شارژ لپتاپ بدون شارژ + 6 روش مهم برای شارژ کردن لپتاپ بدون داشتن شارژر!🚨🚨
مارس 16, 2023هک اسنپ چت + معرفی 10 نرم افزار جهانی برای هک اسنپ چت و جاسوسی💀
مارس 18, 2023کلاهبرداری تلگرامی مخصوصا در ایران که کاربران زیادی در آن وجود دارد به شدت افزایش پیدا کرده است. جالب است بدانید که این کلاهبرداری های تلگرامی در خارج از ایران هم افزایش پیدا کرده است. تلگرام با بیش از ۷۰۰ میلیون کاربر فعال ماهانه، یکی از محبوبترین اپلیکیشنهای پیامرسان در جهان است . اما محبوبیت تلگرام و سطح بالای امنیتی آن آن را در بین هکرها و کلاهبرداران نیز محبوب کرده است.کلاهبرداری های تلگرام شبیه پیامک های جعلی، ایمیل های کلاهبرداری و تماس های رباتی است که هر روز دریافت می کنید. در این مقاله بیشتر این موارد و روش های جلوگیری از آن آشنا می شوید.
کلاهبرداری تلگرامی
کلاهبرداران از تاکتیکهای مهندسی اجتماعی استفاده میکنند تا شما را فریب دهند. تا اطلاعات شناسایی شخصی (PII) مانند شماره کارت اعتباری، شماره امنیت اجتماعی (SSN) یا کدهای احراز هویت دو مرحلهای (2FA) برای حسابهای رمزنگاری و رسانههای اجتماعی را واگذار کنید. کلاهبرداری های تلگرامی طرح های کلاهبرداری هستند که یا در برنامه تلگرام انجام می شوند یا کاربران را از برنامه خارج کرده و به یک سایت شخص ثالث خطرناک می کشند.
کلاهبرداران به دلیل محبوبیت گسترده و سهولت استفاده از آن به تلگرام هجوم می آورند. تنها چیزی که برای ایجاد حساب کاربری نیاز دارید یک شماره تلفن است. این کلاهبرداریها از طرحهای فیشینگ سنتی گرفته تا حملات پیچیده رباتهایی که به عنوان عوامل پشتیبانی مشتری قانونی ظاهر میشوند، را شامل میشود.
در اینجا نحوه انجام برخی از کلاهبرداری های معمولی تلگرام آمده است:
حملات فیشینگ یک کاربر تلگرام به عنوان فردی که در غیر این صورت به او اعتماد دارید (مانند یک دوست، همکار یا یک نماینده پشتیبانی مشتری) ظاهر می شود تا شما را فریب دهد تا اطلاعات شخصی خود را واگذار کنید.
کلاهبرداری های خارج از پلتفرم شخصی برای شما پیوندی ارسال می کند یا شما را متقاعد می کند که از پلتفرم تلگرام خارج شده و وارد سایتی با امنیت کمتر شوید. این سایت می تواند برای سرقت اطلاعات شخصی شما یا حتی آلوده کردن دستگاه شما به بدافزار استفاده شود.
حملات ربات تلگرام پلت فرم تلگرام به کاربران اجازه می دهد تا حساب های رباتی ایجاد کنند، که کلاهبرداران از آن برای هدف قرار دادن سریع حساب های قانونی آسیب پذیر استفاده می کنند. بر اساس تحقیقات اینتل 471 که در جولای 2022 منتشر شد، رباتی که به نام X-Files شناخته میشود، میتواند رمزهای عبور، کوکیهای جلسه، اعتبار ورود و جزئیات کارت اعتباری را سرقت کند..
کلاهبرداری های رمزنگاری شده تلگرام به پلتفرمی برای افراد علاقه مند به ارزهای دیجیتال و بلاک چین تبدیل شده است. بسیاری از مجرمان سایبری کاربران تلگرام را هدف قرار می دهند تا به کیف پول های رمزنگاری شده خود دسترسی پیدا کنند و بیت کوین (BTC)، اتریوم و سایر سکه های خود را منتقل کنند.
اینها تنها چند نمونه سطح بالا از انواع کلاهبرداری هایی است که در تلگرام خواهید یافت. بدتر از آن، کلاهبرداران همیشه در حال یافتن راههای جدیدی برای ارتکاب کلاهبرداری و سرقت اطلاعات شخصی از کاربران ناآگاه تلگرام هستند.
