خطرناک ترین شبکه اجتماعی برای کودکان+ معرفی 18 برنامه و خطرات آن🟢
ژانویه 12, 2024اعتیاد به اینترنت چیست؟ + علائم و روش های رفع آن + انواع اعتیاد به اینترنت🟢
ژانویه 14, 2024اینترنت عامل تعیین کننده آموزش مدرن است. در واقع، آموزش به دلیل اینترنت بیش از هر زمان دیگری در دسترس و گسترده شده است. از استفاده از کتابهای درسی دیجیتال گرفته تا دریافت مدرک آنلاین، عملکردهای کلاس درس و تجربیات دانشآموزان بیشتر به فضای مجازی منتقل میشوند. علیرغم همه خوبی هایی که اینترنت برای دانش آموزان، والدین و معلمان به ارمغان آورده است، افرادی هستند که با نیت مخرب از آن استفاده می کنند. این استفاده گاهی به شکل زورگویی سایبری انجام می شود. از این جهت در این مقاله می خواهیم به طور کامل این موضوع را بررسی کنیم.
آنچه در این مقاله خواهید خواند :
زورگویی سایبری چیست؟
همانطور که قلدری از آغاز زمان وجود داشته است، قلدری مجازی یا زورگویی سایبری نیز از ابتدای پیدایش اینترنت وجود داشته است. این راهنمای در مورد آزار و اذیت سایبری از دانشگاه آنلاین مریویل به شما کمک میکند تا همه چیزهایی را که باید در مورد آزار و اذیت سایبری بدانید، از حقایق و آمار مرتبط گرفته تا منابع مفید بیاموزید تا بتوانید نوجوان خود را به صورت آنلاین ایمن نگه دارید.
با توجه به پیوند خارجی مریام-وبستر دیکشنری: «آزار سایبری» برای اولین بار در سال 1998 مورد استفاده قرار گرفت و به عنوان «پست الکترونیکی حاوی پیامهای بداخلاقی درباره یک شخص (مانند یک دانشآموز) که اغلب به صورت ناشناس انجام میشود، تعریف میشود. اما با گذشت زمان و پیشرفت اینترنت، تعریف آزار و اذیت سایبری نیز تغییر کرده است.
تفاوت بین زورگویی سایبری و قلدری چیست؟
چند جنبه از قلدری سایبری وجود دارد که آن را از قلدری سنتی متمایز می کند، که آن را به نگرانی منحصر به فردی برای والدین و معلمان تبدیل می کند. ویژگیهای زیر میتواند به پاسخ به این سؤال کمک کند: «تفاوت بین آزار و اذیت اینترنتی و قلدری چیست؟»
ناشناس بودن:
در حالی که قربانیان معمولاً می دانند قلدر آنها کیست، قلدرهای آنلاین ممکن است بتوانند هویت خود را پنهان کنند. ناشناس بودن اینترنت میتواند منجر به آزار و اذیت ظالمانهتر یا خشنتر از سوی قلدر شود، در حالی که قربانی ابزاری برای کشف اینکه آزاردهندهاش کیست ندارد.
بی امان:
قلدری معمولاً زمانی پایان می یابد که قربانی از موقعیت اجتماعی منفی حذف شود. با این حال، تلفنهای هوشمند، لپتاپها و سایر دستگاهها این امکان را برای افراد فراهم کردهاند که در تمام ساعات و تقریباً از هر مکانی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. زورگویان سایبری ممکن است بتوانند قربانی خود را 24 ساعت در روز و هفت روز در هفته عذاب دهند و فرار از آن را برای قربانی دشوار می کند.
عمومی:
با قلدری سنتی، اغلب تنها افرادی که با افراد درگیر در تعامل هستند، از این آزار آگاه می شوند. با این حال، زمانی که محتوا به صورت آنلاین ارسال یا به اشتراک گذاشته می شود، ممکن است هر کسی آن را ببیند. این امر قربانی را در معرض تمسخر یا درد بالقوه بیشتری از جانب غریبه ها قرار می دهد. این امر با ناشناس بودن فضاهای مجازی تشدید می شود. در حالی که قلدری شخصی ممکن است به صورت مخفیانه یا خارج از دید انجام شود تا از مجازات جلوگیری شود، قلدرهای سایبری در صورتی که هویت آنها مشخص نباشد، نیازی به ترس از اینکه در عمل شاهد باشند، نباشند.
