برنامه تماس تصویری بدون فیلتر + معرفی بیش از 10 برنامه +افزایش امنیت ویدیوکال🟢
مارس 11, 2023آپدیت بدون گوگل پلی + معرفی منابع خارجی بدون فیلتر برای به روز رسانی+مزایا🟢
مارس 13, 2023پچ (Patch) یک فایل کد گذاری شده است. البته معمولا اینطور است که برای نرم افزار ها ارسال می شود. شرکت های سازنده یا برنامه نویسی های مختلف هر از چند گاهی می خواهند چند ویژگی را به نرم افزار های خود اضافه کنند. به همین دلیل هم از پچ ها و آپدیت ها استفاده می کنند. در این مقاله می خواهیم بفهمیم که پچ چیست و تفاوت آن با آپدیت ها و به روز رسانی ها چیست.
پچ چیست ؟
اصلاح آسیبپذیریها برای دفاع در خط مقدم ضروری است. اما آسیبپذیریهای اصلاحنشده یکی از دلایل اصلی نقض دادهها هستند. اکثریت قریب به اتفاق مردم – از جمله متخصصان امنیتی – تمایل دارند بهروزرسانی یا اصلاح سیستمهای خود را به تاخیر بیاندازند یا به تعویق بیاندازند. دادههای نظرسنجی نشان میدهد که از هر 10 CISO و CIO، هشت نفر یک وصله را صرفاً به این دلیل که ناخوشایند است، به تعویق انداختهاند. عدم انجام وصله یا همان پچ با این واقعیت تشدید میشود که بهروزرسانیهای سیستم اغلب توسط سایر کارمندان «بیاهمیت» در نظر گرفته میشوند. این نمی تواند دور از واقعیت باشد.
در حالی که درست است که همه پچ ها به روز رسانی هستند، اما همه به روز رسانی ها پچ نیستند.علاوه بر این، همه آسیبپذیریها به طور کامل در یک پچ حل نمیشوند. گاهی اوقات به چندین وصله نیاز است. اصلاح و انجام بهروزرسانیهای سیستم هر دو مهم هستند، اما دانستن تفاوتها میتواند به شما در رفع آسیبپذیریهای حیاتی کمک کند.
پچ مجموعه ای از تغییرات نرم افزاری است که به سرعت یک باگ یا آسیب پذیری امنیتی در نرم افزار در حال استفاده را برطرف می کند. به یک وصله “اصلاح” یا “رفع اشکال” نیز می گویند. قدمت آن به زمانی برمیگردد که دادهها روی کارتهای پانچ ذخیره میشد: در آن زمان، از وصلهها برای «وصله کردن» سوراخهای منفرد بریده شده در کارتهای پانچ شده استفاده میشد. وصله های موجود معمولاً برای دانلود در وب سایت سازنده نرم افزار ارائه می شوند یا به طور خودکار (یا با رضایت) روی نرم افزار نصب می شوند. یک Chanloglog که اغلب شامل آن میشود، میتواند برای ردیابی دقیق باگهای رفع شده استفاده شود.
نکته:
برای نرم افزارهای تجاری یا سیستم عامل هایی مانند ویندوز، معمولاً از یک برنامه مدیریتی ویژه برای نصب وصله ها استفاده می شود. بسیاری از برنامه ها و سیستم عامل ها دارای چرخه های به روز رسانی و وصله ثابت هستند. به عنوان مثال، مایکروسافت معمولاً در دومین سهشنبه هر ماه وصلههایی را برای محصولات خود منتشر میکند که به «Patch Tuesday» معروف است. دلیل این امر تسهیل برنامه ریزی و نصب به روز رسانی ها برای مدیران است. با این حال، وصله های امنیتی مهم خارج از چرخه به روز رسانی معمولی نیز در دسترس هستند.
