نات کوین (Notcoin) چیست؟ + تکلیف نهایی این ارز مشخص شد!+پول یا سرگرمی؟🟢
فوریه 4, 2024وضعیت آنلاین (Last seen) و تنظیمات آن در اینستاگرام ، تلگرام ، واتساپ و…🟢
فوریه 6, 2024هنگام مقایسه برنامههای پیامرسان مختلف در اختیارمان، یکی از چهرههای جالبی که اغلب به ذهن خطور میکند تلگرام و واتساپ است. در واقع، هر دو نمونههای بارز پیامرسانی فوری هستند . تا جایی که تقریباً با این اصطلاح مترادف هستند. هر دو برنامه دسترسی به ابزارهای ارتباط آنلاین را که در سراسر جهان در دسترس هستند، فراهم می کنند. در این مقاله می خواهیم دو نرم افزار محبوب را با هم مقایسه کنیم که در ایران به شدت کاربرد دارند. پس به سراغ مقایسه واتساپ و تلگرام می رویم!.
مقایسه واتساپ و تلگرام
ویژگی هایی که هر اپلیکیشن ارائه می دهد از نظر هدف و کارکرد کم و بیش مشابه است، که این سوال را ایجاد می کند: آیا تلگرام بهتر از واتس اپ است یا برعکس؟ منصفانه است که بگوییم هر کدام از جهاتی بهتر و از جهاتی فاقد آن هستند. اگر مجبور بودید بین WhatsApp و Telegram یکی را انتخاب کنید، باید مشخص کنید که کدام ویژگی برای شما اهمیت بیشتری دارد.
هنگام انتخاب تلگرام یا واتس اپ باید به چندین تفاوت توجه کرد. واتس اپ برای تمام پیام های خود رمزگذاری سرتاسری دارد. از طرف دیگر تلگرام چت های مخفی و سایر اقدامات امنیتی را به جای آن ارائه می دهد. در حالی که واتساپ پایگاه کاربری بزرگ تری دارد، تلگرام امکانات بیشتری را ارائه می دهد. و البته، هر برنامه دارای پیشینه منحصر به فرد خود است.
واتس اپ چیست؟
با حدود دو میلیارد کاربر در سراسر جهان، WhatsApp یکی از بزرگترین و محبوب ترین برنامه های پیام رسانی فوری موجود است. یاهو مهندسان جان کوم و برایان اکتون این برنامه را در 24 فوریه 2009 راه اندازی کردند. در حال حاضر متعلق به گروه متا، شرکت مادر فیس بوک است.
علیرغم رمزگذاری انتها به انتها، واتس اپ با یک سری اتهامات مربوط به حریم خصوصی در چند سال گذشته جنجال برانگیخته است. در سال 2021، مقامات ایرلندی یک جریمه 193 میلیون پوندی علیه WhatsApp را به دلیل نقض حریم خصوصی صادر کردند.
تلگرام چیست؟
تلگرام در سال 2013 توسط برادران پاول و نیکولای دوروف تأسیس شد و تلگرام یک برنامه پیامرسانی فوری است که حریم خصوصی را در اولویت قرار میدهد. این یک برنامه منبع باز است، به این معنی که هر کسی از کارشناسان امنیتی گرفته تا عموم می تواند کدهای مربوط به آن را بررسی کند.
برنامه تلگرام در جزایر ویرجین بریتانیا و به عنوان یک LLC در دبی ثبت شده است، جایی که مدیر عامل فعلی آن، پاول، و 15 عضو اصلی تیم آن زندگی می کنند. این مدیر عامل میلیاردر به تامین مالی تلگرام در تلاش برای حفظ استقلال خود از شرکت های بزرگ فناوری ادامه می دهد.
بیشتر بخوانید📙📙📙📘📘📘👈👈👈» برنامه هک واتساپ PLC
مقایسه واتساپ و تلگرام: پایگاه کاربر
از جمله عوامل اصلی حماسه واتس اپ در مقابل تلگرام، تعداد کاربران است. تلگرام بهعنوان یکی از سریعترین برنامههای در حال رشد، به بیش از ۷۰۰ میلیون کاربر فعال در ماه در سراسر جهان میبالد که ۱۵۰ میلیون کاربر نسبت به سال ۲۰۲۱ افزایش داشته است. همچنین در سال ۲۰۲۲ جزو پنج برنامه برتر دانلود شده بود.
