کابینه پزشکیان + معرفی 19 وزیر پیشنهادی آقای پزشکیان در تاریخ 21 مرداد ماه🟢
آگوست 12, 2024جی تی ای وی + بازی آنلاین + نکات پایه ای برای شروع + 10 نکته پیشرفته🟢
آگوست 16, 2024اسماعیل هنیه، رهبر حماس که در ایران کشته شد، چهره سرسخت دیپلماسی بینالمللی این گروه فلسطینی در جریان جنگ در غزه بود. فردی که سه پسرش در غزه کشته شدند. در این مقاله می خواهیم به طور کامل اسماعیل هنیه ، فعالیت های ابتدایی و فعالیت های پیشرفته او را بررسی کنیم.
اسماعیل هنیه که بود؟
علیرغم این لفاظی ها، بسیاری از دیپلمات ها او را در مقایسه با اعضای تندروتر گروه مورد حمایت ایران در غزه فردی میانه رو می دانستند.
هنیه که در سال 2017 به عنوان مسئول اصلی حماس منصوب شد، بین ترکیه و دوحه پایتخت قطر سفر می کرد . او از محدودیت های سفر نوار غزه در محاصره فرار کرد و به او این امکان را داد که به عنوان مذاکره کننده در مذاکرات آتش بس عمل کند. یا با ایران متحد حماس گفتگو کند.
هنیه مدت کوتاهی پس از آغاز حمله 7 اکتبر توسط جنگجویان حماس که منجر به کشته شدن 1200 نفر در اسرائیل شد. در تلویزیون الجزیره قطر گفت: “همه توافقات عادی سازی که شما (کشورهای عربی) با (اسرائیل) امضا کردید، به این درگیری پایان نمی دهد. طبق آمار اسرائیل، و حدود 250 نفر دیگر را به عنوان گروگان در غزه، یکی از شلوغ ترین مکان های روی زمین، گرفت. به گفته مقامات بهداشتی در غزه، پاسخ اسرائیل به این حمله، یک کارزار نظامی بوده است. که تاکنون بیش از 39000 نفر را در داخل غزه کشته و بخش اعظم این منطقه را به ویرانه بمباران کرده است.
در ماه مه، دفتر دادستانی دادگاه کیفری بینالمللی برای سه رهبر حماس از جمله هنیه و همچنین بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل به اتهام جنایات جنگی، حکم بازداشت را درخواست کرد. اسرائیل و رهبران فلسطینی این اتهامات را رد کرده اند.
پسران اسماعیل هنیه در حمله هوایی کشته شدند
منشور تأسیس حماس در سال 1988 خواستار نابودی اسرائیل بود. اگرچه رهبران حماس در مواقعی پیشنهاد آتش بس طولانی مدت با اسرائیل در ازای ایجاد یک کشور فلسطینی پایدار در تمام اراضی فلسطینی اشغال شده توسط اسرائیل در جنگ 1967 داده اند. اسرائیل این را یک حیله می داند. حماس همچنین در دهههای 1990 و 2000 بمبگذاران انتحاری را به اسرائیل فرستاد. در سال 2012، هنگامی که رویترز از او پرسید که آیا حماس مبارزه مسلحانه را رها کرده است؟. هنیه پاسخ داد “البته نه” و گفت که مقاومت “در همه اشکال – مقاومت مردمی، مقاومت سیاسی، دیپلماتیک و نظامی” ادامه خواهد داشت.
حماس گفت که سه تن از پسران هنیه – حازم، امیر و محمد – در 10 آوریل در اثر حمله هوایی اسرائیل به خودرویی که آنها در حال رانندگی بودند، کشته شدند. حماس گفت که هنیه همچنین چهار نوه خود، سه دختر و یک پسر را در این حمله از دست داد. هنیه اظهارات اسرائیل مبنی بر اینکه پسرانش از جنگجویان این گروه هستند را رد کرده بود . در پاسخ به این سوال که آیا کشتار آنها بر مذاکرات آتش بس تأثیر می گذارد، گفت: “منافع مردم فلسطین بر همه چیز مقدم است”.
نکته:
وی با بیان اینکه حداقل 60 نفر از اعضای خانواده اش در این جنگ کشته شدند، گفت: همه مردم ما و همه خانواده های ساکنان غزه با خون فرزندان خود بهای سنگینی پرداخته اند و من یکی از آنها هستم. با این حال، علیرغم تمام زبانهای سخت علنی، دیپلماتها و مقامات عرب او را در مقایسه با صداهای تندروتر در غزه، جایی که شاخه نظامی حماس حمله 7 اکتبر را برنامهریزی کرد، نسبتاً عملگرا میدانستند.
