ریلز اینستاگرام (Reels) چیست؟ + مزایا و نکات استفاده از آن+11 نوع محتوای دیگر🟢
نوامبر 13, 2023روشنایی خودکار اندروید + 12 روش حل مشکل خاموشی و کم نوری صفحه اندروید🟢
نوامبر 19, 2023اکثر دستگاههای مجهز به اندروید دارای حسگرهای داخلی هستند. که حرکت، جهتگیری و شرایط محیطی مختلف را اندازهگیری میکنند. این سنسور های اندروید قادر به ارائه داده های خام با دقت و صحت بالا هستند . اگر می خواهید حرکت سه بعدی دستگاه یا موقعیت یابی را نظارت کنید یا می خواهید تغییرات محیط اطراف نزدیک دستگاه را نظارت کنید مفید هستند. به عنوان مثال، یک بازی ممکن است خوانشهای حسگر گرانش دستگاه را برای استنباط حرکات و حرکات پیچیده کاربر، مانند شیب، لرزش، چرخش یا چرخش، ردیابی کند.
سنسور های اندروید
به همین ترتیب سنسور های اندروید مختلفی وجود دارد، یک برنامه آب و هوا ممکن است از سنسور دما و سنسور رطوبت دستگاه برای محاسبه و گزارش نقطه شبنم استفاده کند، یا یک برنامه سفر ممکن است از حسگر میدان ژئومغناطیسی و شتابسنج برای گزارش یک قطب نما استفاده کند.
پلتفرم اندروید از سه دسته وسیع از سنسورها پشتیبانی می کند:
سنسورهای حرکتی: این سنسورها نیروهای شتاب و نیروهای دورانی را در سه محور اندازه گیری می کنند. این دسته شامل شتابسنجها، حسگرهای جاذبه، ژیروسکوپها و حسگرهای بردار چرخشی است.
سنسورهای محیطی: این سنسورها پارامترهای مختلف محیطی مانند دما و فشار هوای محیط، روشنایی و رطوبت را اندازه گیری می کنند. این دسته شامل فشارسنج ها، نورسنج ها و دماسنج ها می شود.
سنسور های موقعیت: این سنسورها موقعیت فیزیکی یک دستگاه را اندازه گیری می کنند. این دسته شامل سنسورهای جهت یابی و مغناطیس سنج ها می شود.
نکته
با استفاده از چارچوب حسگر Android میتوانید به حسگرهای موجود در دستگاه دسترسی داشته باشید و دادههای خام حسگر را بدست آورید. چارچوب حسگر چندین کلاس و رابط را ارائه می دهد که به شما کمک می کند تا طیف گسترده ای از وظایف مرتبط با حسگر را انجام دهید. به عنوان مثال، می توانید از چارچوب سنسور برای انجام کارهای زیر استفاده کنید:
تعیین کنید که کدام حسگرها در دستگاه موجود هستند.
قابلیتهای هر حسگر را تعیین کنید، مانند حداکثر برد، سازنده، توان مورد نیاز و وضوح آن.
داده های خام حسگر را به دست آورید و حداقل نرخی را که در آن داده های حسگر را به دست می آورید، تعریف کنید.
شنوندگان رویداد حسگر را که تغییرات حسگر را نظارت می کنند، ثبت و لغو ثبت کنید.
مقدمه ای بر سنسور ها
چارچوب حسگر اندروید به شما امکان می دهد به انواع مختلفی از سنسورها دسترسی داشته باشید. برخی از این حسگرها مبتنی بر سخت افزار و برخی دیگر مبتنی بر نرم افزار هستند. حسگرهای مبتنی بر سخت افزار اجزای فیزیکی هستند که در یک گوشی یا تبلت تعبیه شده اند. آنها داده های خود را با اندازه گیری مستقیم ویژگی های محیطی خاص، مانند شتاب، قدرت میدان ژئومغناطیسی یا تغییر زاویه ای به دست می آورند. حسگرهای مبتنی بر نرمافزار دستگاههای فیزیکی نیستند، اگرچه حسگرهای مبتنی بر سختافزار را تقلید میکنند.