بیشتر بخوانید🚀🚀🚀🚀🚀 جلوگیری از هک واتساپ
درک به روز رسانی ها
بهروزرسانیهای نرمافزار به دلایل مختلفی توسط فروشندگان صادر میشوند. این موارد می تواند شامل رفع اشکالات عملکرد، ویژگی های جدید و سایر پیشرفت ها باشد. “به روز رسانی” یک اصطلاح گسترده است که زمینه های زیادی را پوشش می دهد. اما مردم نرم افزار خود را آنقدر که باید به روز نمی کنند. در حالی که بسیاری از بهروزرسانیها دارای اصلاحات امنیتی هستند، هیچ دلیلی وجود ندارد که چرا افراد از بهروزرسانی سیستمهای خود صرف نظر میکنند.
برای بسیاری از مردم، «بهروزرسانیها» فقط همان پنجرههای پاپآپ آزاردهندهای هستند که روی رایانهها یا تلفنهایشان ظاهر میشوند. دیگران تجربیات بدی با بهروزرسانیها داشتهاند، مانند نقص در عملکرد یا پردازش کندتر. محاسبه این خاموشها بهویژه در محیط اداری سخت است. هیچ کس نمی خواهد کسی باشد که تجارت را کند می کند. به همین دلیل است که بسیاری از CISO و CIO به تعویق بهروزرسانیها اعتراف میکنند. حتی زمانی که نوبت به اصلاح آسیبپذیریها میرسد، متخصصان امنیتی معمولاً زمانی که سایر واحدهای تجاری اهمیت امنیت سایبری را درک نمیکنند، بین یک سنگ و مکان سخت قرار میگیرند.
در حالی که ممکن است بتوانید رفع اشکالات عملکرد را به تعویق بیندازید، وصله ها داستان دیگری هستند.
پچ ها چرا مهم است؟
در حالی که بهروزرسانیهای نرمافزاری عمومی میتوانند شامل بسیاری از ویژگیهای مختلف باشند، وصلهها بهروزرسانیهایی هستند که آسیبپذیریهای خاصی را برطرف میکنند. آسیبپذیریها «حفرهها» یا ضعفهایی در امنیت یک برنامه نرمافزاری یا سیستم عامل هستند. سپس عوامل مخرب میتوانند از کد برای سوء استفاده از این آسیبپذیریها استفاده کنند – مگر اینکه، البته، آن را اصلاح کنید. وصله ها سطح حمله شما را به حداقل می رساند و از سیستم شما در برابر مهاجمان محافظت می کند.
«در حالی که بهروزرسانیهای نرمافزاری عمومی میتواند شامل بسیاری از ویژگیهای مختلف باشد، وصلهها بهروزرسانیهایی هستند که آسیبپذیریهای خاصی را برطرف میکنند».
اگرچه رفع آسیبپذیریها برای بهداشت سایبری خوب حیاتی است، سازمانهای بسیار کمی در صورت لزوم اقدام میکنند. به همین دلیل است که 60 درصد از نقض اطلاعات به آسیبپذیریهای اصلاح نشده بازمیگردد. در اواخر ماه مه، Microsoft هشدارهای متعددی در مورد لزوم وصله برای BlueKeep، یک آسیب پذیری حیاتی که در اوایل ماه کشف شد، صادر کرد. حتی NSA هشدارهایی در مورد تهدید بالقوه BlueKeep صادر کرده است، و با این حال، کارشناسان می گویند افراد کافی برای آن وصله نمی کنند. برآوردها حاکی از آن است که حدود یک میلیون دستگاه در اینترنت عمومی آسیب پذیر هستند.
مهم:
پچ به موقع آسیب پذیری ها ممکن است چیزی باشد که شما را از یک رخنه نجات می دهد. راهحلهای مدیریت وصله خودکار میتوانند فرآیند وصله آسیبپذیریها را سادهتر کنند – و کمک میکنند بهروزرسانیها در همه دستگاههای شبکه شما مستقر شوند. حفظ شیوههای بهداشت سایبری خوب برای به حداقل رساندن سطح حمله و جلوگیری از نقضها ضروری است. وصله یک به روز رسانی نرم افزاری برای یک برنامه یا سیستم عامل موجود برای رفع اشکالات (خطاها) یا آسیب پذیری ها است.
