هوش مصنوعی تغییر صدا + معرفی وب سایت های تغییر صدا با AI 🟢
ژوئن 15, 2023ابزار کالی لینوکس + معرفی 8 ابزار برتر برای سیستم عامل کالی لینوکس 🟢
ژوئن 29, 2023غیر از اوبونتو ، ویندوز و macOS دو تا از محبوب ترین سیستم عامل های موجود امروزی هستند. با این حال، لینوکس هر ساله نه تنها در میان توسعه دهندگان، بلکه در میان مصرف کنندگان معمولی نیز محبوبیت بیشتری به دست می آورد. اگر علاقه مند به راه اندازی VPS یا امتحان کردن یک سیستم عامل رایگان هستید، لینوکس یک انتخاب عالی است. این در توزیع های مختلفی مانند فدورا، دبیان و CentOS عرضه می شود. به هر صورت در این مقاله می خواهیم در مورد سیستم عامل اوبونتو صحبت کنیم. پس برای آشنایی بیشتر با آن با ما همراه باشید.
آنچه در این مقاله خواهید خواند :
سیستم عامل اوبونتو چیست؟
این سیستمعاملها که بهعنوان «distros» نیز خلاصه میشوند، سیستمعاملهایی هستند که مبتنی بر هسته لینوکس هستند و اوبونتو یکی از محبوبترین آنها در میان آنهاست. می توانید آن را بر روی رایانه های شخصی و سرورها نصب کنید. بر خلاف نرم افزارهای اختصاصی، اوبونتو منبع باز است. این بدان معناست که کاربران مجازند کد آن را تغییر دهند، هر تعداد کپی که می خواهند ایجاد و نصب کنند و سفارشی سازی را در هر کجا توزیع کنند. برای استفاده از اوبونتو نیازی به پرداخت هزینه مجوز ندارید.
اوبونتو یک سیستم عامل محبوب رایگان و منبع باز مبتنی بر لینوکس است که می توانید از آن در رایانه یا سرور خصوصی مجازی استفاده کنید. این سیستم عامل در سال 2004 توسط یک شرکت بریتانیایی Canonical معرفی شد. این مبتنی بر Debian – توزیع محبوب در آن زمان – بود که نصب آن دشوار بود. در نتیجه، اوبونتو به عنوان یک جایگزین کاربر پسندتر پیشنهاد شد.
Canonical به عنوان مدیر اوبونتو مسئول انتشار یک نسخه جدید اوبونتو هر شش ماه یکبار است. Canonical همچنین سرورهای میزبانی را برای انجمن اوبونتو فراهم میکند و به مردم در سراسر جهان اجازه میدهد تا در آزمایش باگهای نرمافزاری، پاسخ به سؤالات و ارائه پشتیبانی فنی به صورت رایگان مشارکت کنند.
اوبونتو در مقابل لینوکس: تفاوت چیست؟
لینوکس خانواده ای از سیستم عامل های مبتنی بر هسته لینوکس – هسته یک سیستم عامل است. این امکان برقراری ارتباط بین قطعات سخت افزاری و نرم افزاری را فراهم می کند.
لینوکس بر پایه یونیکس است و بر اساس هسته لینوکس ساخته شده است. در سال 1991 منتشر شد و برای سرورهای وب، کنسول های بازی، سیستم های جاسازی شده، دسکتاپ و رایانه های شخصی در دسترس است. این در نسخه های مختلف به نام توزیع می آید.
اوبونتو یک توزیع لینوکس بر پایه دبیان است. برای رایانش ابری، سرورها، دسکتاپ ها و دستگاه های اینترنت اشیا (IoT) مناسب است. تفاوت اصلی بین لینوکس و اوبونتو این است که اولی یک خانواده سیستم عامل مبتنی بر یونیکس است، در حالی که اوبونتو یک توزیع لینوکس است.
بیشتر بخوانید🚀🚀🚀🚀🚀🚀 سیستم عامل لینوکس
چرا اوبونتو اینقدر محبوب است؟
طبق وب سایت رسمی اوبونتو، این پرکاربردترین پلتفرم ایستگاه کاری لینوکس در جهان است. ما شش دلیل را توضیح خواهیم داد که چرا هم برای رایانه ها و هم برای سرورهای خصوصی محبوب است.
کاربرپسند بودن
اوبونتو از محیط های دسکتاپ لینوکس برای رابط کاربری خود استفاده می کند. از اوبونتو 17.10، گنوم پیش فرض است. گنوم صفحه را با توضیحات شلوغ نمی کند، در عوض از نمادها برای تسهیل ناوبری استفاده می کند.
