پروتکل های شبکه +معرفی انواع پروتکل های شبکه و 7 لایه آن برای متخص و مبتدی🟢
جولای 30, 2023تردز (Threads) چیست؟+ معرفی کامل +امنیت +ویژگی های کلیدی+مقایسه با توییتر♥
آگوست 3, 2023قبل از این که بخواهیم به امنیت رایانش ابری بپردازیم باید با رایانش ابری آشنا شوید. بسیاری از متخصصان امنیت می خواهند یک دیدگاه کامل و جامع داشته باشند تا بتوانند بیشتر روی این موضوع کار کنند. در این مقاله به طور کامل این مسئله را بررسی می کنیم.
امنیت رایانش ابری چیست؟
رایانش ابری ارائه خدمات مختلف از طریق اینترنت است. این منابع شامل ابزارها و برنامه هایی مانند ذخیره سازی داده ها، سرورها، پایگاه های داده، شبکه و نرم افزار می باشد. ذخیره سازی مبتنی بر ابر به جای نگهداری فایل ها در یک هارد دیسک اختصاصی یا دستگاه ذخیره سازی محلی، ذخیره آنها را در یک پایگاه داده راه دور امکان پذیر می کند. تا زمانی که یک دستگاه الکترونیکی به وب دسترسی دارد، به داده ها و برنامه های نرم افزاری برای اجرای آن دسترسی دارد.
رایانش ابری به دلایل مختلفی از جمله صرفه جویی در هزینه، افزایش بهره وری، سرعت و کارایی، عملکرد و امنیت، گزینه ای محبوب برای افراد و مشاغل است.
نکات کلیدی
رایانش ابری ارائه خدمات مختلف از طریق اینترنت از جمله ذخیره سازی داده ها، سرورها، پایگاه های داده، شبکه و نرم افزار است.
فضای ذخیره سازی ابری به طور فزاینده ای در میان افرادی که به فضای ذخیره سازی بزرگتر نیاز دارند و برای مشاغلی که به دنبال یک راه حل کارآمد پشتیبان گیری از داده های خارج از سایت هستند، محبوب شده است.
ذخیره سازی مبتنی بر ابر امکان ذخیره فایل ها را در یک پایگاه داده راه دور و بازیابی آنها در صورت درخواست را فراهم می کند.
خدمات می توانند هم عمومی و هم خصوصی باشند—خدمات عمومی به صورت آنلاین با هزینه ای ارائه می شوند در حالی که خدمات خصوصی در شبکه به مشتریان خاصی میزبانی می شوند.
امنیت ابری به یک زمینه فزاینده مهم در فناوری اطلاعات تبدیل شده است.
درک رایانش ابری
محاسبات ابری به این دلیل نامگذاری شده است که اطلاعات مورد دسترسی از راه دور در فضای ابری یا فضای مجازی یافت می شود. شرکتهایی که خدمات ابری ارائه میدهند، کاربران را قادر میسازند فایلها و برنامهها را در سرورهای راه دور ذخیره کنند و سپس از طریق اینترنت به همه دادهها دسترسی داشته باشند. این بدان معناست که کاربر نیازی به حضور در یک مکان خاص برای دسترسی به آن ندارد و به کاربر اجازه می دهد از راه دور کار کند.
رایانش ابری تمام کارهای سنگین مربوط به خرد کردن و پردازش داده ها را از دستگاهی که در اطراف خود حمل می کنید یا می نشینید و در آن کار می کنید دور می کند. همچنین تمام این کارها را به خوشههای کامپیوتری بسیار دور در فضای مجازی منتقل میکند. اینترنت تبدیل به فضای ابری میشود. دادهها، کار و برنامههای شما از هر دستگاهی که میتوانید با آن به اینترنت وصل شوید، در هر کجای دنیا در دسترس هستند.