حسگرهای مبتنی بر نرمافزار دادههای خود را از یک یا چند حسگر مبتنی بر سختافزار استخراج میکنند و گاهی اوقات حسگرهای مجازی یا سنسورهای مصنوعی نامیده میشوند. سنسور شتاب خطی و سنسور گرانش نمونه هایی از حسگرهای مبتنی بر نرم افزار هستند. تعداد کمی از دستگاه های مجهز به اندروید دارای هر نوع سنسور هستند. به عنوان مثال، اکثر دستگاهها و تبلتهای گوشی دارای شتابسنج و مغناطیسسنج هستند، اما دستگاههای کمتری دارای فشارسنج یا دماسنج هستند. همچنین، یک دستگاه می تواند بیش از یک سنسور از یک نوع خاص داشته باشد. به عنوان مثال، یک دستگاه می تواند دو حسگر گرانش داشته باشد که هر کدام محدوده متفاوتی دارند.
اجزای سنسور
با استفاده از چارچوب حسگر اندروید می توانید به این سنسورها دسترسی داشته باشید و داده های خام حسگر را بدست آورید. چارچوب حسگر بخشی از بسته android.hardware است و شامل کلاسها و رابطهای زیر است:
مدیر سنسور
می توانید از این کلاس برای ایجاد یک نمونه از سرویس سنسور استفاده کنید. این کلاس روشهای مختلفی را برای دسترسی و فهرستبندی حسگرها، ثبت و لغو ثبت شنوندگان رویداد حسگر و کسب اطلاعات جهتگیری ارائه میکند. این کلاس همچنین چندین ثابت حسگر را ارائه می دهد که برای گزارش دقت سنسور، تنظیم نرخ اکتساب داده ها و کالیبره کردن سنسورها استفاده می شود.
سنسور
شما می توانید از این کلاس برای ایجاد یک نمونه از یک سنسور خاص استفاده کنید. این کلاس روش های مختلفی را ارائه می دهد که به شما امکان می دهد قابلیت های سنسور را تعیین کنید.
SensorEvent
سیستم از این کلاس برای ایجاد یک شی رویداد حسگر استفاده می کند که اطلاعاتی در مورد یک رویداد حسگر ارائه می دهد. یک شی رویداد حسگر شامل اطلاعات زیر است: دادههای خام حسگر، نوع سنسوری که رویداد را ایجاد کرده است، دقت دادهها و مهر زمانی رویداد.
SensorEventListener
می توانید از این رابط برای ایجاد دو روش پاسخ به تماس استفاده کنید که اعلان ها (رویدادهای حسگر) را هنگام تغییر مقادیر سنسور یا زمانی که دقت حسگر تغییر می کند، دریافت می کنند.
بیشتر بخوانید🚀🚀🚀🚀🚀🚀» گوگل ادموب
در یک برنامه معمولی شما از این APIهای مرتبط با حسگر برای انجام دو کار اساسی استفاده می کنید:
شناسایی حسگرها و قابلیتهای حسگر: شناسایی سنسور های اندروید و قابلیتهای حسگر در زمان اجرا در صورتی مفید است که برنامه شما دارای ویژگیهایی باشد که به انواع یا قابلیتهای حسگر خاصی متکی باشد. برای مثال، ممکن است بخواهید تمام حسگر را شناسایی کنید
مواردی که در یک دستگاه وجود دارند و هر ویژگی برنامهای که به حسگرهایی که وجود ندارند را غیرفعال میکنند. به همین ترتیب، ممکن است بخواهید همه سنسورهای یک نوع معین را شناسایی کنید تا بتوانید اجرای سنسوری را انتخاب کنید که عملکرد بهینه را برای برنامه شما دارد.
نظارت بر رویدادهای حسگر: نظارت بر رویدادهای حسگر نحوه به دست آوردن اطلاعات خام حسگر است. هر بار که حسگر تغییری را در پارامترهایی که اندازهگیری میکند، تشخیص میدهد، یک رویداد حسگر رخ میدهد. یک رویداد حسگر چهار اطلاعات را در اختیار شما قرار می دهد: نام سنسوری که رویداد را راه اندازی کرده است، مهر زمانی رویداد، دقت رویداد، و داده های حسگر خامی که رویداد را آغاز کرده است.
