اینترنت امن برای کودکان / 9 روش ایمن سازی اینترنت برای کودکان و نوجوانان
ژوئن 30, 2020داشتن موبایل برای نوجوانان و کودکان از چه زمانی مناسب است ؟
جولای 5, 2020در زمان های قدیم تربیت و هدایت فرزندان بسیار راحت تر و البته متفاوت نسبت به امروز بود. اما امروزه با ظهور اینترنت و همه گیر شدن استفاده از آن ، تربیت فرزندان شکل دیگری به خود گرفته است. از همین رو باید به دنبال راهکارهای جدیدی نیز برای تربیت نسل جدید بود. امروزه اینترنت برای کودکان به یکی از بخش های عادی زندگی تبدیل شده، تا حدی که می توان گفت زندگی بدون اینترنت برای آنها غیرممکن می باشد. اما همانطور که می دانید مضرات اینترنت برای کودکان اگر بیشتر از خوبی های آن نباشد، کمتر نیست. والدین باید درباره مضرات اینترنت برای کودکان آگاه باشند تا بتوانند فرزندانشان را در برابر آسیب های این فناوری در امان نگه دارند.
آنچه در این مقاله خواهید خواند :
مضرات اینترنت برای کودکان
تصور کنید اینترنت یک شهر بزرگ و شلوغ است. که ساکنان آن هرکدام از یک جای دنیا با انواع فرهنگ ها و رفتارهای مختلف آمده اند. این شهر بزرگ مکان های بسیار دیدنی و آدم های بسیار خوبی دارد. اما با این وجود مکان ها و آدم های پرخطری نیز در آن زندگی می کنند که هر لحظه ممکن است به فرزند شما آسیب برسانند. درست مثل زندگی واقعی که اکثر آدم ها خوب و قابل احترام اند. اما آدم های بزهکار هم کم نیستند.
اما دنیای اینترنت بر خلاف دنیای واقعی به خودی خود مضراتی برای کودکان دارد. یعنی حتی اگر آدم های بزهکار هم در این دنیا سر راه فرزندتان قرار نگیرند. باز هم مضرات اینترنت برای کودکان و حتی بزرگسالان وجود دارد. استفاده از اینترنت در طولانی مدت تاثیرات مهمی برروی جسم و روان افراد و به خصوص کودکان می گذارد. در ادامه قصد داریم جهت آگاه سازی والدین از تاثیرات منفی اینترنت برروی کودکان ، آنها را نام برده و راهکارهای مقابله با آن را توضیح دهیم.
1 : تاثیر امواج برروی کودکان
از اولین مضرات اینترنت برای کودکان ، می توان به تاثیر امواج الکترومغناطیسی برروی مغز آنها اشاره کرد. دانشمندان به صورت علمی اثبات کرده اند که کودکان نسبت به بزرگترها در برابر این امواج آسیب پذیرتر هستند.
سرعت بالای رشد سیستم های عصبی تا 20 سالگی و فعال تر بودن سلول های بنیادین در کودکان ، عواملی هستند که موجب اثر گذاری بیشتر امواج الکترومغناطیسی برروی افراد کم سن می شوند.
از آنجایی که در حال حاضر با توجه به نحوه زندگی در عصر ارتباطات نمی توان از امواج ساتع شده از وسایل مختلف دوری کرد. بهترین کار کنترل کردن استفاده از آنها توسط کودکان است. تا به این طریق بتوانیم آسیب های وارده بر کودکان را کم تر کنیم. در ادامه راهکارهایی را که یکی از پژوهشگران در اختیارمان گذاشته است را به اشتراک می گذاریم.
راهکارهای مقابله با امواج الکترومغناطیسی
محمدرضا نظری عضو پژوهشکده فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه صنعتی شریف درمورد راهکارها و روش هایی که برای حفاظت از کودکان در برابر امواج می توان به کار گرفت این گونه می گوید : تبلت ها ، لپ تاپ ها ، کامپیوترها ، گوشی های موبایل و حتی دستگاه های پرینتر و به طور کلی هر دستگاهی که به اینترنت متصل می شود، امواج الکترومغناتیسی را منتشر می کنند. اما متاسفانه راهکارهایی که برای جلوگیری از این امواج ارائه می شود کافی و تاثیر گذار نمی باشد.
