امنیت دراپ باکس + دراپ باکس چیست و چگونه کار می کند؟+ 5 مزیت آن🟢
سپتامبر 10, 2023بهترین برنامه ادیت عکس + معرفی 13 برناه کاربردی برای اندروید و آیفون 🟢
سپتامبر 12, 2023تی ال اس چیست؟ . حتما به خاطر زندگی در ایران تی ال اس (TLS) یا TLS tunnel را شنیده اید. این موارد مرتبط با اینترنت شما و همچنین فیلتر شکن های مختلف هستند. دانستن اطلاعات در مورد تی ال اس می تواند به شما کمک کند که در انتخاب انواع فیلتر شکن ها دقت بیشتری داشته باشید. به هر صورت در این مقاله می خواهیم به شما همه چیز را در مورد تی ال اس بگوییم. بنابراین اگر اهل استفاده کردن از فیلتر شکن ها و کانفیگ های مختلف هستید با ما همراه باشید.
تی ال اس (TLS) چیست؟
TLS یا امنیت لایه حمل و نقل یکی از جنبه های حیاتی وب سایت شما است. از داده های کاربران در برابر تهدیدات امنیتی مانند بدافزار و حملات انکار سرویس (DoS) محافظت می کند. داشتن TLS تضمین می کند که فقط کاربران مجاز می توانند از طریق رمزگذاری به داده ها دسترسی داشته باشند. به عنوان مثال، استفاده از رمزگذاری TLS برای یک فروشگاه آنلاین، تراکنش های مشتریان شما را با تبدیل داده های حساس آنها به کد مخفی ایمن می کند. به این ترتیب، اشخاص ثالث قادر به خواندن داده ها نخواهند بود.
در این مقاله، می آموزید که TLS چیست، چگونه کار می کند، مزایای آن و تفاوت بین لایه سوکت امن (SSL) و پروتکل انتقال ابرمتن امن (HTTPS) در پیاده سازی TLS.
امنیت لایه حمل و نقل (TLS) یک پروتکل رمزنگاری است که با استفاده از رمزگذاری داده، اتصال بین وب سرور و برنامه وب را ایمن می کند. برای تمام دادههای مبادله شده از طریق شبکه، از جمله ایمیلها، جلسات مرور وب، و انتقال فایل اعمال میشود. در نتیجه، هکرها نمی توانند به اطلاعات حساس کاربران مانند اعتبار ورود و شماره کارت اعتباری دسترسی پیدا کنند.
TLS چگونه کار می کند؟
TLS که توسط گروه وظیفه مهندسی اینترنت (IETF) ایجاد شده است، از رمزگذاری برای مشتری و سرور برای ایجاد یک اتصال امن بین برنامهها استفاده میکند. زمانی شروع می شود که کاربران با تعیین روش رمزگذاری TLS مانند استاندارد رمزگذاری پیشرفته (AES) به یک وب سایت ایمن دسترسی پیدا کنند. این با دو لایه امنیتی کار می کند – پروتکل ضبط TLS و پروتکل دست دادن TLS. این پروتکل ها از روش های رمزنگاری متقارن و نامتقارن برای ایمن سازی انتقال داده ها و ارتباطات بین کلاینت ها و سرورهای وب استفاده می کنند.
برای مثال، پروتکل دست دادن TLS، از رمزنگاری نامتقارن برای تولید کلیدهای عمومی و خصوصی استفاده می کند که داده ها را رمزگذاری و رمزگشایی می کند.
روند کلی به شرح زیر است:
مشتری فهرستی از تمام نسخه های TLS را به همراه پیشنهادهایی برای مجموعه رمز ارسال می کند و یک عدد تصادفی ایجاد می کند که بعداً استفاده خواهد شد.
سرور تأیید می کند که از کدام گزینه برای شروع اتصال استفاده می کند.
سرور یک گواهی TLS را برای فرآیند احراز هویت به مشتری ارسال می کند.
پس از تأیید اعتبار گواهی، مشتری یک کلید اصلی را ایجاد و ارسال می کند که توسط کلید عمومی سرور رمزگذاری شده و توسط کلید خصوصی سرور رمزگشایی شده است.