11 کلاهبرداری تلگرامی که باید مراقب آنها باشید
کانال های «کپی» یا جعلی تلگرام
کلاهبرداری های “متخصص رمزنگاری”.
فیشینگ با ربات های تلگرام
کلاهبرداری های پشتیبانی فنی
هدایای بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال
اکانت های ادمین تلگرام مشابه
طرح های “Classiscam”.
کانال های رمزنگاری «پامپ و دامپ».
لیست مشاغل جعلی
کلاهبرداری “دوست نیازمند”.
در اینجا جدیدترین کلاهبرداری های تلگرام که باید از آنها آگاه باشید (و نحوه جلوگیری از آنها) آمده است:
1. کانال ها و گروه های تلگرامی «کپی» یا جعلی
کانالها و گروههای تلگرام مکانهایی هستند که چندین کاربر میتوانند دور هم جمع شوند و درباره موضوعات مورد علاقه خود صحبت کنند. با این حال، کلاهبرداران اغلب نسخههای «کپی» از کانالهای محبوب را ایجاد میکنند تا قربانیان را با احساس امنیت کاذب جذب کنند. این کانال ها شبیه کانال های آشنا خواهند بود. آنها ممکن است نامها و تصاویر نمایه مشابهی داشته باشند، پیامهای پینشده مشابهی داشته باشند، و مدیرانی با نامهای کاربری تقریباً مشابه با نامهای قانونی داشته باشند.
همچنین فعالیتهای زیادی را از سوی «کاربران» مشاهده خواهید کرد – به طور فعال درباره تبلیغات، طرحهای پولدار شدن سریع یا جوایز رایگان فرضی که کانال تبلیغ میکند، گپ میزنید. (بسیاری از این کانال ها سرمایه گذاران ارزهای دیجیتال را با فروش فلش توکن های قبل از راه اندازی هدف قرار می دهند.)
با این حال، به زودی، سایر کاربران یا مدیران شروع به تماس با شما خواهند کرد تا سعی کنند شما را وادار کنند روی پیوندی کلیک کنید یا اطلاعات شخصی را که میتوانند برای سرقت هویت یا هک کردن حسابهای شما استفاده کنند، واگذار کنند.
بیشتر بخوانید🚀🚀🚀🚀🚀: ترفند های تلگرام
نحوه تشخیص کلاهبرداری:
اگر به یک کانال تلگرامی جدید اضافه شدهاید (یا به آن ملحق شدهاید)، بررسی کنید که آیا میتوانید پیامی وارد کنید یا کانال «فقط پخش» است. این بدان معنی است که فقط مدیران می توانند پیام ارسال کنند. برای بررسی، به دنبال نماد بلندگو در کنار نام کانال بگردید.
در یک مثال، یک کلاهبردار یک گروه تلگرامی با عنوان “Coinbase” ایجاد کرد و هزاران کاربر را اضافه کرد. سپس، کلاهبردار به عنوان نماینده Coinbase ظاهر شد و هدایای روزانه را تبلیغ کرد – همه در حالی که تلاش می کرد به حساب های افراد دسترسی پیدا کند .
چه باید کرد:
هرگونه کلاهبردار یا کانال های خطرناک تلگرام را گزارش دهید. روی سه نقطه در گوشه کلیک کنید و “گزارش” را باز کنید. سپس، دلیل خود را انتخاب کنید. تنظیمات خود را طوری تغییر دهید که فقط اجازه دهید حساب شما به گروه ها و کانال های جدید مخاطبین شما اضافه شود. برای انجام این کار، به «تنظیمات» و سپس «حریم خصوصی» بروید . امنیت» و سپس «گروهها و کانالها». افرادی را که میتوانند شما را به گروههایی از «همه» به «مخاطبین من» اضافه کنند، تغییر دهید.
2. کلاهبرداری “Crypto Expert”.
تلگرام به یکی از محبوب ترین پلتفرم های پیام رسان برای افراد علاقه مند به ارزهای دیجیتال و بلاک چین تبدیل شده است. اما کلاهبرداران از این واقعیت سوء استفاده کرده و به عنوان متخصص رمزارز در تلگرام ظاهر می شوند تا قربانیان را از طریق سکه، پول یا ورود به حساب کاربری کلاهبرداری کنند.