این کارشناس اطلاعات و ارتباطات معتقد است که علاوه بر خانواده، اولیاء مدارس نیز باید محیط آموزش امن و سالم را برای کودکان فراهم کنند. برای جلوگیری از تاثیر امواج بهتر است مدارس از کابل LAN برای اتصال به اینترنت استفاده کنند و اتصال بی سیم پرهیز کنند. کابل های فیبر نوری و اتصالات اترنت بهترین راهکاری هستند که دسترسی کامل به وب را بدون قرار گرفتن در معرض امواج فراهم میکنند.
محمدرضا نظری در ادامه به مزایای اتصال سیمی نسبت به بی سیم نیز اشاره کرد: سیستم های سیمی مزایایی همچون سرعت ، ظرفیت و امنیت بیشتری را نسبت به سیستم های بی سیم در اختیار کاربران قرار می دهد. همچنین اتصال سیمی می تواند پهنای باند بیشتر از 15 برابر نسبت به اتصالات بی سیم را ارائه دهد. متاسفانه سیستم های بی سیم بسیار در معرض هک شدن و شنود هستند. اما سیستم هایی با اتصالات سیمی از این نظر مطمئن تر هستند.
این پژوهشگر درباره وظایف والدین برای ایجاد محیط امن تر در برابر امواج در خانه گفت : استفاده از تلفن های سیمی به جای بی سیم ، دور نگه داشتن دستگاه مودم از اتاق خواب کودکان ، ایجاد محدودیت در استفاده از اینترنت برای کودکان ،عدم استفاده از کنسول های بازی و خاموش کردن وسایل الکترونیکی غیر ضروری ، همه از مواردی هستند که می تواند در کاهش تاثیر امواج برروی کودکان بسیار موثر باشند.
2 : اعتیاد به اینترنت
یکی دیگر از مضرات اینترنت برای کودکان ، مسئله اعتیاد به استفاده از آن است. اعتیاد به اینترنت معضل جهان امروز است. نتیجه تحقیقی در سال 2018 نشان داد که 97 درصد نوجوان ها حداقل عضو یک شبکه اجتماعی هستند. همچنین محققان اجتماعی جان هاپکینز تحقیقی را در JAMA Psychiatry منتشر کردند، که نشان می دهد نوجوان هایی که بیشتر از 3 ساعت در روز زمانشان را به استفاده از شبکه های اجتماعی اختصاص می دهند، در معرض افسردگی، اضطراب، پرخاشگری و نقص توجه قرار دارند.
حال این افسردگی و اضطراب های ناشی از فعالیت بیش از حد در فضای مجازی، دلایلی دارد که در ادامه به اختصار اشاره خواهیم کرد:
- اولین دلیل این است که استفاده ممتد و طولانی از شبکه های اجتماعی، ساعت و کیفیت خواب افراد را مختل می کند، که این مسئله با افسردگی رابطه مستقیم دارد.
- دوما هر چه نوجوانان بیشتر در شبکه های اجتماعی حضور داشته باشند، بیشتر در معرض توهین، هجمه و خشونت آنلاین هستند؛ که این باعث اضطراب و پرخاشگری آن ها می شود.
- سومین دلیل، مقایسه مداوم خود با دیگر افراد در شبکه های اجتماعی از نظر ظاهری و … است که این نیز باعث پایین آمدن اعتماد به نفس و عزت نفس نوجوانان می شود.
- و آخرین دلیل نیز این است که با فعالیت در دنیای مجازی، فرصت معاشرت در دنیای واقعی و تحرک فیزیکی داشتن از افراد گرفته می شود. و این مسئله رابطه مستقیم با ابتلا به افسردگی دارد.
راهکارهایی برای ترک اعتیاد و یا جلوگیری از اعتیاد به اینترنت
خوب تا به اینجا با عوارض ناشی از اعتیاد به اینترنت آشنا شدید. اما باید بدانیم که چگونه می توانیم از اعتیاد فرزندانمان به اینترنت جلوگیری کنیم.
1_ وقت بیشتری را برای دوره همی های دوستانه بگذارید
در بین دوستان و آشنایان، همواره کسانی هستند که تمایل داشته باشند زمانشان را به صحبت و تفریح با ما و فرزندانمان بگذرانند. دوره همی هایی را به وجود آورید و از فرزندتان هم بخواهید تا در این مجالس شرکت داشته باشند، به این ترتیب بسیار می توانید در ترک عادت به فرزندانتان کمک کنید.