کلاینت و سرور با استفاده از اعداد تصادفی تولید شده قبلی و کلید pre-master کلیدهای جلسه را تولید می کنند.
هم کلاینت و هم سرور یک پیام تمام شده دارند که با یک کلید جلسه رمزگذاری شده است.
فرآیند دست دادن TLS به پایان رسیده است، و مشتری و سرور هر دو رمزگذاری متقارن امن ایجاد کرده اند.
علاوه بر این، پروتکل رکورد از رمزگذاری متقارن برای تولید کلیدهای جلسه منحصر به فرد برای هر اتصال در طول فرآیند دست دادن استفاده می کند. همچنین تمام دادههای مبادله شده با کد احراز هویت پیام مبتنی بر هش (HMAC) را برای تأیید صحت دادهها اضافه میکند.
بیشتر بخوانید🚀🚀🚀🚀🚀🚀🚀» برنامه هک اینستاگرام PLC
اکنون، TLS در حال تبدیل شدن به یک روش استاندارد برای اکثر مرورگرهای مدرن و سایر برنامهها است که در آن سه هدف را دنبال میکند:
رمزگذاری داده های منتقل شده از اشخاص ثالث را از طریق اطلاعات رمزگذاری شده پنهان می کند.
احراز هویت. اتصال TLS با ارائه یک گواهی تضمین می کند که هویت هر دو طرف همان چیزی است که آنها ادعا می کنند.
تمامیت. در نهایت، تأیید می کند که داده های ارسال شده در طول فرآیند تحویل جعل یا دستکاری نشده اند.
مزایای پروتکل TLS در مشاغل و برنامه های کاربردی وب
از آنجایی که تهدیدات سایبری می تواند به هر کسب و کاری آسیب برساند، اطمینان از امنیت سایت شما باید در اولویت باشد. در این مورد، پروتکل امنیتی لایه حمل و نقل مزایای زیادی را ارائه می دهد، مانند:
جلوگیری از استراق سمع و دستکاری
TLS ارتباطات اینترنتی ایمن را بین یک کلاینت و یک سرور با مجموعه رمز قابل اعتماد فراهم می کند. به این ترتیب، هکرها نمی توانند داده های ارسال شده در اینترنت، از جمله تراکنش های آنلاین را بخوانند.
ارائه یکپارچگی داده ها
TLS با پشتیبانی از کد احراز هویت، حریم خصوصی و یکپارچگی داده ها را فراهم می کند. این تضمین می کند که تمام اطلاعات بدون هیچ گونه از دست دادن یا تغییری از طرف اشخاص ثالث به مقصد می رسد.
بهبود بهینه سازی موتور جستجو (SEO)
امنیت وب سایت یک عامل مهم رتبه بندی گوگل است زیرا هدف آنها ایجاد یک تجربه مرور ایمن است. بنابراین، استفاده از پروتکل های TLS به شما مزیت رقابتی می دهد و رتبه سایت شما را در موتورهای جستجو بهبود می بخشد.
افزایش اعتماد مشتری
استفاده از اتصال TLS تجربه مرور وب ایمن را برای کاربران فراهم می کند که اعتماد مشتری را در هر کسب و کاری ایجاد می کند. به این ترتیب، مشتریان احساس راحتی بیشتری خواهند کرد تا داده های خود را برای ایجاد یک حساب کاربری جدید یا خرید آنلاین ارائه دهند.
بیشتر بخوانید🚀🚀🚀🚀🚀🚀🚀» امنیت رایانش ابری
ارائه کنترل
TLS دارای یک سیستم هشدار قوی و واکنشی برای کمک به کاربران در شناسایی مشکل است. این کنترل بر آنچه که می تواند در یک جلسه ایمن ارسال یا دریافت شود را می دهد تا کاربران دریافت کنند
اگر مشکلی مانند خطای نسخه SSL یا خطای عدم تطابق رمز وجود داشته باشد، اعلان هشدار می دهد.