بهطور پیشفرض، گنوم پانل فعالیتها را در نوار وظیفه سمت چپ دارد. کنترل ها در گوشه سمت راست بالای صفحه قرار دارند. یک نمای کلی برنامه ها را می توان با کلیک کردن روی دکمه شبکه در گوشه سمت چپ پایین صفحه مشاهده کرد. ناوبری سیستم آسان شده است زیرا تمام عناصر پیکربندی و برنامه از صفحه اصلی قابل دسترسی هستند.
امنیت قوی
اوبونتو منبع باز است و توسط اعضای انجمن خود تحت بررسی و بازبینی مداوم قرار می گیرد. در نتیجه، هر گونه آسیب پذیری امنیتی را می توان به سرعت شناسایی و از بین برد. به طور کلی، توزیع های لینوکس در مقایسه با سایر سیستم عامل ها دارای نقص های امنیتی کمتری هستند. علاوه بر این، اوبونتو از AppArmor استفاده میکند، یک تقویتکننده هسته که نحوه رفتار برنامهها را محدود میکند و منابع آنها را محدود میکند. زمانی کار می کند که پروفایل هایی را در هسته وارد کرده باشید.
این شامل فایل های متنی حاوی قوانین دسترسی برای هر برنامه است. AppArmor می تواند گستره نقض امنیتی را کاهش دهد زیرا برنامه ها مجوزهای نامحدودی ندارند. علاوه بر این، تعدادی از اقدامات امنیتی اوبونتو پشتیبانی میکند، مانند نصب خودکار بهروزرسانیهای امنیتی، استفاده از sudo به جای کاربر ریشه لینوکس، پیادهسازی رمزهای عبور پیچیده، راهاندازی سرور VPN، پیکربندی فایروال با استفاده از ufw و فعال کردن iptables.
گزینه های نرم افزار بیشتر
اکثر برنامه های محبوب macOS و Windows مانند Slack، Spotify و Firefox نیز برای کاربران لینوکس در دسترس هستند و می توانند از طریق مرکز نرم افزار اوبونتو نصب شوند. حتی اگر نمی توانید برنامه مورد نظر خود را پیدا کنید، به احتمال زیاد یک جایگزین با کیفیت در دسترس است. به عنوان مثال، Libre Office به خوبی Microsoft Office کار می کند.
گزینه دیگری که می توانید به غیر از مرکز نرم افزار اوبونتو استفاده کنید Snapcraft است. این برنامه ای است که توسط Canonical ایجاد شده است که حاوی بسته های نرم افزاری منبع باز و اختصاصی قابل استفاده برای سیستم عامل های مبتنی بر لینوکس. یکی از مزیت های اصلی اسنپ کرافت این است که از دیمون snapd استفاده می کند که به طور خودکار برنامه ها را بررسی و به روز می کند.
حریم خصوصی پیشرفته
درست مانند هر سیستم عامل دیگری، اوبونتو سیاست حفظ حریم خصوصی داده های خود را دارد. چهار اصل اساسی وجود دارد که اوبونتو از نظر پردازش اطلاعات شخصی از آنها پیروی می کند:
اوبونتو اطلاعات شخصی را درخواست نمی کند مگر اینکه واقعاً برای اهداف قانونی به چنین اطلاعاتی نیاز داشته باشد.
این سیستم عامل اطلاعات شخصی کاربران خود را به جز ارائه محصولات و خدمات به مشتریان خود، پیروی از قانون و محافظت از حقوق خود با هیچکس به اشتراک نمی گذارد.
اوبونتو اطلاعات شخصی را ذخیره نمی کند مگر اینکه برای عملکرد خدمات، ارائه محصولات، پیروی از قانون یا محافظت از حقوق آن لازم باشد.
اوبونتو همچنین برخی از اطلاعات سخت افزاری و همچنین داده های مکان و استفاده را جمع آوری می کند. با این حال، شما همیشه می توانید آن را از انجام این کار منع کنید. به عنوان مثال، خدمات موقعیت مکانی را می توان از طریق تنظیمات حریم خصوصی، مانند تصویر زیر، غیرفعال کرد.
بیشتر بخوانید🚀🚀🚀🚀🚀🚀 هوش مصنوعی تغییر صدا
عملکرد سبک
اوبونتو منبع فشرده ای نیست – بر روی دستگاه های ارزان قیمت به راحتی کار می کند. رابط پیش فرض می تواند با کمتر از 1 گیگابایت رم اجرا شود. علاوه بر این، بسیاری از محیطهای دسکتاپ اوبونتو حتی سبکتر هستند. به عنوان مثال، لوبونتو می تواند بر روی سیستم هایی با حداقل 512 مگابایت رم اجرا شود.