2_ تعداد دفعات آنلاین شدن را مشخص کنید
از قبل حتما مشخص کنید که فرزندتان حدودا چندبار در روز آنلاین شود. به عنوان مثال 2 بار در صبح 2 بار بعد از ظهر و 1 بار هم در شب. برای شروع بهتر است که ساعت فعالیت را مشخص نکنید و فقط تعداد مشخص باشد. اما بعد از گذشت مدتی می توانید مدیریت زمان و ساعت فعالیت در اینستاگرام برای یک روز را مشخص کنید.
4_ گوشی موبایل را دور از دسترس فرزند قرار دهید
موبایل فرزندتان را جایی دور از دسترس او قرار دهید. مثلا در اتاقی دیگر یا زیر تخت. فقط کافی است آن را جایی خارج از دید او قرار دهید تا فراموش کردن آن برایش آسانتر شود.
3 : تاثیرات منفی بر روی وضعیت سلامت جسمانی
یکی از مهم ترین مضرات اینترنت برای کودکان تاثیراتی است که برروی سلامت جسمانی فرزندان می گذارد. استفاده بیش از حد از اینترنت و دستگاه های هوشمند، علاوه بر ایجاد مشکلات اخلاقی و روانی، مشکلات جسمی بسیاری را نیز به وجود می آورد. ایجاد تیک های عصبی، چشم درد، رکود فعالیت های معده، مشکلات اضافه وزن و افزایش قند و چربی و…، افتادن سرشانه ها و قوز شدن ستون فقرات، مشکلات تنفسی، بی خوابی، دردهای شدید کمر، دست، گردن و … از جمله اختلالاتی هستند که ممکن است در اثر زیاده روی در استفاده از رایانه ها و دیگر دستگاه های هوشمند برای جسم فرزندانتان به وجود آید.
4 : افشای اسرار شخصی و تهدید شدن حریم خصوصی
همانطور که در ابتدا گفتیم استفاده از اینترنت به خودی خود مضراتی دارد. اما وجود افراد بزهکار در این محیط نیز مشکلات عدیده ای را به وجود می آورد. یکی از این مشکلات افشای اسرار شخصی و تهدید شدن حریم خصوصی خانواده می باشد.
واقعیت این است که همیشه افرادی هستند که قصد به دست آوردن اطلاعات شخصی دیگران را دارند تا از آنها سوء استفاده کنند. با یک جست و جو در اینترنت، تعداد زیادی از اشخاص را مشاهده خواهید کرد که به دلیل اعتماد به دیگران و افشای اسرار زندگی شان دچار مشکلات و آسیب های جدی از طرف سوء استفادگران شده اند.
بنابراین، به فرزندتان تذکر دهید که هر چیزی در اینترنت قابل مبادله نیست. برای سود بردن به نحو احسن و دور ماندن از اثرات منفی اینترنت ، مراقب تمام اطلاعات خصوصی که بارگذاری میکنند باشند. و از این که امکان دارد چه کسانی به اطلاعاتشان دسترسی داشته باشند اطمینان حاصل کنند.
همچنین پیشنهاد می کنیم مقاله ای که درباره ایجاد اینترنت امن برای کودکان توضیح داده است را نیز مطالعه نمایید.
5 : محتوای نامناسب و غیراخلاقی
یکی از مهم ترین مضرات اینترنت برای کودکان وجود محتوی نامناسب و غیر اخلاقی در محیط اینترنت است. در واقع این مسئله برای والدین به یک معضل تبدیل شده که از دیگر مضرات اینترنت برای کودکان مهم تر است. از آنجایی که کودکان شخصیتشان به طور کامل شکل نگرفته است. با دیدن هر مطلب یا تصویری ممکن است تحت تاثیر قرار بگیرند.
درباره تاثیرات محتوی غیر اخلاقی بر روی فرزندان نیازی به توضیح نیست. چرا که والدین به طور کامل از این تاثیرات آگاهی دارند و احتمالا بسیاری این تاثیرات را در فرزندشان حس کرده و عواقب آن را مشاهده کرده اند. اما مسئله ای که در اینجا اهمیت دارد، به کار گیری روشی برای جلوگیری از دسترسی کودکان به این نوع محتوی و یا تاثیر آنها برروی کودکان است.