برای دریافت مزایای TLS، باید گواهی TLS را از یک مرجع گواهی (CA)، مانند DigiCert، Comodo، و GeoTrust خریداری کنید. با این حال، اگر از یک سرویس میزبانی وب استفاده می کنید، ممکن است ارائه دهنده یک SSL به صورت رایگان برای سایت شما قرار دهد. علاوه بر این، گواهی TLS حاوی اطلاعاتی در مورد مالک دامنه است و کلید عمومی سرور را برای تأیید هویت سرور ارائه می دهد.
تفاوت TLS با SSL و نحوه استفاده از هر یک
لایه سوکت ایمن (SSL) فقط نسخه قدیمی TLS است. قبل از شروع TLS، نسخه نهایی آن SSL 3.0 بود. هر دو پروتکل امنیتی به طور مشابه کار می کنند و از کلیدهای رمزنگاری در پروتکل های لایه کاربردی مختلف مانند HTTP، FTP، IMAP و SMTP استفاده می کنند. با این حال، اتصال TLS فرآیند دست دادن متفاوت، الگوریتمهای رمزگذاری قویتر و مجموعههای رمز امنتر را ارائه میدهد. در نتیجه، گواهی TLS از امنیت داده و احراز هویت بهتری نسبت به SSL برخوردار است.
به عنوان مثال، از یک کد احراز هویت پیام قوی تر – HMAC استفاده می کند، در حالی که SSL از یک کد تأیید اعتبار پیام استاندارد – MAC استفاده می کند. همچنین، پروتکل TLS می تواند بیش از یک پیام هشدار ارسال کند تا هر دو طرف را در مورد یک مشکل خطا آگاه کند. از طرف دیگر، SSL تنها می تواند یک پیام خطا ارسال کند. با این حال، از زمانی که اولین نسخه TLS به عنوان ارتقاء SSL 3.0 منتشر شد، هر دو اصطلاح اغلب به جای یکدیگر استفاده می شوند. بنابراین، بسیاری از افراد از اصطلاح TLS/SSL برای اشاره به پروتکل استفاده می کنند.
اگر از وبسایتی با TLS استفاده میکنید، نماد قفل باید در کنار نوار URL قابل مشاهده باشد که نشان میدهد اتصال امن است. با کلیک بر روی آن، می توانید جزئیات اطلاعاتی مانند موارد موجود در گواهی TLS/SSL آن را مشاهده کنید.
تفاوت بین تی ال اس و HTTPS
قبل از اینکه در مورد TLS و HTTPS بیشتر بحث کنیم، مهم است که توجه داشته باشیم که HTTP و HTTPS متفاوت هستند، اگرچه هر دو عملکرد یکسانی دارند. اینفوگرافیک تفاوت بین وب سایت های HTTP و HTTPS را نشان می دهد. در حالی که HTTP برای برقراری ارتباط و انتقال داده بین برنامه ها استفاده می شود، HTTPS نسخه ایمن آن با رمزگذاری است. به همین دلیل است که اکثر مرورگرهای مدرن اکنون سایت های HTTP را به عنوان غیر ایمن علامت گذاری می کنند.
HTTPS از اتصال TLS به عنوان لایه امنیتی برای رمزگذاری داده ها در شبکه و محافظت از ارتباطات بین وب سرور و مرورگر استفاده می کند. به طور خلاصه، HTTPS به پیاده سازی TLS اشاره دارد که در بالای پروتکل کنترل انتقال (TCP) کار می کند. علاوه بر این، TLS دارای نسخه های مختلفی است، از TLS 1.0 تا 1.3. به همین دلیل است که اکثر مرورگرهای وب اصلی استفاده از نسخه جدیدتر یا حداقل TLS 1.2 را به طور پیش فرض برای وب سایت ها توصیه می کنند.
TLS 1.3، آخرین نسخه آن، فرآیند دست دادن کوتاهتر TLS و الگوریتمهای ایمنتر را ارائه میدهد که در نتیجه اتصال سریعتر و عملکرد بهتر را به همراه دارد.