در مقایسه، هر دو ویندوز و macOS به منابع بسیار بیشتری نیاز دارند – هر دو macOS Big Sur و Windows 11 برای اجرا به حداقل 4 گیگابایت رم نیاز دارند. این به این دلیل است که این سیستمعاملها دارای رابطهای کاربری (UI) با منابع سنگین هستند که ویژگیهای پیشرفته در آنها گنجانده شده است.
رایگان
اوبونتو یک سیستم عامل متن باز رایگان است که می توانید از وب سایت رسمی آن دانلود کنید. شما همچنین می توانید کد منبع آن را به دلخواه تغییر دهید – تا کنون، پروژه های متعددی بر اساس اوبونتو وجود دارد.
در مقایسه، macOS و Windows سیستم عامل های منبع بسته هستند. برای استفاده از ویندوز، باید یک کامپیوتر همراه با آن بخرید یا مجوزی بخرید که از 139 دلار به ازای هر مجوز شروع می شود. در همین حال، macOS برای خرید در دسترس نیست – از قبل با دستگاههای مک نصب شده است.
مزایا و معایب خلاصه اوبونتو
مزایا
1. سیستم عامل رایگان برای محاسبات شخصی و سازمانی
یکی از مزایای اوبونتو این است که یک سیستم عامل رایگان برای دانلود و منبع باز است. به عبارت دیگر، برخلاف مایکروسافت ویندوز و macOS اپل، افراد و سازمانها میتوانند بدون نیاز به پرداخت مجوزهای نرمافزاری یا خرید دستگاههای انحصاری، مالک و نگهداری رایانههای کار کنند.
ساخت و نگهداری زیرساخت فناوری اطلاعات اساساً با هزینه هایی همراه است. به غیر از خرید سخت افزار، آنها به یک سیستم عامل کارآمد نیاز دارند. با این وجود، سازمانهای کوچک و بزرگ میتوانند از کاهش هزینههای ناشی از استفاده از سیستمعاملهای رایگان و همچنین از برنامههای بهرهوری رایگان بهره ببرند.
2. در طیف وسیعی از دستگاه ها یا پلتفرم های محاسباتی کار می کند
سیستم عامل را می توان در دستگاه های متعددی از جمله رایانه های ویندوز و رایانه های مک نصب کرد. همچنین روی سرورهای شبکه، دستگاهها و رباتهای اینترنت اشیا و همچنین در محیطهای شبیهسازی شده یا مجازیسازیشده رایانه از طریق ماشین مجازی یا کانتینرها کار میکند.
چندین ارائه دهنده خدمات ابری از این سیستم عامل استفاده کرده اند زیرا از OpenStack پشتیبانی می کند. سایر تولیدکنندگان و توسعه دهندگان دستگاه های IoT و روباتیک با اوبونتو دست به کار شده اند تا ایده های جدید را آزمایش کنند و محصولات و راه حل های جدید را به کار گیرند.
3. یک سیستم عامل خوب برای محاسبات رومیزی
یکی دیگر از مزیت های اوبونتو این است که می تواند به طور نسبی با ویندوز و macOS رقابت کند، به ویژه در ارائه یک تجربه کامپیوتری کامل به کاربران. برای شروع، نسخه دسکتاپ با برنامه های بهره وری اداری از LibreOffice ارائه می شود.
این فروشگاه برنامه همچنین شامل مجموعه قابل توجهی از برنامه های محبوب مانند موزیلا فایرفاکس، کرومیوم و گوگل کروم، مرورگر اپرا، اسلک، اسکایپ، وی ال سی پلیر و اسپاتیفای و غیره است. توجه داشته باشید که این فروشگاه همچنین شامل برنامه هایی برای توسعه دهندگان نرم افزار مانند Sublime Text، GitKraken، و PHP Storm و همچنین برای ویرایشگرهای تصویر و ویدیو مانند GIMP و Shotcut است.
4. کاربر پسند با درجه بالایی از سفارشی سازی
هر شخصی که دانش اولیه ای از کامپیوتر داشته باشد می تواند به راحتی این سیستم عامل را نصب کرده و کل سیستم کامپیوتری خود را راه اندازی کند. علاوه بر این، Canonical Ltd. به طور قابل توجهی رابط کاربری کلی اوبونتو را بهبود بخشیده است، بنابراین آن را به اندازه ویندوز و macOS محبوبتر کاربر پسند کرده است.