بیشتر بخوانید🚀🚀🚀🚀🚀🚀» زنجیره کشتار سایبری
دائمی:
از آنجایی که حذف کامل محتوای آنلاین غیرممکن است، آزار و اذیت سایبری ممکن است برای همیشه به شهرت قربانی یا احتمالاً قلدر آسیب برساند. حتی اگر محتوا از سایت اصلی حذف یا حذف شود، ممکن است شخصی آن را بعداً از صفحه نمایشگرها در جای دیگری پست شده بیابد. این ممکن است بر اشتغال آینده، پذیرش در دانشگاه یا روابط قربانیان و قلدرها تأثیر منفی بگذارد.
نادیده گرفتن آسان:
آزار سایبری ممکن است برای معلمان، مدیران و والدین دشوارتر باشد زیرا ممکن است به فعالیت های آنلاین دانش آموزان دسترسی نداشته باشند. آنها ممکن است نتوانند این سوء استفاده را بشنوند یا مشاهده کنند. تا زمانی که کسی مطرح نشود، والدین و معلمان ممکن است هرگز متوجه نشوند که قلدری در حال وقوع است.
تفاوت بین آزار و اذیت اینترنتی و قلدری واضح است، اما آزار و اذیت سایبری همچنان قلدری است و پیامدها و خطرات آن، اگر بر شدت و مدت آن افزوده نشود، ثابت می ماند. حتی اگر بهجای حضور شخصی، بهصورت آنلاین اتفاق میافتد، اما باید به اندازه قلدری سنتی جدی گرفته شود.
نمونه هایی از زورگویی سایبری
با توسعه فناوری در 20 سال گذشته، آزار و اذیت سایبری به یک موضوع بزرگتر تبدیل شده است. محبوبیت بیشمار گوشیهای هوشمند، برنامههای پیامرسانی فوری و ظهور رسانههای اجتماعی، راههای فزایندهای را برای زورگویان سایبری برای آسیب رساندن به اهدافشان باز کرده است. اشکال مختلف زورگویی سایبری اغلب با هم همپوشانی دارند و قلدر ممکن است چندین تاکتیک را برای آسیب رساندن به هدف خود به کار بگیرد یا ترکیب کند. به عنوان مثال، آنها ممکن است پس از دسترسی به حساب شخصی، اطلاعات خصوصی شخصی را به اشتراک بگذارند.
علاوه بر این، همه این انواع مختلف آزار و اذیت سایبری ممکن است در دستگاههای مختلف، وبسایتهای رسانههای اجتماعی، انجمنها، پیامهای متنی یا برنامههای تلفن همراه رخ دهد. ممکن است شخصی حتی متوجه نشود که به کسی قلدری می کند یا حتی مورد آزار و اذیت قرار می گیرد.
آزار و اذیت
مانند آزار و اذیت آفلاین، آزار و اذیت آنلاین شامل ارسال پیام های توهین آمیز یا توهین آمیز برای یک فرد یا گروه است. آزار و اذیت تلاش زیادی از طرف قلدر می خواهد تا به قربانی صدمه بزند. علاوه بر این، عمدی، تکراری و ثابت است. قربانی اغلب هیچ مهلتی از قلدر نخواهد داشت. به خصوص در یک دوره زمانی، این پیام ها می توانند تأثیر منفی بر عزت نفس یا اعتماد به نفس قربانی داشته باشند.
سایبراستاکینگ
سایبری نوعی آزار و اذیت است. این پیام ها اغلب دیگر فقط توهین آمیز یا بی ادبانه نیستند، بلکه ماهیت تهدیدآمیزتری دارند. ممکن است پیام ها برای تهدید امنیت فیزیکی قربانی تشدید شوند. سایبراستاکینگ می تواند به سرعت منجر به آزار و اذیت یا تعقیب شخصی شود.