چرا کسب و کارها و برنامه های کاربردی وب باید از پروتکل TLS استفاده کنند؟
رمزگذاری TLS می تواند به محافظت از برنامه های کاربردی وب در برابر نقض داده ها و سایر حملات کمک کند. امروزه، HTTPS محافظت شده با TLS یک روش استاندارد برای وب سایت ها است. مرورگر گوگل کروم به تدریج سایت های غیر HTTPS را سرکوب کرد و سایر مرورگرها نیز از این روش پیروی کردند. کاربران روزمره اینترنت بیشتر مراقب وب سایت هایی هستند که نماد قفل HTTPS را ندارند.
تی ال اس چه می کند؟
سه جزء اصلی برای آنچه پروتکل TLS انجام می دهد وجود دارد: رمزگذاری، احراز هویت و یکپارچگی.
رمزگذاری: داده های در حال انتقال را از اشخاص ثالث پنهان می کند.
احراز هویت: تضمین می کند که طرفین مبادله کننده اطلاعات همان چیزی هستند که ادعا می کنند.
یکپارچگی: تأیید می کند که داده ها جعلی یا دستکاری نشده اند.
گواهی TLS چیست؟
برای اینکه یک وب سایت یا برنامه از TLS استفاده کند، باید یک گواهی TLS روی سرور اصلی خود نصب کرده باشد (این گواهی به دلیل سردرگمی نامگذاری که در بالا توضیح داده شد به عنوان “گواهی SSL” نیز شناخته می شود). گواهی TLS توسط یک مرجع صدور گواهی برای شخص یا کسب و کاری که صاحب دامنه است صادر می شود. این گواهی حاوی اطلاعات مهمی درباره مالک دامنه به همراه کلید عمومی سرور است که هر دوی آنها برای اعتبارسنجی هویت سرور مهم هستند.
بیشتر بخوانید🚀🚀🚀🚀🚀🚀🚀» امنیت دراپ باکس
TLS چگونه کار می کند؟
اتصال TLS با استفاده از دنباله ای به نام دست دادن TLS آغاز می شود. هنگامی که کاربر به وبسایتی میرود که از TLS استفاده میکند، دست دادن TLS بین دستگاه کاربر (که به عنوان دستگاه مشتری نیز شناخته میشود) و وب سرور آغاز میشود.
در طول همکاری یا به اصطلاح Handshake در TLS، دستگاه کاربر و سرور وب:
مشخص کنید که از کدام نسخه TLS (TLS 1.0، 1.2، 1.3، و غیره) استفاده کنند.
تصمیم بگیرید که از کدام مجموعه رمز استفاده کنند (به زیر مراجعه کنید).
هویت سرور را با استفاده از گواهی TLS سرور تأیید کنید
پس از اتمام دست دادن، کلیدهای جلسه را برای رمزگذاری پیام ها بین آنها ایجاد کنید
دست دادن TLS یک مجموعه رمز برای هر جلسه ارتباط ایجاد می کند. مجموعه رمزگذاری مجموعهای از الگوریتمها است که جزئیاتی مانند کلیدهای رمزگذاری مشترک یا کلیدهای جلسه را برای آن جلسه خاص مورد استفاده قرار میدهد. TLS به لطف فناوری موسوم به رمزنگاری کلید عمومی، میتواند کلیدهای جلسه منطبق را روی یک کانال رمزگذاری نشده تنظیم کند.
مزایا دیگر همکاری های تی ال اس یا همان handshake
Handshake همچنین احراز هویت را انجام می دهد که معمولاً شامل اثبات هویت خود توسط سرور به مشتری است. این کار با استفاده از کلیدهای عمومی انجام می شود. کلیدهای عمومی کلیدهای رمزگذاری هستند که از رمزگذاری یک طرفه استفاده می کنند، به این معنی که هر کسی که کلید عمومی را در اختیار دارد می تواند داده های رمزگذاری شده با کلید خصوصی سرور را برای اطمینان از صحت آن از حالت رمزگذاری خارج کند، اما فقط فرستنده اصلی می تواند داده ها را با کلید خصوصی رمزگذاری کند. کلید عمومی سرور بخشی از گواهی TLS آن است.