همچنین درجه بالایی از سفارشی سازی و شخصی سازی وجود دارد. توجه داشته باشید که یکی از مزیت های اصلی سیستم عامل مبتنی بر لینوکس این است که کاربران می توانند سیستم خود را شخصی سازی کنند، به ویژه محیط دسکتاپ. اوبونتو به طور طبیعی این مزیت را به ارث می برد. همچنین به اصطلاح “طعم” با انتخاب خود برنامه های کاربردی و تنظیمات پیش فرض وجود دارد.
5. حداقل سخت افزار یا سیستم مورد نیاز
اوبونتو پیشفرض برخلاف آخرین نسخههای ویندوز و macOS به سیستم مورد نیاز سطح بالایی نیاز ندارد. تنظیمات سخت افزاری توصیه شده حداقل پردازنده 700 مگاهرتز، 512 مگابایت رم و 5 گیگابایت فضای ذخیره سازی است. توجه داشته باشید که طعم های خاصی مانند Lubuntu و Xubuntu برای مشخصات سخت افزاری پایین تر توسعه و بهینه شده اند.
همچنین جالب است بدانید که سیستم عامل می تواند مستقیماً از یک رسانه ذخیره سازی خارجی مانند درایو حالت جامد یا درایو فلش USB و همچنین دی وی دی اجرا شود. یک اوبونتو زنده تقریباً مانند یک اوبونتو نصب شده کار می کند و پیکربندی رایانه را تغییر نمی دهد.
6. پشتیبانی مداوم از توسعه دهندگان و انجمن
به یاد داشته باشید که سیستم عامل منبع باز است. یکی از مزایای متعدد نرم افزار منبع باز این است که یک انجمن فعال وجود دارد که می تواند به رفع اشکالات یا معرفی به روز رسانی ها یا ویژگی های جدید سریعتر و کارآمدتر کمک کند. همین انجمن می تواند به کاربران در مورد نیازهای عیب یابی و سفارشی سازی کمک کند.
البته Canonical سیستم عامل را هر شش ماه یکبار منتشر میکند و هر دو سال یک بار نسخههای پشتیبانی طولانیمدت ارائه میکند. توجه داشته باشید که به میزان قابل توجهی ایمن است زیرا برنامهها با امتیازات کم و انتخاب فایروال داخلی از برنامهها و تنظیمات پیشفرض اجرا میشوند.
بیشتر بخوانید🚀🚀🚀🚀🚀🚀» برنامه های ضروری ویندوز
معایب
1. عملکرد محدود به دلیل برنامه های کاربردی محدود
یکی از معایب اصلی اوبونتو، انتخاب محدود برنامه ها است. اگرچه سیستم عامل رایگان است و تعدادی از برنامه ها نیز برای بارگیری رایگان هستند، همتایان در ویندوز و macOS به طور قابل توجهی بهتر هستند. توسعه دهندگان بزرگ نیز توسعه برای Microsoft Corporation و Apple Inc را ترجیح می دهند زیرا پایگاه های کاربری بزرگتری دارند.
به یاد داشته باشید که جایگزین های لینوکس برای چندین برنامه محبوب ویندوز و macOS وجود دارد. با این حال، رابط کاربری و ویژگی ها یا عملکرد آنها هنوز متفاوت است. علاوه بر این، نرمافزار اختصاصی محبوب در ویندوز یا macOS برای ویرایش تصویر و ویدیو، تولید موسیقی و سایر ابزارهای تخصصی بهرهوری به استانداردهای صنعتی تبدیل شدهاند.
2. همچنین دارای عناوین بازی محدود و غیر قابل توجه است
این یک سیستم عامل برای علاقه مندان به بازی نیست. عناوین بازی های کمی برای سیستم عامل های مبتنی بر توزیع لینوکس موجود است و تعداد زیادی تی
سجاف بی تاثیر هستند اکثر بازی های موجود برای این سیستم عامل بسیار ساده هستند یا به عبارتی فاقد گیم پلی پیشرفته و تجربه گرافیکی فراگیر هستند.
توجه داشته باشید که موارد فوق نیز یکی از معایب macOS اپل و کروم از گوگل است. ویندوز همچنان ایده آل ترین سیستم عامل برای بازی های کامپیوتری رومیزی است. این بازی در اصل دارای عناوین زیادی از سبک های مختلف است. همچنین تنظیمات سخت افزاری و سخت افزاری خاصی برای اهداف بازی توسعه و ساخته شده است.