محرومیت
طرد کردن، عمل طرد عمدی قربانی است. این ممکن است شامل کنار گذاشتن آنها از گروه های رسانه های اجتماعی، اتاق های گفتگو، پیام ها، رویدادها یا فعالیت ها باشد. ممکن است به معنای انجام مکالمههای هدفمند در پلتفرمهای رسانههای اجتماعی یا برنامههایی باشد که قربانی به آنها دسترسی ندارد یا آنها را میبیند اما نمیتوانند به آن ملحق شوند. سپس گروه ممکن است در مورد شخص طرد شده پشت سر خود سخنان بی رحمانه یا بی ادبانه بگویند.
بیرون رفتن
بیرون رفتن زمانی است که فرد قلدر پیام های خصوصی، تصاویر یا سایر اطلاعات مربوط به قربانی را در اینترنت به اشتراک می گذارد. این کار بدون اطلاع یا رضایت قربانی انجام می شود و به منظور شرمساری، شرمساری یا تحقیر آنها است. اطلاعات ممکن است بی اهمیت یا خصوصی تر و جدی تر باشد، اما در هر صورت، نوعی گردش است.
ماسکه کردن
خودنمایی زمانی اتفاق میافتد که فرد قلدر، یا احتمالاً قلدر، هویت دیگری را برای آزار و اذیت قربانی بهطور ناشناس فرض میکند. آنها ممکن است جعل هویت شخص دیگری باشند، از حساب یا شماره تلفن یک شخص واقعی استفاده کنند، یا یک هویت کاملا جعلی ایجاد کنند. اغلب، قلدر اگر احساس کند که باید هویت خود را پنهان کند، قربانی را به خوبی می شناسد. قلدر ممکن است قربانی را آزار دهد یا سایبری کند. این معمولاً در تلاش برای سرگرم کردن خود یا تحقیر قربانی انجام می شود.
فراپینگ
Fraping عمل ورود به نمایه رسانه های اجتماعی یک فرد و ارسال محتوای نامناسب تحت نام او است. در حالی که بسیاری از مردم این را یک شوخی خنده دار می دانند، فریب دادن می تواند به شهرت یک نفر لطمه بزند، او را با خانواده دچار مشکل کند، یا در غیر این صورت باعث شرمساری یا آسیب رساندن به آنها شود.
قوانین در مورد آزار و اذیت سایبری
قلدری در سالهای اخیر به یک موضوع فراگیر تبدیل شده است که ابتکارات و قوانینی در سطوح مختلف دولت برای جلوگیری از آن وجود دارد. از ماه مه 2021، هیچ قانون فدرالی وجود ندارد که به طور خاص به قلدری رسیدگی کند. Cyberstalking یک استثنا قابل توجه از این قاعده است. اگرچه وجود ندارد. قلدری اگر بر اساس نژاد، منشاء ملی، رنگ، جنس، سن، ناتوانی یا مذهب باشد، ممکن است با جنایات تبعیض، آزار و اذیت یا نفرت همپوشانی داشته باشد. اگر این همپوشانی اتفاق بیفتد، مدارسی که بودجه جمهوری فدرال در همه سطوح دارند باید به آزار و اذیت رسیدگی کنند و حل کنند.
چگونه زورگویی سایبری را شناسایی کنیم؟
همانطور که در بالا مورد بحث قرار گرفت، یکی از مهمترین جنبه های آزار سایبری شامل این است که تشخیص آن چقدر می تواند دشوار باشد. با این حال، معلمان باید همیشه مراقب نشانه هایی باشند که دانش آموز یا قلدر است یا مورد آزار و اذیت قرار می گیرد.
برخی از علائم هشدار دهنده آزار اینترنتی ممکن است با نشانه های قلدری سنتی همپوشانی داشته باشد. با این حال، در اینجا چند نکته وجود دارد که باید در رفتار کودکان به دنبال آنها باشید:
اضطراب یا عصبانیت:
به خلق و خوی نوجوان خود هم در حین و هم بعد از استفاده از تلفن همراه یا رایانه توجه کنید. آیا هنگام گذراندن وقت آنلاین به طور مداوم مضطرب، عصبی یا ناراحت به نظر می رسند؟ آیا وقتی آنلاین هستند عصبانی می شوند یا طغیان می کنند؟
بیشتر بخوانید🚀🚀🚀🚀🚀🚀» اصطلاحات امنیت سایبری
رازداری:
آیا نوجوان شما در مورد فعالیت های آنلاین خود مخفیانه یا تدافعی شده است؟ اگر هنگام نزدیک شدن دیگران به طور غیرمنتظره ای دستگاه ها را خاموش می کنند، از بحث در مورد آنچه که آنلاین انجام می دهند خودداری می کنند، یا وقتی می خواهید در مورد این موضوع با آنها صحبت کنید ناراحت یا آشفته شوند، ممکن است تلاش کنند این واقعیت را پنهان کنند که مورد آزار و اذیت قرار گرفته اند.
