ارزهای متاورس – معرفی 15 ارز متاورسی پر سود در 2022! 🪙
مارس 13, 2022هک سایت !!– چه کاربر و چه صاحب سایت باید این اطلاعات را داشته باشند! 📟
مارس 14, 2022FBI IC3 گزارش می دهد که قربانیان بد افزار مجموع خسارات مربوط به جرایم سایبری 4.2 میلیارد دلاری را در سال 2020 گزارش کرده اند. که افزایش 69 درصدی را نسبت به سال 2019 نشان می دهد. بخشی از این خسارات ناشی از حملات بدافزار است .بنابراین بیایید در مورد نحوه توقف حملات بدافزار صحبت کنیم. در این مقاله روش های جلوگیری از نصب بدافزار را به شما می گوییم. اگر دوست دارید هیچوقت هک نشوید این مقاله را تا انتها بخوانید.
آنچه در این مقاله خواهید خواند :
جلوگیری از نصب بدافزار چقدر مهم است؟
دانستن نحوه جلوگیری از حملات بدافزار برای هر کسب و کاری که به صورت آنلاین فعالیت می کند یا داده های دیجیتال را مدیریت می کند ضروری است. مجرمان سایبری داده های شما را می خواهند . این منبع ارزشمندی است که می توانند از آن برای انجام جنایات یا فروش به افراد دیگر استفاده کنند.
اما حملات بدافزار چقدر مهم هستند؟ بسیااار زیاد. آنها اغلب برای کمک به انجام حملات سایبری استفاده می شوند که منجر به نقض داده ها، عدم انطباق و بسیاری از مسائل دیگر می شود. هزینه نقض داده های IBM در سال 2020 گزارش داد که میانگین هزینه نقض داده ها 3.86 میلیون دلار بوده و شناسایی و مهار آن 280 روز طول کشیده است. تحقیقات گارتنر پیشبینی میکند که بازار امنیت تحقیقاتی جهانی در سال 2022 به 170.4 میلیارد دلار خواهد رسید. 23 درصد از نقضهای اطلاعاتی ناشی از خطای انسانی مشاهده شده توسط IBM است.
بنابراین، این ما را به سوال اصلی خود در مورد چگونگی جلوگیری از نصب بدافزار بازمی گرداند. اما قبل از اینکه به آن بپردازیم، اجازه دهید به سرعت مرور کنیم که بدافزارها و حملات بدافزار در وهله اول چه هستند.
بدافزار چیست و نقش آن در حمله بدافزار چیست؟ 🧐
بدافزار نوعی نرم افزار یا کد است که کاربران برای ایجاد آسیب یا اختلال در دیگران ایجاد می کنند. حمله بدافزار زمانی رخ میدهد که شخصی از یک یا چند نوع بدافزار برای دسترسی غیرمجاز به دستگاه، شبکه یا منابع دیگر هدف استفاده کند. آلودگی بدافزار ممکن است باعث اختلالات آشکار شود یا ممکن است مخفی باشد و در پسزمینه کارکرد غیرقابل مشاهده باشد.
بدافزارها را میتوان به 10 دسته کلی بر اساس برنامهریزی و کاربردشان، یا نحوه توزیع یا انتشار آنها توسط افراد بد، تقسیم کرد. برخی از انواع بدافزارها تمایل به همپوشانی دارند و بسیاری از حملات سایبری پیچیده از بیش از یک نوع بدافزار استفاده می کنند.
نحوه جلوگیری از حملات بدافزار با دانستن اینکه بدافزار چیست و چگونه از آن برای نفوذ به محیط IT شما و سرقت داده ها استفاده می شود شروع می شود.
بیایید به توضیح کوتاهی درباره این نوع بدافزارها و نحوه استفاده از آنها در حملات بدافزار نگاه کنیم. پس از آن، ما به نحوه جلوگیری از موفقیت آمیز بودن حملات بدافزار علیه کسب و کار خود خواهیم پرداخت.
