نرم افزار امنیت وای فای
اکتبر 20, 2021هک شدن فیسبوک
اکتبر 23, 2021اگر مقالات مربوط به تکنولوژی و دنیای دیجیتال را مطالعه کنید به اصطلاح اینترنت اشیا برخورد می کنید. در این مقاله می خواهیم این فناوری جدید را به شما توضیح دهیم.
آنچه در این مقاله خواهید خواند :
اینترنت اشیاء چیست؟
اینترنت اشیاء (IoT) شبکه ای از اشیاء فیزیکی – “چیزها” را توصیف می کند .که با حسگرها ، نرم افزارها و سایر فناوری ها به منظور اتصال و تبادل داده با سایر دستگاه ها و سیستم ها از طریق اینترنت تعبیه شده است. این وسایل از اشیاء معمولی خانگی گرفته تا ابزارهای صنعتی پیچیده را شامل می شود. با بیش از 7 میلیارد دستگاه IoT متصل امروز ، کارشناسان پیش بینی می کنند که این تعداد تا سال 2020 به 10 میلیارد و تا سال 2025 به 22 میلیارد دستگاه برسد. اوراکل دارای شبکه ای از شرکای دستگاه است.
چرا اینترنت اشیا (IoT) اینقدر مهم است؟
در چند سال گذشته ، اینترنت اشیا به یکی از مهمترین فناوری های قرن 21 تبدیل شده است. اکنون که می توانیم اشیاء روزمره – لوازم آشپزخانه ، اتومبیل ، ترموستات ، مانیتور کودک – را از طریق دستگاه های جاسازی شده به اینترنت متصل کنیم ، ارتباط یکپارچه بین افراد ، فرایندها و چیزها امکان پذیر است.
با استفاده از محاسبات کم هزینه ، ابر ، کلان داده ، تجزیه و تحلیل و فناوری های تلفن همراه ، چیزهای فیزیکی می توانند داده ها را با حداقل دخالت انسان به اشتراک بگذارند و جمع آوری کنند. در این جهان متصل به هم ، سیستم های دیجیتالی می توانند هرگونه تعامل بین چیزهای متصل را ضبط ، نظارت و تنظیم کنند. دنیای فیزیکی با دنیای دیجیتال ملاقات می کند – و آنها همکاری می کنند.
چه فناوری هایی اینترنت اشیاء را ممکن ساخته است؟
در حالی که ایده IoT برای مدت طولانی وجود داشته است ، مجموعه ای از پیشرفت های اخیر در تعدادی از فناوری های مختلف آن را عملی کرده است.این موضوع باعث شده است که در کنار این نوع اینترنت امنیت اطلاعات هم مهمتر شده و رشد کند.
دسترسی به فناوری سنسور کم هزینه و کم مصرف. سنسورهای مقرون به صرفه و قابل اعتماد فناوری اینترنت اشیا را برای تولیدکنندگان بیشتر ممکن می سازد.
قابلیت اتصال مجموعه ای از پروتکل های شبکه برای اینترنت ، اتصال سنسورها به ابر و سایر موارد را برای انتقال کارآمد داده ها آسان کرده است.
بسترهای رایانش ابری افزایش در دسترس بودن بسترهای ابری ، هم مشاغل و هم مصرف کنندگان را قادر می سازد تا بدون نیاز به مدیریت همه آنها ، به زیرساخت های مورد نیاز برای افزایش مقیاس دسترسی پیدا کنند.
هوش مصنوعی محاوره ای (AI). پیشرفت در شبکه های عصبی ، پردازش زبان طبیعی (NLP) را به دستگاه های IoT (مانند دستیار شخصی دیجیتال Alexa ، Cortana و Siri) آورده و آنها را جذاب ، مقرون به صرفه و برای مصارف خانگی مناسب کرده است.