در دسترس بودن سنسور
در حالی که در دسترس بودن حسگر از دستگاهی به دستگاه دیگر متفاوت است، می تواند بین نسخه های اندروید نیز متفاوت باشد. این به این دلیل است که حسگرهای اندروید در طول چندین نسخه پلتفرم معرفی شده اند. به عنوان مثال، بسیاری از سنسورها در اندروید 1.5 (API Level 3) معرفی شدند، اما برخی از آنها پیاده سازی نشدند و تا اندروید 2.3 (API Level 9) برای استفاده در دسترس نبودند.
به همین ترتیب، چندین حسگر در اندروید 2.3 (API Level 9) و Android 4.0 (API Level 14) معرفی شدند. دو سنسور منسوخ شده و با سنسورهای جدیدتر و بهتر جایگزین شده اند. فقط چهار پلتفرم فهرست شده اند زیرا این پلتفرم ها شامل تغییرات سنسور می شوند. حسگرهایی که بهعنوان منسوخ فهرست شدهاند همچنان در پلتفرمهای بعدی در دسترس هستند (به شرطی که حسگر روی دستگاهی وجود داشته باشد)، که مطابق با خطمشی سازگاری پیشرو Android است.
از سنسورها می توان برای نظارت بر حرکت سه بعدی دستگاه یا تغییر در محیط دستگاه استفاده کرد.
انواع سنسور در اندروید
در زیر انواع مختلف سنسورها در اندروید را مشاهده می کنید.
اندروید از سه نوع سنسور پشتیبانی می کند:
1) حسگرهای حرکتی
اینها برای اندازه گیری نیروهای شتاب و نیروهای دورانی همراه با سه محور استفاده می شوند.
2) حسگرهای موقعیت
اینها برای اندازه گیری موقعیت فیزیکی دستگاه استفاده می شوند.
3) حسگرهای محیطی
اینها برای اندازه گیری تغییرات محیطی مانند دما، رطوبت و غیره استفاده می شوند.
Android Sensor API
Api سنسور اندروید کلاس ها و رابط های بسیاری را ارائه می دهد. کلاس ها و رابط های مهم سنسور api به شرح زیر است:
1) کلاس SensorManager
کلاس android.hardware.SensorManager متدهایی را ارائه می دهد:
برای به دست آوردن نمونه حسگر،
همچنین برای دسترسی و فهرست کردن حسگرها،
برای ثبت و لغو ثبت شنوندگان حسگر و غیره
شما می توانید نمونه SensorManager را با فراخوانی متد getSystemService() و عبور دادن ثابت SENSOR_SERVICE در آن دریافت کنید.
SensorManager sm = (SensorManager)getSystemService(SENSOR_SERVICE);
2) کلاس سنسور
کلاس android.hardware.Sensor روش هایی را برای دریافت اطلاعات سنسور مانند نام سنسور، نوع سنسور، وضوح سنسور، نوع سنسور و غیره ارائه می دهد.
3) کلاس SensorEvent
نمونه آن توسط سیستم ایجاد می شود. اطلاعات مربوط به سنسور را ارائه می دهد.
4) رابط SensorEventListener
این دو روش برای دریافت اطلاعات زمانی که مقادیر حسگر (x، y و z) تغییر می کند یا دقت سنسور تغییر می کند، ارائه می دهد.
سنسور هایی که در این مقاله بررسی شد اغلب به این شکل هستند که در گوشی های هوشمند جدید وجود دارد. اما همانطور که می دانید گوشی های هوشند مختلف می تواند به شما ویژگی ها و سنسور های مختلفی را ارائه دهد. در ادامه ما می خواهیم همه سنسور های اندروید که وجود دارند را به شما معرفی کنیم.
