آیفون 15 + معرفی کامل ، ویژگیهای تخصصی ، بررسی ظاهری، تغییرات، قیمت🍎
سپتامبر 1, 2023سایت هک شده + نشانه های هک شدن سایت برای کاربران و صاحبان سایت!🔴
سپتامبر 3, 2023هر متخصص امنیت فناوری اطلاعات و کاربر عادی سیستم باید نگران خطرات نرم افزارهای مخرب باشد. زیرساخت امنیت فناوری اطلاعات بسیاری از مشاغل ضعیف است. استراتژی به کار گرفته شده برای جلوگیری از دسترسی بدافزار به اطلاعات شخصی و تجاری آنها اغلب شامل نصب یک آنتی ویروس و فراموش کردن آن است. هیچ آنتی ویروس، ضد بدافزار یا نرم افزار امنیتی نمی تواند 100% محافظت در برابر بدافزارها را تضمین کند. نقطه شروع برای جلوگیری از حملات بدافزار، دانستن انواع مختلف بدافزار است. در این مقاله می خواهیم در مورد حمله بدافزار و انواع آن و نحوه محافظت از آن ها صحبت کنیم.
حمله بدافزار
بدافزار نرم افزار مخربی است که برای نفوذ به کامپیوتر طراحی شده است. این نفوذ غیرمجاز میتواند منجر به آسیب موقتی شود، آسیبی که به راحتی میتوانید آن را معکوس کنید، یا آسیب دائمی و پایدارتر به سیستم کامپیوتری آلوده در موارد شدید منجر شود. مهاجمان سایبری کد مخربی به نام بدافزار را بهعنوان حملات بدافزار پیچیده طراحی میکنند تا به سیستمهای رایانهای دسترسی غیرمجاز داشته باشند، دادههای حیاتی را از رایانه قربانی سرقت کنند و فایلهای روی سیستمهای آلوده را رمزگذاری کنند.
آسیبی که احتمالاً یک بدافزار ایجاد می کند تا حد زیادی به بدافزاری بستگی دارد که سیستم را تحت تأثیر قرار می دهد. تا حد زیادی، سطح قرار گرفتن در معرض نقش بزرگی در تعیین میزان خسارت احتمالی دارد.
انواع رایج بدافزارها
بدافزارها در اشکال و انواع مختلفی وجود دارند که هر کدام دارای ویژگی ها و ویژگی های منحصر به فردی هستند. هر نوع از حملات فیشینگ و مهندسی اجتماعی برای آلوده کردن دستگاه ها و ارائه بدافزار به قربانیان خود استفاده می کند. بدافزار چند شکلی از یک کلید رمزگذاری استفاده می کند تا به طور منظم ویژگی های قابل تشخیص خود را تغییر دهد تا از شناسایی توسط برنامه های آنتی ویروس جلوگیری کند. با تقویت اقدامات متقابل برای شناسایی و حذف کامل بدافزارها، برخی از انواع بدافزارها مدرن شده اند تا به ترکیبی از یکدیگر تبدیل شوند تا عزم خود را بیشتر تقویت کنند.
مجرمان سایبری اکنون بدافزار را با استفاده از ابزارهای فیزیکی و مجازی برای انجام تهدیدات سایبری منتشر می کنند. در اینجا برخی از انواع بدافزارهای رایج و اهداف مخرب آنها آورده شده است.
1. نرم افزارهای جاسوسی
این نوع بدافزار بیشتر به دلیل نفوذ به سیستم قربانی بدون اطلاع آنها و جمع آوری و انتقال آسان اطلاعات حساس به مغز متفکر حمله شناخته شده است. با جمع آوری داده های حساس مانند استفاده از داده های اینترنتی قربانی، گذرواژه ها، اطلاعات کارت اعتباری و پین ها، و اطلاعات حساب بانکی، نرم افزارهای جاسوسی قصد دارند این اطلاعات شخصی را در تاریک وب بفروشند. نرم افزارهای جاسوسی می توانند نرم افزارهای اصلاح نشده اضافی را برای تغییر تنظیمات کلیدی در سیستم قربانی نصب کنند و آنها را در برابر آسیب پذیری های زیادی باز کنند.