نحوه عملکرد بدافزار ها
تروجان ها:
این نوع بدافزار به عنوان یک به روز رسانی نرم افزار یا برنامه پوشانده می شود. هنگامی که به روز رسانی نرم افزار نصب می شود، بدافزار بر روی رایانه شما نیز نصب می شود. بدافزار اسب تروجان میتواند منجر به حملات بدافزار دیگری از جمله باجافزار، بدافزار cryptojacking و جاسوسافزار شود.
ویروس ها:
یک ویروس بدافزاری است که با استفاده از برنامههای دیگر به رایانه قربانی حمله میکند. هنگامی که برنامه میزبان اجرا می شود، ویروس فعال می شود. پس از فعال شدن، یک ویروس خود را تکثیر می کند و عفونت را در کامپیوتر پخش می کند. همچنین برنامه ریزی شده است تا خود را به رایانه های دیگر در همان شبکه بفرستد.
کرم ها :
کرم نوعی بدافزار است که برای فعال کردن آن نیازی به انسان ندارد. یک کرم بسیار خطرناک است زیرا می تواند آلوده شود، تکثیر شود و خود را به رایانه های دیگر بفرستد. به همین دلیل کرم ها به سرعت پخش می شوند و به سختی می توان آنها را متوقف کرد.
نرم افزارهای جاسوسی:
نرم افزارهای جاسوسی دسته ای است که انواع مختلفی از بدافزارها را در بر می گیرد. مجرمان سایبری از آن برای مشاهده و ثبت رفتارها و ضربه های کلید کاربران برای گرفتن داده های حساس (مانند اعتبار ورود به سیستم) استفاده می کنند.این دسته را می توان تقریبا نوعی بد افزار با تهاجم گسترده و شایع معرفی کرد. اما ما برای جلوگیری از نصب بدافزار به اینجا آمده ایم!. بسیاری از انواع هک اینستاگرام بدون نرم افزار و هک تلگرام از طریق این نوع بدافزار انجام می شود.
ابزارهای تبلیغاتی مزاحم:
در مقایسه با سایرین، ابزارهای تبلیغاتی مزاحم اغلب نوعی بدافزار نسبتاً بی ضرر در نظر گرفته می شوند. Adware دادههای کاربران از جمله تاریخچه مرور و جستجو، اولویتهای خرید و جزئیات سبد خرید را جمعآوری میکند تا به تبلیغکنندگان بفروشد یا تبلیغات هدفمند را نمایش دهد.
بدافزار:
بدون فایل بدافزار بدون فایل فایل خود را برای کدهای مخرب ندارد. کد مخرب خود را صریح به برنامه های دیگر متصل می کند. به دلیل این ویژگی، کشف بدافزار بدون فایل غیرممکن است. این نوع بدافزار اغلب کد خود را به برنامههای لیست سفید پیوند میدهد تا در یک اسکن معمولی شناسایی نشود.
باج افزار: 🤠
یک مجرم سایبری از بدافزار برای رمزگذاری دادهها، دستگاهها یا سیستمهای IT قربانیان برای انجام یک حمله باجافزاری استفاده میکند. آنها در ازای دریافت یک کلید رمزگشایی باج می خواهند. در برخی موارد، آنها دادهها را به سروری که کنترل میکنند منتقل میکنند تا هر طور که میخواهند از آن استفاده کنند. Verizon باج افزار را به عنوان یک “مشکل بزرگ در حال بزرگتر شدن” توصیف می کند.
بدافزار Cryptojacking :
مجرمان سایبری از بدافزارهای رمزنگاری برای استخراج ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین و اتریوم استفاده می کنند. آنها شبکه ای از رایانه های آلوده ایجاد می کنند که بدون اطلاع کاربر برنامه های استخراج را در پس زمینه اجرا می کنند. در نتیجه، عملکرد و قابلیتهای پردازشی دستگاههای قربانیان به شدت کاهش مییابد.
روت کیت ها :
روت کیت یک ابزار دسترسی از راه دور (RAT) است که اغلب مخرب است و دسترسی مدیریتی راه دور به دستگاه، شبکه یا سایر منابع IT هدف را برای مهاجم فراهم می کند. مجرمان می توانند از این دسترسی برای تغییر یا حتی حذف وب سایت آلوده استفاده کنند.