بیشتر بخوانید🚀🚀🚀🚀🚀🚀: پاکسازی درایو C
یک حساب بانکی جدید باز کنید
امنیت رایانش ابری می تواند هم عمومی و هم خصوصی باشد. سرویس های ابری عمومی خدمات خود را از طریق اینترنت با پرداخت هزینه ارائه می کنند. از طرف دیگر خدمات ابری خصوصی فقط به تعداد معینی از افراد خدمات ارائه می دهند. این سرویس ها سیستمی از شبکه ها هستند که خدمات میزبانی شده را ارائه می کنند. یک گزینه ترکیبی نیز وجود دارد که عناصر خدمات عمومی و خصوصی را با هم ترکیب می کند.
انواع خدمات ابری و امنیت رایانش ابری
صرف نظر از نوع سرویس، خدمات رایانش ابری مجموعه ای از عملکردها را در اختیار کاربران قرار می دهد که عبارتند از:
پست الکترونیک
ذخیره سازی، پشتیبان گیری و بازیابی اطلاعات
ایجاد و آزمایش برنامه ها
تجزیه و تحلیل داده ها
پخش صدا و تصویر
ارائه نرم افزار در صورت تقاضا
رایانش ابری هنوز یک سرویس نسبتاً جدید است، اما توسط تعدادی از سازمانهای مختلف از شرکتهای بزرگ گرفته تا مشاغل کوچک، سازمانهای غیرانتفاعی تا سازمانهای دولتی و حتی مصرفکنندگان فردی استفاده میشود.
مدل های استقرار
ابرها انواع مختلفی دارند که هر کدام با دیگری متفاوت است. ابرهای عمومی خدمات خود را بر روی سرورها و ذخیره سازی در اینترنت ارائه می دهند. اینها توسط شرکت های شخص ثالث اداره می شوند که تمام سخت افزار، نرم افزار و زیرساخت های کلی را مدیریت و کنترل می کنند. مشتریان از طریق حساب هایی که تقریباً برای هر کسی قابل دسترسی است به خدمات دسترسی پیدا می کنند.
ابرهای خصوصی برای مشتریان خاص، معمولاً یک کسب و کار یا سازمان، رزرو شده است. مرکز خدمات داده شرکت ممکن است میزبان سرویس رایانش ابری باشد. بسیاری از خدمات محاسبات ابری خصوصی در یک شبکه خصوصی ارائه می شوند.
ابرهای ترکیبی، همانطور که از نام آن پیداست، ترکیبی از خدمات عمومی و خصوصی هستند. این نوع مدل به کاربر انعطاف پذیری بیشتری می دهد و به بهینه سازی زیرساخت و امنیت کاربر کمک می کند. اشکال جدیدتر خدمات و امنیت رایانش ابری شامل ابر جامعه، ابر داده بزرگ و چند ابری است.
نکته
رایانش ابری یک فناوری واحد مانند یک میکروچیپ یا یک تلفن همراه نیست. بلکه سیستمی است که عمدتاً از سه سرویس تشکیل شده است: نرم افزار به عنوان سرویس (SaaS)، زیرساخت به عنوان سرویس (IaaS) و پلت فرم به عنوان سرویس (PaaS).
نرم افزار به عنوان سرویس (SaaS) شامل صدور مجوز یک برنامه نرم افزاری به مشتریان است. مجوزها معمولاً از طریق یک مدل پرداختی یا بر حسب تقاضا ارائه می شوند. این نوع سیستم را می توان در Microsoft Office 365.1 یافت زیرساخت به عنوان یک سرویس (IaaS) شامل روشی برای ارائه همه چیز از سیستم عامل ها تا سرورها و ذخیره سازی از طریق اتصال مبتنی بر IP به عنوان بخشی از یک سرویس درخواستی است. مشتریان می توانند از نیاز به خرید نرم افزار یا سرور اجتناب کنند و در عوض این منابع را در یک سرویس برون سپاری و درخواستی تهیه کنند. از نمونه های معروف سیستم IaaS می توان به IBM Cloud و Microsoft Azure.12 اشاره کرد.
