هک اسپاتیفای + 6 روش هک کردن اسپاتیفای + جلوگیری از هک شدن کانال شما!🟢
جولای 10, 2023لوازم گیمینگ + معرفی بیش از 10 اکسسوری و لوازم اصلی برای گیمینگ +مزایا🟩
جولای 12, 2023نرم افزار آزاد یکی ازز انواع نرم افزار است که برنامه نویس ها و افراد مختلفی که می خواهند از برنامه ها استفاده کنند باید از آن آگاه باشند. بسیاری از نرم افزار ها هستند که به شدت مورد استفاده قرار می گیرند. این نرم افزار ها می توانند توسط یک شرکت یا توسط یک فرد توسعه یافته باشند. در این صورت به عنوان نرم افزار آزاد یا باز شناخته نمی شوند. در این مقاله می خواهیم به طور کامل به شما نرم افزار آزاد ، مثال هایی از آن ها و مشکلات یا فواید آن ها را بررسی کنیم.
آنچه در این مقاله خواهید خواند :
نرم افزار آزاد چیست؟
اصول نرم افزار آزاد ساده است، اما به دلیل پیچیدگی اساسی ناشی از تاریخچه طولانی آن، مهم است که گیج نشوید. در اینجا همه چیزهایی است که باید در مورد نرم افزار رایگان بدانید. در مورد چهار آزادی و معنای آنها، اصول مجوزهای نرم افزار آزاد، مزایایی که نرم افزار آزاد ارائه می دهد و رایج ترین مترادف ها بیاموزید.
آیا تا به حال به این فکر کرده اید که نرم افزار آزاد چیست؟. نرم افزار رایگان اصطلاحی است که توسط پروژه گنو و بنیاد نرم افزار آزاد ابداع و ترویج شده است. این برای نرم افزار منبع باز استفاده می شود که به کاربران اجازه می دهد آزادانه کد منبع نرم افزار را مشاهده کنند، آن را تغییر دهند، توزیع کنند و بدون هیچ محدودیتی از آن استفاده کنند.
نرم افزارهای موجود بدون هیچ گونه پرداختی لزوماً نرم افزار رایگان نیستند. با توجه به تعریف ارائه شده توسط بنیاد نرم افزار آزاد، کلمه رایگان در “نرم افزار آزاد” به جای بی هزینه بودن، بر ایده آزادی دلالت دارد. اگر نرم افزار برای دانلود رایگان در دسترس است، اما کاربر نمی تواند منبع را تغییر دهد، پس نرم افزار رایگان نیست. توجه به تمایز در اینجا مهم است. نرم افزار رایگان نرم افزاری است که نیازی به پرداخت هزینه برای آن ندارید. نرم افزار رایگان نرم افزاری است که شما می توانید آن را تغییر دهید و برای اهداف خود از آن استفاده کنید.
صاحبان وب سایت ها وردپرس را می شناسند!
وردپرس نمونهای از نرمافزار متنباز است که تحت مجوز GPL یا عمومی عمومی منتشر شده است. این به توسعه دهندگان و طراحان اجازه می دهد تا افزونه ها و تم هایی ایجاد کنند که عملکرد وردپرس را گسترش داده و آن را به پلتفرم همه کاره ای که هست تبدیل کند. تحت GPL، تنها محدودیت این است که همه مدهای وردپرس باید تحت یک مجوز مجوز داشته باشند.
ویژگی های نرم افزار آزاد
این امکان وجود دارد که نسخه هایی از برنامه را برای کمک به نوآوری خود تحویل دهید.
ویژگی های اصلی نرم افزار آزاد عبارتند از:
توسعه توزیع شده مبتنی بر جامعه
یک نرم افزار آزاد معمولی، در ابتدا یک فرد یا چند داوطلب در پروژه شرکت می کنند. پس از شروع و موفقیت پروژه، یک جامعه پروژه ایجاد می شود. متعاقباً سایر اعضای جامعه در این پروژه مشارکت می کنند. سیستم نسخه های همزمان (CVS) به توسعه توزیع شده نرم افزار رایگان کمک می کند.