نرم افزارهای جاسوسی با استفاده از آن به مرورگر دسکتاپ محدود نمی شود، می تواند روی دستگاه های تلفن همراه کار کند. برخلاف سایر انواع بدافزار، جاسوسافزار به راحتی حذف میشود، زیرا بدافزار نیست. شما می توانید از بهترین نرم افزار ضد جاسوس افزار برای محافظت در برابر حملات جاسوس افزار استفاده کنید.
2. ابزارهای تبلیغاتی مزاحم
مشابه نرم افزارهای جاسوسی، ابزارهای تبلیغاتی مزاحم هیچ نرم افزاری را روی رایانه کاربر نصب و ضبط نمی کنند. ابزارهای تبلیغاتی مزاحم نوع خاصی از نرم افزارهای خاکستری یا نرم افزارهای ناخواسته هستند که به عنوان یک تبلیغ یا پاپ آپ در صفحه مرورگر وب کاربر برای ردیابی فعالیت های گشت و گذار آنها طراحی شده است.
یکی از سودآورترین و کم ضررترین اشکال بدافزار، ابزارهای تبلیغاتی مزاحم با از بین بردن حریم خصوصی کاربر برای ایجاد غیرقانونی پروفایل کاربری بر اساس فعالیت های آنها در اینترنت کار می کند.
خطر این است که این اطلاعات گردآوری شده را می توان بدون اجازه کاربر به تبلیغ کنندگان به اشتراک گذاشت یا فروخت.
3. باج افزار
برخلاف سایر انواع بدافزار، باجافزار نرمافزاری است که از رمزگذاری برای محدود کردن و غیرفعال کردن دسترسی کاربر هدف به سیستم یا دادههای رایانهاش تا زمانی که باج تعریف شده پرداخت شود، استفاده میکند. هکرها با رندر کردن کاربر به صورت جزئی یا ناتوان از انجام فعالیت های اساسی در سیستم خود، قربانیان خود را با وعده کلید رمزگشایی پس از برآورده شدن شرایط باج، که اغلب به شکل ارز رمزنگاری شده برای ناشناس ماندن است، گروگان نگه می دارند.
حملات باجافزاری منجر به خرابی قربانی و یک سری از نشت دادهها و نقضها میشود. مشاهده شده است که این حملات باجافزار از طریق ایمیلهای فیشینگ و سوءاستفاده از آسیبپذیریهای نرمافزار، از جمله روشهای دیگر، منتشر میشوند. که برای مختل کردن رویه های حسابداری کلیدی دولتی، از جمله جمع آوری مالیات و انتقال اموال طراحی شده است. این منجر به توقف فعالیتهای شهری برای هفتهها شد زیرا ایمیلهای دولتی نیز تحت تأثیر قرار گرفتند.
بر اساس برآوردها، این نوع باج افزار بیش از 18 میلیون دلار درآمد برای شهر بالتیمور برای هفته هایی که فعالیت های شهری را زمین گیر کردند، هزینه داشت.
4. بدافزار بدون فایل
بدافزار بدون فایل نوعی بدافزار است که به عنوان برنامههای نرمافزاری قانونی برای انجام عمل ظالمانه آلوده کردن رایانه پنهان شده است. برخلاف سایر انواع بدافزار، بدافزار بدون فایل، همانطور که از نام آن پیداست، پیوند یا فایلهای مخرب خود را نصب نمیکند، بلکه از یک برنامه موجود و قانونی برای تغییر سیستم عامل کاربر استفاده میکند. بدافزار بدون فایل هیچ ردی از خود باقی نمی گذارد و ردیابی و حذف بدافزار را برای نرم افزار آنتی ویروس دشوار می کند. از این واقعیت استفاده می کند که سیستم عامل کاربر فایل های ویرایش شده را قانونی تشخیص می دهد و تا زمانی که آسیب وارد نشده باشد آنها را علامت گذاری نمی کند.
این بدافزار برای کار در حافظه طراحی شده است. این نسبت به سایر بدافزارهای سنتی خود از میزان موفقیت نسبتاً بالاتری برخوردار است زیرا تا حد زیادی در برابر بسیاری از استراتژی های پزشکی قانونی ضد بدافزار از جمله ابزارهای تشخیص مبتنی بر امضا مقاوم است.