پلتفرم به عنوان یک سرویس (PaaS) پیچیده ترین از سه لا در نظر گرفته می شود
سالها رایانش مبتنی بر ابر PaaS شباهت هایی با SaaS دارد، تفاوت اصلی این است که به جای ارائه آنلاین نرم افزار، در واقع یک پلت فرم برای ایجاد نرم افزار است که از طریق اینترنت ارائه می شود. این مدل شامل پلتفرم هایی مانند Salesforce.com و Heroku.3 4 است
مزایای رایانش ابری
نرمافزار مبتنی بر فضای ابری به شرکتهای همه بخشها مزایای متعددی ارائه میدهد، از جمله توانایی استفاده از نرمافزار از هر دستگاهی از طریق یک برنامه بومی یا یک مرورگر. در نتیجه، کاربران میتوانند فایلها و تنظیمات خود را به روشی کاملاً یکپارچه به دستگاههای دیگر منتقل کنند.
رایانش ابری بسیار فراتر از دسترسی به فایلها در چندین دستگاه است. به لطف سرویسهای رایانش ابری، کاربران میتوانند ایمیل خود را در هر رایانهای بررسی کنند و حتی فایلها را با استفاده از سرویسهایی مانند Dropbox و Google Drive ذخیره کنند. خدمات رایانش ابری همچنین این امکان را برای کاربران فراهم میکند که از موسیقی، فایلها و عکسهای خود نسخه پشتیبان تهیه کنند. در صورت خرابی هارد، فایل ها بلافاصله در دسترس هستند.
همچنین به کسب و کارهای بزرگ پتانسیل صرفه جویی در هزینه ها را ارائه می دهد. قبل از اینکه ابر به یک جایگزین مناسب تبدیل شود، شرکت ها ملزم به خرید، ساخت و نگهداری فناوری مدیریت اطلاعات و زیرساخت های پرهزینه بودند. شرکتها میتوانند مراکز پرهزینه سرور و بخشهای فناوری اطلاعات را با اتصالات اینترنتی سریع تعویض کنند، جایی که کارمندان برای تکمیل وظایف خود به صورت آنلاین با ابر تعامل دارند.
بیشتر بخوانید🚀🚀🚀🚀🚀🚀: پروتکل های شبکه
نکته
ساختار ابری به افراد این امکان را می دهد که در فضای ذخیره سازی روی دسکتاپ یا لپ تاپ خود صرفه جویی کنند. همچنین به کاربران اجازه میدهد تا نرمافزار را سریعتر ارتقا دهند، زیرا شرکتهای نرمافزاری میتوانند محصولات خود را از طریق وب به جای روشهای سنتیتر و ملموستر شامل دیسکها یا درایوهای فلش ارائه دهند. برای مثال، مشتریان Adobe میتوانند از طریق اشتراک مبتنی بر اینترنت به برنامههای کاربردی موجود در Creative Cloud دسترسی داشته باشند. این به کاربران امکان میدهد نسخههای جدید را دانلود کرده و برنامههای خود را به راحتی رفع کنند.
معایب ابر
با تمام سرعت، کارایی و نوآوریهایی که با رایانش ابری همراه است، طبیعتاً خطراتی نیز وجود دارد.
امنیت همیشه یک نگرانی بزرگ در مورد فضای ابری بوده است، به خصوص در مورد سوابق پزشکی حساس و اطلاعات مالی. در حالی که مقررات خدمات رایانش ابری را مجبور میکند تا اقدامات امنیتی و انطباق خود را تقویت کنند، این موضوع همچنان ادامه دارد. رمزگذاری از اطلاعات حیاتی محافظت می کند، اما اگر آن کلید رمزگذاری گم شود، داده ها ناپدید می شوند.
