بیکسبی (Bixby) چیست؟+مقایسه با دستیار صوتی گوگل + مزایا و معایب🟢
نوامبر 26, 2023ان اف سی (NFC) چیست؟ + همه ی کاربرد های NFC + مقایسه با بلوتوث🟢
نوامبر 28, 2023گرفتن تصویر از گوشی هوشمند کار بسیار آسانی است. اما چیزی که نمی دانیم این است که عوامل زیادی وجود دارد که خروجی دوربین گوشی هوشمندمان را تعیین می کند. یکی از عواملی که دوربین گوشی هوشمند به آن بستگی دارد، سنسور تصویر است. یک حسگر تصویر نوری را که از طریق لنز وارد میشود و یک عکس دیجیتالی در تلفن هوشمند ایجاد میکند، میگیرد. این سنسورها با لنزها جفت می شوند تا خروجی مورد نظر را ارائه دهند. در این مقاله می خواهیم همه انواع دوربین های گوشی های هوشمند را بررسی کنیم. اگر می خواهید انواع دوربین گوشی را بشناسید با ما همراه باشید.
انواع دوربین گوشی
اکثر سازندگان گوشی های هوشمند حالت های اختصاصی را ارائه می دهند تا به شما کمک کنند از حسگرهای دوربین موجود بهترین استفاده را ببرید. ما در ابتدا انواع لنز ها را بررسی می کنیم. سپس سراغ انواع گوشی های هوشمندی که دوربین های مختلفی دارند خواهیم رفت.
سنسور ماکرو
یک سنسور ماکرو به شما امکان می دهد از فاصله نزدیک از اشیا عکس بگیرید. با فعال کردن حالت ماکرو در گوشی هوشمند خود می توانید به سنسور دسترسی پیدا کنید. سنسورهای ماکرو در اکثر گوشیهای هوشمند به شما امکان میدهند تصویری دقیق از سوژهای که کمتر از ۱۰ سانتیمتر از لنز دوربین فاصله دارد، دریافت کنید. با برخی از دوربینها میتوانید تا 2 سانتیمتر از سوژه نزدیک شوید که امکان عکسهای نزدیک باورنکردنی از سوژههای کوچک مانند حشرات را فراهم میکند، اما حالت ماکرو برای ایجاد یک رکورد عکاسی از جواهرات خود برای اهداف بیمه و همچنین برای نماهای نزدیک خلاقانه بسیار مفید است.
سنسور زمان پرواز (ToF)
سنسور Time of Flight (ToF) از نور مادون قرمز برای تعیین اطلاعات عمق استفاده می کند. از سرعت شناخته شده نور برای اندازه گیری فاصله استفاده می کند و به طور موثر مدت زمانی را که طول می کشد تا یک پرتو نور منعکس شده به سنسور دوربین برگردد، شمارش می کند. این سنسور در گوشی های هوشمند رده بالا برای ارائه جلوه فوکوس پس زمینه استفاده می شود.
سنسور عمق
همانطور که از نام آن پیداست، هدف اصلی حسگر عمق در گوشی های هوشمند، حس عمق است. این سنسور به شما کمک می کند تا جلوه های تاری به سبک حرفه ای و رندر بهتر جلوه های واقعیت افزوده را به دست آورید. سنسور هم در دوربین های جلو و هم در پشت گوشی های هوشمند وجود دارد. ضمنا این سنسور را می توان در گوشی های هوشمند مقرون به صرفه ای که حالت پرتره را ارائه می دهند، یافت. این سنسور برای دستیابی به اثرات عمقی بدون اپتیک گران قیمت مفید است.
بیشتر بخوانید🚀🚀🚀🚀🚀🚀» خرابی دوربین ایفون
سنسور تله فوتو
با کمک دوربین تله فوتو در تلفن هوشمند خود، می توانید بر اساس نیاز خود روی یک صحنه یا روی یک سوژه بزرگنمایی کنید. این سنسور به شما اجازه می دهد تا به راحتی از سوژه های دور عکس بگیرید. این سنسورها از زوم اپتیکال پشتیبانی می کنند که بهتر از زوم دیجیتال در نظر گرفته می شود. زوم اپتیکال ارائه شده توسط سنسور می تواند به لنز جفت شده و گوشی هوشمند بستگی داشته باشد. سنسورهای تله فوتو در جدیدترین گوشیهای هوشمند نیز با هوش مصنوعی پشتیبانی میشوند که باعث افزایش پایداری و کاهش نویز میشود.