او و خالد مشعل، رهبر پیشینش به عنوان رهبر حماس، در حالی که به ارتش اسرائیل میگفت که خود را «در شنهای غزه غرق میکنند»، برای مذاکره درباره توافق آتشبس با میانجیگری قطر با اسرائیل که شامل مبادله گروگانها میشود، در منطقه رفت و آمد کردند. فلسطینی ها در زندان های اسرائیل و همچنین کمک های بیشتر به غزه.
اسرائیل کل رهبری حماس را تروریست می داند و هنیه، مشعل و دیگران را به ادامه “کشیدن رشته های سازمان تروریستی حماس” متهم کرده است. اما اینکه هنیه از قبل از حمله 7 اکتبر اطلاع داشت، مشخص نیست. طرحی که توسط شورای نظامی حماس در غزه تهیه شد، چنان راز محفوظ بود که برخی از مقامات حماس از زمان و مقیاس آن شوکه شده بودند. با این حال، هنیه، یک مسلمان سنی، نقش مهمی در تقویت ظرفیت جنگی حماس داشت. تا حدی با تقویت روابط با ایران مسلمان شیعه، که حمایت خود را از این گروه پنهان نمی کند.
در دههای که هنیه رهبر ارشد حماس در غزه بود، اسرائیل تیم رهبری او را به کمک به انتقال کمکهای بشردوستانه به شاخه نظامی این گروه متهم کرد. حماس آن را تکذیب کرد.
دیپلماسی شاتل
وقتی هنیه در سال 2017 غزه را ترک کرد، جانشین هنیه شد، یحیی سنوار، یک تندرو که بیش از دو دهه را در زندانهای اسرائیل گذراند و هنیه در سال 2011 پس از تبادل اسرا از او استقبال کرد. ادیب زیاد، متخصص امور فلسطین در دانشگاه قطر، پیش از مرگش گفت: «هانیه نبرد سیاسی حماس را با دولتهای عربی رهبری میکند. ادیب زیاد گفت: او جبهه سیاسی و دیپلماتیک حماس است. اسماعیل هنیه و مشعل با مقامات مصری که نقش میانجیگری در مذاکرات آتشبس نیز داشته است، دیدار کرده بودند. رسانه های دولتی ایران گزارش دادند که هنیه در اوایل نوامبر به تهران سفر کرد تا با آیت الله علی خامنه ای رهبر معظم ایران دیدار کند.
سه ارشد ازمقامات به رویترز گفتند که آیت الله خامنهای در آن دیدار به رهبر حماس گفته بود که ایران وارد جنگ نمیشود، زیرا از قبل در مورد آن چیزی گفته نشده بود. پیش از انتشار گزارش رویترز، حماس به درخواست ها برای اظهار نظر پاسخ نداد و پس از انتشار آن را تکذیب کرد. هنیه در جوانی از فعالان دانشجویی دانشگاه اسلامی شهر غزه بود. او با تشکیل حماس در اولین انتفاضه (قیام) فلسطین در سال 1987 به حماس پیوست. سپس دستگیر و برای مدت کوتاهی تبعید شد.
هنیه تحت الحمایه شیخ احمد یاسین بنیانگذار حماس شد. که مانند خانواده هنیه از روستای الجوره در نزدیکی عسقلان پناهنده بود. او در سال 1994 به رویترز گفت که یاسین الگویی برای جوانان فلسطینی است. و گفت: ما از او عشق به اسلام و فداکاری برای این اسلام را آموختیم و در مقابل این ظالمان و مستبدان زانو نزنیم.
سال 2003
در سال 2003 او یکی از دستیاران مورد اعتماد یاسین بود. که در خانه یاسین در غزه در حالی که تلفنی را به گوش بنیانگذار حماس که تقریباً کاملاً فلج شده بود، عکس گرفته شد تا بتواند در گفتگو شرکت کند. یاسین در سال 2004 توسط اسرائیل ترور شد. هنیه از مدافعان اولیه ورود حماس به سیاست بود. او در سال 1994 گفت که تشکیل یک حزب سیاسی “حماس را قادر می سازد تا با تحولات نوظهور مقابله کند”.