اینترنت اشیا صنعتی چیست؟
IoT صنعتی (IIoT) به کاربرد فناوری اینترنت اشیا در محیط های صنعتی ، به ویژه در مورد ابزار دقیق و کنترل سنسور ها یا همان حسگر هاو دستگاه هایی که با فناوری های ابری درگیر هستند ، اشاره دارد. به عنوان مثال خوبی از IIoT به PDF case case this مراجعه کنید. اخیراً صنایع از ارتباط ماشین به ماشین (M2M) برای دستیابی به اتوماسیون و کنترل بی سیم استفاده کرده اند.
اما با ظهور فناوری های ابری و متحدان (مانند تجزیه و تحلیل و یادگیری ماشین) ، صنایع می توانند به یک لایه اتوماسیون جدید دست یابند و با آن درآمد و مدلهای تجاری جدیدی ایجاد کنند. IIoT گاهی موج چهارم انقلاب صنعتی یا Industry 4.0 نامیده می شود.
موارد زیر برخی از کاربردهای متداول IIoT است:
تولید هوشمند
دارایی های متصل و نگهداری پیشگیرانه و پیش بینی کننده
شبکه های برق هوشمند
شهرهای هوشمند
تدارکات متصل
زنجیره های تامین دیجیتال هوشمند
با گسترش اینترنت اشیاء در بازار ، شرکت ها از ارزش تجاری فوق العاده ای که می تواند ارائه دهد ، استفاده می کنند. این مزایا عبارتند از:
کسب اطلاعات مبتنی بر داده از داده های اینترنت اشیا برای مدیریت بهتر کسب و کار
افزایش بهره وری و کارایی عملیات تجاری
ایجاد مدل های تجاری جدید و جریان درآمد
به راحتی و یکپارچه دنیای فیزیکی تجارت را به دنیای دیجیتال متصل می کنید تا زمان سریع را به ارزش برساند
برنامه های اینترنت اشیا چیست؟
IoT Intelligent Applications برنامه های از پیش ساخته شده نرم افزاری به عنوان سرویس (SaaS) هستند.که می توانند داده های حسگر IoT گرفته شده را از طریق داشبورد به کاربران تجاری تجزیه و تحلیل و ارائه دهند. ما مجموعه کاملی از برنامه های هوشمند IoT داریم.
برنامه های کاربردی اینترنت اشیا از الگوریتم های یادگیری ماشین برای تجزیه و تحلیل حجم عظیمی از داده های حسگر متصل در ابر استفاده می کنند. با استفاده از داشبوردها و هشدارهای اینترنت اشیا در زمان واقعی ، می توانید از شاخص های کلیدی عملکرد ، آمار میانگین زمان بین خرابی ها و سایر اطلاعات مطلع شوید. الگوریتم های مبتنی بر یادگیری ماشین می توانند ناهنجاری های تجهیزات را شناسایی کرده و هشدارهایی را برای کاربران ارسال کنند و حتی باعث رفع خودکار یا اقدامات پیشگیرانه شوند.
به عنوان مثال انواع حمله سایبری می تواند یک مشکل بزرگ تلقی شود. اما با استفاده از اینترنت اشیاء می توان این خطرات را کاهش داد. یعنی به راحتی جلوگیری از حمله سایبری و انواع باج افزار را عملی کرد.
با استفاده از برنامه های کاربردی اینترنت اشیاء مبتنی بر ابر ، کاربران تجاری می توانند به سرعت فرآیندهای موجود را برای زنجیره تامین ، خدمات به مشتریان ، منابع انسانی و خدمات مالی تقویت کنند. نیازی به بازسازی کل فرایندهای تجاری نیست.
راههای استقرار و استفاده از برنامه های اینترنت اشیاء چیست؟
استفاده از اینترنت اشیا برای ارائه اطلاعات حسگر و همچنین برقراری ارتباط دستگاه به دستگاه مجموعه وسیعی از برنامه ها را هدایت می کند. در زیر برخی از محبوب ترین برنامه ها و آنچه آنها انجام می دهند ذکر شده است.
ایجاد کارآیی های جدید در تولید از طریق نظارت بر ماشین و نظارت بر کیفیت محصول
ماشین آلات را می توان به طور مداوم تحت نظارت و تجزیه و تحلیل قرار داد تا از عملکرد آنها در تحمل مورد نیاز اطمینان حاصل شود. همچنین می توان محصولات را در زمان واقعی برای شناسایی و رفع نواقص کیفیت نظارت کرد.