بدافزار بات نت:
مجرمان سایبری گاهی اوقات رایانه را آلوده می کنند، نه به خاطر داده های ذخیره شده در آن رایانه، بلکه برای استفاده از آن به عنوان عروسکی برای ارتکاب جرم دیگری. آنها ارتش چنین می سازند
کامپیوترهایی که به آنها ربات یا زامبی گفته می شود. این ارتش ها فی نفسه برای جنایتکاران کار می کنند. یا جنایتکاران آن را به دیگران اجاره می دهند تا سوء استفاده کنند. ربات ها یا رایانه های زامبی از استفاده مخرب آنها بی اطلاع هستند.
چگونه جلوگیری از نصب بد افزار را انجام دهیم؟- 7 کاری که باید از هم اکنون انجام دهید
درک نحوه توقف حملات بدافزار برای امنیت و داده های حساس سازمان شما بسیار مهم است. جلوگیری از حمله بدافزار به داشتن فرآیندها، سیاستها و ابزارهای امنیتی فناوری اطلاعات برای جلوگیری از وقوع آنها خلاصه میشود. با این حال، همچنین به آموزش کاربران نهایی نیاز داشت تا روشهای رایجی را که مجرمان سایبری برای انتشار بدافزار استفاده میکنند، بشناسند و به آن پاسخ دهند.
1. برای جلوگیری از نصب بدافزار،از ابزارهای امنیتی شبکه و نقطه پایانی استفاده کنید
اولین فهرست ما در مورد نحوه جلوگیری از حملات بدافزار: از ابزارهای مناسب استفاده کنید. کارشناسان فناوری اطلاعات شما باید هر مسیر ممکنی را که از طریق آن یک مجرم می تواند از حملات بدافزار علیه دستگاه ها و شبکه سازمان شما استفاده کند، بررسی کنند. استفاده از ترکیبی از ابزارهای حفاظت از نقطه پایانی و شبکه، پاسخی برای جلوگیری از بسیاری از مشکلات امنیتی مرتبط با بدافزار است.
آنتی ویروس ها
ابزارهای آنتی ویروس و ضد بدافزار برای شناسایی و محافظت از دستگاه های نقطه پایانی یا شبکه بزرگتر شما در برابر بسیاری از تهدیدات سنتی و جدید مرتبط با بدافزار مفید هستند. و با توجه به اینکه کسپرسکی در سال 2020 هر روز به طور متوسط 360000 فایل مخرب جدید شناسایی می کند، به راحتی می توان فهمید که چرا چنین ابزارهایی ضروری هستند.
ابزارهای مختلف آنتی ویروس و ضد بدافزار سطوح مختلفی از محافظت را ارائه می دهند:
حفاظت در سطح مرورگر:
برخی از مرورگرها (مانند کروم) دارای ابزارهای داخلی محافظت از بدافزار هستند که به محافظت از شما در برابر چنین تهدیداتی آنلاین کمک می کند. این به جلوگیری از دسترسی بدافزار به دستگاه شما از طریق مرورگر کمک می کند، اما دستگاه شما را برای تهدیدهای موجود اسکن نمی کند.
حفاظت در سطح دستگاه کاربر:
این ابزار که در دستگاه تلفن همراه یا رایانه خود دانلود می کنید، بدافزار یا ویروس هایی را که ممکن است از قبل در دستگاه شما وجود داشته باشد اسکن می کند. اگر موردی را تشخیص داد، به شما اطلاع میدهد تا بتوانید قرنطینه یا حذف آنها را انتخاب کنید.
حفاظت در سطح شبکه:
این نوع ابزار شبکه در برابر حملات بدافزار و سایر تهدیداتی که از طریق ترافیک شبکه شما وارد می شوند محافظت می کند.
حفاظت در سطح سرور:
این نرم افزار برای محافظت از سرورهای سازمان شما در برابر ویروس ها و سایر تهدیدات مربوط به بدافزار عالی است.
