ساخت شماره مجازی !! – معرفی 24 نرم افزار و سایت برتر برای ساخت شماره مجازی 🔮
می 9, 2022نکات خرید گوشی دست دوم ! – اگر قصد دارید گوشی دست دوم بخرید حتما این مطلب را بخوانید!✌
می 14, 2022روت کردن یکی از کارهایی است که افراد زیادی می خواهند آن را انجام دهند. یکی از بزرگترین نقاط فروش منحصر به فرد در مورد اندروید این است که بسیار انعطاف پذیر است. در حالی که iOS اپل بلافاصله پس از بسته بندی فقط به صورت ثابت قابل اجرا است. بنابراینبسته تر از اندروید است. به همین دلیل است که سیستم عامل محبوب گوگل در بین توسعه دهندگان بسیار محبوب شده است. برای اینکه بفهمید چقدر می توانید با اندروید کار انجام دهید، باید آن را روت کنید. اما قبل از آن ، این مقاله را در مورد مزایا و معایب روت گوشی بخوانید.
اصلاً روت کردن به چه معناست؟
قبل از اینکه به مزایا و معایب روت گوشی دستگاه های اندرویدی یا iOS بپردازیم، بیایید ببینیم که روت کردن اندروید شامل چه مواردی می شود. در ساده ترین عبارت، روت کردن به معنای دریافت دسترسی روت یا امتیازات مدیریتی برای دستگاه شما است. ممکن است برای دستگاه اندرویدی خود پولی پرداخت کرده باشید. اما شایان ذکر است که صرف نظر از مبلغ یا کم پرداختی، قسمت های داخلی دستگاه همچنان قفل هستند.
آن را به عنوان کار بر روی یک رایانه رومیزی از طریق یک حساب کاربری در نظر بگیرید. شما می توانید از بیشتر ویژگی های تلفن استفاده کنید، اما بدون حقوق مدیریت نمی توانید کاری انجام دهید. روت کردن دستگاه اندروید دقیقاً همین را برای دستگاه شما به شما می دهد. این شما را مدیر گوشی خود می کند و نه فقط یک کاربر.
با این حال، با قدرت زیاد، مسئولیت بزرگی به همراه دارد. شما چیزهای بیشتری در دست دارید، و برخی از امنیت و محافظتی که در دستگاه روت نشده خود بدیهی می دانید، روی دستگاه روت شده کار نمی کند. با این حال، شما کنترل کامل دستگاه خود را در اختیار دارید. میتوانید پوشه ریشه اندروید را مرور کنید و در فایلهای سیستم تغییراتی ایجاد کنید، که به معنای تغییر، نصب یا حذف برخی از عناصر کلیدی گوشی شما است.
مزایا و معایب روت گوشی
روت کردن دستگاه هوشمند به شما امکان کنترل کامل بر کل سیستم اندروید را می دهد. شما می توانید از تمام ویژگی ها و ابزارهای مسدود شده استفاده و دانلود کنید. اما این قدرت با خطراتی همراه است که همان مزایا و معایب روت گوشی نامیده می شود. به عنوان مثال، بسیاری از ویژگی ها و ابزارهای مسدود شده برای محافظت از شما در برابر بدافزارها وجود دارد.
پس از روت شدن، از نسخه اندروید روت نشده محافظت نخواهید کرد. و این همان چیزی است که این مقاله به آن می پردازد: مزایا و معایب روت گوشی . قبل از اینکه شروع به روت کردن دستگاه خود کنید، این را یک بار بخوانید تا درک واضحی از آنچه دارید وارد کنید. بیایید خوشبین باشیم و ابتدا به مزایای آن بپردازیم:
مزایای روت کردن دستگاه های اندرویدی
شماره 1 – نصب کاستوم رام
می توانید پس از روت کردن دستگاه خود، یک کاستوم رام یا کرنل نصب کنید، که اساساً به این معنی است که از نظر نرم افزاری دستگاه جدیدی دریافت می کنید. در واقع، این اغلب بزرگترین دلیل برای روت کردن دستگاه های خود توسط افراد است. رام های سفارشی چندین اصلاح عملکرد و ترفند به سیستم شما ارائه می دهند و معمولاً کاربر پسندتر از رام های استوک هستند. آنها برای باتری و عملکرد بهینه شده اند و بیشتر از استوک رام ها به روز می شوند.
هسته بخشی از سیستم عامل اندروید است که به برنامه ها و سایرین کمک می کند تا جنبه های سخت افزاری دستگاه را کنترل کنند. چندین ویژگی وجود دارد که یک هسته سفارشی برای یک دستگاه اندرویدی روت شده را همراهی می کند. برای یکی، میتوانید ویژگیهایی را اضافه کنید که قبلاً در دسترس نبودند و عمر باتری و عملکرد دستگاه خود را بهبود بخشید. رام در اصل یک نسخه اندروید تغییر یافته است که قابل نصب است، بار دیگر با ویژگی های اضافی و چندین مزیت دیگر.