CVS یک سیستم کنترل بازنگری نرم افزار مشتری-سرور است. تمام تغییرات مجموعه ای از فایل ها را ردیابی می کند و همکاری چند برنامه نویس را فعال می کند. CVS خود یک نرم افزار رایگان و متن باز است که در سطح جهانی توزیع شده است. توسعه نرم افزار تیم مجازی نوید انعطاف پذیری، پاسخگویی، هزینه های کمتر و بهبود استفاده از منابع را می دهد.
طراحی مدولار
در طراحی ماژولار، معماری نرم افزار به اجزایی به نام ماژول تقسیم می شود. با توجه به ماهیت توزیع شده نرم افزار رایگان، طراحی آن باید ماژولار باشد تا بتوان آن را به راحتی در سیستم اصلی گنجاند. ماژولار بودن برای تولید منبع باز مطلوب است. طراحی مدولار با رابط های کاملاً تعریف شده به توسعه مشترک نرم افزار رایگان کمک می کند.
استفاده مجدد
قابلیت استفاده مجدد به این معنی است که بخش کد منبع را می توان مجدداً برای افزودن عملکردهای جدید با تغییرات کم یا بدون تغییر استفاده کرد. این به خوبی با ویژگی های فرآیند تولید منبع باز مطابقت دارد. مجوزهای نرمافزار آزاد به توسعهدهنده حق دریافت کد منبع، بازرسی، اصلاح و توزیع آن را میدهند. استفاده مجدد از کد می تواند در داخل پروژه یا خارج از پروژه، یعنی در پروژه های دیگر باشد. مخازن نرم افزار رایگان مانند SourceForge مقادیر زیادی کد قابل استفاده مجدد را ارائه می دهند.
توزیع و مجوز
اینترنت منبع توزیع نرم افزار آزاد و آزاد است. وبسایتها، فهرستهای پستی، وبلاگها، انجمنها و غیره همگی به تبلیغات و توزیع گسترده نرمافزارهای رایگان و متنباز کمک میکنند. طیف گسترده ای از گزینه های مجوز مانند GPL، LGPL، BSD، ISC، مجوز هنری و غیره وجود دارد.
مکانیسم های پاداش
در آغاز جنبش نرم افزار آزاد، ظاهراً دیدن فرصت های تجاری نرم افزار رایگان و متن باز دشوار بود. اما اکنون مدل کسب و کار نرم افزار آزاد در حال موفقیت است. منابع درآمد از کمک های مالی گرفته تا ارائه خدماتی مانند مشاوره، ادغام، پشتیبانی و آموزش متغیر است. همچنین شایان ذکر است که پاداشی غیر از پول، مانند شهرت و خدمت به جامعه نیز برای بسیاری از توسعه دهندگان مهم است.
بیشتر بخوانید🟢🟢🟢🟢🟢🟢» هک تلگرام
4 آزادی نرم افزار آزاد
نرم افزار آزاد به آزادی اشاره دارد نه قیمت. این چهار آزادی اساسی را برای کاربران خود تضمین می کند. عدم وجود حداقل یکی از این آزادی ها به این معنی است که نرم افزار اختصاصی است، بنابراین نرم افزار غیر رایگان است.
استفاده: نرم افزار رایگان را می توان برای هر هدفی استفاده کرد و هیچ محدودیتی مانند انقضای مجوز یا محدودیت های جغرافیایی ندارد.
اشتراک گذاری: نرم افزار رایگان را می توان تقریباً رایگان به اشتراک گذاشت و کپی کرد.
مطالعه: نرمافزار آزاد و کد آن میتواند توسط هر کسی، بدون توافقنامه عدم افشا یا محدودیتهای مشابه، مطالعه شود.
بهبود: نرم افزار رایگان می تواند توسط هر کسی اصلاح شود، و این پیشرفت ها می توانند به صورت عمومی به اشتراک گذاشته شوند.
مزایای نرم افزار رایگان
نرم افزار رایگان امکان تغییر کد را به صورت تیمی ارائه می دهد.