سنسور LiDAR
سنسورهای LiDAR در مدلهای Pro Apple iPhone 12 و iPhone 13 وجود دارد. این سنسور نوعی حسگر ToF است. حسگرهای LiDAR در ماشینهای خودران و فناوریهای نقشهبرداری هوایی محبوب بودهاند. سنسور LiDAR سیگنال های متعددی را منتشر می کند که به سوژه برخورد کرده و به سنسور باز می گردد. سیگنالهای زمانی گرفته شده برای بازگشت به عقب اندازهگیری میشوند و قابلیتهای نقشهبرداری عمق را فراهم میکنند. این سنسور برای فوکوس بهتر در نور کم مفید است و همچنین از برنامه های واقعیت افزوده پشتیبانی می کند.
از آنجایی که حسگر به گوشی هوشمند کمک می کند تا جزئیات دقیق عمق را به دست آورد، هنگام استفاده از عناصر AR در عکس ها بسیار مفید است.
سنسور فوق عریض
آن سلفی های با زاویه باز یا عکس های با زاویه باز را به خاطر داشته باشید، آنها نتیجه حسگر فوق عریض هستند. حسگر فوق عریض میدان دید وسیعی را فراهم می کند و دید دوربین گوشی هوشمند را به میزان قابل توجهی گسترش می دهد. این سنسور می تواند زاویه دید بیش از 90 درجه را ثبت کند. این سنسور تقریباً تا جایی که چشمان شما می تواند عکس می گیرد، بسیار عریض تر از دوربین زاویه باز. تعداد کمی از این حسگرهای فوق عریض به دلیل جفت شدن لنزهایی که با آن ها ساخته شده اند به عنوان چشم ماهی نیز شناخته می شوند. این سنسورها هم در جلو و هم در دوربین های پشتی وجود دارند.
سنسور تک رنگ
تعداد کمی از گوشیهای هوشمند موجود در بازار با یک سنسور اختصاصی برای گرفتن عکسهای سیاه و سفید تک رنگ یا در کارهای دیگر عرضه میشوند. این سنسور به شما کمک می کند تا تصاویر سیاه و سفید واضحی دریافت کنید. جدیدترین گوشیهای هوشمند میتوانند وضوحی را که از حسگرهای رنگی معمولی دریافت میکنند ترکیب کنند تا عکسهای سیاه و سفید به خوبی اشباع شوند.
فوکوس خودکار تشخیص فاز (PDAF)
فناوری فوکوس خودکار تشخیص فاز از پیکسلهای ماسکدار جفتی روی حسگر تصویر استفاده میکند که برای تقلید از چشمان شما طراحی شدهاند. پردازشگر سیگنال تصویر، لنزهای دوربین را تا زمانی تنظیم می کند که هر دو تصویر در فوکوس به نظر برسند. این کمک می کند تا بدون انتظار برای فوکوس آهسته دوربین، به تصاویر واضح تری برسید.
انواع لنز های گوشی هوشمند
دوران گوشی های هوشمند تک دوربینی گذشته است. امروزه، اگر گوشی مناسبی بخرید که بتواند عکس های خوبی بگیرد، به احتمال زیاد بیش از یک دوربین در پشت خواهد داشت. برخی دارای دو دوربین هستند در حالی که سایر گوشی های هوشمند دارای چهار یا حتی پنج دوربین در پشت هستند. در مجموع، هفت نوع دوربین مختلف وجود دارد که میتوانید در گوشیهای هوشمند پیدا کنید. با این حال، این احتمال وجود دارد که نتوانید تک تک آنها را در یک تلفن پیدا کنید. اما این دوربین ها دقیقا چیست و چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟ آنها برای چه کاری هستند؟
بیشتر بخوانید🚀🚀🚀🚀🚀🚀» حفاظت از دوربین مداربسته
زاویه گسترده
این تا حد زیادی رایج ترین نوع دوربینی است که در اکثر گوشی های هوشمند یافت می شود. در زمان استفاده از دوربینهای پشتی تکی، دوربین دارای لنز واید بود. امروزه دوربین اصلی که بهترین مشخصات را در اکثر گوشی ها دارد دوربین زاویه باز است. حتی دوربین سلفی جلو نیز اغلب دارای لنز با زاویه دید عریض است. فاصله کانونی دوربین زاویه باز در گوشی های هوشمند بین 22 تا 30 میلی متر است. این فاصله کانونی کوتاه، زاویه دید وسیعی را به دوربین می دهد، بنابراین این نام را به دوربین می دهد.