از فایروال استفاده کنید
فایروال یکی دیگر از لایه های حفاظتی است که به شما امنیت قوی تری از دستگاه ها و شبکه شما می دهد. فایروال به عنوان یک مانع بین اینترنت و زیرساخت فناوری اطلاعات شما عمل می کند و بسیاری از انواع حملات بدافزار و سایر فعالیت های مخرب (هم ورودی و هم خروجی) را مسدود می کند. آنها در انواع سخت افزاری و نرم افزاری وجود دارند، اگرچه بسیاری از سازمان ها از هر دو استفاده می کنند. بنابراین، اگر میخواهید چگونه از حملات بدافزار جلوگیری کنید، این راه خوبی برای انجام آن است.
هر گونه دسترسی غیرمجاز به شبکه شما شناسایی می شود و در صورت مشاهده مخرب توسط فایروال، ترافیک متوقف می شود. فایروال همچنین به کاربر این امکان را می دهد که پیکربندی کند چه ترافیکی مجاز است و چه مواردی باید مسدود شود. این بدان معناست که کاربر می تواند آدرس های IP یا پورت هایی را که باید مسدود یا مجاز باشند را مشخص کند. در حالی که 100٪ موثر نیست، یک فایروال می تواند تفاوت زیادی در محافظت از شبکه و دستگاه های شما در برابر حملات بدافزار ایجاد کند.
2. از رمزگذاری برای ایمن سازی داده ها در حین انتقال استفاده کنید 🎯
مجرمان سایبری از هر فرصت ممکن برای ربودن داده های شما، از جمله زمانی که در حال انتقال هستند، استفاده می کنند. مکالمه بین وب سایت و سرور، مکاتبات ایمیل با افراد خارجی، مکاتبات داخلی سازمان می تواند توسط افراد شرور برای اهداف مخرب خود رهگیری و استفاده شود. شرکت باید داده های در حال انتقال را از چشمان کنجکاو خود ایمن نگه دارد. برخی از راه های رسیدن به این هدف به شرح زیر است:
از گواهینامه SSL/TLS برای وب سایت خود استفاده کنید
گواهی SSL/TLS (که لایه سوکت امن یا به طور دقیقتر پروتکل امنیتی لایه انتقال را فعال میکند) یک گواهی دیجیتال است که جزء اصلی زیرساخت کلید عمومی (PKI) است. این چیزی است که سازمان ها برای احراز هویت سرورهای خود و ایجاد ارتباطات ایمن و رمزگذاری شده بین وب سایت های خود و مشتریان وب کاربران استفاده می کنند. این همان چیزی است که باعث می شود “HTTPS” در نوار آدرس مرورگر شما ظاهر شود!
اکثر مرورگرها (از جمله کروم و موزیلا) اگر گواهیهای TLS را نصب نکرده باشند، وبسایتها را «ناامن» میدانند. اعتماد بازدیدکنندگان به وب سایت شما با دیدن این هشدار زشت در نوار آدرس مرورگر خود کاهش می یابد. نیازی به گفتن نیست که HTTPS نقشی اساسی در تجارت آنلاین یک شرکت ایفا می کند.
از ابزارهای امنیتی ایمیل مانند گواهینامه های S/MIME برای محافظت از پیام های حساس استفاده کنید
ایمن نگه داشتن اطلاعات ایمیل یکی از دغدغه های هر کسب و کاری است. گواهی امضای ایمیل یا گواهی S/MIME ابزاری مبتنی بر PKI است که به شما امکان می دهد ایمیل های امضا شده و رمزگذاری شده دیجیتالی را با سایر کاربران گواهی S/MIME مبادله کنید. همچنین تضمین میکند که گیرندگان میدانند که امن، قانونی است و در حالت بدون تغییر وارد شده است.
این کار به این صورت است که شما (به عنوان فرستنده) ایمیل را با استفاده از کلید عمومی گیرنده رمزگذاری می کند، که می تواند پس از دریافت با استفاده از کلید خصوصی مربوطه رمزگشایی شود. این فرآیند یکپارچگی داده ها را تضمین می کند (به گیرنده شما اطلاع می دهد که شما آن را ارسال کرده اید و به هیچ وجه تغییر نکرده است) و پیام شما را قبل از خروج از صندوق پستی شما ایمن می کند.