با این حال، واتس اپ با بیش از دو میلیارد کاربر و نزدیک به 100 میلیون پیام روزانه در این مورد حکمفرماست. حضور اکثر کاربران در واتس اپ به این برنامه مزیتی می بخشد. زیرا جابجایی به سایر سیستم عامل های پیام رسانی برای آنها دشوار است، به خصوص با توجه به اینکه بیشتر مخاطبین آنها در واتس اپ هستند. این پایگاه کاربری بزرگ همچنین واتساپ را برای اهداف بازاریابی ایدهآل میکند و دسترسی کسبوکارها به مخاطبان گسترده از طریق پیامک انبوه را آسان میکند.
مقایسه واتساپ و تلگرام: امکانات
یکی دیگر از راههای تمایز بین واتساپ و تلگرام این است که ببینید چه ویژگیهایی ارائه میدهند. اینها شامل همه چیز می شود، از محدودیت های انتقال گرفته تا ظرفیت گروه تا هر چیزی که برنامه را برای کاربر کاربردی تر و مطلوب تر می کند. در اینجا نحوه مقایسه این دو برنامه از نظر ویژگی ها آمده است:
ویژگی های واتس اپ
ظرفیت گروه 1024 عضو
حداکثر 32 شرکت کننده در یک تماس صوتی یا تصویری
تصاویر، فیلم ها و سایر فایل ها را به صورت خودکار فشرده می کند
ربات های موجود برای حساب های WhatsApp Business و Whatsapp Business API
فایل های رسانه ای را در حافظه موبایل ذخیره می کند
محدودیت اشتراک فایل 2 گیگابایت
امکان استفاده از چهار دستگاه با یک حساب کاربری
امکان ایجاد و اشتراک گذاری نظرسنجی در گروه ها
گزینه پیامهای ناپدید شدن برای پیامهایی که در عرض 24 ساعت، هفت روز یا 90 روز خوانده نشدهاند.
امکان حذف پیام ها برای همه در عرض دو روز
ویژگی جدید انجمن های واتس اپ
امکانات تلگرام
ظرفیت گروه 200000 عضو
محدودیتی برای تعداد شرکت کنندگان تماس صوتی وجود ندارد
حداکثر 30 شرکت کننده می توانند دوربین یا صفحه نمایش خود را پخش کنند و حداکثر 1000 شرکت کننده می توانند تماشا کنند
برای فشرده سازی فایل ها اجازه می خواهد
ربات ها برای همه کاربران در دسترس هستند
ذخیره رسانه در سرور (فضای ذخیره سازی نامحدود)
امکان ویرایش پیام ها در عرض 48 ساعت
محدودیت اشتراک فایل 2 گیگابایت (و 4 گیگابایت با Telegram Premium)
امکان وارد کردن چت از سایر برنامه های پیام رسانی
امکان ایجاد حداکثر سه حساب کاربری در یک تلفن همراه و پیوند دادن حساب به چندین دستگاه
ایجاد و اشتراک گذاری نظرسنجی در گروه ها
گزینه گفتگوی مخفی با پیام های خود ویرانگر
گزینه ای برای حذف پیام های ارسال شده از هر طرف
چت
قابلیت کانال های تلگرام
استیکرساز توکار
واتس اپ و تلگرام: امنیت
اقدامات امنیتی تلگرام در مقابل واتس اپ یکی دیگر از مواردی است که باید در مقایسه بین این دو برنامه به آن توجه کرد. نیازی به گفتن نیست که حریم خصوصی و امنیت در ارتباط با ارتباطات دیجیتال بسیار مهم است. همانطور که گفته شد، ویژگی های مختلفی وجود دارد که می تواند یک برنامه پیام رسانی را برای استفاده ایمن کند.
رمزگذاری
وقتی صحبت از حریم خصوصی به میان میآید، تمام چتهای واتساپ به صورت سرتاسر رمزگذاری شدهاند، به این معنی که فقط شما و افرادی که با آنها در ارتباط هستید میتوانید پیامها را بخوانید. این باعث می شود که به طور پیش فرض برای همه کاربران ایمن باشد.