در ابتدا توسط رهبری حماس رد شد. اما بعدا تصویب شد و هنیه پس از پیروزی این گروه در انتخابات پارلمانی فلسطین در سال 2006 یک سال پس از خروج ارتش اسرائیل از غزه، نخست وزیر فلسطین شد. این گروه در سال 2007 کنترل غزه را به دست گرفت.
در سال 2012، در پاسخ به سوال خبرنگاران رویترز که آیا حماس مبارزه مسلحانه را رها کرده است، هنیه پاسخ داد “البته نه” و گفت که مقاومت “در همه اشکال – مقاومت مردمی، مقاومت سیاسی، دیپلماتیک و نظامی” ادامه خواهد داشت.
حرفه سیاسی هانیه
نقش برجسته اسماعیل هنیه در حماس در سال 1997 زمانی که وی منشی شخصی شیخ احمد یاسین شد آغاز شد. او تا زمان ترور یاسین در سال 2004 یکی از متحدان نزدیک خود باقی ماند. در سال 2006، او در انتخابات پارلمانی فلسطین رهبری حماس را برعهده داشت که منجر به کسب اکثریت برای این گروه و انتصاب وی به عنوان نخست وزیر شد.
این امر منجر به توقف کمکهای بینالمللی به تشکیلات خودگردان فلسطین شد که باعث فشار مالی قابل توجهی شد. در ژوئن 2007، به دنبال تشدید تنش ها و درگیری مسلحانه با فتح، رئیس جمهور محمود عباس، هنیه را عزل و دولت او را منحل کرد. ایالات متحده در سال 2017 هنیه را به عنوان “تروریست ویژه” معرفی کرد. در دسامبر 2019، هنیه نوار غزه را ترک کرد و به ترکیه و قطر نقل مکان کرد که توانایی او برای نمایندگی حماس در سطح بینالمللی را تسهیل کرد. از سال 2020، هنیه به دلیل محدودیتهایی که مصر برای ورود و خروج وی به غزه اعمال میکند، در دوحه قطر مستقر شده است.
رهبران حماس پس از اینکه میزبان قبلی آنها، سوریه، پس از دخالت فلسطین در قیام سال 2011 که به جنگ داخلی سوریه انجامید، مورد بی مهری قرار گرفت، به قطر نقل مکان کردند. علاوه بر این، برخی از اعضای ارشد حماس بنا به گزارشها، از دفاتری در ترکیه فعالیت میکنند. در اکتبر 2022، هنیه با بشار اسد، رئیسجمهور سوریه دیدار کرد که اولین دیدار بین حماس و رهبری سوریه از زمان قطع روابط حماس در جریان قیام سوریه بود.
درگیری حماس و اسرائیل
در جریان درگیری کنونی اسرائیل و حماس، هنیه رهبری هیئت حماس را در مذاکرات آتش بس با میانجیگری قطر و مصر بر عهده داشت. در آوریل 2024، در جریان مذاکرات آتش بس در حال انجام، یک حمله هوایی اسرائیل سه تن از فرزندان هنیه و چهار نوه او را کشت. پس از آن، در ماه مه، دادستان ارشد دیوان کیفری بینالمللی اعلام کرد که قصد دارد برای هنیه، یحیی سنوار رهبر حماس، فرمانده محمد دیف، بنیامین نتانیاهو نخستوزیر اسرائیل و یوآو گالانت، وزیر دفاع، به اتهام جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت حکم بازداشت صادر کند. .
کشته شدن اسماعیل هنیه در پی حمله نادر رژیم صهیونیستی به بیروت در روز سه شنبه انجام شد که بنا بر گزارش ها فواد شکر، یکی از فرماندهان ارشد نظامی حزب الله کشته شد. حزب الله هنوز مرگ شکرور را تایید نکرده است و این حمله همچنین منجر به کشته شدن دست کم یک زن و دو کودک و زخمی شدن ده ها تن دیگر شد.
ترور هنیه باعث ایجاد ابهامات بیشتر در مورد احتمال آتش بس در غزه شده است. علاوه بر این، برای خانواده هایی که منتظر آزادی عزیزانشان هستند، ناراحتی بیشتری ایجاد کرده است.