دوربین زاویه باز برای ثبت مناظر، عکسهای گروهی یا هر نمونه دیگری که میخواهید تا حد امکان از صحنه عکس بگیرید، ایدهآل است.
با زاویه فوق العاده عریض
همانطور که از نام آن پیداست، دوربین فوق عریض زاویه دید حتی گسترده تری نسبت به لنزهای با زاویه دید عریض استاندارد دارد. با این حال، این نوع از دوربین ها به اندازه دوربین های زاویه باز، به ویژه به عنوان یک دوربین تنها، رایج نیست. برخی از گوشیهای هوشمند دارای تنظیمات دوربین جلوی دوگانه با دوربین فوق عریض به عنوان دوربین جلوی ثانویه در کنار زاویه باز جلو هستند. این به شما امکان میدهد سلفی بگیرید که میتواند افراد یا مناظر بیشتری را در کادر داشته باشد.
فاصله کانونی دوربین تلفن با زاویه دید فوق عریض معمولاً بین 12 تا 18 میلی متر است. این به شما زاویه دید تا حدود 120 درجه می دهد.
نقطه ضعف لنزهای فوق عریض این است که هرچه زاویه دید آنها بازتر باشد، تصاویر در اطراف لبه ها با اعوجاج بیشتری به نظر می رسند. این یک اثر برآمده به نام چشم ماهی ایجاد می کند. دوربین های موبایل خوب می توانند اعوجاج را برطرف کنند و نتایج مناسبی به شما ارائه دهند.
تله فوتو
دوربین تله فوتو در گوشی های هوشمند فاصله کانونی بسیار بیشتری نسبت به دوربین های زاویه باز دارد. در بیشتر موارد، دو یا سه برابر فاصله کانونی دوربین زاویه باز است. این همان چیزی است که به دوربین موبایل ضریب زوم اپتیکال 2x یا 3x می دهد. دوربین تله فوتو در تلفن می تواند فاصله کانونی بین 50 تا 85 میلی متر داشته باشد. بنابراین، اگر دوربین اصلی دارای لنز 26 میلی متری و دوربین تله فوتو دارای لنز 52 میلی متری باشد، ضریب زوم اپتیکال 2 برابر است.
از آنجایی که لنزهای تله فوتو فاصله کانونی بیشتری نسبت به لنزهای واید دارند، زاویه دید باریک تری دارند. این باعث می شود دوربین تله فوتو برای گرفتن پرتره با گوشی شما ایده آل باشد.
پریسکوپ
لنزهای تله فوتو در دوربین های گوشی های هوشمند به دلیل اندازه محدود به ضریب زوم کم هستند. هر چیزی بیش از 3 برابر زوم اپتیکال منجر به برآمدگی بزرگ در پشت می شود و هیچ کس نمی خواهد این اشتباه را تکرار کند. ظاهراً گوشی هایی با لنزهای زوم برجسته مانند گلکسی اس 4 زوم فروش خوبی نداشتند.
برای اینکه بتوانند بدون ایجاد برآمدگی بیشتر زوم کنند، سازندگان گوشی های هوشمند به یک فناوری قدیمی روی آوردند که از اپتیک های تا شده مشابه پریسکوپ های زیردریایی برای ثبت تصویر استفاده می کند. یک منشور نوری را که وارد دوربین می شود منعکس می کند و آن را به سمت سنسوری که در کنار آن قرار دارد هدایت می کند.