هنگامی که داده ها رمزگذاری و احراز هویت شدند، سپس با یک کد احراز هویت پیام (MAC) امضا می شوند. سپس گیرنده می تواند MAC را برای اطمینان از صحت داده ها تأیید کند. این یک نوع فویل ضد دستکاری است که روی یک بطری آسپرین یافت می شود. مصرف کننده می داند که هیچ کس داروی او را دستکاری نکرده است، زیرا فویل هنگام خرید آن دست نخورده است.
TLS چگونه بر عملکرد برنامه وب تأثیر می گذارد؟
آخرین نسخه های TLS به سختی بر عملکرد برنامه وب تأثیر می گذارد. به دلیل فرآیند پیچیده ای که در راه اندازی یک اتصال TLS وجود دارد، مقداری زمان بارگذاری و توان محاسباتی باید صرف شود. سرویس گیرنده و سرور باید چندین بار قبل از ارسال هر گونه داده ای با هم ارتباط برقرار کنند، و این باعث می شود که چندین میلی ثانیه زمان بارگذاری برنامه های وب و همچنین مقداری حافظه برای مشتری و سرور کاهش یابد.
با این حال، فناوریهایی وجود دارند که به کاهش تأخیر احتمالی ایجاد شده توسط دست دادن TLS کمک میکنند. یکی از آنها TLS False Start است که به سرور و کلاینت اجازه می دهد تا قبل از اتمام دست دادن TLS شروع به انتقال داده ها کنند. یکی دیگر از فناوریهای افزایش سرعت TLS، TLS Session Resumption است که به کلاینتها و سرورهایی که قبلاً با هم ارتباط برقرار کردهاند، اجازه میدهد از یک handshake مختصر استفاده کنند.
این پیشرفتها به تبدیل TLS به یک پروتکل بسیار سریع کمک کردهاند که نباید تأثیر محسوسی بر زمان بارگذاری داشته باشد. در مورد هزینههای محاسباتی مرتبط با TLS، آنها با استانداردهای امروزی عمدتا ناچیز هستند.
دست دادن TLS در TLS 1.3 به جای دو بار فقط به یک رفت و برگشت (یا ارتباط رفت و برگشت) نیاز دارد که این روند را چند میلی ثانیه کوتاه می کند. هنگامی که کاربر قبلاً به یک وب سایت متصل شده باشد، دست دادن TLS دارای رفت و برگشت صفر است و سرعت آن را باز هم بیشتر می کند.
نحوه شروع پیاده سازی تی ال اس در وب سایت
Cloudflare گواهینامه های رایگان TLS/SSL را به همه کاربران ارائه می دهد. هرکسی که از Cloudflare استفاده نمیکند، باید یک گواهی SSL را از یک مرجع گواهی، اغلب با پرداخت هزینه، دریافت کند و گواهی را روی سرورهای اصلی خود نصب کند.
نتیجه
امنیت لایه حمل و نقل (TLS) یک پروتکل امنیتی گسترده است که داده ها را از متن ساده به متن رمز شده و بالعکس رمزگذاری می کند. این امنیت و حریم خصوصی داده ها را از طریق ترافیک رمزگذاری شده فراهم می کند و از افشای اطلاعات حساس شما توسط هکرها جلوگیری می کند.
استفاده از گواهی TLS همچنین مزایای زیادی برای کسب و کارها و برنامه های کاربردی وب دارد، مانند بهبود سئو سایت و ایجاد اعتماد مشتری. به این ترتیب، ممکن است به کسب و کار شما کمک کند تا در صفحات نتایج موتورهای جستجو (SERP) رقابتی باقی بماند. وقتی صحبت از SSL و TLS می شود، فرآیندها و سطوح مختلف امنیتی را ارائه می دهند. با این حال، از آنجایی که آنها عملکرد یکسانی را ارائه می دهند، کاربران اغلب از هر دو اصطلاح به جای یکدیگر استفاده می کنند. امیدواریم این مقاله به شما کمک کرده باشد که بفهمید TLS چیست و چگونه کار می کند. اگر سوالی دارید، دریغ نکنید که در زیر برای ما کامنت بگذارید.