اجتناب از فناوری:
به دفعات زمانی که نوجوان شما آنلاین می گذراند توجه کنید، به خصوص اگر همیشه از آن لذت برده باشد. اگر آنها به طور ناگهانی استفاده مکرر از دستگاه های خود را متوقف کرده اند (یا احتمالاً به طور کلی)، ممکن است سعی کنند از یک قلدر اجتناب کنند.
منزوی شدن:
حتی اگر نوجوان شما همیشه ساکت یا درونگرا بوده است، رفتار اجتماعی او را مشاهده کنید. آیا آنها می خواهند زمان بیشتری را دور از دوستان و همسالان خود بگذرانند؟ آیا آنها ناگهان شروع به اظهار نظر در مورد کمبود دوستان خود کرده اند یا اینکه چگونه در مدرسه نمایشنامه وجود دارد؟ این را بدانید که آنها افرادی را که نزدیکشان هستند رانده اند و می خواهند زمان بیشتری را تنها بگذرانند؟
افزایش پیامها:
آیا نوجوان شما شروع به دریافت پیامها یا ایمیلهای بسیار بیشتری نسبت به معمول کرده است؟ آیا آنها از اعداد هستند یا افرادی که آنها را نمی شناسید؟ وقتی نوجوان شما از آنها میپرسید چه کسی با آنها تماس میگیرد، طفره میرود؟
افسردگی:
آیا خلق و خوی نوجوان شما تغییر کرده است؟ آیا اغلب غمگین یا افسرده به نظر می رسند؟. سوالات دیگر اینکه آیا تغییر شدیدی در الگوی غذا خوردن یا خواب آنها ایجاد شده است؟ آیا آنها برای اجتناب از رفتن به مدرسه یا رویدادهای اجتماعی بیشتر ادعا می کنند که بیمار هستند؟ در آخر آیا آنها علاقه خود را به فعالیت ها یا سرگرمی های دیگر از دست داده اند؟
یکی از این علائم به تنهایی ممکن است باعث نگرانی فوری نباشد، اما اگر متوجه شدید که نوجوان خود به طور مداوم بسیاری از این رفتارها را نشان می دهد، ممکن است زمان آن رسیده باشد که نگرانی های خود را با آنها برطرف کنید.
چرا کودکان در مورد زورگویی سایبری بحث نمی کنند؟
بسیاری از نوجوانان این واقعیت را که به صورت آنلاین یا حضوری از والدین، معلمان و سایر بزرگسالان زندگی خود مورد آزار و اذیت قرار می گیرند پنهان می کنند. اگر نوجوانتان در مورد آزار و اذیت شدن به شما چیزی نمی گوید، آن را شخصی نگیرید. این یک تجربه شدید و گیج کننده است که هر کس به طور متفاوتی به آن پاسخ می دهد، و دلایل زیادی وجود دارد که ممکن است تصمیم بگیرند در مورد آن با کسی صحبت نکنند.
آنها ممکن است احساس خجالت یا شرم کنند، نگران باشند که امتیازات آنلاین آنها از بین برود یا به سادگی ندانند زورگویی سایبری چیست. آنها ممکن است نگران باشند که قلدر تلافی کند یا در صورت صحبت کردن، خشونت تشدید شود، یا ممکن است فقط بخواهند بفهمند که چگونه به تنهایی با این وضعیت کنار بیایند.