از آنجایی که می تواند بیشتر از یک دوربین تله فوتو استاندارد زوم کند، دوربین پریسکوپ روی تلفن معمولاً دارای فاصله کانونی، کم و بیش، 105 تا 130 میلی متر است. تلفن های دارای دوربین پریسکوپ اغلب دارای فاکتورهای زوم اپتیکال تا 10 برابر هستند.
تک رنگ
برای دوربین های گوشی های هوشمند برای تولید عکس های رنگی، یک آرایه فیلتر رنگی RGB (قرمز، سبز، آبی) (CFA) در بالای سنسور قرار می گیرد. بدون این فیلتر، دوربین تصاویر سیاه و سفید می گیرد زیرا یک سنسور به تنهایی فقط شدت نور را تشخیص می دهد نه رنگ.
نقطه ضعف آرایه فیلتر رنگ این است که امواج نوری متناسب با رنگ فیلتر را جذب می کند و بقیه را منعکس می کند. به عنوان مثال، یک فیلتر قرمز فقط نور قرمز را جذب می کند و بقیه را منعکس می کند، همانطور که فیلترهای آبی و سبز با امواج نوری همسان خود این کار را انجام می دهند. این بدان معنی است که مقدار زیادی نور توسط CFA منعکس شده و هدر می رود.
برخی از گوشیهای هوشمند از سنسورهای تک رنگ بدون CFA استفاده میکنند تا بتوانند تا حد امکان نور را به ویژه در شرایط کم نور جذب کنند. این معمولاً منجر به تصاویر واضح و دارای کنتراست بالا می شود. اکثر گوشی های هوشمند با سنسورهای تک رنگ از چیزی که به عنوان محاسبات شناخته می شود استفاده می کنند
بسته به نوع گوشی، میتوانید عکسهای سیاه و سفید واقعی را با حسگر تک رنگ بگیرید، برخلاف افزودن فیلتر سیاه و سفید دیجیتال. با این حال، برخی از تلفن ها به شما اجازه نمی دهند با دوربین تک رنگ عکس بگیرید و فقط از داده های حسگر برای مقاصد محاسباتی استفاده می کنند.
ماکرو
یک لنز ماکرو برای عکاسی از نمای نزدیک که میخواهید جزئیات کوچک سوژه را ثبت کنید مفید است. تفاوت دوربین ماکرو گوشی های هوشمند با دوربین های تله فوتو و پریسکوپ در این است که روی سوژه های دور زوم نمی کند، بلکه سوژه هایی را که به دوربین نزدیک هستند، بسیار شبیه به یک ذره بین بزرگنمایی می کند.
اگرچه بسیاری از علاقه مندان به عکاسی ماکرو موبایلی وجود دارند، اما تعداد زیادی از گوشی ها دارای دوربین ماکرو هستند، به ویژه گوشی های هوشمند پرچمدار رده بالا. دوربینهای ماکرو در گوشیهای هوشمند معمولاً در دستگاههای میانرده و گوشیهای محبوب در بازارهای آسیایی یافت میشوند.
مشخصات اکثر دوربینهای ماکرو گوشیهای هوشمند به اندازه دوربینهای دیگر گوشی چشمگیر نیست. در واقع، شما در حال حاضر نمی توانید بسیاری از تلفن های همراه با دوربین ماکرو بالاتر از 5 مگاپیکسل را پیدا کنید. این موضوع باعث شده تا بسیاری بر این باور باشند که دوربین ماکرو در گوشی ها بی فایده است. اما این کاملا درست نیست. یک دوربین برای گرفتن عکس های خوب به مگاپیکسل زیادی نیاز ندارد.
بیشتر بخوانید🚀🚀🚀🚀🚀🚀» انواع دوربین مداربسته
ToF/Depth
آخرین نوع دوربینی که در گوشیهای هوشمند یافت میشود، نامهای مختلفی دارد. دوربین ToF (زمان پرواز) که به عنوان سنسور عمق نیز شناخته می شود، دوربینی نیست که برای عکسبرداری استفاده شود. بلکه برای جمع آوری داده ها برای استفاده در عکاسی محاسباتی استفاده می شود. از این رو، این یک دوربین به طور کلی با وضوح پایین (2 مگاپیکسل یا کمتر) است.