کاستوم رام ها را می توان حتی بدون روت نصب کرد، اما استفاده از یک رام روی دستگاه روت شده بسیار بهتر از روت نشده است. آنها می توانند ظاهر و احساس دستگاه شما را به طور قابل توجهی تغییر دهند. چیزی که در مورد آنها عالی است این است که آنها همچنین به عنوان اندروید سهام عرضه می شوند، که به شما نصب اولیه اندروید معمولی در اکثر دستگاه ها را می دهد. هنگامی که می خواهید دستگاه خود را از حالت روت خارج کنید، این می تواند به طرز شگفت انگیزی مفید باشد.
شماره 2 – حذف برنامه های OEM از پیش نصب شده
هر گوشی اندرویدی با یک سری برنامه به طور مستقیم از سازنده ارائه می شود. برخی از آنها خوب هستند، اما اکثر آنها اگر بدتر از آن نباشند، به طور واضح بی فایده هستند و حتی نمی توانید آنها را حذف کنید. با این حال، هنگامی که دستگاه خود را روت کردید، همه آن برنامه ها می توانند از بین بروند و می توانید بیشترین بهره را از دستگاه خود ببرید.
بیشتر بخوانید: ساخت شماره مجازی
شماره 3 – مسدود کردن تبلیغات برای همه برنامه ها
مسدود کردن تبلیغات در یک مرورگر وب ساده است.اما در تلفن هوشمند یا دستگاه بسیار پیچیدهتر میشود. پاپ آپ ها در اکثر بازی ها و برنامه ها به عنوان یک مشکل معمولی در نظر گرفته می شوند، اما روت کردن فورا همه آن را برطرف می کند.
شماره 4 – نصب برنامه های ناسازگار
برخی از بهترین برنامه های حال حاضر ممکن است حتی با گوشی شما سازگار نباشند. اما روت کردن اندروید به شما امکان می دهد به تمام برنامه هایی که می توانید پیدا کنید دسترسی داشته باشید. حتی قبل از اینکه سازنده گوشی خود را منتشر کند، آخرین بهروزرسانیهای اندروید را دریافت میکنید، به علاوه ویژگیهای اضافی. میتوانید برنامههای ویژهای را اجرا کنید که نیاز به دسترسی روت دارند، که عموماً از سایر برنامهها قدرت و ویژگیهای بیشتری دارند.
برنامهها مستقیماً با فایلهای سیستم اندروید سروکار دارند و سیستم عامل اندروید شما را بیشتر از سایر برنامههای سطحی تغییر میدهند. برای مثال، میتوانید پس از دانلود e Uninstall با دسترسی روت، چندین برنامه را بیصدا حذف کنید. بنابراین نصب برنامه های ناسازگار در زمین مزایا و معایب روت گوشی به شدت مهم است.
شماره 5 – گزینه های نمایش بیشتر و حافظه داخلی
اکثر دستگاهها دارای سه تا چهار پوسته پیشفرض برای انتخاب هستند، اما روت کردن گوشی اندرویدی به شما امکان میدهد تا رامهای جدید را نصب کنید تا پوستههای دستگاه خود را به طور کامل سفارشی کنید و برای نمایشی واقعا منحصربهفرد بهینهسازی کنید. یکی دیگر از مزایای بزرگ این است که روت کردن اندروید، حافظه داخلی دستگاه شما را آزاد می کند.
افرادی که فضای ذخیره سازی داخلی پایینی دارند می توانند پس از روت کردن دستگاه خود، هر برنامه ای را که می خواهند به کارت SD منتقل کنند. برخی از برنامهها را میتوان بهطور پیشفرض منتقل کرد، اما یک دستگاه روت نشده معمولاً شما را از انجام این کار برای همه دستگاهها مسدود میکند. پس از روت شدن، می توانید برنامه را با یک پیوند نمادین به اجبار جابجا کنید.
شماره 6 – عمر باتری و سرعت بیشتر
در حالی که بیشتر مزایای فوق عمدتاً جنبه آرایشی یا راحتی داشته است، این یکی از مزایای عملی تری است. روت کردن اندروید به باز کردن پتانسیل کامل گوشی شما کمک می کند. میتوانید از برنامههایی مانند Greenify برای بستن خودکار برنامههای بیفایده استفاده کنید و عملکرد دستگاهتان را به طور موثر بهبود بخشید. اما برای انجام این کار به دسترسی روت نیاز دارد.