بیشتر این کلاهبرداریها شامل وعده بازگشت تضمینی سرمایهگذاری رمزنگاری شماست. کلاهبرداران به نظرات توییتر پاسخ میدهند یا مستقیماً در تلگرام با شما تماس میگیرند و ادعا میکنند که میتوانند 50 درصد بازده سرمایهگذاری شما را فراهم کنند. در صورت تعامل، کلاهبرداران از شما می خواهند که یک حساب در صرافی رمزنگاری «ویژه» خود باز کنید. در آن مرحله، آنها نمودارها و نمودارهایی را به شما نشان می دهند که نشان می دهد سرمایه گذاری شما در حال افزایش است. اما هنگامی که سعی می کنید “درآمد” خود را حذف کنید، کلاهبردار به همراه حساب شما ناپدید می شوند.
در یک مثال، مردی 50 دلار بیت کوین را به یک صرافی فرستاد و به زودی 30 دلار سود دریافت کرد. او به دوستانش گفت و همه آنها پس انداز زندگی خود را در این کلاهبرداری سرمایه گذاری کردند. اما هنگامی که تمام پول دریافت شد، دلال تقلبی با پول همه ناپدید شد.
نحوه تشخیص کلاهبرداری:
FBI تخمین می زند که نزدیک به 25000 نفر در سال گذشته قربانی کلاهبرداری های رمزنگاری شدند و نزدیک به 1 میلیارد دلار از دست دادند. مراقب هرکسی باشید که در مورد بازدهی “تضمین شده” لاف می زند یا ادعا می کند که به یک صرافی رمزنگاری “ویژه” دسترسی دارد. اینها همه نشانه های کلاهبرداری سرمایه گذاری رمزنگاری تلگرام هستند.
چه باید کرد:
هر کسی را که ادعا می کند می تواند بازدهی “تضمین شده” را برای هر سرمایه گذاری ارائه دهد – به ویژه ارزهای دیجیتال نادیده بگیرید.
در صرافیهای ارزهای دیجیتال «ویژه» سرمایهگذاری نکنید، زیرا اغلب جعلی هستند.
هرگز پول، رمزنگاری یا اطلاعات حساب را برای کسی که فقط در تلگرام یا سایر پلتفرمهای پیامرسانی مانند واتساپ با او در ارتباط بودهاید، ارسال نکنید.
3. فیشینگ با ربات های تلگرام
یکی از مواردی که تلگرام را منحصر به فرد می کند، توانایی آن در ساخت و استفاده از ربات ها بر روی پلتفرم است. رباتهای تلگرام از پردازش زبان طبیعی و هوش مصنوعی (AI) برای شرکت در مکالمات واقعی استفاده میکنند که تشخیص اینکه آیا مورد کلاهبرداری قرار گرفتهاید دشوار است. در یکی از نسخههای اخیر این کلاهبرداری، هکرها از رباتی به نام SMSRanger استفاده کردند تا به عنوان نمایندگان بانکها و شرکتهایی مانند پی پل، Apple Pay، Google Pay و شرکتهای مخابراتی رایج تلفن همراه ظاهر شوند.
هنگامی که هکرها شماره تلفن یک کاربر تلگرام را وارد می کنند، ربات تماس می گیرد و کاربر را متقاعد می کند که از اطلاعات شخصی، ورود به حساب های بانکی، رمز عبور و حتی کدهای احراز هویت دو مرحله ای (2FA) صرف نظر کند. کلاهبرداران در انجمن ها ادعا می کنند که این ربات ها در 80٪ مواقع در صورتی که کاربر به تماس پاسخ دهد موثر هستند. حتی بدتر از آن، هر کسی میتواند به این رباتها دسترسی داشته باشد و کلاهبرداریهایی را با حداقل 300 دلار در ماه اجرا کند.
نحوه تشخیص کلاهبرداری:
کلاهبرداری های ربات تلگرام نشانه های هشدار دهنده کلاهبرداری فیشینگ را نشان می دهند، از جمله:
احساس کاذب فوریت کلاهبرداران ادعا می کنند که حساب شما در معرض خطر قرار گرفته است یا برخی از خطاها شما را در معرض خطر قرار می دهد.