بیشتر بخوانید📘📘📘📘👈👈👈👈 » کابینه پزشکیان
تغییرات سیاسی پس از اسماعیل هنیه
حماس این هفته یحیی سنوار، مقام ارشد این گروه در غزه را به عنوان رهبر جدید بلوک سیاسی خود پس از ترور هفته گذشته اسماعیل هنیه، رئیس سیاسی خود منصوب کرد. به طور گسترده تصور می شود که این ترور توسط اسرائیل انجام شده است . او تنش ها را در خاورمیانه به بالاترین حد خود از ماه اکتبر رسانده است. خبر این انتصاب با توجه به اینکه سنوار – برخلاف هنیه که در قطر مستقر بود . او چهره دیپلماتیک در مذاکرات برای برقراری آتشبس در غزه حضور داشت ترس بیشتری در دل اسرائیل می اندازد. او از 7 اکتبر از تونلها شروع به کار کرده است. عملیاتی که طی آن 1139 نفر کشته و بیش از 200 نفر به اسارت گرفته شدند.
به گفته وزارت بهداشت غزه، از آن زمان تاکنون، نزدیک به 40000 فلسطینی در غزه توسط اسرائیل کشته شده اند. این رقم در مواردی که مرگ و میر ناشی از بیماری، گرسنگی و سایر پیامدهای جنگ را در نظر بگیریم، احتمالاً بسیار بیشتر است. حماس در بیانیه ای اعلام کرد که ترور هنیه در کنار کشتار کودکان، زنان، جوانان و بزرگان غزه، «بر این نکته تاکید دارد که مقاومت و رهبران آن در قلب نبرد در کنار مردم خود قرار دارند». اسامه حمدان، سخنگوی این گروه به الجزیره گفت: حماس “در میدان جنگ و سیاست ثابت قدم است.” “کسی که امروز رهبری می کند کسی است که بیش از 305 روز جنگ را رهبری کرد و همچنان در میدان استوار است.”
نکته
سینوار از 7 اکتبر در صدر فهرست اسراییل قرار دارد و شخصیت های سیاسی در این کشور بارها وعده ترور وی را داده اند. اسراییل کاتز، وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی در سخنانی گفت: انتصاب یحیی سینوار به عنوان رهبر جدید حماس، به جای اسماعیل هنیه، دلیل قانع کننده دیگری برای نابودی سریع او و محو این سازمان منحوس از روی زمین است. بیانیه ای در X، که قبلاً به عنوان توییتر شناخته می شد.
ارتباط با آمریکا!
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، از واشنگتن دی سی گفت: «[سینوار] تصمیم گیرنده اصلی در مورد انعقاد آتش بس بوده و باقی می ماند. [او] تصمیم خواهد گرفت که آیا با آتشبسی که آشکارا به بسیاری از فلسطینیهایی که نیاز مبرم دارند، زنان، کودکان، مردانی که در تیراندازی متقاطع گرفتار شدهاند، کمک خواهد کرد یا نه…
تجمیع کنترل
در سال 2013، سینوار به سمت دفتر سیاسی حماس در نوار غزه انتخاب شد . سپس در سال 2017 جایگزین هنیه به عنوان رهبر جنبش در این منطقه شد. نفوذ و جایگاه او در حماس به حدی افزایش یافت که مقامات امنیتی اسرائیل متوجه او شدند. بر اساس گزارشی که در روزنامه معاریو اسرائیل منتشر شده، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر، ادعا می کند که در بیش از یک بار طرح های کشتن سینوار را رد کرده است. دفتر نتانیاهو این موضوع را رد کرده است.
سنوار در مقام رهبر حماس در غزه، بر تقویت توانایی های نظامی و روابط خارجی این گروه تمرکز کرد. او روابط خود را با مصر احیا کرد و روابط با ایران را که در جنگ داخلی سوریه در سال 2011 طرف مخالف حماس را گرفته بود، بازسازی کرد.
اوج گیری سینوار ممکن است به این دلیل باشد که او بیش از سایر رهبران حماس قابل مشاهده است. به عنوان مثال، برخی از تحلیلگران معتقدند محمد دیف، رئیس شاخه مسلح حماس، گردان های قسام، یکی از مغز متفکران واقعی – همراه با سینوار – در حمله 7 اکتبر بود. اسرائیل مدعی شد که دیف را در جریان حمله در 13 ژوئیه ترور کرده است. اما حماس هنوز مرگ او را اعلام نکرده است. برخلاف سینوار که قبل از اکتبر در انظار عمومی ظاهر شد و فلسطینیان غزه را با سخنان خود خطاب کرد.
بیشتر بخوانید📘📘📘📘👈👈👈👈 » کسب درآمد دلاری از اینستاگرام
موضع گیری یحیی سنوار
تحلیلگران بر این باورند که از زمان آغاز درگیری، سینوار تأثیر زیادی بر موضع حماس در مذاکرات آتش بس و تبادل اسرا بین حماس و اسرائیل داشته است. عمر رحمان، یکی از اعضای شورای خاورمیانه، در مورد انتصاب سینوار گفت: «این هم پیامی برای سرپیچی برای سازمان و هم تحکیم کنترل او بر جنبش است. «اسرائیل به شدت تلاش کرده است که هم سنوار و هم حماس را بکشد.