مزایای نرم افزار آزاد را می توان در موارد زیر خلاصه کرد:
کار اجتماعی. توسعه و بهبود ابزار دیجیتال در میان بسیاری از کاربران آن اتفاق می افتد، به طور مستقیم به مشکلات مربوط به آنها رسیدگی می کند و بدون نیاز به منتظر ماندن شرکت سازنده برای انتشار به روز رسانی یا نسخه اصلاح شده است که زمان حل مشکلات را کاهش می دهد. چالش ها و مسائل.
غلبه بر دزدی دریایی از آنجایی که نرمافزار آزادانه توزیع و کپی میشود، از همه چیزهایی که در مورد حق نسخهبرداری و اقدامات کنترل اطلاعات وجود دارد، با شرطبندی بر روی نوع دیگری از مدل اجتناب میشود.
تعمیق دانش کامپیوتر جوامع کاربران نرمافزار آزاد در حین مداخله در مورد آن یاد میگیرند، بنابراین دانش متقابل را مدیریت میکنند که همه طرفهای درگیر را غنی میکند و امکان افزودن دانش را فراهم میکند.
صرفه جویی در. با عدم نیاز به سرمایه گذاری در مجوزهای کاربر سالانه، کاربران نرم افزار رایگان می توانند در پول خود صرفه جویی کنند یا آن را در انواع دیگر نیازهای مربوط به شرکت سازنده آن سرمایه گذاری کنند، بدون اینکه نیازی به پرداخت حقوق داشته باشند، بلکه به خدمات پرداخت کنند.
معایب نرم افزار رایگان
مانند همه چیز، نرم افزار آزاد نیز معایبی دارد:
فاقد تضمین است. از آنجایی که هیچ حق امتیازی وجود ندارد، این نوع نرم افزار اغلب با ریسک کامل کاربر استفاده می شود، به همین دلیل است که اغلب توسط کسانی که دانش فنی گسترده تری نسبت به عموم مردم محاسبات دارند ترجیح می دهند.
نیاز به تلاش فردی دارد. اگرچه زمان بهروزرسانی یا تصحیح خطا در مقایسه با راهاندازی نسخه جدید نرمافزار پولی کوتاهتر است، اما وظایف بهروزرسانی یا تطبیق با رویدادها و نیازهای خاص به مؤسسه یا کاربر فردی در هر مورد بستگی دارد. .
دانش بیشتر. آنچه قبلاً گفته شد: عموم مردم پایه نرم افزار آزاد معمولاً به دانش فنی نیاز دارند که در بین کاربران عادی رایانه رایج نیست.
اهمیت نرم افزار رایگان
نرم افزار آزاد برای استقلال، فردیت و مشارکت ارزش قائل است. بسیاری از نرم افزار هایی که فکرش را هم نمی کنید می توانند در لیست این نرم افزار ها قرار بگیرند. مثل موزیلا فایرفاکس ،VLC media player ، وردپرس و…
تعهد جامعه
ایده پشت نرم افزار آزاد اساساً سیاسی است: این ایده که دانش متعلق به بشریت است و نباید کالایی باشد که برای غنی سازی چند متخصص فروخته می شود. جدای از این، استقلال، فردیت و تعهد جامعه معمولاً به جای وفاداری به یک شرکت نرمافزاری فراملیتی ارزش دارد.
یک روند رو به رشد، به ویژه در کشورهای در حال توسعه، پیادهسازی نرمافزار آزاد به جای برنامههای شرکتهای بزرگ است که به مؤسسات توانایی برآوردن نیازهای خاص خود و همچنین استقلال از سایر شرکتها را میدهد. شرکتهای نرمافزاری، عمدتاً از کشورهای صنعتی، آنها را از پرداختهای سالانه برای کپیرایت و خطرات برای حاکمیت کشورها آزاد میکنند.