بیشتر بخوانید🚀🚀🚀🚀🚀🚀» پرستاشاپ
شماره 1: سنسور مجاورت
به طور کلی، شما می توانید سنسورها را در تلفن همراه در کنار دوربین جلو پیدا کنید. هنگامی که تماسی دریافت می کنید و تلفن همراه را به گوش خود نزدیک می کنید تا به تماس گیرنده گوش دهید، صفحه نمایش آن خاموش می شود تا در مصرف باتری دستگاه تلفن همراه صرفه جویی شود. این عملکرد سنسور مجاورت است. به طور مشابه، این سنسور است که به انتقال صدا از بلندگو به گوشی کمک می کند زمانی که دستگاه را به گوش خود می آورید تا به یک کلیپ صوتی WhatsApp گوش دهید.
شماره 2: حسگر نور محیط
سنسور نور محیطی نوعی حسگر در گوشی های هوشمند است که به آن امکان می دهد شدت نور اطراف دستگاه را اندازه گیری کند. سیستم عامل یک گوشی هوشمند به طور خودکار روشنایی صفحه نمایش دستگاه را بر اساس ورودی دریافتی از سنسور نور محیط تنظیم می کند. در اکثر گوشی های هوشمند، این سنسور در نزدیکی دوربین نیز ثابت می شود.
در برخی از گوشی ها بالای دوربین دیده می شود. اگر در حالت خودکار باشد، روشنایی گوشی زمانی که در داخل یا خارج از منزل هستید متفاوت خواهد بود. روشنایی صفحه با کمک سنسور نور محیط کم یا زیاد می شود. این سنسور در صرفه جویی در مصرف باتری تلفن همراه نیز بسیار مفید است. به طور کلی، دانش آموزانی که دوره ای را در بهترین موسسه آموزش تلفن همراه در کرالا با موفقیت پشت سر می گذارند، دانش فنی بهتری خواهند داشت. زیرا اکثر موسسات آموزش خدمات تلفن همراه در کرالا آموزش های تخصصی در این زمینه ارائه می دهند.
شماره 3: شتاب سنج
برای تماشای یک ویدیو، اغلب تلفن همراه خود را در حالت افقی نگه می دارید. هنگامی که تلفن همراه را از حالت عمودی به حالت افقی و بالعکس تبدیل می کنید، تصویر روی صفحه خود را پشت سر هم با حالت جهت می دهد. عملکرد شتاب سنج تشخیص تغییرات در موقعیت نگه داشتن یا جهت گیری گوشی هوشمند و ارسال سیگنال به سیستم عامل دستگاه است. شتاب سنج هر دو مختصات X و Y را اندازه گیری می کند تا نمایشگر را با جهت دستگاه مطابقت دهد. با معرفی شتاب سنج، هم اپلیکیشن های موبایل و هم اپلیکیشن های بازی کاربرپسندتر شده اند.
کسانی که در برترین موسسه آموزشی خدمات تلفن همراه در کرالا تحصیل کرده اند، اطلاعات عمیقی در مورد انواع سنسورها خواهند داشت.
شماره 4: گام شمار
اکثر گوشی های هوشمند رده بالا دارای گام شمار هستند. این گوشی ها به کسانی که برای سلامتی خود اهمیت زیادی قائل هستند کمک شایانی خواهد کرد. حسگرهای گام شمار از حرکات بدنی استفاده می کنند که کاربر موبایل هنگام راه رفتن انجام می دهد تا مشخص کند که فرد چند کیلومتر را در مدت زمان طی کرده است. اگرچه این جنبه ها را می توان با کمک شتاب سنج تعیین کرد، اما قرائت ممکن است خیلی دقیق نباشد.
گوشیهای هوشمند اطلاعاتی از قبیل چند کیلومتر راه رفتن و کالری سوزانده شده توسط این حسگرها را در یک روز ارائه میکنند که این حسگرها در ارتباط با برنامههای موبایلی مرتبط کار میکنند. بهترین موسسات آموزش تلفن همراه در Trivandrum همه چیز را در مورد انواع سنسورها و اجزای مورد استفاده در گوشی های هوشمند آموزش می دهند.