شماره تلفن های جعلی یا عجیب به دنبال شماره تلفن هایی باشید که درست به نظر نمی رسند یا با شماره رسمی شرکت مطابقت ندارند.
اشتباهات گرامری و املایی. کلاهبرداران و ربات ها به همان روشی که نماینده پشتیبانی مشتری ارتباط برقرار می کند، ارتباط برقرار نمی کند.
درخواست اطلاعات حساس آنها از شما می خواهند جزئیات حساب، کدهای 2FA، یا رمزهای عبور را برای “تأیید” هویت خود ارائه دهید.
چه باید کرد:
اگر تماس تلفنی ناخواسته ای از شخصی دریافت کردید که ادعا می کند از بانک شما (یا سازمان دیگر) است، تلفن را قطع کنید و با استفاده از شماره رسمی او تماس بگیرید. همچنین به شناسه تماس گیرنده خود اعتماد نکنید، زیرا کلاهبرداران می توانند شماره آنها را جعل یا پنهان کنند تا به نظر برسد که از طرف شخص دیگری آمده است.
4. کلاهبرداری های پشتیبانی فنی
یکی دیگر از کلاهبرداری های رایج ربات تلگرام شامل کلاهبرداران ایجاد حساب هایی است که از عوامل پشتیبانی فنی قانونی تقلید می کنند. این ربات ها کانال ها و گروه ها را برای کلمات و عبارات کلیدی اسکن می کنند و سپس ادعا می کنند که از یک شرکت هستند. اما در طول مسیر، آنها شروع به درخواست اطلاعات حساس شما می کنند یا درخواست می کنند که برای پشتیبانی “حق بیمه” هزینه کنید.
گاهی اوقات، این حسابها از نامهای نمایشی استفاده میکنند که قانونی به نظر میرسند (به عنوان مثال، «چت پشتیبانی Coinbase»). حتی ممکن است بخواهند شرکت راه دور را بگیرند
نحوه تشخیص کلاهبرداری:
مراقب هر حسابی باشید که به شما دسترسی پیدا می کند و پشتیبانی ارائه می دهد. اگر با یک شرکت یا حساب کاربری مشکل دارید، همیشه مستقیماً از طریق کانال های رسمی با آنها تماس بگیرید.
همچنین، مراقب کسی باشید که برای پشتیبانی «حق بیمه» هزینه میکند یا شما را مجبور میکند برای «ارتقای حساب» هزینه پرداخت کنید. اینها نشانه های کلاهبرداری هستند.
چه باید کرد:
به نام کاربری واقعی حساب نگاهی بیندازید تا ببینید آیا با نام صفحه نمایش آن مطابقت دارد یا خیر.
اکانت های مشکوک را هم به تلگرام و هم به شرکتی که جعل می شود، مسدود کرده و گزارش دهید.
5. هدایای بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال
جوایز رایگان، قرعه کشی، و هدایا برخی از قدیمی ترین کلاهبرداری ها هستند. جای تعجب نیست که این کلاهبرداری ها به تلگرام راه پیدا کرده اند. در این کلاهبرداریها، یک ربات یا حساب تلگرام دست به دست میشود و وانمود میکند که هدایایی از شرکتهای معروف (مانند اپل، آمازون یا ونمو) یا صرافیهای رمزنگاری ارائه میکند. اما برای دریافت جایزه، باید اطلاعات بانکی، اطلاعات شخصی و/یا «کارمزد» خود را ارائه دهید.
کلاهبرداری های اعطای کریپتو در تلگرام بیداد می کند.
هنگامی که به کلاهبرداران آنچه می خواهند بدهید، ناپدید می شوند و جایزه شما هرگز محقق نمی شود.
نحوه تشخیص کلاهبرداری:
در حالی که برخی از شرکت ها قرعه کشی و هدایایی را اجرا می کنند، تقریباً همه آنها نیاز به اقدامات اولیه از طرف شما دارند. اگر نقاشی را وارد نکرده اید، به احتمال زیاد این هدیه یک کلاهبرداری است. همیشه میتوانید مستقیماً با شرکت تماس بگیرید تا ببینید آیا جایزه مشروع است یا خیر.