انواع مجوزها
مهم است که به خاطر داشته باشید که هیچ مجوز خوب یا بدی وجود ندارد و هیچ مجوزی بهتر از مجوز دیگر نیست. هرکسی میتواند یک مجوز منبع باز را متناسب با نیاز خود ایجاد کند، به همین دلیل است که تعداد زیادی وجود دارد.
این امر می تواند انتخاب یک مجوز منبع باز را پیچیده کند، به خصوص برای کسانی از ما که به خوبی در قانون آشنا نیستیم و هرگز توضیح مفصلی در مورد مجوزهای منبع باز نداشته ایم.
بیایید پر استفاده ترین مجوزهای نرم افزار رایگان را ببینیم.
مجوزهای GPL
مجوز عمومی عمومی گنو محبوب ترین مجوز منبع باز موجود است. ریچارد استالمن GPL را برای محافظت از نرمافزار گنو در برابر اختصاصی شدن ایجاد کرد و این یک پیادهسازی خاص از مفهوم «کپیلفت» او است.
GPL یک مجوز کپی لفت است. این بدان معناست که هر نرم افزاری که بر اساس هر جزء GPL نوشته شده است باید به عنوان منبع باز منتشر شود. نتیجه این است که هر نرم افزاری که از هر جزء منبع باز GPL استفاده می کند باید کد منبع کامل خود و کلیه حقوق تغییر و توزیع کد کامل را آزاد کند.
مجوزهای به سبک BSD
مجوزهای BSD یا مجوز اصلی BSD و دو نوع آن، مجوز اصلاح شده BSD (3 بند) و مجوز ساده شده BSD / مجوز FreeBSD (2 بند)، خانواده ای از مجوزهای نرم افزار آزاد مجاز هستند.
مجوز BSD به شما امکان می دهد تا زمانی که یک کپی از اعلامیه حق چاپ، فهرست شرایط و سلب مسئولیت را در اختیار دارید، آزادانه کد نرم افزار را به صورت منبع یا باینری تغییر داده و توزیع کنید.
BSD یا مجوز 4 بند BSD همچنین شامل یک بند تبلیغاتی و یک بند عدم تأیید است. مجوز اصلاح شده BSD یا مجوز 3 بند BSD با حذف بند تبلیغاتی از مجوز اصلی BSD شکل گرفت. همچنین نسخه FreeBSD یا مجوز 2 بند BSD با حذف بند عدم تایید از مجوز اصلاح شده BSD یا مجوز 3 بند BSD شکل گرفت.
مجوزهای به سبک MPL و مشتق شده
مجوز عمومی مایکروسافت یک مجوز نرم افزار منبع باز و رایگان است که توسط مایکروسافت منتشر شده است، که آن را برای پروژه های خود که به عنوان منبع باز منتشر شده اند، نوشته است. شما در تکثیر و توزیع آثار اصلی یا مشتق از هر نرم افزار دارای مجوز MPL آزاد هستید. با این حال، هنگام انجام این کار، نمی توانید از نام، آرم یا علائم تجاری مشارکت کننده استفاده کنید.
MPL با ارائه نکردن صریح ضمانت نامه یا تضمین صریح برای استفاده از کد آنها از نویسندگان محافظت می کند، بنابراین در صورتی که کد در برخی موارد به خوبی کار نکند نویسنده مسئولیتی ندارد. هنگامی که نرم افزار را تحت MPL توزیع می کنید، نیازی به توزیع کد منبع آن ندارید. اگر بخواهید می توانید انجام دهید، اما موظف نیستید. با این حال، شما باید کلیه اعلانات حق چاپ، حق امتیاز، علائم تجاری و انتساب موجود در نرم افزار را حفظ کنید.
همچنین، اگر بخشی از نرمافزار را در فرم کد منبع آن توزیع میکنید، میتوانید این کار را فقط تحت MPL با گنجاندن یک نسخه کامل از این مجوز با توزیع خود انجام دهید. اگر بخشی از نرم افزار را به صورت کامپایل شده یا کد شی توزیع می کنید، فقط می توانید تحت هر مجوز دیگری که با MPL مطابقت دارد این کار را انجام دهید.