ردیابی و “حصارکشی” دارایی های فیزیکی را بهبود بخشید
ردیابی ، مشاغل را قادر می سازد تا موقعیت دارایی را به سرعت تعیین کنند. حصارکشی به آنها این امکان را می دهد که از محافظت از دارایی های با ارزش بالا در برابر سرقت و حذف اطمینان حاصل کنند.
از ابزارهای نظارتی برای نظارت بر تجزیه و تحلیل سلامت انسان و شرایط محیطی استفاده کنید
ابزارهای نظارتی اینترنت اشیا افراد را قادر می سازد تا سلامت خود را بهتر بشناسند و به پزشکان اجازه می دهد بیماران را از راه دور تحت نظر داشته باشند. این فناوری همچنین شرکت ها را قادر می سازد تا سلامت و ایمنی کارکنان خود را ردیابی کنند ، که مخصوصاً برای کارگران شاغل در شرایط خطرناک مفید است.
افزایش کارایی و امکانات جدید در فرآیندهای موجود
یکی از نمونه های آن استفاده از اینترنت اشیا برای افزایش کارایی و ایمنی در لجستیک متصل برای مدیریت ناوگان است. شرکت ها می توانند از نظارت ناوگان اینترنت اشیا برای هدایت کامیون ها در زمان واقعی برای بهبود کارایی استفاده کنند.
فعال کردن تغییرات فرآیند کسب و کار
نمونه ای از این موارد استفاده از دستگاه های اینترنت اشیا برای دارایی های متصل به منظور نظارت بر سلامت ماشین های از راه دور و ایجاد تماس های سرویس برای نگهداری پیشگیرانه است. توانایی نظارت از راه دور بر ماشین ها نیز باعث ایجاد مدل های تجاری جدید محصول به عنوان خدمات می شود ، جایی که مشتریان دیگر نیازی به خرید یک محصول ندارند بلکه هزینه استفاده از آن را پرداخت می کنند.
چه صنایعی می توانند از اینترنت اشیاء بهره مند شوند؟
سازمانهایی که برای IoT مناسب هستند ، سازمانهایی هستند که از استفاده از دستگاه های حسگر در فرایندهای تجاری خود سود می برند.
ساخت و ساز
هنگامی که سنسورها خرابی قریب الوقوع را تشخیص می دهند ، تولیدکنندگان می توانند با استفاده از نظارت خط تولید به مزیت رقابتی دست پیدا کنند تا بتوان تعمیر و نگهداری فعال را روی تجهیزات فعال کرد.
سنسورها در واقع می توانند اندازه گیری کنند که تولید چه میزان به خطر می افتد. با کمک هشدارهای سنسور ، تولیدکنندگان می توانند به سرعت تجهیزات را از نظر صحت بررسی کرده یا تا زمان تعمیر آنها را از تولید حذف کنند. این به شرکت ها اجازه می دهد هزینه های عملیاتی را کاهش دهند ، زمان بهتری را دریافت کنند و مدیریت عملکرد دارایی را بهبود بخشند.
خودرو
صنعت خودرو مزایای قابل توجهی را از استفاده از برنامه های اینترنت اشیا متوجه شده است. علاوه بر مزایای استفاده از اینترنت اشیا در خطوط تولید ، حسگرها می توانند خرابی قریب الوقوع تجهیزات را در خودروهای موجود در جاده تشخیص داده و با جزئیات و توصیه هایی به راننده هشدار دهند. با تشکر از اطلاعات جمع آوری شده توسط برنامه های کاربردی مبتنی بر اینترنت اشیا ، تولیدکنندگان و تامین کنندگان خودرو می توانند در مورد نحوه نگه داشتن خودروها در جریان و صاحبان خودرو مطلع شوند.