اثرات قلدری سایبری
شناخته شده است که قلدری سنتی اثرات نامطلوبی بر قربانیان دارد . عملکرد تحصیلی ممکن است آسیب ببیند و اضطراب و افسردگی ایجاد شود – و این مسائل می تواند تا بزرگسالی ادامه یابد. و مانند قلدری سنتی، قلدری سایبری می تواند عواقب منفی شدیدی برای قربانی داشته باشد.
قربانیان ممکن است پس از آزار سایبری اثرات زیر را تجربه کنند:
کاهش عزت نفس: انواع قلدری اغلب برای عزت نفس قربانی مضر است. قربانیان ممکن است بر این باور باشند که همه همسالان خود از آنها متنفرند و با اعتماد و اطمینان مسائل را ایجاد می کنند.
پریشانی عاطفی: آزار و اذیت سایبری می تواند منجر به تغییر خلق و خو یا احساسات قربانی شود. استرس مداوم حملات میتواند قربانیان را مستعد طغیانهای ناامیدی، غمگینی یا خشم کند در حالی که سعی میکنند با قلدری کنار بیایند.
علائم فیزیکی: قربانیان ممکن است دچار سردردهای مکرر، معده درد و مشکلات خواب شوند. اگرچه آنها مورد حمله فیزیکی قلدر قرار نمی گیرند، استرس مداوم ناشی از آزار و اذیت همچنان ممکن است آسیب جسمی به همراه داشته باشد زیرا قربانی به طور فزاینده ای رشد می کند.
افسردگی: آزار و اذیت سایبری می تواند باعث ایجاد افسردگی در قربانیان شود. استرس مداوم و کاهش عزت نفس باعث می شود آنها احساس ناامیدی، مورد بی مهری و غمگینی داشته باشند.
چگونه از زورگویی سایبری جلوگیری کنیم؟
از آنجایی که آزار و اذیت سایبری در میان نوجوانان و جوانان رایج تر و گسترده تر می شود، برای والدین و معلمان مهم است که از وقوع آن جلوگیری کنند، در صورت وقوع آن مداخله کنند و به طور یکسان به قربانیان و قلدرها واکنش مناسب نشان دهند. به اشتراک گذاری اطلاعات آزار و اذیت سایبری راه خوبی برای شروع است. حتی قبل از اینکه برای استفاده از اینترنت به سن کافی برسند، گفتگوهایی را درباره امنیت اینترنت آغاز کنید. حتماً این گفتگو را با نوجوان خود باز کنید. احتمالاً با تغییر فعالیتهای آنلاین آنها و بروز نگرانیهای ایمنی جدید، احتمالاً باید بحثهای جدیدی داشته باشید.
برخی از موضوعات مهمی که باید قبل از آنلاین شدن نوجوانتان در مورد آن صحبت کنید عبارتند از:
حریم خصوصی: به بزرگسالان جوان خود در مورد اهمیت حفظ حریم خصوصی آنلاین آموزش دهید. مطمئن شوید که آنها می دانند که هرگز اطلاعات شخصی مانند آدرس فیزیکی و شماره تلفن را با افراد غریبه به صورت آنلاین به اشتراک نگذارند. اطمینان حاصل کنید که آنها می دانند که هرگز هیچ یک از رمزهای عبور را در حساب های خود به اشتراک نمی گذارند، حتی با دوستان نزدیک خود.
غریبه ها: به آنها اطلاع دهید که همان قوانینی که برای افراد غریبه آنلاین اعمال می شود، به صورت حضوری اعمال می شود. مطمئن شوید که میدانند باید مراقب صحبت کردن با غریبههای آنلاین باشند یا کلاً از صحبت کردن با افراد غریبه اجتناب کنند. به آنها بگویید که همیشه نمیدانید هدف یک نفر چیست، و ممکن است برخی از افراد سعی کنند با شما دوست شوند تا به شما صدمه بزنند.
ماندگاری: به نوجوان خود یادآوری کنید که وقتی چیزی آنلاین شد، نمیتوان آن را واقعاً حذف کرد – حتی اگر پست حذف شود. به آنها اجازه دهید بدانند که نمی توانند پیش بینی کنند یا کنترل کنند که چه کسی ممکن است در نهایت آن محتوا را ببیند، بنابراین باید قبل از به اشتراک گذاشتن مطالب آنلاین به دقت فکر کنند.