5. اسب تروا
اسب های تروجان بدافزارهایی هستند که به عنوان برنامه های قانونی برای فریب دادن کاربران از نیت واقعی خود پنهان شده اند. این نام از داستان محبوب یونان باستان در مورد اسب تروا فریبنده که باعث سقوط شهر تروا شد، گرفته شده است. شما می توانید این بدافزار را با روش های مهندسی اجتماعی مانند فیشینگ گسترش دهید. این بدافزار یک فایل آلوده را به عنوان یک فایل اجرایی که حاوی اسب تروجان برای نصب است، پنهان می کند. تروجان با عمل به عنوان یک درب پشتی، کنترل از راه دور به مهاجم می دهد تا به اطلاعات حساس کاربران دسترسی داشته باشد.
برخلاف ویروسها و کرمهای کامپیوتری، تروجان به دنبال تزریق کد مخرب به فایلهای آلوده برای آشکار کردن عملکرد آن نیست. آنها در بازیها، برنامهها، وصلههای نرمافزاری رایج هستند یا بهعنوان پیوست در ایمیلهای فیش شده جاسازی میشوند.
6. کرم کامپیوتری
کرم یک برنامه بدافزار خودتکثیر شونده است که عمدتاً از آسیبپذیریهای سیستمعامل تغذیه میکند تا خود را به شبکه سیستم متصل کند. در طول خود همانند سازی، کرم وضعیت فعال را در شبکه سیستم آلوده حفظ می کند. کرمها میتوانند از طریق درهای پشتی تعبیهشده در نرمافزار، آسیبپذیریهای عمدی نرمافزار یا دستگاههای ذخیرهسازی خارجی مانند درایوهای فلش به شبکه سیستم دسترسی پیدا کنند.
هنگامی که کرم به شبکه یک سیستم دسترسی پیدا کرد، عوامل تهدید از این عوامل مخرب برای راه اندازی حملات هماهنگ برای سرقت اطلاعات و داده های حساس یا برای حمله گسترده تر بدافزار استفاده می کنند. بر خلاف ویروس ها، میزان آسیب ناشی از کرم ها به شبکه کامپیوتری نسبتاً کم است. آسیب ممکن است به شکل مصرف پهنای باند در مقایسه با ویروسهایی باشد که فایلهای سیستم قربانی را خراب و تغییر میدهند.
اگرچه بیشتر کرمها فقط به گونهای طراحی شدهاند که بدون تغییر مستقیم سیستمهایی که با آنها در تماس هستند، گسترش مییابند، برخی کرمهای دیگر میتوانند باعث اختلالات عمده شوند.
7. ویروس کامپیوتری
ویروس نوعی بدافزار است که با قرار دادن خود و سپس اصلاح سایر برنامههای رایانهای از طریق کد خود، روی خود تکراری کار میکند. پس از موفقیت در تکرار ناحیه در تماس با ویروس آلوده می شود. با استفاده از مهندسی اجتماعی برای سوء استفاده از آسیبپذیریهای سیستم، عوامل تهدید از ویروسهای رایانهای برای آلوده کردن یک سیستم برای انتشار ویروس استفاده میکنند. سیستم عامل های یک سیستم معمولاً هدف بسیاری از ویروس ها هستند که از تاکتیک های پیچیده ضد شناسایی برای جلوگیری از گرفتار شدن توسط نرم افزار آنتی ویروس استفاده می کنند.
تأثیر ویروسهای رایانهای بر اقتصاد جهانی به چندین میلیارد دلار خسارت اقتصادی ناشی از خرابی سیستم، اتلاف منابع و افزایش هزینههای تعمیر و نگهداری میرسد.
علاوه بر پیامدهای اقتصادی ویروس ها، آنها می توانند ابزاری برای سرقت داده های حساس مانند اطلاعات کارت اعتباری و راه اندازی حملات DDoS هماهنگ یا حملات بدافزار باشند. یک تفاوت کلیدی بین ویروس و کرم این است که اولی برای عملکرد به یک برنامه میزبان نیاز دارد در حالی که دومی می تواند مستقل از یک برنامه میزبان کار کند.