راهکاری برای جلوگیری از دسترسی کودکان به محتوی غیر اخلاقی
راه حلی که بسیار می تواند موثر در جلوگیری از دسترسی فرزندتان به محتوی نامناسب باشد. استفاده از نرم افزارهای کنترلی است. این نرم افزارها در واقع بسیاری از مضرات اینترنت برای کودکان را کاهش می دهد. چرا که کنترل کامل گوشی یا تبلت آنها را به دست شما می دهد. و به این ترتیب شما می توانید از دسترسی آنها به تمام سایت های غیر اخلاقی و یا مزاحمت افراد غریبه در شبکه های اجتماعی و یا حتی اعتیاد آنها به اینترنت ، جلوگیری نمایید. با نصب یک نسخه از این نوع برنامه ها به راحتی می توانید لحظه به لحظه فرزندتان را در فضای مجازی و حتی مواقعی که کنارشان نیستید همراهی کنید. به طوریکه کودک یا نوجوان شما به هیچ وجه متوجه این موضوع نخواهد شد.
یکی از برنامه هایی که در این زمینه بسیار موفق عمل نموده و تاکنون توانسته رضایت بسیاری از کاربران را جلب کند، برنامه PLC SPY می باشد. این برنامه که با هدف کنترل و نظارت بر فرزندان در فضای مجازی توسط سامانه کنترل فرزند طراحی و ارائه شده است، به کاربران خود این امکان را می دهد تا هم با دسترسی و هم بدون دسترسی به گوشی شخص موردنظرشان بتوانند موبایل او را هک نمایند. با استفاده از قابلیت های خاص این برنامه می توانید تمامی اطلاعات مورد نیازتان از قبیل گزارش تماس ها، کنترل پیام های دریافتی و ارسالی ، کنترل تلگرام و گزارش کار با اینستاگرام، شبکه های اجتماعی دیگر و تعدادی قابلیت های دیگر را از گوشی فرزند در اختیار داشته باشید. علاوه بر تمام این ها می توانید از موقعیت مکانی او نیز مطلع شوید.
نرم افزار کنترلی plc spy
plc spy نامی آشنا برای والدینی است که نگران فعالیت فرزندانشان در فضای نامحدود اینترنت هستند و می خواهند از تاثیر مضرات اینترنت برای کودکان خود بکاهند. این برنامه در نسخه های مختلف و با استفاده از روش های هک متفاوت، اقدام به هک کل گوشی فرزند می کند. در واقع هیچ اپلیکیشن یا نرم افزار را به صورت انفرادی هک نمی کند، بلکه با نفوذ به گوشی و دسترسی به قسمت های مختلف آن به شما امکان مشاهده فعالیت فرزندانتان در پیام رسان ها و شبکه های اجتماعی را می دهد.
plc spy در دو نسخه ساخته شده است :
1-نسخه اول را میتوان برروی گوشی فرزند نصب کرد و به محض اتمام فرایند نصب آیکون مخفی خواهد شد که باهوشترین فرزندان هم قادر به پیدا کردن آن نمی باشند.
2- نسخه دوم نرم افزار هک گوشی PLC که با نام PLC PLUS منتشر شده است،هک گوشی را از راه دور و بدون دسترسی انجام می دهد.
به این صورت که شما می توانید نرم افزار را با آیکون دلخواه خود مثلا تلگرام بدون فیلترشکن برای فرزندتان ارسال کنید و از او بخواهید تا برروی لینک ارسالی شما کلیک نماید. به محض کلیک فرزند، نرم افزار به طور خودکار نصب شده و سپس از لیست برنامه های موبایل او پنهان می شود تا فرزندتان متوجه عملکرد برنامه نشود. قابلیت های منحصر به فردی که در این نسخه به برنامه اضافه شده است، قابلیت شنود مکالمات و مشاهده تصاویر اطراف توسط دوربین گوشی فرزند می باشد.
برای دانلود و یا کسب اطلاعات بیشتر درباره نحوه عملکرد این برنامه می توانید برروی لینک زیر، کلیک نمایید.
نرم افزار کنترل و نظارت بر فرزندان plc spy