کپی لفت
مجوزهای منبع باز را می توان به دو دسته اصلی تقسیم کرد: کپی لفت و مجاز. این تقسیم بندی بر اساس الزامات و محدودیت هایی است که مجوز برای کاربران اعمال می کند.
کپی رایت قانونی است که حق استفاده، اصلاح و به اشتراک گذاری آثار خلاق را بدون اجازه صاحب حق چاپ محدود می کند. به موسیقی، فیلم و غیره فکر کنید که مالکیت معنوی سازنده آنهاست.
هنگامی که یک نویسنده برنامه ای را تحت مجوز کپی لفت منتشر می کند، ادعای حق نسخه برداری را برای اثر مطرح می کند و بیانیه ای صادر می کند که افراد دیگر حق استفاده، تغییر و به اشتراک گذاری اثر را تا زمانی که تعهد متقابل حفظ شود، دارند. به طور خلاصه، اگر آنها از یک کامپوننت با این نوع مجوز منبع باز استفاده می کنند، باید کد خود را نیز بسازند
بیشتر بخوانید🟢🟢🟢🟢🟢🟢» برنامه انیمه
انواع نرم افزارهای آزاد
بسیاری از بازی ها به کاربران خود اجازه می دهند تا در توسعه آنها سهیم باشند.
نرم افزار رایگان می تواند انواع مختلفی داشته باشد:
سیستم های عامل. آنها امکان مدیریت کامل کامپیوتر را با ورودی ها و خروجی های آن فراهم می کنند.
مرورگرها و/یا مرورگرها. آنها توسط کاربر برای حرکت در اینترنت و مدیریت تجربه آنلاین خود استفاده می شوند.
برنامه های p2p فناوری Peer-to-Peer (چیزی مانند موضوع به موضوع) به شما امکان می دهد اطلاعات را به اشتراک بگذارید و شبکه های اجتماعی پیرامون دسترسی متقابل به فایل های خود ایجاد کنید.
برنامه های کاربردی. از واژهپردازها، پخشکنندههای ویدئو و ابزارهای ویرایش تصویر گرفته تا مدیران دانلود فایلهای حجیم و سرورهای وب.
بازی ها . تجربیاتی از بازی های ویدیویی وجود دارد که به کاربران و بازیکنان خود اجازه می دهد تا در توسعه کد خود مشارکت کنند و تجربه بازی را در بین همه بهبود بخشند.
دامنه عمومی
نرم افزار آزاد یک چارچوب نظارتی و یک نوع مجوز دارد.
نباید تصور کرد که نرم افزار آزاد در مالکیت عمومی است، نامی که به برنامه هایی داده می شود که فاقد هرگونه مجوز و متعلق به کل حوزه بشریت هستند. نرمافزار آزاد یک چارچوب نظارتی و یک نوع مجوز (هرچند بسیار ضعیف) دارد، بنابراین، بهویژه از نظر حقوقی، یکسان نیست.
تفاوت بین نرم افزار معمولی و نرم افزار منبع باز
نرم افزار رایگان نرم افزاری است که به آزادی و جامعه کاربران احترام می گذارد. این بدان معنی است که کاربران در اجرای، کپی، توزیع، مطالعه، تغییر و بهبود نرم افزار آزاد هستند.
این مفهوم اغلب به اشتباه درک می شود:بسیاری فکر می کنند که منظور از نرم افزار آزاد این است که این نرم افزار ها رایگان هستند. ربطی به قیمت ندارد. درباره آزادی است!.
نرم افزار منبع باز چیزی است که شما می توانید آن را بر اساس نیاز خود تغییر دهید، بدون هیچ گونه بار نقض مجوز با دیگران به اشتراک بگذارید. وقتی می گوییم منبع باز، کد منبع نرم افزار تحت مجوزهای منبع باز مانند GNU (GPL) به صورت عمومی در دسترس است، که به شما امکان می دهد کد منبع را ویرایش کرده و آن را توزیع کنید.