شماره 7 – تهیه نسخه پشتیبان کامل از دستگاه
وقتی یک تلفن اندرویدی روت نشده دارید، فقط میتوانید از خیلی چیزها مانند برنامهها یا برخی تنظیمات نسخه پشتیبان تهیه کنید. با این حال، پس از روت شدن، برنامه های زیادی مانند Titanium خواهید دید که به طور کامل از دستگاه روت شده شما نسخه پشتیبان تهیه می کنند.
شماره 8 – دسترسی به فایل های ریشه
هنگامی که در حال روت کردن دستگاه اندرویدی هستید، به تعدادی فایل، بخش و بخش های دستگاه خود دسترسی دارید که در غیر این صورت در دسترس نبودند. این همان چیزی است که به شما دسترسی و آزادی زیادی برای انجام آنچه می خواهید با دستگاه خود می دهد. میتوانید از برنامههای موجود استفاده کنید یا با کمی دانش، فایلها و بخشهای دستگاهتان را خودتان تغییر دهید. این می تواند برای شما بخش مهمی از مزایا و معایب روت گوشی را روشن کنید.
شماره 9 – ساعت CPU
دستگاههای روت نشده معمولاً قابلیت کلاک CPU را ندارند، که به شما امکان میدهد سرعت CPU یا پردازنده دستگاهتان را افزایش و/یا کاهش دهید. افزایش سرعت ساعت پردازنده به شما کمک می کند حداکثر عملکرد را استخراج کنید، در حالی که کاهش آن به افزایش عمر باتری کمک می کند. No Frills CPU Control یکی از دستگاه هایی است که این کار را به راحتی انجام می دهد و از Google Play رایگان است.
میتوانید برنامههای دیگری از این دست را بیابید که به سرعت به شما امکان میدهند بدون نگرانی در مورد شرایط فنی یا تنظیمات، کنترل عملکرد CPU خود را در دست بگیرید و در عین حال اطمینان حاصل کنید که دستگاه در محدوده ایمن کار میکند.
شماره 10 – اصلاح بیشتر
با یک دستگاه اندرویدی روت شده، می توانید دستگاه خود را برای احساس سفارشی و عملکرد بهتر پیکربندی و بهینه سازی کنید. اندروید را می توان تا حد زیادی بهینه کرد، به همین دلیل است که در وهله اول بسیار محبوب است. بسته به آنچه از دستگاه خود می خواهید، می توانید چندین تغییر ایجاد کنید.
بیشتر بخوانید: آموزش برنامه هک با گوشی
مزایا و معایب روت گوشی؛معایب روت کردن
شماره 1 – می تواند دستگاه شما را آجر کند
یکی از رایج ترین تهدیدات برای دستگاه های اندرویدی روت شده، عملکرد نادرست است که می تواند دستگاه شما را به یک آجر گران قیمت و غیرقابل استفاده تبدیل کند. برای جلوگیری از این امر، همیشه باید برنامههای خود را از منابع معتبری مانند Google Play دریافت کنید و فایلهایی را که برنامههای روتکننده پیشنهاد میکنند حذف نشوند، حذف نکنید. اگر تازه کار روت کنید، خطر خراب شدن گوشی شما حتی بیشتر است.
برای روت کردن دستگاه خود می توانید آموزش های بسیار دقیقی را در اینترنت بیابید، اما هنوز هم می تواند یک کار دلهره آور باشد. اگر یک فایل زیپ خراب را فلش کنید یا هر مرحله ای را از دست بدهید، احتمالاً با یک دستگاه آجری مواجه خواهید شد. در صورتی که این اتفاق بیفتد، باید یا دستگاه خود را در مرکز خدمات سازنده تعمیر کنید یا اگر کاربر قدرتمندی هستید، خودتان آن را تعمیر کنید. اگر گزینه اول را انتخاب کنید، با دومین ضرر بزرگ روت کردن دستگاه اندرویدی مواجه خواهید شد. Bricking یک اصطلاح وحشتناک در دنیای ریشه یابی است. اگرچه راههایی برای رفع آن وجود دارد، اما آجرکاری کردن دستگاه میتواند شگفتانگیز باشد.
شماره 2 -از بین بردن گارانتی
یکی دیگر از معایب بزرگ روت کردن اندروید این است که گارانتی دستگاه خود را از دست می دهید. سازندگان دستگاه آسیبهای ناشی از روت کردن دستگاه را پوشش نمیدهند یا اگر متوجه شوید که گوشی در حین روت شدن، بریک شده است. در برخی از دستگاه ها، همچنان می توانید دستگاه را پس از روت کردن، روت کنید تا سازندگان دستگاه ندانند آیا آن را روت کرده اید یا نه. از سوی دیگر، سازندگان دستگاه می توانند تا حد زیادی به حقیقت دستگاه شما پی ببرند. برای اکثر کاربران، پس از روت کردن گوشی، گارانتی تلفن شما تقریباً برای همیشه از بین می رود.