چه باید کرد:
هر حسابی را که با ادعای ارائه جایزه با شما تماس می گیرند، نادیده بگیرید و مسدود کنید.
هرگز برای دریافت جایزه «کارمزدی» نپردازید – به خصوص اگر از شما خواسته شود که با ارز دیجیتال یا از طریق برنامه های پرداخت مانند Venmo، Zelle یا Cash App پرداخت کنید.
بیشتر بخوانید🚀🚀🚀🚀🚀: پچ
6. اکانت های ادمین تلگرام Lookalike
نامهای کاربری تلگرام منحصربهفرد هستند، بنابراین یک کلاهبردار نمیتواند دقیقاً نام کاربری موجود را کپی کند. با این حال، برای از بین بردن بسیاری از این کلاهبرداری ها، کلاهبرداران نام حساب هایی را ایجاد می کنند که از نام های قانونی تقلید می کنند. حسابهای Lookalike اغلب پس از پرسیدن یک سؤال عمومی به شما کمک میکنند. اما در واقعیت، آنها فقط سعی میکنند به حساب شما دسترسی پیدا کنند یا شما را در خارج از پلتفرم فریب دهند، جایی که میتوانند با یک سایت فیشینگ از شما کلاهبرداری کنند.
نحوه تشخیص کلاهبرداری:
نام حساب را جستجو کنید، و به دنبال غلط املایی و جابجایی حروف در نام مدیر بگردید – به خصوص اگر نام کاربری و نام صفحه نمایش مطابقت ندارند. (نمونه ای از این می تواند “TichSupport” به جای “TechSupport” باشد) . همچنین باید مراقب ادمین ها یا کاربرانی باشید که به جای ارسال عمومی در گروه، برای شما پیام مستقیم ارسال می کنند. پیامهای دایرکت ابزار مورد علاقه کلاهبرداران تلگرام هستند، زیرا این پیامها تشخیص اینکه واقعاً با چه کسی در ارتباط هستید را سختتر میکنند.
چه باید کرد:
برای یافتن پست های کاربری که با شما تماس گرفته است، گروه را جستجو کنید. اگر چیزی پیش نیامد، با یک کلاهبردار روبرو هستید.
هرگز اطلاعات شخصی یا رمز عبور را در پیام مستقیم ندهید.
اکانت های کلاهبرداری را هم به تلگرام و هم به شرکت جعل هویت گزارش کنید.
7. طرح های “Classiscam” (کلاهبرداری های تبلیغاتی طبقه بندی شده جعلی)
طرح “Classiscam” نسخه ای از کلاهبرداری ربات تلگرام است که در سال های اخیر 6.5 میلیون دلار از قربانیان کلاهبرداری کرده است.
در این کلاهبرداری، مجرمان لیست های جعلی را در سایت های طبقه بندی شده برای محصولاتی مانند دوربین، لپ تاپ و دستگاه های iOS ایجاد می کنند. در آگهی از شما میخواهد که از طریق تلگرام برای گفتگو در مورد معامله تماس بگیرید. اما وقتی به آنها پیام می دهید، با رباتی که برای سرقت اطلاعات شخصی شما طراحی شده است، در تماس خواهید بود.
در یک نسخه دیگر، کلاهبرداران مستقیماً با تلگرام ارتباط برقرار می کنند و سپس پیوندی به لیست خود برای شما ارسال می کنند. وقتی روی آن کلیک میکنید، به صفحهای هدایت میشوید که تقریباً شبیه به صفحهای در Craigslist، Facebook Marketplace یا سایرین است. اما برای تکمیل فروش، اطلاعات شخصی از جمله آدرس منزل و اطلاعات کارت اعتباری از شما خواسته می شود.
این نوع کلاهبرداری در حال حاضر در اروپا در حال گسترش است و بدون شک راه خود را به ایالات متحده باز کرده است.
نحوه تشخیص کلاهبرداری:
به دنبال پرچم قرمز کلاهبرداری های فروش آنلاین باشید – از جمله قیمت های مشکوک پایین، فروشندگانی که از ملاقات حضوری خودداری می کنند یا فروشندگانی که از شما می خواهند از طریق تلگرام با آنها صحبت کنید.