بیشتر بخوانید🚀🚀🚀🚀🚀 بروزرسانی گوگل پلی
تفاوت بین پچ، به روز رسانی، رفع اشکال و رفع فوری چیست؟
همانطور که در بالا ذکر شد، یک پچ اغلب اصلاح یا رفع اشکال نامیده می شود، اما می تواند به عنوان یک به روز رسانی یا رفع فوری نیز نامیده شود. این نوع به روز رسانی نرم افزار به شرح زیر متفاوت است:
Patch: خطاهای نرم افزار را تصحیح می کند و آسیب پذیری های امنیتی را برطرف می کند
: اغلب بهروزرسانی گستردهتر برای افزودن ویژگیهای نرمافزار (مانند رابط کاربری بهبودیافته)، اما همچنین برای بهبود عملکرد و به طور کلی رفع اشکالها
: خطاها را مستقیماً در کد منبع برنامه برطرف می کند
: سریعترین راه برای رفع مشکلات و آسیبپذیریهای جدی بدون تأخیر
پچینگ چگونه کار می کند؟
از دسترسی تقریباً جهانی به اینترنت، وصلههای کاملاً خودکار و رفع اشکال دیگر مشکلی ایجاد نمیکنند – نصب اغلب بهطور مستقل در پسزمینه انجام میشود. از طرف دیگر، وصله ها را می توان به روش سنتی از سرور سازنده بارگیری کرد و به صورت دستی نصب کرد. مزایا و معایبی برای هر دو گزینه وجود دارد: وصله خودکار نیازی به مداخله کاربر ندارد و کار مورد نیاز کاربران را کاهش میدهد، اما همچنین به این معنی است که آنها دقیقاً نمیدانند چه وصلهها، رفع اشکالها یا رفع فوری در پسزمینه نصب میشوند.
کاربران تنها زمانی کنترل کامل روی مواردی که وصله شده اند و چه چیزهایی نیستند را دارند که خودشان کنترل را داشته باشند. با رویکرد دستی، پیگیری مداوم از بهروزرسانیهای جدید در دسترس و ضروری است. وصله های مربوط به امنیت از اولویت بالایی برخوردار هستند. به عنوان مثال، اگر شواهد مستندی مبنی بر آسیب پذیری امنیتی وجود داشته باشد، کاربران باید فوراً اقدام کنند و وصله مربوط به آن را نصب کنند. در غیر این صورت، آنها در معرض خطر سوء استفاده مهاجمان سایبری از آسیب پذیری شناخته شده هستند.
چرا پچ سریع و منظم مهم است؟
این واقعیت که برنامهها یا سیستمهای وصلهشده ناکافی اغلب بهعنوان دروازهای برای هکرها استفاده میشوند، در گذشته نشان داده شده است، به عنوان مثال، باجافزار WannaCry که از آسیبپذیریهای امنیتی طولانی مدت سوء استفاده میکرد.
مشکلات امنیتی مرتبط با راه حل سرور ایمیل Microsoft Exchange، که در مارس 2021 برای عموم مردم شناخته شد. همچنین نشان داد که وصله سریع و منظم کاملاً ضروری است. این امر به ویژه در مورد شرکت هایی که داده های حساس و در نتیجه بالقوه ارزشمند را پردازش می کنند، صدق می کند. حتی بسیاری از شرکتها به دلیل رعایت الزامات، ملزم به پچ هستند. به عنوان مثال، استانداردهایی مانند ISO 27001 و ISO 27001 مبتنی بر IT-Grundschutz (حفاظت پایه) نصب سریع وصله ها و به روز رسانی های مرتبط با امنیت را به منظور افزایش سطح امنیت اطلاعات تعیین می کنند.