در مقایسه با واتس اپ، رمزگذاری سرتاسر تلگرام فقط برای قابلیت Secret Chat آن اعمال می شود. پیامهایی که از طریق این ویژگی ارسال و دریافت میکنید پس از یک دوره تعیینشده از یک ثانیه تا یک هفته ناپدید میشوند. یکی دیگر از معیارهای حفظ حریم خصوصی با این گزینه این است که نمی توانید پیام ها را فوروارد کنید. تلگرام همچنین چت ها را برای همیشه از سرورهای خود حذف خواهد کرد.
بیشتر بخوانید📙📙📙📘📘📘👈👈👈» وایبر
حذف چت ها
با واتس اپ، می توانید پیام های خود را هم برای خود و هم برای سایر کاربران حذف کنید، اما فقط در عرض دو روز پس از ارسال آنها. محدودیت قبلی برای این گزینه 51 دقیقه بود. پس از این بازه زمانی، فقط می توانید پیام های خود را حذف کنید. در هر صورت، واتس اپ سرنخی به جا می گذارد که نشان می دهد پیام پاک شده است.
از طرف دیگر، کاربران تلگرام میتوانند پیامهای ارسالی از هر طرف مکالمه را در هر زمانی حذف کنند، برخلاف کاربران واتساپ که فقط میتوانند پیامهایی را که ارسال کردهاند حذف کنند. مدیر عامل این برنامه این ویژگی را با بیان اینکه کاربران باید بتوانند کنترل کاملی بر چت های خود در سیستم عامل های پیام فوری داشته باشند، توجیه می کند.
حذف خودکار
واتس اپ یک ویژگی «پیام های ناپدید شدن» را ارائه می دهد که کاربران می توانند آن را فعال کنند تا پیام های خوانده نشده پس از 24 ساعت، هفت روز یا 90 روز ناپدید شوند. این گزینه هم برای چت خصوصی و هم برای چت گروهی در دسترس است.
تلگرام با گزینه مشابهی که مدت ها قبل از واتس اپ معرفی کرده بود پیشتاز است. این قابلیت خود تخریبی ویژگی Secret Chat است که به طور خودکار پیام ها را پس از مشاهده گیرنده حذف می کند. و در حالی که واتس اپ تنها سه گزینه مختلف را در مورد بازه زمانی حذف خودکار ارائه می دهد، تلگرام به شما امکان می دهد بین 1 تا 15 ثانیه، 30 ثانیه، یک دقیقه، یک ساعت، یک روز و یک هفته انتخاب کنید.
قفل صفحه
صرف نظر از اینکه از ویژگی های حذف خودکار استفاده می کنید یا نه، هر کس دیگری غیر از شما که به گوشی هوشمند شما دسترسی دارد می تواند پیام های شما را ببیند. تلگرام با قابلیت قفل صفحه نمایش درون برنامه ای خود راه حلی برای این مشکل ارائه می دهد. هنگامی که این ویژگی را فعال کردید، قبل از اجازه دسترسی به برنامه، یک رمز عبور یا اسکن اثر انگشت درخواست می کند. می توانید تلگرام را پس از یک دوره از پیش تعیین شده از 1 دقیقه تا 45 ساعت روی قفل خودکار تنظیم کنید.
در مقایسه با تلگرام، واتس اپ دارای شکل مشابهی از این ویژگی است، که در آن کاربران می توانند بسته به نسخه برنامه، قفل اثر انگشت را فعال کنند یا با رمز عبور از برنامه محافظت کنند. تفاوت بین برنامه تلگرام و واتس اپ در اینجا این است که اولی گزینه های کمتری را از نظر فواصل زمانی از پیش تعیین شده ارائه می دهد.
اعداد پنهان
بخشی از فرآیند ثبت نام در تلگرام، ارائه شماره تلفن شما است. در همین حال، این گزینه را نیز خواهید داشت که با پنهان کردن شماره، آن را خصوصی نگه دارید. به طور پیشفرض، فقط مخاطبینی که در تلفن خود ذخیره کردهاید میتوانند شماره شما را ببینند. شما فقط باید “چه کسی می تواند شماره تلفن من را ببیند؟” را تغییر دهید. تنظیم روی “هیچ کس”.
کاربران واتس اپ اما این گزینه را ندارند. شما باید شماره خود را همیشه نمایش دهید. این بدان معنی است که هر مخاطبی در لیست چت شما می تواند آن را ببیند، حتی آنهایی که در تلفن خود ذخیره نکرده اید.