اگر برای تکمیل فروش به سایتی برده میشوید، به دنبال نشانههایی از یک سایت فیشینگ باشید – مانند جزئیات طراحی عجیب، اشتباهات املایی و دستوری، یا یک URL “غیر ایمن”. (یک نشانی اینترنتی امن به جای «HTTP» از «HTTPS» استفاده میکند و نماد قفل را در فیلد نشانی وب شامل میشود.)
چه باید کرد:
همیشه سعی کنید اقلام را شخصاً مشاهده کنید، یا قبل از ارسال هرگونه اطلاعات یا پرداخت، فروشندگان را تأیید کنید.
فقط از پلتفرم های پرداختی استفاده کنید که از پول شما محافظت می کنند، مانند کارت های اعتباری یا پی پال. اگر مورد کلاهبرداری قرار بگیرید، این کار را خواهید کرد
8. کانال های ارز های دیجیتال”پامپ و دامپ”.
در یک کلاهبرداری “پمپ و تخلیه”، صاحبان یک کانال تلگرام سعی می کنند دستکاری قیمت یک ارز دیجیتال را با گروه بزرگی از اعضا هماهنگ کنند. مدیران ممکن است ادعا کنند که دانش “ویژه” یا خودی دارند. اما در واقعیت، آنها سعی میکنند ارزش داراییای را که در اختیار دارند، پمپ کنند و سپس آن را قبل از سقوط بفروشند.
در بسیاری از این کلاهبرداری ها، ادمین ها برای عضویت VIP نیز هزینه ای دریافت می کنند و به قربانیان خود ضربه سختی مضاعف وارد می کنند.
نحوه تشخیص کلاهبرداری:
بسیاری از این کانالهای تلگرامی کلاهبرداری خود را «گروههای سیگنال» مینامند و اهداف واقعی خود را در پشت بینشهای بازار و اطلاعات داخلی پنهان میکنند. این می تواند شناسایی آنها را سخت کند. با این حال، یکی از نشانه های رایج کلاهبرداری، احساس فوریت است. این گروهها اغلب سعی میکنند شما را وادار کنند تا بدون فکر کردن سریع عمل کنید، و ترس از دست دادن فرصت عالی را ایجاد میکنند.
قانون طلایی پیشگیری از تقلب را به خاطر بسپارید: اگر به نظر می رسد خیلی احتمال ندارد که درست باشد، احتمالاً همینطور است.
چه باید کرد:
قربانی یک احساس کاذب فوریت نشوید. همیشه قبل از سرمایه گذاری دقت لازم را انجام دهید.
9. لیست مشاغل و پیشنهادات جعلی که از طریق تلگرام درخواست مصاحبه می کنند
کلاهبرداری های استخدامی در پلتفرم های حرفه ای مانند Indeed و LinkedIn فراوان هستند – و بسیاری از آنها از تلگرام به عنوان یکی از عناصر خود استفاده می کنند. در این کلاهبرداری، کارفرمایان جعلی لیست هایی را برای فریب دادن فرصت های شغلی ارسال می کنند. آنها دستمزد بالا و ساعات کاری انعطاف پذیر ارائه می دهند. تنها الزامات آنها این است که یک “مدیر استخدام” را در تلگرام پیدا کرده و اضافه کنید (زیرا نمی توان آنها را در برنامه ردیابی کرد).
هنگامی که با شما تماس گرفتید، آنها سعی خواهند کرد از شما سوء استفاده کنند، یا از شما بخواهند اطلاعات حساس را کنار بگذارید یا از شما بخواهند برای مواد آموزشی هزینه کنید.
نحوه تشخیص کلاهبرداری:
تقریباً همه کلاهبرداری های شغلی جعلی از یک فرمول پیروی می کنند. «کارفرما» دستمزدی بالاتر از حد متوسط، ساعات کاری انعطافپذیر ارائه میکند و از شما میخواهد که برای مصاحبه از طریق تلگرام (یا پلتفرم پیامرسانی رمزگذاریشده دیگری) با آنها تماس بگیرید.