8. روت کیت ها
روت کیت مجموعه ای از بدافزار است که به هکرهای مخرب کنترل از راه دور رایانه کاربر یا بخش های کلیدی یک برنامه نرم افزاری با قابلیت های مدیریتی کامل را می دهد. آنها مستقیماً در برنامه ها، هسته ها، هایپروایزرها یا سیستم عامل ها نصب یا خودکار می شوند.
دسترسی Rootkit به دست می آید و می تواند از طریق حمله مستقیم به سیستم، فیشینگ، دانلودها و پیوست های مخرب، سوء استفاده از آسیب پذیری ها یا درایوهای مشترک در معرض خطر پخش شود. این می تواند به عنوان وسیله ای موثر برای پنهان کردن وجود انواع دیگر بدافزارها عمل کند.
حذف بدافزارهایی مانند روت کیت ها دشوار و در بیشتر موارد عملاً غیرممکن است زیرا برنامه آنتی ویروس سیستم را خراب می کند و یافتن آن را دشوار می کند.
9. بد تبلیغاتی!
کاملاً برخلاف ابزارهای تبلیغاتی مزاحم، بدافزار بدافزاری است که به عنوان تبلیغات در وب سایت های قانونی پنهان می شود. هم بدافزارها و هم بدافزارها از تبلیغات آنلاین برای انجام حملات خود استفاده می کنند. ثابت شده است که تبلیغات یکی از مؤثرترین ابزارهای انتشار بدافزار است. این به این دلیل رخ می دهد که ملاحظات و تلاش های قابل توجهی برای جذاب کردن این تبلیغات مخرب برای کاربران انجام می شود. بدافزارهای بدافزار با سوء استفاده از محبوبیت و شهرت وب سایت های قانونی برای انجام حملات وحشیانه آنها عمل می کند.
حمله بدافزار تبلیغات مخرب رسانه ای در سال 2016 نمونه ای از بدافزار بدافزار در عمل است. ندانسته، نیویورک تایمز، بی بی سی و AOL، و تعداد زیادی از سایت های خبری دیگر، فهرست خوانندگان خود را با ارائه تبلیغات نادرست به عنوان تبلیغات مبدل به حمله سایبری باز کردند.
10. کی لاگر
علیرغم داشتن مزایای بی شمار برای سازمان ها و مشاغل، از نظارت موثر بر فعالیت کارکنان و والدین قادر به ردیابی و نظارت بر فعالیت های فرزندان خود در فضای دیجیتال، کی لاگرها می توانند به عنوان یک ابزار بدافزار در دستان اشتباه عمل کنند. کی لاگر یک نرم افزار جاسوسی غیر پیچیده است که فعالیت کاربر را با نگه داشتن برگه ها روی هر ضربه وارد شده روی صفحه کلید کامپیوتر خاص کاربر ردیابی و نظارت می کند.
سپس اطلاعات جمعآوریشده برای مهاجم فرستاده میشود، که سپس این اطلاعات را بهدنبال اطلاعات حساس و در معرض خطر کاربر مانند اعتبار ورود به سیستم و جزئیات کارت اعتباری بررسی میکند.
علاوه بر رایانه های رومیزی، کی لاگرها از طریق فیشینگ، مهندسی اجتماعی یا دانلودهای مخرب، تلفن های همراه را نیز آزار می دهند. آنها به راحتی در وب تاریک تنها با 25 دلار هستند که آنها را برای بازیگران مخرب بسیار در دسترس قرار می دهد.
11. ربات ها / بات نت ها
یک ربات مانند یک عنکبوت به عنوان یک برنامه مخرب در اینترنت می خزد و به دنبال آسیب پذیری در زیرساخت های امنیتی برای بهره برداری می گردد. یک ربات وظایف خودکار را روی دستورات انجام می دهد و هکرها از این بدافزار برای انجام خودکار هک استفاده می کنند. ربات ها عملکردهای قانونی متعددی دارند، مانند فهرست کردن موتورهای جستجو و موارد دیگر. این ها همه جزوی از توابع است اما می تواند برای اهداف مخرب در دستان اشتباه استفاده شود. باتها در قالب بدافزارهای خود منتشر، با اتصال مستقیم به سرور مرکزی برای انجام حمله خود عمل میکنند.
