتوانید سبک یادگیری خاص او را مشخص کنید.
به عنوان مثال ، اگر کودک در سن مدرسه بیشتر از طریق بینایی موضوعات را فرامیگیرد ، هنگام تلاش برای حفظ کردن جداول ضرب ، از فلش کارتها استفاده کنید. اگر فرزند شما در گروه هوش بین فردی قرار می گیرد (یعنی او دارای هوشمندی افراد است) ، با اتصال کلمات توصیفی به افرادی مانند دوستان ، بستگان و چهره های تاریخی ، به او کمک کنید تا واژگان خود را بهبود ببخشد.
4: کودکان را از سنین پایین با کتاب آشنا کنید
آموزش خواندن را از سنین کودکی فرزندتان شروع کنید. یکی از نکات کلیدی تربیت فرزند که در موفقیت او تاثیر بسزایی دارد، آشنا کردن او با کتاب و کتابخوانی است.
نگه داشتن کتاب در خانه – باعث تقویت زبان ، مهارت خواندن و موفقیت در آینده در مدرسه می شود. سوزان م.هیم ، نویسنده کتاب “این دوقلوها” توضیح می دهد: “حتی اگر فرزند شما هنوز خیلی کوچک باشد تا همه چیزهایی را که می گویید بفهمد ، او یاد می گیرد که متوجه ریتم های زبان شود ، که به او کمک می کند تا واژگان شنیداری را ایجاد کند.” به اثبات رسیده است كه خواندن از نظر عاطفی نیز به او كمك می كند: مطالعه ای كه توسط انستیتوی آموزش در انگلستان انجام شده است ، نشان داد كه بچه های 5 ساله ای كه روزانه در کنار والدین به خواندن کتاب مشغول می شوند، مشکلات رفتاری کمتری را در مدرسه نشان می دهند.
یکی از مقاله های پربار که دارای نکات کلیدی تربیت فرزند در فضای مجازی می باشد. مقاله کنترل کودکان در اینترنت است. پیشنهاد می کنیم با کلیک برروی لینک مطرح شده به این مقاله مراجعه نمایید.
5: باهم شام بخورید
یک مطالعه انجام شده توسط دانشگاه کلمبیا نشان داد کودکانی که حداقل 5 وعده غذایی در هفته با خانواده خود می خورند. در مدرسه به نمرات بالاتری می رسند و احتمال ابتلا به اختلال غذا خوردن در آنها کمتر است. اگر به عنوان مادر خانه، دست پخت خوبی ندارید اصلا نگران نباشید. چرا که خوشمزه بودن غذا هیچ اهمیتی ندارد. مسئله ی اصلی مباحثی است که سر میز و دورهم گفته می شود.
استاد دانشگاه کلمبیا توضیح می دهد: مباحث مربوط به بحث غیررسمی مانند : (” روز شما چگونه بود؟ علم در حال رسیدن به چه چیزی است؟ شما چگونه برای آن آزمون درس می خوانید؟ “) همه اینها به فرزند شما اجازه می دهد ارزشهای خانوادگی شما را یاد بگیرد.
اگر همه افراد در خانه شما در یک برنامه متفاوت قرار دارند و نمی توانند همزمان از شام لذت ببرند. وقتی خانواده شما می توانند در کنار هم بنشینند و وقایع روز را مرور کنند ، غذای دیگری (مثل صبحانه یا میان وعده عصرانه) جایگزین کنید.
5 : تعادل خواب را برایشان ایجاد کنید
تعادل خواب یکی دیگر از نکات کلیدی تربیت فرزند است که در سلامت جسمانی و روانی او تاثیر بسزایی دارد. متخصصان پیشنهاد می کنند حداقل 30 دقیقه قبل از خواب رایانه و تلویزیون را خاموش کنید. اگر فرزند شما به یک تلفن همراه دسترسی دارد ،قبل از خواب آن را از فرزندتان بگیرید. چرا که “62٪ از بچه ها اعتراف می کنند که پس از بعد از خوب رفتن مادر پدر از تلفن خود استفاده می کنند.
در سال 2005 محققان دانشگاه تل آویو دریافتند که از دست دادن تنها یک ساعت خواب می تواند برای کاهش توانایی های شناختی کودک تقریباً دو سال، در روز بعد کافی باشد.
پیشنهاد می کنیم مقاله مربوط به تاثیر فضای مجازی بر کودکان و نوجوانان را هم مطالعه نمایید.
6: فرزندتان را در آغوش بکشید
در آغوش گرفتن کودک و نوجوان در طول روز به آنها کمک می کند تا هر تنشی که ممکن است برایش ایجاد شده باشد را کاهش دهد. این آغوش کشیدن را به دفعات زیاد تکرار کنید و اصلا نگران لوس شدن فرزندتان نباشید.
یکی از اساتید دانشگاه هاروارد در این باره می گوید : چیزی شبیه لمس انسان، برای ایجاد احساس امنیت به کودک نیست.”
مطالعات مربوط به کودکان نشان داده است كه كودكانی كه عاطفه ای دریافت نمی كنند ، می توانند از استرس مزمن رنج ببرند ، كه می تواند قسمت هایی از مغز درگیر در تمركز ، یادگیری و حافظه را مختل كند. یک مطالعه در مجله آمریکایی بهداشت عمومی ، منتشر شده در سال 2005 ، گزارش داد که دست زدن به یک شخص دیگر به راحتی می تواند علائم احساسی ، رفتاری و جسمی مربوط به استرس را کاهش دهد. در آغوش گرفتن کودک شما نه تنها توانایی تمرکز او را بهبود می بخشد بلکه مزایایی نیز برای شما خواهد داشت.