شرکت ها هنگام پچ کردن چه نکاتی را باید در نظر بگیرند؟
برنامهریزی خوب و فرآیندهای شفاف در مورد وصلهها، همه چیز برای به حداقل رساندن بسیاری از خطرات سایبری است، بهویژه وقتی صحبت از شرکتها میشود. دپارتمانهای فناوری اطلاعات باید یک فرآیند مدیریت وصله مشخص و مشخص را دنبال کنند و اقدامات مختلف مورد نیاز هنگام وصله را پیگیری کنند.
مدیریت موجودی
برای دریافت نمای کلی از تعداد و نوع تمام نقاط پایانی (لپتاپ، رایانههای شخصی، سرورها و سایر دستگاهها) و نرمافزار نصب شده روی آنها، با فهرستی شروع میشود.
شناسایی
مرحله دوم نظارت مستمر اطلاعات در مورد آسیب پذیری ها و تهدیدات امنیتی فعلی است. چرخه های به روز رسانی و وصله نرم افزار مورد استفاده نیز باید مشخص باشد.
مرحله بعد
مرحله ارزیابی و برنامه ریزی بعدی، تجزیه و تحلیل ریسک و اولویت بندی باید انجام شود تا مشخص شود کدام سیستم ها در حال حاضر بیشتر در معرض خطر هستند و بنابراین باید ابتدا اصلاح شوند. از آنجایی که وصله کاری در حین عملیات زنده همیشه با خطراتی مانند نقص و خرابی سیستم همراه است، توصیه می شود آزمایش های اولیه را در محیط آزمایشی انجام دهید. همچنین امکان ایجاد درجه خاصی از محافظت با کمک برنامه های بازگشت و گزینه های بازیابی در صورت نقص یا مشکلات سازگاری وجود دارد.
پس از برنامه ریزی راه اندازی، وصله ها می توانند توزیع و نصب شوند. پس از آن، اثرات باید با جزئیات بررسی شود تا ارزیابی شود که آیا فرآیند موفق بوده است یا خیر. ارزیابی نهایی فرآیند استقرار اجازه می دهد تا به طور مداوم بهینه شود.
با استفاده از پلتفرم مدیریت پچ، می توان پچ های لازم را به صورت مرکزی و در سراسر شرکت نصب و مانیتور کرد. یک سیستم مدیریت پچ خودکار به طور مستقل نرم افزار مورد استفاده در شرکت را از نظر آسیب پذیری بررسی می کند و اطلاعاتی در مورد به روز رسانی های امنیتی موجود ارائه می دهد که سپس به طور خودکار نصب می شوند. این نه تنها فرآیند وصله را کارآمدتر می کند، بلکه آن را سریعتر نیز می کند. هر دقیقه مهم است، به خصوص زمانی که یک تهدید حاد وجود دارد. برای تایید موفقیت آمیز بودن نصب، می توان گزارش ها را بررسی کرد. اگر مشکلی پیش بیاید و یک وصله باعث ایجاد مشکلات غیرمنتظره شود، می توان آن را با راه حل مدیریت وصله معکوس کرد.
بیشتر بخوانید🚀🚀🚀🚀🚀: مقایسه اندروید و iOS
آنچه باید در مورد پچینگ بدانید؟
هم در محیط های حرفه ای و هم در محیط های خصوصی، افزایش تعداد حملات سایبری و بدافزارها یک تهدید به طور پیوسته در حال رشد است. مثال باج افزار WannaCry نشان می دهد که مهاجمان ترجیح می دهند از آسیب پذیری های امنیتی شناخته شده سوء استفاده کنند. برای محافظت در برابر این امر، نرم افزار و سیستم عامل ها باید به طور منظم به روز شوند و وصله های مربوط به امنیت در سریع ترین زمان ممکن نصب شوند. یک فرآیند مدیریت پچ به شرکت ها کمک می کند تا وصله سیستماتیک و کارآمد را انجام دهند.