استفاده از گواهی امضای ایمیل تضمین می کند که فقط گیرندگان مورد نظر شما می توانند به پیام های شما دسترسی داشته باشند و از دسترسی یا تغییر پیام های شما توسط افراد خارجی جلوگیری می کند. این از داده های ایمیل شما هم در حین انتقال و هم در حالت استراحت روی سرور گیرنده شما محافظت می کند تا زمانی که آنها آن را رمزگشایی کنند.
3. برای جلوگیری از نصب بدافزار به کارکنان خود آموزش دهید تا تهدیدات رایج سایبری و تاکتیک های کلاهبرداری را تشخیص دهند
امنیت سازمان شما به اندازه ضعیف ترین حلقه آن قوی است. کسپرسکی گزارش می دهد که 52 درصد از کسب و کارها کارکنان خود را بزرگترین آسیب پذیری یا عامل خطر می دانند. این آمار خطاهای انسانی نگران کننده است. آموزش منظم کارکنان باید در هر سازمانی برای افزایش آگاهی در مورد امنیت سایبری و مهار خطر حملات بدافزار انجام شود.
مهم نیست چقدر برای ابزارهای امنیت سایبری و کارکنان فناوری اطلاعات هزینه می کنید، اگر کارمندان غیر فناوری اطلاعات شما برای مراقبت از تهدیدات احتمالی آموزش ندیده باشند، همه این سرمایه گذاری ها ممکن است باز هم کمکی نکنند. مجرمان سایبری آن کارمندان را هدف قرار می دهند، به همین دلیل است که همه کارکنان باید به طور منظم در مورد رویه های امنیت سایبری آموزش ببینند.
آموزش آگاهی سایبری به کاربران در مورد تهدیدات و کلاهبرداری های دنیای واقعی و نحوه واکنش به آنها آموزش می دهد.
این آموزش باید شامل موارد زیر باشد:
بهترین شیوه های عمومی امنیت سایبری ( مخصوصا برای جلوگیری از نصب بدافزار)
خطمشیهای استفاده قابل قبول و سایبری سازمان شما.
انواع متداول حملات سایبری و تهدیدات آنلاین (استفاده از نمونه های واقعی ایمیل های فیشینگ، وب سایت ها و تبلیغات مخرب و غیره).
تاکتیک های رایجی که مجرمان سایبری استفاده می کنند (مانند مهندسی اجتماعی، جعل ایمیل، URL های مخرب یا پیوست های ایمیل و غیره).
چگونه باید به پیامها و موقعیتهای مشکوک/بالقوه مخرب واکنش نشان دهند یا پاسخ دهند.
آنها باید به صورت داخلی با چه کسانی ارتباط برقرار کنند (یعنی وضعیتی را به فردی در فناوری اطلاعات گزارش دهند) و نحوه گزارش دادن در صورت بروز مشکل.
در اینجا چند نمونه سریع از موضوعاتی است که باید با کارمندان خود پوشش دهید تا به شما در جلوگیری از حملات بدافزار کمک کند.
ایمیل ها را از منابع Dodgy باز نکنید
فیشینگ نوعی حمله سایبری است که مجرمان سایبری دوست دارند از آن استفاده کنند. این کمپینها از تکنیکهای مهندسی اجتماعی برای دستکاری یا فریب قربانیان برای تحویل دادههای حساس یا دانلود بدافزار در دستگاههایشان استفاده میکنند. به همین دلیل است که کاربران هرگز نباید ایمیلهای مشکوک را باز کنند یا با آنها درگیر شوند.
مراقب کلاهبرداری های تلفنی باشید☎
کلاهبرداری های سایبری می توانند به صورت آنلاین یا تلفنی رخ دهند.این جدای از آن چیزی است که می خواهیم در جلوگیری از نصب بدافزار جلوی آن را ببندیم!. بر اساس گزارش IC3 FBI در سال 2020، کلاهبرداریهای پشتیبانی فناوری جعلی همچنان در حال افزایش هستند. آنها 15421 شکایت از 60 کشور دریافت کردند و مجموع خسارت قربانیان به 146 میلیون دلار بالغ شد که افزایش 171 درصدی نسبت به سال 2019 را نشان میدهد. شکل زیر تلفات فزاینده را نشان میدهد.