حمل و نقل و تدارکات
سیستم های حمل و نقل و لجستیک از انواع برنامه های اینترنت اشیا بهره می برند. ناوگان خودروها ، کامیون ها ، کشتی ها و قطارهایی که موجودی را حمل می کنند ، می توانند بر اساس شرایط آب و هوایی ، در دسترس بودن وسیله نقلیه یا در دسترس بودن راننده ، به لطف داده های حسگر اینترنت اشیا تغییر مسیر دهند.
موجودی خود نیز می تواند مجهز به سنسورهایی برای ردیابی و ردیابی و کنترل دما باشد. صنایع غذایی و آشامیدنی ، گل و داروسازی اغلب موجودی حساس به دما را دارند که از برنامه های نظارت بر اینترنت اشیا که هنگام افزایش یا کاهش دما به حدی که محصول را تهدید می کند هشدار می دهد ، بسیار سود می برد.
خرده فروشی
برنامه های کاربردی اینترنت اشیا به شرکت های خرده فروشی امکان مدیریت موجودی ، بهبود تجربه مشتری ، بهینه سازی زنجیره تامین و کاهش هزینه های عملیاتی را می دهند. به عنوان مثال ، قفسه های هوشمند مجهز به سنسورهای وزن می توانند اطلاعات مبتنی بر RFID را جمع آوری کرده و داده ها را به پلت فرم IoT ارسال کنند. تا به صورت خودکار موجودی را رصد کرده و در صورت کم بودن موارد ، هشدارها را فعال کند.
بخش عمومی
مزایای اینترنت اشیا در بخش عمومی و سایر محیط های مرتبط با خدمات به طور مشابه گسترده است. به عنوان مثال ، شرکت های دولتی می توانند از برنامه های مبتنی بر اینترنت اشیا استفاده کنند .تا کاربران خود را از قطعی گسترده و حتی وقفه های کوچکتر در خدمات آب ، برق یا فاضلاب مطلع کنند. برنامه های کاربردی اینترنت اشیا می توانند داده های مربوط به محدوده خاموشی را جمع آوری کند. سپس منابع را برای کمک به بهبود خدمات پس از قطعی با سرعت بیشتر جمع آوری کنند.
مراقبت های بهداشتی
نظارت بر دارایی IoT مزایای متعددی را برای صنعت مراقبت های بهداشتی ارائه می دهد. پزشکان ، پرستاران و افراد مرتب اغلب باید محل دقیق دارایی های کمک بیمار مانند ویلچر را بدانند.
هنگامی که ویلچرهای بیمارستانی مجهز به حسگرهای اینترنت اشیا هستند ، می توان آنها را از طریق برنامه نظارت بر دارایی های اینترنت اشیا ردیابی کرد. تا هرکسی که به دنبال آن می گردد بتواند سریعترین نزدیکترین ویلچر موجود را پیدا کند. بسیاری از دارایی های بیمارستان را می توان از این طریق ردیابی کرد .تا از استفاده مناسب و همچنین حسابداری مالی دارایی های فیزیکی در هر واحد اطمینان حاصل شود
ایمنی عمومی در کلیه صنایع
اینترنت اشیا علاوه بر ردیابی دارایی های فیزیکی ، می تواند برای بهبود ایمنی کارگران استفاده شود. به عنوان مثال ، کارکنان در محیط های خطرناک مانند معادن ، میادین نفت و گاز . نیروگاه های شیمیایی و نیروگاهی باید از وقوع یک رویداد خطرناک که ممکن است بر آنها تأثیر بگذارد مطلع شوند. هنگامی که آنها به برنامه های مبتنی بر حسگر اینترنت اشیا متصل می شوند ، می توان از تصادفات مطلع شده یا در اسرع وقت از آنها خلاص شد.
برنامه های اینترنت اشیا برای پوشیدنی هایی که می توانند سلامت انسان و شرایط محیطی را تحت نظر داشته باشند نیز استفاده می شود. این نوع برنامه ها نه تنها به مردم در درک بهتر سلامت خود کمک می کنند. بلکه به پزشکان اجازه می دهند از راه دور بیماران را تحت نظر داشته باشند.
.