دستورالعملهای روشنی در مورد نحوه رفتار بزرگسالان جوان خود در اینترنت تنظیم کنید. به آنها اجازه دهید بدانند که از آنها انتظار دارید همانطور که از حضور شما انتظار دارید اخلاقی رفتار کنند. به آنها یادآوری کنید که در صورت تخطی از تعهد ممکن است عواقبی در پی داشته باشد و از آنها بخواهید که شما را نیز پاسخگو کنند. آنها را تشویق کنید تا در صورت آنلاین بودن چیزی نامشخص از شما سؤال کنند.
بیشتر بخوانید🚀🚀🚀🚀🚀🚀» کتاب امنیت سایبری
آموزش نوجوان خود در مورد آزار و اذیت سایبری
علاوه بر شیوه های عمومی ایمنی اینترنتی، به نوجوان خود در مورد اینکه آزار سایبری چیست و چگونه آن را شناسایی کند، آموزش دهید. مطمئن شوید که آنها می دانند که آزار و اذیت اینترنتی یک شوخی نیست. فقط به این دلیل که دوستان آنها این کار را برای سرگرمی انجام می دهند به این معنی نیست که قابل قبول است یا آنها باید شرکت کنند.
تاکید کنید که قانون طلایی – اینکه نوجوان شما باید با دیگران همانطور که دوست دارد با او رفتار شود – هنوز هم زمانی که آنلاین هستند اعمال می شود. به آنها بیاموزید که شهروند دیجیتال خوب بودن به چه معناست.
خطهای ارتباط را باز نگه دارید. به آنها اطلاع دهید که در صورت تجربه یا مواجهه با آزار و اذیت اینترنتی، همیشه می توانند با شما صحبت کنند. به نوجوان خود اطمینان دهید که اگر مورد آزار و اذیت قرار گیرد، با عواقب یا از دست دادن امتیازات رایانه مواجه نخواهد شد.
چگونه با یک زورگویی سایبری مقابله کنیم؟
ابزارهایی را در اختیار نوجوان خود قرار دهید تا با هر کسی که به صورت آنلاین با او بی ادبی می کند، از جمله یک زورگوی سایبری برخورد کند. به یاد داشته باشید که اطلاع رسانی به بزرگسالان در مورد آزار و اذیت سایبری برای نوجوانان می تواند دشوار باشد، بنابراین آنها باید به اندازه کافی آماده باشند تا بتوانند به تنهایی شرایط را مدیریت کنند.
اهمیت عقل سلیم را هنگام برخورد با یک زورگوی سایبری برجسته کنید:
درگیر نشوید: نوجوان خود را تشویق کنید تا از درگیر شدن با زورگویان سایبری خودداری کند. نادیده گرفتن نظرات عمدی تحریک آمیز می تواند دشوار باشد، اما به نوجوان خود یادآوری کنید که پاسخ دادن به پیام های آنها فقط تلاش های قلدر را تشدید می کند و آنها این کار را برای دریافت واکنش انجام می دهند. اگر نوجوان شما آنها را نادیده بگیرد، احتمال بیشتری وجود دارد که قلدری متوقف شود.
آنها را مسدود کنید: به نوجوان خود بگویید که باید شماره تلفن و حساب های رسانه های اجتماعی هر کسی را که او را قلدری می کند مسدود کند. این امر به ویژه در صورتی مهم است که نوجوان شما در نادیده گرفتن آنها مشکل داشته باشد یا قلدرها بسیار پیگیر باشند. قلدرها ممکن است حساب های دیگری بسازند یا دوستانی را برای ادامه عذاب نوجوان شما استخدام کنند، بنابراین آنها را تشویق کنید تا آن حساب ها را نیز مسدود کنند.
تغییر اطلاعات تماس: اگر نادیده گرفتن و مسدود کردن زورگویان سایبری کمکی نکرد یا تلاش آنها را تشدید کرد، به نوجوان خود بگویید که همیشه می توانید اطلاعات تماس او را تغییر دهید. مطمئن شوید که آنها می دانند که شما خوشحال می شوید که به آنها کمک کنید شماره تلفن و آدرس ایمیل خود را به روز کنند.