3. مشکلات در مورد سازگاری نرم افزار و سخت افزار
برخی از کاربران مشکلات درایور یا سازگاری بین سیستم عامل و مشخصات سخت افزاری رایانه هایشان را گزارش کرده اند. گاهی اوقات داستان هایی از کار نکردن درایورهای کارت بی سیم یا عدم اتصال چاپگر به رایانه به دلیل یک مشکل سخت افزاری ناشناس وجود داشته است. با این وجود، این یکی دیگر از معایب حیاتی اوبونتو است.
همچنین گزارش هایی از مشکلات سوسو زدن گرافیکی از سوی تعدادی از کاربران وجود دارد که نشان دهنده ناسازگاری با برخی از کارت های گرافیک است. برخی از کاربران نیز مشکلاتی را با کارت های صوتی قبلی خود تجربه کرده اند. با این وجود، این گزارشها مواردی از مشکلات سازگاری بین سیستم عامل و اجزای سختافزاری رایانههایشان را نشان میدهند.
4. جایگزین های بهتری برای سیستم عامل لینوکس وجود دارد
کاربران باتجربه لینوکس موافقند که اوبونتو بهترین توزیع لینوکس نیست. برخی استدلال می کنند که سیستم عامل دبیان سفارشی سازی بهتر و تجربه پایدارتری را ارائه می دهد. همچنین تحت یک پیکربندی سخت افزاری سبک به طور موثر اجرا می شود. به یاد داشته باشید که اوبونتو مبتنی بر دبیان است.
جایگزین دیگر لینوکس مینت است. توجه داشته باشید که این سیستم عامل یک توزیع لینوکس مبتنی بر جامعه مبتنی بر اوبونتو است. بر اساس نیاز سیستم کمتر اجرا می شود. مدیریت نرم افزار نیز سریع تر، شیک تر و سبک تر است. سفارشی سازی نیز ساده است. بسته OS با کدک های رسانه ای مرتبط و برنامه های اضافی خارج از جعبه ارائه می شود.
5. مسائل مربوط به تجاری سازی در مقابل منبع باز
یکی از انتقادات اصلی اوبونتو تجاری سازی ظاهری آن است. به نظر می رسد Canonical با هر به روز رسانی کمی از هویت منبع باز سیستم عامل فاصله می گیرد. این شرکت به جای کار با جامعه منبع باز، بیشتر اوقات به تنهایی کار می کند، بنابراین مزیت دریافت ورودی های رایگان از صدها توسعه دهنده را از دست می دهد.
همچنین یک مشکل در مورد وابستگی آن به شرکت فناوری و خرده فروشی آنلاین آمازون وجود داشت. Canonical سعی کرد با افزودن لینک های آمازون و قرار دادن تبلیغات ترجیحی در سراسر رابط کاربری، به ویژه از طریق رابط Unity، از بازاریابی وابسته سود ببرد. این شرکت از آن زمان این وابستگی را از نسخه های جدیدتر اوبونتو حذف کرده است.
نتیجه
در حالی که توزیع های مختلف لینوکس به صورت آنلاین در دسترس هستند، محبوب ترین آنها اوبونتو است. این یک سیستم عامل رایگان و منبع باز است. در اینجا شش دلیل برای محبوبیت اوبونتو وجود دارد:
کاربر پسند بودن. – اوبونتو رابط کاربری ساده و شهودی دارد.
امنیت قوی – اوبونتو از AppArmor و اقدامات امنیتی پیشرفته برای جلوگیری از نفوذ استفاده می کند.
گزینه های نرم افزاری بیشتر – اوبونتو تعداد زیادی برنامه کاربردی دارد که می توانید نصب کنید، که بسیاری از آنها منحصراً برای سیستم عامل در دسترس هستند.
حفظ حریم خصوصی پیشرفته – اوبونتو یک سیاست حفظ حریم خصوصی داده ها را تضمین می کند و به کاربران اجازه می دهد تنظیمات حریم خصوصی را سفارشی کنند.
عملکرد سبک – رابط پیشفرض اوبونتو تنها از کمتر از 1 گیگابایت رم استفاده میکند. بنابراین، سیستم عامل بر روی دستگاه های ارزان قیمت کار می کند.
رایگان – اوبونتو یک توزیع رایگان لینوکس منبع باز است.
امیدواریم این مقاله به شما کمک کرده باشد تا در مورد اوبونتو بیشتر بدانید. اگر شما هر گونه ایده یا سوالی دارید، در قسمت نظرات زیر آن را مطرح کنید.