این کلاهبرداران شغلی جعلی اطلاعات بیشتری (مانند SSN شما) از آنچه برای یک درخواست شغلی قانونی لازم است درخواست می کنند. آنها اغلب از شما میخواهند که هزینه مواد آموزشی را با پول خودتان یا چکی که برایتان ارسال میکنند، پرداخت کنید. اما در هر صورت، در صورتحساب گیر میکنید، هرگز بازپرداخت نمیشوید، یا در نهایت چک تقلبی میشود.
چه باید کرد:
تا زمانی که یک قرارداد رسمی را مشاهده نکرده اید و شخصاً با آنها ملاقات نکرده اید، اطلاعات شخصی یا حساس را در اختیار استخدام کنندگان قرار ندهید.
به دنبال نشانه هایی باشید که نشان می دهد شغل کلاهبرداری است. این ممکن است شامل یک فرآیند مصاحبه کوتاه یا عدم وجود مدارک زمانی باشد که استخدامکننده میگوید شما «استخدام» شدهاید.
بیشتر بخوانید🚀🚀🚀🚀🚀: برنامه های مشابه تلگرام
10. کلاهبرداری “دوست نیازمند”.
در این کلاهبرداری، کلاهبرداران اطلاعات کافی در مورد دوستان یا اعضای خانواده شما جمع آوری می کنند تا آنها را در تلگرام جعل کنند. کلاهبرداران با شما تماس می گیرند و برای یک موضوع فوری کمک می خواهند. برای مثال، آنها ممکن است به شما بگویند که برای اجاره به پول نیاز دارند یا تصادف کرده اند و از شما برای پرداخت قبض های پزشکی آنها کمک می خواهند.
نحوه تشخیص کلاهبرداری:
کلاهبرداران می توانند اطلاعات کافی را در ردپای آنلاین و پروفایل های رسانه های اجتماعی پیدا کنند تا به طور قابل قبولی جعل هویت دوستان شما باشند. اما آنها اغلب اشتباهاتی مرتکب می شوند که باید غرایز هشدار دهنده شما را تحریک کند.
به زبانی که استفاده می کنند گوش کنید. شبیه دوست شماست؟ آیا آنها از کلمات به طور نادرست استفاده می کنند یا جملات را به روشی ناخوشایند قالب بندی می کنند؟ همچنین به دنبال احساس فوریت باشید. آیا دوست یا خویشاوند شما بدون شرح و توضیح این لطف را از شما می خواهد؟
چه باید کرد:
اگر اصلاً مشکوک هستید، از آنها سؤالاتی بپرسید که فقط شخص واقعی می داند چگونه به آنها پاسخ دهد – مانند جزئیات مربوط به فعالیت های اخیری که با هم انجام داده اید (و در مورد آنلاین پست نکرده اید).
اگر تأیید کردید که این یک کلاهبردار است، فوراً حساب را مسدود کرده و گزارش دهید.
به دوستان و خانواده خود در مورد این کلاهبرداری بگویید تا بعداً مورد هدف قرار نگیرند.
چگونه بفهمیم کسی در تلگرام واقعی است؟
کلاهبرداران تلگرام خلاقتر میشوند، به این معنی که ممکن است شما هدف کلاهبرداریهایی قرار بگیرید که مشابه آنهایی که در بالا توضیح داده شد، نیست. در این موارد، هنگام چت با سایر کاربران تلگرام، باید بهترین قضاوت خود را به کار ببرید.
اگر به یک حساب مشکوک هستید، در اینجا چند راه برای تشخیص اینکه آیا با یک کلاهبردار یا ربات تلگرام سر و کار دارید وجود دارد:
اگر شخصی برای شما پیام مستقیم ارسال کرد، از او بخواهید در گروه اصلی پاسخ دهد. کلاهبرداران همیشه سعی می کنند مکالمات خود را خصوصی نگه دارند تا از شناسایی جلوگیری کنند.
اگر یک «مدیر» از شما اطلاعات شخصی می خواهد، از نمایه او اسکرین شات بگیرید و آن را برای مدیر کانال دیگری ارسال کنید. یک کاربر واقعی می تواند به شما بگوید که آیا با یک حساب قانونی در حال تعامل هستید یا خیر.
نتیجه
تلگرام ابزاری عالی برای حفظ ارتباط با دوستان و ارتباط آنلاین با افراد است. و با دقت و آگاهی بیشتر می توانید بدون ترس از کلاهبرداری از تلگرام استفاده کنید.