سرورهای نگهداری شده توسط شرکتهای رایانش ابری نیز ممکن است قربانی بلایای طبیعی، باگهای داخلی و قطع برق شوند. دسترسی جغرافیایی محاسبات ابری به هر دو صورت کاهش مییابد: خاموشی در کالیفرنیا میتواند کاربران را در نیویورک فلج کند و یک شرکت در تگزاس ممکن است دادههای خود را از دست بدهد اگر چیزی باعث از کار افتادن ارائهدهنده مستقر در مین شود.
مانند هر فناوری دیگری، منحنی یادگیری هم برای کارکنان و هم برای مدیران وجود دارد. اما از آنجایی که بسیاری از افراد از طریق یک پورتال به اطلاعات دسترسی پیدا می کنند و آنها را دستکاری می کنند، اشتباهات ناخواسته می توانند به کل سیستم منتقل شوند.
بیشتر بخوانید🚀🚀🚀🚀🚀🚀: هک تلگرام
دنیای تجارت
کسب و کارها می توانند از محاسبات ابری به روش های مختلف استفاده کنند. به شرط این که امنیت رایانش ابری رعایت شده باشد. برخی از کاربران همه برنامهها و دادهها را در فضای ابری نگهداری میکنند، در حالی که برخی دیگر از مدل ترکیبی استفاده میکنند و برنامهها و دادههای خاصی را روی سرورهای خصوصی و برخی دیگر را در فضای ابری نگه میدارند.
وقتی صحبت از ارائه خدمات می شود، بازیگران بزرگ در حوزه محاسبات شرکتی عبارتند از:
Google Cloud
خدمات وب آمازون (AWS)
مایکروسافت آژور
IBM Cloud
ابر علی بابا
خدمات وب آمازون 100٪ عمومی است و شامل یک مدل برون سپاری شده است. Microsoft Azure به مشتریان اجازه می دهد تا برخی از داده ها را در سایت های خود نگه دارند. در همین حال، Alibaba Cloud یکی از زیرمجموعه های Alibaba Group.9 است.
مثالی از رایانش ابری چیست؟
امروزه نمونههای متعددی از برنامههای رایانش ابری وجود دارد که هم توسط مشاغل و هم افراد مورد استفاده قرار میگیرد. یکی از انواع سرویسهای ابری، پلتفرمهای پخش صدا یا تصویر است، جایی که فایلهای رسانه واقعی از راه دور ذخیره میشوند. دیگری پلتفرم های ذخیره سازی داده مانند Google Drive، Dropbox، OneDrive یا Box است.
انواع اصلی رایانش ابری چیست؟
انواع اصلی خدمات رایانش ابری عبارتند از Infrastructure-as-a-Service (IaaS)، Platforms-as-a-A-Service (PaaS) و Software-as-a-Service (SaaS).
IaaS زیرساخت فناوری اطلاعات را برای کاربران نهایی از طریق اینترنت فراهم می کند و معمولاً با محاسبات بدون سرور مرتبط است.
PaaS نرم افزار و سخت افزار را به کاربران نهایی که عموماً توسعه دهندگان نرم افزار هستند، ارائه می دهد. PaaS به کاربر اجازه می دهد تا برنامه های خود را بدون نیاز به ساخت و نگهداری زیرساخت توسعه، اجرا و مدیریت کند.
SaaS یک مدل مجوز نرم افزاری است که امکان دسترسی به نرم افزار را به صورت اشتراکی با استفاده از سرورهای خارجی بدون نیاز به دانلود و نصب محلی آنها فراهم می کند.
آیا رایانش ابری ایمن است؟
از آنجایی که نرمافزار و دادهها از راه دور در رایانش ابری ذخیره میشوند، امنیت دادهها و امنیت پلتفرم یک نگرانی بزرگ است. امنیت ابری به اقدامات انجام شده برای محافظت از دارایی ها و داده های دیجیتال اشاره دارددر سرویس های مبتنی بر ابر ذخیره می شود. اقدامات برای محافظت از این داده ها شامل مجوز دو عاملی (2FA)، استفاده از VPN، توکن های امنیتی، رمزگذاری داده ها و خدمات فایروال و غیره است.