شماره 5: سنسور ژیروسکوپی
در تلفن همراه، این حسگر ژیروسکوپی است که امکان ترکیب ویژگی هایی مانند واقعیت مجازی، ویدیوهای 360 درجه و واقعیت افزوده را فراهم می کند. سنسور ژیروسکوپی حرکات را در محورهای X، Y و Z تشخیص می دهد. به این سنسورها سنسورهای سرعت زاویه ای یا سنسورهای سرعت زاویه ای نیز گفته می شود. واحد سرعت زاویه ای درجه بر ثانیه است. دانش آموزانی که با موفقیت دوره ای را از موسسه آموزش خدمات تلفن همراه در Thrissur گذرانده اند، درک خوبی از انواع سنسورهای مورد استفاده در گوشی های هوشمند دارند. به همین دلیل است که تعداد زیادی از Keralites در مراکز خدمات گوشی های هوشمند در کشورهای حاشیه خلیج فارس حضور دارند.
شماره 6: مغناطیس سنج
سنسور مغناطیس سنج به تشخیص وجود میدان های مغناطیسی کمک می کند. اپلیکیشن موبایل Compass در گوشی های هوشمند از این سنسور استفاده می کند. مغناطیس سنج به عنوان قطب نمای دیجیتال نیز شناخته می شود. دانش آموزانی که دوره آموزشی تکنسین سیار Trivandrum را می گذرانند به طور اجباری در مورد حسگرهای مختلف یاد می گیرند. وجود این سنسور اپلیکیشن Compass را در گوشی های هوشمند فعال می کند و با تشخیص جهت های شمال، جنوب، شرق، غرب، ناوبری را ممکن می کند.
اگر برنامه فلزیاب را روی تلفن همراه خود نصب کنید، می توانید از دستگاه برای اهداف فلزیاب استفاده کنید. این مغناطیس سنج است که این امکان را فراهم می کند. این حسگر به گوشی های هوشمند امکان می دهد فلزات آهنی را که دارای خواص مغناطیسی هستند شناسایی کرده و زنگ خطر را به صدا درآورد. مغناطیس سنج همچنین جهت گیری افرادی را که از نقشه گوگل برای اهداف ناوبری استفاده می کنند، حس می کند. با این حال، یکی از مهم ترین حسگر داخل گوشی هوشمند ژیروسکوپ است.
شماره 7: فشارسنج
سنسور فشارسنج در گوشی های هوشمند برای افزایش دقت GPS استفاده می شود. فشارسنج به عنوان ارتفاع سنج نیز شناخته می شود. فشار اتمسفر با ارتفاع متفاوت است. بنابراین فشارسنج بر اساس فشار اتمسفر ارتفاع را تعیین می کند. این سنسور در تلفن همراه شما با تشخیص ارتفاع گوشی هوشمند شما نسبت به سطح متوسط دریا (MSL) اطلاعات را به GPS ارسال می کند. فشارسنج در ارتباط با تمام سنسورهای دیگر در تلفن هوشمند کار می کند تا GPS به طور موثر کار کند. کسانی که دوره ای را در مرکز آموزش تعمیرات موبایل در پالکد گذرانده اند در بررسی و تعویض سنسور مهارت دارند.
بیشتر بخوانید🚀🚀🚀🚀🚀🚀» نکات استوری اینستاگرام
شماره 8: حسگر اثر انگشت
حسگر اثر انگشت در گوشی های هوشمند به کاربران امکان می دهد دستگاه های خود را قفل و باز کنند. در حالی که این سنسور در برخی از گوشی ها زیر دوربین قرار می گیرد، در برخی دیگر از گوشی ها در کنار دکمه تماس یا روی صفحه نمایش لمسی قرار می گیرد. حسگر اثر انگشت علاوه بر ویژگی های رمز عبور و الگوی صفحه قفل، محافظت تکمیلی را ارائه می دهد. دانشآموزانی که دورهای را در بهترین مؤسسه آموزشی خدمات تلفن همراه در کرالا گذراندهاند، به خوبی مجهز خواهند شد تا به سرعت شکایات مربوط به حسگرهای اثر انگشت را شناسایی و اصلاح کنند. آشنایی با سنسورهای داخل گوشی هوشمند، بخش مهم و ضروری دوره آموزشی تعمیرات موبایل است.