هانی عوض، محقق مرکز عربی تحقیقات و مطالعات سیاسی مؤسسه دوحه، گفت که انتخاب سینوار پس از ترور هنیه “نمادین” است. او گفت: «این نشان میدهد که «همه رهبری حماس پشت غزه و مقاومت آن هستند».
آینده مذاکرات آتش بس
بلوک سیاسی حماس در حالی سیاست را مدیریت می کند. که شاخه نظامی آن، گردان های قسام، درگیر مقاومت مسلحانه علیه اشغال سرزمین فلسطین توسط اسرائیل است. با توجه به اینکه سینوار در غزه در محاصره زندگی می کند، سؤالات در مورد چگونگی ایفای نقش خود باقی است. پیش از ترور هنیه در تهران، مذاکرات حماس با واسطه ها را رهبری می کرد. رحمان گفت که خالد مشعل، که قبل از هنیه به عنوان رهبر بلوک سیاسی حماس از سال 1996 تا 2017، در ابتدا به عنوان یک جایگزین احتمالی در نظر گرفته می شد. اما قدرت او “کاهش یافته و جاری شده است” و او قدرتی را که قبلا داشت، ندارد.
در مقایسه با میانه روی هانیه و مشعل، سینوار به عنوان شخصیتی سازش ناپذیر تلقی می شود. مشعل و سنوار دو جهت متفاوت در داخل حماس را نشان می دهند. عواد گفت: مشعل در رابطه با ایران و متحدانش محتاط تر و عمل گراتر است. در حالی که سینوار معتقد است که جایگزینی برای اتحاد با ایران و حزب الله وجود ندارد. او گفت: «از نظر سازمانی، سینوار نشان دهنده تداوم است تا تغییر». در حالی که سینوار و هانیه «سیاست خارجی و مواضع یکسانی در قبال ایران و نیروهای نیابتی آن دارند».
ادامه آتش بس…
مذاکرات آتشبس همچنان میتواند با سینوار در راس پیشرفت پیشرفت کند، اگرچه به گفته تحلیلگران، مانع اصلی در ماههای اخیر، طرف اسرائیلی بوده است. تشدید تنش های مکرر اسرائیل، به ویژه ترور هنیه، مذاکرات آتش بس را به طور فزاینده ای دشوار کرده است. رحمان گفت: «به نوعی، مذاکرات قبلاً یک مسخره بود. نتانیاهو در هر مرحله مانعی برای توافق ایجاد کرده است. از جمله ترور هنیه که رهبری مذاکرات را بر عهده داشت. با این حال، گروگانها در دست هنیه نبودند. بلکه در غزه در دست [حماس] بودند. بنابراین من فکر میکنم راهی وجود دارد که مذاکرات همچنان انجام شود . یا از طریق فرستادگانی که با رهبران غزه در تماس هستند. یا از طریق توانمندسازی یک مذاکرهکننده در خارج از قلمرو.»
نتیجه
در حالی که مقامات اسرائیلی هنوز سینوار را در لیست کشتار خود دارند، انتصاب او به سمت رئیس حماس ممکن است تغییر چندانی در روند مذاکرات نداشته باشد.
ایال لوری-پاردس، عضو میهمان در برنامه فلسطین و امور فلسطین و اسرائیل در موسسه خاورمیانه، «حداقل به طور رسمی، اسرائیل مستقیماً با حماس مذاکره نمیکند . ادعا میکند که نباید مذاکره مستقیم با یک سازمان تروریستی انجام شود». به الجزیره گفت. در گذشته، هر گونه توافقی که با حماس حاصل می شد همیشه با کمک یک طرف ثالث انجام می شد… بعید است که نامزدی سینوار موضع اسرائیل را تغییر دهد.
در حالی که جنگ به ماه یازدهم خود می رسد، تداوم کارزار ویرانگری اسرائیل در غزه و ترور هنیه تأثیر چندانی در کاهش نفوذ سنوار بر حماس یا در منطقه نداشته است. رحمان گفت: «ما میتوانیم در پی 7 اکتبر و همه آنچه اتفاق افتاده است ببینیم، این سنوار و تندروها هستند که در حال صعود هستند.”