هدف دوربین ToF ایجاد یک نقشه سه بعدی یا نقشه عمقی از یک صحنه است. این کار با عکسبرداری از لیزر و محاسبه زمان لازم برای جهش آن از سطح و انعکاس آن به دوربین انجام می شود. این اطلاعات برای تجزیه و تحلیل موارد نزدیک به دوربین و آنچه در پسزمینه است استفاده میشود.
هنگام گرفتن عکس های پرتره، اطلاعات پس زمینه/پیش زمینه جمع آوری شده توسط حسگر عمق می تواند برای ایجاد جلوه های مصنوعی مانند پس زمینه تار که سوژه را از پس زمینه جدا می کند استفاده شود. این دوربین همچنین اطلاعاتی را برای برنامه های AR (واقعیت افزوده) ارائه می دهد.
بهترین موبایل ها برای عکس برداری
1-سامسونگ S23 ultra
سامسونگ گلکسی اس 23 اولترا به دلیل تطبیق پذیری باورنکردنی آن، بهترین گوشی با دوربین سلطنتی است. آنقدر لنز و ویژگی دارد که به سادگی هیچ عکسی وجود ندارد که نتواند بگیرد. دستگاههای دیگر ممکن است در برخی موقعیتها تصاویر کمی بهتر تولید کنند، اما Galaxy S23 Ultra میتواند به خوبی از پس هر موقعیتی برآید، از کلوزآپ گرفته تا عکسهای شب تا فواصل اولترازوم.
در حالی که حسگرهای تله فوتو 12 مگاپیکسلی فوق عریض و دوگانه 3x و 10×10 مگاپیکسلی در پشت S23 Ultra کاملاً آشنا به نظر می رسند، این تلفن از سنسور اصلی رزولوشن 108 مگاپیکسلی که در ورودی های قبلی این سری دیده می شد کنار گذاشته و آن را جایگزین می کند – برای اولین بار در یک سامسونگ. تلفن – با دوربین اصلی 200 مگاپیکسلی برای ارائه یک تجربه عکاسی چشمگیر.
چنین تغییری در سختافزار گاهی اوقات میتواند منجر به افت کیفیت برای برخی از تولیدکنندگان شود، اما دقیقاً مانند حرکت گوگل به سنسور اصلی 50 مگاپیکسلی در سری پیکسل 6 و تغییر اپل از سنسور 12 مگاپیکسلی به سنسور اصلی 48 مگاپیکسلی در سال بعد. در خط آیفون 14 پرو، واضح است که تیم دوربین سامسونگ اطمینان حاصل کرده است که خروجی سنسور پیکسل تطبیقی 200 مگاپیکسلی S23 Ultra به اندازه نسل قبلی خود تجربهای ثابت و چشمگیر را ارائه میدهد.
2-Google pixel 6A
اگر در جستجوی یک تجربه عکاسی عالی با بودجه نسبتاً متوسط با بهترین انواع دوربین گوشی هستید، به Google Pixel 6a نگاه نکنید. Google Pixel 7a جدیدترین نسخه از گوشی مقرون به صرفه گوگل است، اما ورود آن گوشی از آن زمان تا کنون Pixel 6a را ارزان تر کرده است و آن را به گزینه اقتصادی بهتری در سال 2023 تبدیل کرده است.
مطمئناً، عکسهایی که در این گوشی میگیرید از نظر جنب و جوش یا جزئیات با عکسهای گرفته شده توسط پیکسل 6 استاندارد مطابقت ندارند، اما تقریباً از هر گوشی دیگری که در حدود قیمت 449 دلار / 399 پوند / 749 دلار استرالیا است، برتری خواهند داشت. .