شماره 9: حسگر چهره خوان
برای اینکه قابلیت Face ID در تلفن های هوشمند نسل جدید کار کند، سنسورها، دوربین و پروژکتور DOT باید با هم کار کنند. این همچنین به عنوان سیستم دوربین عمق واقعی شناخته می شود. این سنسورها در بالای نمایشگر قرار دارند که در پشت نوار تاریک نزدیک گوشی قرار دارد. آنها حسگرهای هوشمندی هستند و شامل یک نورگیر سیل، یک دوربین مادون قرمز، یک دوربین معمولی و یک پروژکتور DOT هستند. پروژکتور با دریافت فرمان اسکن چهره، 30000 نقطه نامرئی را برای اسکن چهره کاربر ارسال می کند.
در همان زمان، یک دوربین مادون قرمز اختصاصی تصویر را به صورت کاربر می گیرد و نقاط را تجزیه و تحلیل می کند. سپس یک شبکه بیومتریک هندسی سه بعدی منحصر به فرد از صورت و چشم کاربر ایجاد می کند. در نهایت، سیستم داده های بیومتریک را در گوشی ذخیره می کند. پس از آن، هر زمان که پروژکتور فرمان اسکن چهره را دریافت می کند، سیستم هندسه بیومتریک جدید را با داده های ذخیره شده مقایسه می کند و در صورتی که گوشی شبیه به کاربر مجاز تلفن باشد، قفل آن را باز می کند. دانشجویانی که دوره آموزشی تکنسین تلفن همراه را در کرالا گذرانده و گواهینامه دریافت کرده اند، هم در سرویس و هم در زمینه تعویض سنسور متخصص خواهند بود.
شماره 10: سنسور مانیتور ضربان قلب
برخی از تلفن های همراه گران قیمت دارای سنسور سنجش ضربان قلب هستند. این به کاربر کمک می کند تا ضربان قلب خود را کنترل کند. اگر هر گونه ناهنجاری را احساس کند، به کاربر هشدار می دهد. یک سنسور ضربان قلب شامل یک LED ویژه است که با یک سنسور نوری کار می کند. برای اندازه گیری ضربان قلب، باید سنسور را روی بدن خود فشار دهید. در غیر این صورت نور محیط وارد سنسور شده و بر دقت خروجی تاثیر می گذارد. کسانی که در دوره تعمیرات موبایل در اوتاپالام، کرالا شرکت کرده اند، درک کاملی از انواع سنسورهای موجود در گوشی هوشمند خواهند داشت. به همین دلیل است که تکنسین های تلفن همراه از کرالا در مراکز خدمات تلفن همراه در سراسر جهان استخدام می شوند.
شماره 11: دماسنج
همه گوشی های هوشمند دارای دماسنج هستند. این سنسور دمای پردازنده و باتری را اندازه گیری می کند. اگر دما از یک سطح از پیش تعیین شده بیشتر شود، دستگاه با کمک سیستم عامل خاموش می شود. به این ترتیب سنسور از دستگاه در برابر آسیب هایی که دمای بیش از حد می تواند ایجاد کند محافظت می کند. IASE، یک موسسه آموزشی پیشرو در تعمیر تلفن همراه، در کرالا، امکانات آزمایشگاهی عالی، مربیان مجرب و خبره، و کمک در محل تضمینی را ارائه می دهد.
شماره 12: سنسور رطوبت
سنسور های اندروید فراتر از این ها هم هستند!. سنسور رطوبت معمولا در گوشی های هوشمند رده بالا وجود دارد. داده های این حسگر برای تنظیم پارامترهای عملیاتی سیستم های مدیریت ساختمان (BMS)، کنترل های HVAC و غیره از طریق برنامه های تلفن همراه استفاده می شود. برنامه درسی دوره تعمیر گوشی های هوشمند ارائه شده توسط بهترین موسسه آموزش تلفن همراه در Thrissur، کرالا، شامل آموزش نحوه کنترل سیستم HVAC با استفاده از سنسور رطوبت می باشد.