احراز هویت دو مرحله ای
فعال کردن احراز هویت دو مرحله ای یک راه عالی برای محافظت از پیام های شما در صورت دسترسی شخصی به تلفن شما است. این ویژگی به شما امکان می دهد رمز عبور دومی را که بعد از کد پیامکی وارد می کنید، تعیین کنید. با توجه به اقدامات امنیتی تلگرام و واتس اپ، هر دو پلتفرم پیام رسان تأیید پیامک را ارائه می دهند.
فعال کردن این ویژگی اساساً لایه دوم حفاظتی را به برنامه پیامرسانی شما اضافه میکند و آن را در برابر مزاحمان شخص ثالث یا تلاشهای ناخواسته برای ورود به سیستم محافظت میکند. امروزه احراز هویت دو مرحلهای یک استاندارد امنیتی است و اگر هر یک از این برنامهها آن را نداشته باشند، حیف است.
سوالات متداول درباره تفاوت بین واتس اپ و تلگرام
آیا تلگرام امن است؟
تلگرام به طور کلی به عنوان یک برنامه پیام رسان ایمن در نظر گرفته می شود. دارای ویژگی های امنیتی مختلفی مانند رمزگذاری سرتاسر برای پیام های خود تخریب شونده و احراز هویت دو مرحله ای است که به محافظت از داده های کاربر و حریم خصوصی کمک می کند.
آیا تلگرام از واتس اپ امن تر است؟
تلگرام و واتس اپ هر دو دارای رمزگذاری و ویژگی های امنیتی مختلفی هستند.
بیشتر بخوانید📙📙📙📘📘📘👈👈👈» اینستاگرام لایت
چگونه پیام صوتی را از تلگرام به واتس اپ فوروارد کنیم؟
برای فوروارد پیام صوتی از تلگرام به واتس اپ، می توانید پیام صوتی را در دستگاه خود ذخیره کرده و سپس آن را از طریق واتس اپ به اشتراک بگذارید. برای ذخیره پیام صوتی در تلگرام، روی پیام ضربه بزنید و نگه دارید، سپس روی «ذخیره در دانلودها» ضربه بزنید. پس از ذخیره، به فایل m دستگاه خود برویدمدیر و فایل پیام صوتی را پیدا کنید. از آنجا می توانید فایل را از طریق واتس اپ به اشتراک بگذارید.
مقایسه واتساپ و تلگرام در ایران
به نظر شما در ایران در مقایسه واتساپ و تلگرام کدام یک از آن ها بهتر هستند؟. نظر افراد مختلف متفاوت است اما باید بدانید که حتی در زمان حضور واتساپ تلگرام به شدت کاربردی بود. مزایای بسیار زیادی در واتساپ وجود داشت اما با آمدن تلگرام به جمع پیام رسان ها این مزایا دیگر به چشم نمی آمد. در ایران شرایط اکنون کمی متفاوت با سایر نقاط جهان است. ما باید مزایا را در ایران در نظر بگیریم.
1-فیلترینگ
اولین چیزی که در زمینه ی مقایسه واتساپ و تلگرام به ذهن افراد می رسد این است که کدام یک از این ها در زمینه فیلترینگ بهتر عمل می کنند. همانطور که می دانید اغلب نرم افزار های پیام رسانی فیلتر شده اند. شما می توانید از پیام رسان های ایرانی یا به اصطلاح داخلی استفاده کنید. اما هشدار های امنیتی گوگل پلی برای آن ها باعث شده است که کاربران نسبت به این نرم افزار ها بی اعتماد شوند. واتساپ دیر تر از تلگرام فیلتر شده است. به این دلیل که محبوبیت کمتری داشت. اما در دو سال اخیر واتساپ هم به جمع فیلتر شده ها اضافه شده است.
نکته ی مهم این است که با وجود فیلترینگ دسترسی به کدام یک از این دو نرم افزار بهتر است. همانطور که می دانید علاوه بر استفاده از VPN ها شما می توانید از پروکسی هم در نرم افزار ها استفاده کنید. این مسئله باعث می شود که شما به راحتی تمام از روش های مختلفی دسترسی داشته باشید. سال پیش واتساپ به طور ناگهانی یک ویژگی جدید به اسم پروکسی را ارائه کرد که افراد بسیار خوشحال شدند. واتساپ با همه طرفدارانی که داشت برای دوره ای کوتاه محبوب تر شد. اما این انتظار ها بی فایده بود. چون استفاده از پروکسی در واتساپ به هیچ عنوان به سادگی تلگرام نبود.