شماره 3 – دسترسی روت و فوق العاده کاربر
داشتن دسترسی روت شگفت انگیز به نظر می رسد، و تا زمانی که همه چیز به درستی پیش نرود، همینطور است. تنظیم اشتباه یا جابجایی آیتم اشتباه به مکان نامناسب و زمان نامناسب می تواند مشکلات بزرگی ایجاد کند. به طور مشابه، کلاک CPU نیز می تواند یک نقطه ضعف باشد. اورکلاک یا افزایش سرعت پردازنده می تواند عملکرد را به حداکثر برساند اما خطراتی را نیز به همراه دارد. کی داغ شدن بیش از حد پردازنده شما، که قلب دستگاه شما است.
شماره 4 – افزایش ریسک
همچنین تغییراتی در دستگاه شما با خطراتی همراه است. وقتی تنظیمات خاصی را انجام دهید چه اتفاقی می افتد. بدترین حالت این است که شما دستگاه را آجر می کنید، اما یک موقعیت احتمالی دیگر این است که هیچ اتفاقی نمی افتد، که ناامید کننده است!
همچنین خطر دریافت کرنل یا رام اشتباه وجود دارد که مشکلات خاص خود را دارد. دستگاه شما ممکن است خشت یا بدتر شود. رفع این بلایا همچنین می تواند زمان، هزینه و تلاش زیادی را به همراه داشته باشد.
شماره 5 – مسدود کردن تبلیغات
مسدود کردن تبلیغات به عنوان یک مزیت ذکر شده است، بنابراین چگونه می تواند یک نقطه ضعف برای روت کردن باشد؟ خوب، حقیقت این است که آن تبلیغات برای توسعه دهندگان درآمد ایجاد می کند، که برای توسعه بیشتر برنامه و دادن ویژگی های بیشتر به شما، مشتری، استفاده می شود. اگر افراد زیادی دستگاه خود را روت کنند و این تبلیغات را مسدود کنند، به معنای از دست رفتن درآمد است و در دراز مدت مشکل بزرگی برای توسعه دهندگان و شما ایجاد می کند. جدای از آن، تغییر یا ویرایش دستی برنامه برای مسدود کردن تبلیغات می تواند برنامه را بی فایده کند.
شماره 6 – مشکلات به روز رسانی
یک چیز خوب در مورد دستگاه های اندرویدی روت نشده این است که آپدیت سیستم هر چقدر هم دیر بیاید، قطعا نصب می شود و به خوبی کار می کند. خطر دستگاه های روت شده این است که ممکن است این اتفاق نیفتد. ممکن است متوجه شوید که به روز رسانی سیستم عامل خودکار ممکن است کار نکند. در برخی موارد، بهدلیل تغییرات نرمافزاری که در طول فرآیند روت کردن انجام شده است، بهروزرسانیها نصب نمیشوند.
بیشتر بخوانید:تفاوت رم و رام
نتیجه
اکنون که مزایا و معایب روت کردن اندروید را میدانید، باید بتوانید تصمیمی آگاهانه بگیرید که آیا ارزش زحمت و خطرات را دارد یا خیر. همه چیز به میزان ریسکی که می خواهید بپذیرید، نوع استفاده ای که از تلفن خود دارید و انتظارات شما بستگی دارد. اگر روت را انتخاب کردید، با احتیاط روت کنید.
همچنین ممکن است توجه داشته باشید که برخی از مزایا و معایب بسیار شبیه به یکدیگر هستند. این در واقع بزرگترین مزیت و نقطه ضعف خود اندروید است. قدرت فوق العاده ای به شما می دهد، اما باید مراقب آن قدرت نیز باشید. تصمیم شما باید بر اساس پاسخ شما به این سوالات باشد:
آیا مایل به ریسک مواجه شدن و تلاش برای رفع معایب روت کردن دستگاه خود هستید؟
قبل از اینکه دستگاه خود روت شود، یک نسخه پشتیبان تهیه کرده اید؟
آیا به اندازه کافی به صورت آنلاین تحقیق کرده اید تا بفهمید چگونه دستگاه خاص خود را روت کنید؟
اگر پاسخ شما به این سه سوال “بله” است، پس باید آماده باشید تا دستگاه اندروید خود را روت کنید و با عواقب و مزایای آن روبرو شوید. اگر پاسخ شما به دو یا هر سه سؤال «نه» است، احتمالاً باید قبل از انجام جهش چند بار دیگر فکر کنید. یا کلاً روت کردن دستگاه خود را کنار بگذارید.