رباتهایی که به تعداد زیاد استفاده میشوند، باتنتی را تشکیل میدهند که روی دسترسی به دستگاهها از طریق کدهای مخرب کار میکند. بات نت ها مستقیماً دستگاهها را هک میکنند و به هکرها دسترسی از راه دور برای انجام حملات هماهنگ میدهند. بر خلاف انواع دیگر بدافزارها، بات نت ها گسترده هستند و زمینهای زیادی را در مدت زمان کوتاهی پوشش میدهند و آنها را بسیار کشنده میکند.
آنها به عنوان روشهای مؤثری برای توزیع حملات انکار سرویس (DDoS)، انتشار کیلاگر، باجافزار و انواع دیگر بدافزارها عمل میکنند.
12. بدافزار موبایل
حمله بدافزار به دستگاههای تلفن همراه در سالهای گذشته بیش از نصف افزایش یافته است زیرا بدافزارهای تلفن همراه در حال حاضر پیشرو هستند و در بین انواع دیگر بدافزارها محبوبیت بیشتری پیدا میکنند. این نوع بدافزار به اندازه همتایان دسکتاپ خود وحشیانه است. تروجانها، باجافزارها، کلاهبرداری از لینکهای تبلیغاتی و تعداد زیادی از موارد دیگر نمونههای قابلتوجهی از بدافزارهایی هستند که بر تلفنهای همراه و سیستمهای کامپیوتری تأثیر میگذارند. مشابه رایانه های رومیزی، از طریق فیشینگ و دانلودهای مخرب توزیع می شود.
بدافزارهای موبایل گوشیهای آسیبپذیر (تلفنهای iOS و Android) را هدف قرار میدهند که فاقد حفاظتهای اولیه پیشفرض در سیستمعامل دستگاهها برای دفاع از خود در برابر این بدافزار هستند.
این بدافزار برای توسعه دهندگان آنها بسیار سودآور بود زیرا آنها می توانستند درآمد حاصل از این تبلیغات قانونی را به خزانه خود منتقل کنند زیرا تبلیغات مخرب آنها در دستگاه های تلفن همراه آلوده نمایش داده می شد.
استراتژی های شناسایی و حذف بدافزار
در خنثی کردن اثر یک حمله بدافزار هماهنگ، مهم است که اطمینان حاصل شود که استراتژیهای مقابله و تاکتیکهای پیشگیری نیز به خوبی هماهنگ هستند. این استراتژیهای شناسایی و حذف تضمین میکنند که بدافزار شناساییشده به طور کامل از شبکههای رایانهای آسیبدیده از بین میرود. در اینجا برخی از بهترین استراتژیهای شناسایی و حذف بدافزار برای جلوگیری از گسترش بیشتر بدافزار برای حذف مؤثر بدافزارها آورده شده است.
1. یک سیستم احراز هویت چند عاملی را نصب کنید
استفاده از یک سیستم احراز هویت چند عاملی با افزودن یک لایه امنیتی اضافی به تقویت بیشتر امنیت سیستم شما کمک می کند. این لایه امنیتی اضافی می تواند به شکل مکانیزم کد تأیید یا اسکن بیومتریک باشد.
سیستم احراز هویت چند عاملی یکی از سادهترین راهها برای کاهش احتمال سرقت هویت است، زیرا تنها کاربرانی که دادههایشان قابل شناسایی است اجازه دسترسی به سیستم را دارند.
2. از لینک ها، سایت ها و ایمیل های مخرب خودداری کنید
بخش بزرگی از هوشیاری سایبری مستلزم این است که مشکوک بمانید. باید هوشیار بود زیرا در اغلب موارد، کاربران ناآگاه بیشتر قربانی حملات بدافزار می شوند.
مجرمان سایبری از تبلیغات مخرب استفاده می کنند تا توجه طعمه های آماده خود را به بدافزار مشکوک خود جلب کنند که به صورت لینک ها و فایل هایی استتار شده است که می توانید به راحتی دانلود کنید.