به جای استفاده از دوربین اصلی 50 مگاپیکسلی پیکسل 6 و 6 پرو، پیکسل 6a از دوربین 12.2 مگاپیکسلی f/1.7 بهره می برد که در کنار دوربین 12 مگاپیکسلی f/2.2 فوق عریض با میدان دید 114 درجه قرار می گیرد. در اینجا هم خبری از زوم اپتیکال نیست و زوم دیجیتال فقط تا 7 برابر میرود، بنابراین انتظار نداشته باشید که عکسهای از راه دور بگیرید.
3-google pixel 7 pro
Google Pixel 7 Pro به راحتی، در شب و روز عکسهای شگفتانگیزی میگیرد، اما همچنین تجربه عکسبرداری را بیشتر از همیشه پیش میبرد – در واقع باعث میشود عکسهای ما از تلفنهای قدیمی بهتر به نظر برسند. در حال حاضر، این کاری است که فقط میتوانید با یک تلفن مجهز به Tensor G2 مانند Pixel 7 Pro انجام دهید. در واقع، چند کار وجود دارد که Pixel 7 Pro می تواند انجام دهد که هیچ یک از رقبای آن حتی آن را انجام نمی دهند.
Pixel 7 Pro به معنای واقعی کلمه بهتر گوش می دهد. گفتار را با دقت بیشتری تشخیص میدهد و Google Assistant را مفیدتر میکند. با استفاده از فناوری Real Tone برای بهبود رنگ پوست، نه تنها عکسها را بهتر میکند، بلکه آنها را واضحتر و جامعتر میکند. به زودی صدای تماس های تلفنی را بهتر می کند.
ما آرزو می کنیم که عمر باتری چشمگیرتر باشد و حالت ماکرو فوکوس به اندازه بسیاری از ویژگی های Google Photos جادویی نباشد. این تلفن به وعده های شگفت انگیزی عمل می کند، حتی اگر نتواند به همه آنها عمل کند.
4-iPhone 15 Pro Max
جدیدترین آیفونهای اپل عناوین آشنا را به خود اختصاص دادهاند، اما دستگاههای جدید Pro و Pro Max آنها تنها با اندازه صفحه نمایش و ظرفیت باتری از هم جدا هستند. برای اولین بار پس از مدتی، دوربین های آیفون 15 پرو مکس بزرگتر کمی بهتر از دوربین های آیفون 15 پرو با اندازه استاندارد هستند که در درجه اول به دلیل زوم اپتیکال 5 برابری قبلی است.
اپل در نهایت با استفاده از طراحی نوآورانه “tetraprism” از فناوری پریسکوپ با iPhone 15 Pro Max استقبال کرد تا به جدیدترین پرچمدار خود بهترین قابلیت زوم را که تا به حال در آیفون دیده شده است، ارائه دهد. مطمئنا، زوم اپتیکال 5 برابری هنوز به طور قابل توجهی کمتر از زوم اپتیکال 10 برابری است که در Samsung Galaxy S23 Ultra مشاهده می کنید، اما iPhone 15 Pro Max هنوز هم عکس های زوم استثنایی می گیرد.
در ارتباط با زوم فوقالعاده، تثبیتکننده اپتیکال تغییر حسگر سه بعدی بهبود یافته است که عملکرد بسیار بهتری در ثابت نگهداشتن عکسها در مقایسه با عکسهایی که با آیفون 14 پرو مکس گرفتهشدهاند، بهویژه در فیلمهای دارای زوم دیجیتال انجام میدهد.
نتیجه
انواع دوربین گوشی های هوشمند معمولا بر روی یک گوشی قرار نمی گیرند. تا به حال بیشترین انواع دوربین گوشی که رو یک دستگاه قرار گرفته 4 عدد بوده!. هر کدام متفاوت است و هدف خاصی را دنبال می کند. سازندگان تلفن با در نظر گرفتن بودجه و فضای موجود در تلفن تصمیم می گیرند که کدام یک را در دستگاه خود بگنجانند. اگرچه داشتن یک دوربین در تلفن در روزهای اولیه تلفن های هوشمند بیش از اندازه کافی تلقی می شد، اما وجود دوربین های متعدد در تلفن فرصت های بیشتری را برای کاوش خلاقانه با عکاسی با موبایل باز می کند.