بنابراین واتساپ با استفاده از این روش هم نتوانست محبوب شود. در نهایت تلگرام همچنان با ارائه دادن پروکسی های قوی ساده و قابل استفاده در مقایسه واتساپ و تلگرام برنده است!.
2-امنیت آن ها برابر است؟
پاسخ کوتاه این است که بله، هر دو مقداری داده جمع آوری می کنند. هنگام راهاندازی هر حساب، تقریباً همه برنامهها به نوعی به جمعآوری دادهها نیاز دارند، و حتی اگر اینها برنامههای پیامرسانی متمرکز بر حریم خصوصی هستند، هنوز اطلاعاتی جمعآوری شده است. اگر می خواهید ناشناس بودن آنلاین خود را حفظ کنید یا از حضور آنلاین خود بیشتر محافظت کنید، گزینه هایی وجود دارد. سعی کنید ایمیل خود را پنهان کنید یا آدرس IP خود را با یک شبکه خصوصی مجازی (VPN) مخفی کنید. برخی از بهترین برنامه های VPN برای امنیت بیشتر دارای مسدود کننده های تبلیغات و ردیاب نیز هستند.
تلگرام چگونه از داده های شما استفاده می کند؟
تلگرام آدرس IP شما، انواع دستگاههایی که استفاده میکنید و فعالیتهای شما در سایر برنامههای تلگرام و همچنین تغییرات نمایه (مانند تغییر نام کاربری شما) را جمعآوری میکند. طبق سیاست حفظ حریم خصوصی تلگرام، این اطلاعات ممکن است به مدت 12 ماه ذخیره شود. برای یک لایه حفاظتی اضافی، میتوانید از ویژگی چت مخفی تلگرام استفاده کنید که رمزگذاری سرتاسر، پیامهای غیرقابل باز ارسال و پیامهای ناپدید میشود. چت های مخفی ذخیره نمی شوند.
به عنوان یک تنظیم استاندارد، تلگرام روی پیامها رمزگذاری ارائه نمیکند مگر اینکه چت مخفی را فعال کنید. بنابراین، مگر اینکه به طور انحصاری از چت مخفی استفاده کنید، تلگرام علاوه بر اطلاعاتی که برای ثبت نام شما جمع آوری می کند، به همه پیام ها و فایل های ارسالی شما نیز دسترسی دارد. با این حال، هنگامی که چت مخفی فعال شود، تلگرام به پیام های بین شما و سایر کاربران دسترسی نخواهد داشت.
واتس اپ چگونه از داده های شما استفاده می کند؟
متا شرکت مادر واتس اپ است و این برنامه از سال 2021 برای به روز رسانی سیاست های حفظ حریم خصوصی و حفظ حریم خصوصی و امنیت کاربر مورد بررسی قرار گرفته است. در حال حاضر، واتس اپ دسته بندی خاصی از اطلاعات را با شرکت های متا به اشتراک می گذارد. برخی از این موارد ممکن است شامل (اما محدود به) اطلاعات ثبت حساب مانند شماره تلفن، داده های تراکنش، اطلاعات تلفن همراه و آدرس های IP باشد.
واتساپ بهطور خودکار دادههای کاربر را جمعآوری میکند که میگوید تجربه مشتری مانند زمان، دفعات و مدت زمان استفاده شما، نحوه تعامل شما با سرویسهای واتساپ، خدمات مکان و کوکیها را افزایش میدهد. با این حال، اطلاعات پیام رسانی مانند اطلاعات تماس یا پیام های خصوصی بین کاربران به اشتراک گذاشته نمی شود.
از آنجایی که مکالمات به طور خودکار بدون تغییر هیچ تنظیماتی رمزگذاری می شوند، WhatsApp داده ها را در سرورهای خود ذخیره نمی کند، اما پیام ها در حافظه تلفن شما ذخیره می شوند. در صورتی که پیامی باز یا تحویل داده نشود، WhatsApp آن پیام رمزگذاری شده را تا زمان تحویل پیام یا به مدت 30 روز در سرور خود نگه می دارد.