معیارهای مجوز منبع باز بر در دسترس بودن کد منبع و توانایی تغییر و اشتراک گذاری آن تمرکز دارد، در حالی که نرم افزار آزاد و دامنه عمومی بر آزادی کاربر برای استفاده، تغییر و اشتراک گذاری برنامه تمرکز دارد.
نرم افزار رایگان (مثلاً اسکایپ و ادوبی آکروبات)، در اصطلاح خود، در درجه اول اهداف تجاری و کسب درآمد بالقوه را هدف قرار می دهد، که اغلب به عنوان یک محصول “freemium” استفاده می شود.
بیشتر بخوانید🟢🟢🟢🟢🟢🟢» مهندسی معکوس
مزایای استفاده از نرم افزار رایگان
نرم افزار آزاد درباره آزادی است. در عمل، این کار مزایای بی شماری را برای کاربران، سازمان ها، مشاغل و دولت ها فراهم می کند.
خودمختاری: نرمافزار آزاد به توسعه و نگهداری نرمافزار سفارشیشده کمک میکند که با نیازهای شما سازگار باشد، نه تنها با مدل کسبوکار ارائهدهنده.
همکاری: نرمافزار آزاد میتواند توسط همه به روشی غیر انحصاری به اشتراک گذاشته شود و از آن استفاده کند و در خدمت منافع عمومی باشد.
اشتراکگذاری و کپی: مجوز نرمافزار آزاد به شما امکان میدهد تا تعداد نامحدودی نصب را بدون پرداخت هزینه اضافی اجرا کنید.
بدون قفل: مجوزهای نرم افزار آزاد استقلال از فروشندگان را تقویت می کند و انتخاب بیشتری را در ارائه دهندگان خدمات فراهم می کند.
کد استفاده مجدد: نرم افزار آزاد آزادی استفاده مجدد از کد را برای پروژه های دیگر فراهم می کند.
نوآوری: مجوز نرم افزار آزاد، نوآوری را برای نرم افزار شما تشویق می کند.
رقابت: نرم افزار آزاد در برابر انحصار مقاومت می کند و رقابت را بهبود می بخشد.
امنیت: نرم افزار آزاد کنترل های امنیتی مستقلی را فعال می کند که به بستن سریعتر حفره های امنیتی کمک می کند.
توزیع و مدل کسب و کار
شرکتهایی که تجارت اصلی آنها توسعه نرمافزار رایگان است، مدلهای کسبوکار مختلفی را برای حل چالش چگونگی کسب درآمد با ارائه نرمافزاری که طبق تعریف، دارای مجوز رایگان است، به کار میگیرند. هر یک از این استراتژیهای تجاری بر این فرض استوار است که کاربران فناوریهای منبع باز مایل به خرید ویژگیهای نرمافزار اضافی تحت مجوزهای اختصاصی یا خرید سایر خدمات یا موارد ارزشمند هستند که مکمل نرمافزار منبع باز حیاتی هستند. برای کسب و کار.
این ارزش اضافی ممکن است شامل ویژگیهای درجه یک سازمانی و ضمانتهای uptime برای برآورده کردن الزامات تجاری یا انطباق، افزایش عملکرد و کارایی از طریق ویژگیهایی باشد که هنوز در نسخه منبع باز موجود نیست، حفاظت قانونی، یا پشتیبانی/آموزش/حرفهای مشاوره ای که نمونه ای از برنامه های کاربردی نرم افزار اختصاصی است.
انواع رویکردهای تجاری سازگار با نرم افزار رایگان در سال های اخیر برجسته شده اند. نمونه های قابل توجه عبارتند از هسته باز (گاهی اوقات به عنوان مجوز دوگانه یا مجوز چندگانه شناخته می شود)، نرم افزار به عنوان یک سرویس (پرداخت هزینه نه برای نرم افزار، بلکه برای ابزار و پلتفرم برای مصرف نرم افزار به عنوان یک سرویس اغلب بر اساس اشتراک)، freemium، اهدا. – تأمین مالی مبتنی بر صندوق، تأمین مالی جمعی و تأمین مالی جمعی.