با مشکوک بودن همیشه، می توانید پیوست های مشکوک را از منابع ناشناس به تصویر بکشید و از آنها اجتناب کنید. آموزش آگاهی از امنیت به شما می آموزد که از لینک ها، سایت ها، فایل ها و ایمیل های مشکوک و مخرب خودداری کنید.
شسی آیفون 15
3. نرم افزار خود را به طور منظم به روز کنید
برخی بهروزرسانیهای نرمافزاری برای مقابله با نقصهای مختلف شناساییشده در سیستم امنیتی طراحی شدهاند تا نرمافزار را ایمنتر کنند.
با تنظیم بهروزرسانی نرمافزار و برنامههای رایانهتان با بهروزرسانیهای جدید، بهتر از آسیبپذیریهای نرمافزار محافظت میشوید.
بهروزرسانیهای نرمافزار برای شناسایی و ارائه راهحل فوری برای آسیبپذیریهایی که حریم خصوصی و ایمنی کاربر را تهدید میکنند، پیکربندی شدهاند.
4. از یک نرم افزار آنتی ویروس موثر استفاده کنید
اگر چه اکثر بدافزار ها با خرابکاری های مجدد با برخی از علائم نشان می دهد کهوجود دارند. اما این علائم اغلب نادیده گرفته می شوند یا حداقل مورد توجه قرار نمی گیرند. علائمی مانند کند بودن سیستم و کندی فرآیند بوت شدن از جمله نشانه هایی هستند که نشان دهنده وجود ویروس بدافزار هستند. نرم افزار آنتی ویروس یا ضد بدافزار به عنوان پادزهر عالی برای این مشکل جهانی عمل می کند. یک ابزار نرم افزار آنتی ویروس برای کمک به نظارت، جلوگیری و از بین بردن وقوع یک سری تهدیدات بدافزار طراحی شده است.
استفاده از آنتی ویروس یا نرم افزار ضد بدافزار در کنار سیستم شما یکی از موثرترین استراتژی های شناسایی و حذف بدافزار است.
5. به طور منظم از فایل ها پشتیبان تهیه کنید
هدف اصلی پشتیبان گیری از داده ها، ایمن سازی بیشتر واردات داده ها یا اطلاعات است. این استراتژی خاص در مواردی مفید است که بدافزار قبلاً در سیستم ریشه کرده و فایل های مخرب را در سیستم شما پخش کرده است. با وجود یک سیستم پشتیبانگیری از فایل، احتمال کمتری وجود دارد که سیستم از دست دادن دادهها رنج ببرد، زیرا دادههای ذخیرهشده معمولاً از فایلهای آلوده آزاد میشوند.
نتیجه
روش های مختلفی وجود دارد که حمله بدافزار صورت بگیرد. اما شما باید از اکثر آن ها آگاه باشید تا بتوانید به راحتی از خودتان دفاع کنید. دقت داشته باشید که هیچ وقت امنیت شما به 100 درصد نمی رسد!. به دلیل این که هکر ها همیشه در حال پیدا کردن راه های مختلفی برای این هستند که امنیت شما را به هم بزنند. به شما پیشنهاد می کنیم که اگر صاحب یک کسب و کار یا شرکت مهم هستید با متخصصان امنیتی مشورت کنید.
اما در صورتی که می خواهید امنیت پیج اینستاگرام خودتان یا اکانت های معمولی را رعایت کنید با نکاتی که به شما گفته شد می توانید به راحتی این کار را انجام دهید. بات نت ها در حال حاضر خطرناک ترین گونه موجود برای حمله بدافزار هستند. به همین دلیل پیشنهاد می کنیم که مقاله مربوط به بات نت ها را در وب سایت PLCapp مشاهده کنید.
در صورتی که می خواهید روی فرزندان خودتان نظارت داشته باشید به شما پیشنهاد می کنیم که نرم افزار PLC app را دریافت کنید. این نرم افزار می تواند به شما کمک کند که پیام های مختلف فرزند خودتان در شبکه های اجتماعی را نظارت کنید. علاوه بر ایت به شما این امکان را می دهد که موقعیت مکانی فرزند خودتان را ردیابی کنید. هم به صورت لحظه ای و هم به صورت ضبط شده!. با این کار می توانید حتی در برابر حمله بدافزار هم از آن ها محافظت کنید!.