این کلاهبرداری ها روشی موثر برای مجرمان سایبری است تا کاربران ناآگاه را به دانلود بدافزار بر روی دستگاه های خود وادار کنند. آنها تقریباً هر چیزی را میگویند و خواهند گفت تا شما را وادار کنند به آنها اعتماد کنید و اطلاعات شخصی را فاش کنید یا چیزی خطرناک را دانلود کنید. به کارمندان خود بیاموزید که اگر تماس یا پیام رایانه ای دریافت کردند مبنی بر اینکه دستگاه هایشان به بدافزار آلوده شده است، باید فوراً با تیم فناوری اطلاعات شما تماس بگیرند.
پاپ آپ ها
پیوندهای مخرب و پنجره های بازشو یکی از راه های دریافت بدافزار در دستگاه شما هستند. اگر پنجرهای مشاهده کردید که نشان میدهد دستگاه شما به بدافزار آلوده شده است و پنجره بازشو از شما میخواهد با شماره تلفن کمکی خاصی تماس بگیرید، احتمالاً یک کلاهبرداری است. حتی ممکن است پنجره بازشو بخواهد به نفع خود روی یک پیوند خاص کلیک کنید. اگر روی چنین پیوندی کلیک کنید، ممکن است قربانی بعدی جرایم سایبری باشید.
4. سیستم های فناوری اطلاعات، پلاگین ها و نرم افزار خود را به طور منظم به روز کنید
وقتی توسعهدهندگان آسیبپذیری را در نرمافزار خود کشف میکنند، وصلهها یا بهروزرسانیهای دیگری را برای رفع آن مشکلات منتشر میکنند. با این حال، بسیاری از کسب و کارها این به روز رسانی ها را بدیهی می دانند و به تعویق می اندازند. آنها ممکن است هفتهها یا ماهها منتظر بمانند تا آنها را اعمال کنند – یا اصلاً آنها را به کار نبرند – و سیستمهای خود را در برابر بدافزارها و حملات سایبری مختلف آسیبپذیر کنند.
مجرمان سایبری این را می دانند و از این موقعیت سوء استفاده می کنند. آنها می توانند از این آسیب پذیری های اصلاح نشده برای حمله به سازمان هایی که نرم افزار خود را به روز نکرده اند استفاده کنند. بنابراین، ارائه بهروزرسانیها در اسرع وقت بسیار مهم است.
این برای همه چیز از برنامه های نرم افزاری گرفته تا سیستم عامل زیرساخت فناوری اطلاعات شما صدق می کند. علاوه بر این، نرم افزارهای ضد بدافزار یا آنتی ویروس نیز باید به طور مرتب به روز شوند. این به شما در برابر برخی از آخرین تهدیدات شناخته شده محافظت می کند.
نتیجه جلوگیری از نصب بدافزار
بسیاری از افراد اهمیت جلوگیری از نصب بدافزار را نادیده می گیرند. در صورتی که باید بدانید استفاده کردن از روش های مختلف می تواند به شما کمک کند که سالها اطلاعات خودتان را حفظ کنید. در سال 2021 افراد بسیار زیادی به دلیل این که این موارد امنیتی را رعایت نکردند هک شدند. به شما پیشنهاد می کنیم که با استفاده از روش های مختلف امنیت خودتان را افزایش دهید.
نکته ی مهم اینجاست که اگر شرکت یا فروشگاه بزرگی دارید باید بیشتر نگران امنیت خود باشید!. به دلیل این که تعداد افرادی که از این روش ها برای هک کردن شما استفاده می کنند بیشتر می شود. علاوه بر این هکر های حرفه ای تر قطعا هدف های حرفه ای تری را هم انتخاب می کنند. ما به شما نمی گوییم همه ی درآمد خود را به امنیت اختصاص دهید. اما جلوگیری از نصب بدافزار می تواند یکی از کم هزینه ترین روش ها برای شما باشد.