امنیت خانواده را در فضای مجازی چگونه تامین کنیم؟
دسامبر 29, 2018کنترل کودکان و نوجوانان _ راهکارهای مراقبت از فرزندان در فضای مجازی
دسامبر 30, 2018با نزدیک شدن به زمستان در کشورهای غربی حال و هوای کریسمس به راه می افتد و در هرجای این کشورها، از خانه ها گرفته تا مکان های عمومی و تجاری، درخت های تزئین شده و چراغانی را مشاهده خواهید کرد. همانطور که می دانید کریسمس نزدیک به روز تحویل سال میلادی می باشد، به همین دلیل هم بسیاری فکر می کنند که در همان روز کریسمس سال تحویل می شود. در این نوشته قصد داریم ضمن بررسی تاریخچه و تحقیق در رابطه با کریسمس ، تاریخ دقیق برگزاری جشن سال نو میلادی را به تقویم شمسی، ارائه نماییم.
آنچه در این مقاله خواهید خواند :
تاریخ دقیق کریسمس و جشن سال نو میلادی
Christmas جشنی است در آیین مسیحیت که برای گرامیداشت زادروز حضرت عیسی مسیح برگزار میشود. بسیاری از پیروان آیین پروتستان، کریسمس را در روز ۲۵ دسامبر جشن گرفته و برخی هم آن را در شامگاه ۲۴ دسامبر نیز برگزار میکنند. اعضای بیشتر کلیساهای ارتودوکس و کاتولیک نیز در سراسر دنیا روز بیست و پنجم دسامبر را به عنوان میلاد مسیح جشن میگیرند. این جشن تقریبا با ایام شب یلدا در کشور ما یکیمی شود و جالب اینجاست که برای تزئینات هم در شب یلدا و هم در کریسمس از رنگ قرمز بسیار استفاده می شود و به نوعی رنگ قرمز نمادی از این دو جشن است.
همانطور که گفتیم بسیاری از افراد که آشنایی چندانی با آداب مسیحیت ندارند، گمان می کنند که روز کریسمس همان آغاز سال نو میلادی بوده و تولد حضرت عیسی همان اولین روز از سال جدید می باشد. اما اینگونه نیست و کریسمس در واقع از روز تحویل سال میلادی جداست و این دو هفت روز با یکدیگر اختلاف دارند. روز کریسمس که زادروز عیسی مسیح می باشد در تاریخ 25 دسامبر مصادف با 4 دی ماه می باشد و آغاز سال میلادی نیز در تاریخ 1 ژانویه مصادف با 11 دی ماه است.
کریسمس برای کشورهای غربی حکم نوروز برای ایرانیان را دارد. در حقیقت پیروان آیین مسیحیت، با تولد عیسی مسیح و برگزاری جشن کریسمس به استقبال آغاز سال نو میلادی رفته و جشن آغاز سال نو خود را اینگونه آغاز می نمایند. معمولا در این شب، اعضای خانواده دور یکدیگر جمع شده و با چراغانی کردن درخت های کاج و اهدای هدایای مختلف به یکدیگر، این واقعه فرخنده را جشن گرفته و به پایکوبی نیز مشغول می شوند.
تاریخچه کریسمس
در گذشته های دور بر سر تاریخ دقیق تولد حضرت عیسی اختلافاتی وجود داشت. تاریخ های زیادی برای تولد آن حضرت گفته شده بود، برخی این روز را 28 آکوست می دانستند و عده ای دیگر 20 می را زادروز عیسی مسیح می دانستند و خلاصه هر قومی یک روز را جشن می گرفتند، تا این که بلاخره در قرن 17 میلادی، 25 دسامبر را به عنوان روز کریسمس یا تولد عیسی مسیح اعلام کردند و تقریبا همه پیروان مسیحیت این روز را پذیرفتند و از آن پس در این روز یعنی 25 دسامبر جشن کریسمس را برگزار می کنند.
اما در کشورهای روسیه و اوکراین و همچنین مسیحیان کشور ما ایران، تاریخ کریسمس را روز 7 ژانویه می دانند که هم اکنون نیز در این تاریخ به جشن و پایکوبی برای تولد عیسی مسیح می پردازند. و در کشور ما در یکی از مهم ترین کلیساهای ایران، یعنی کلیسای وانک اصفهان این مراسمات برگزار می شود و در محله ارامنه نشین اصفهان حال و هوای کریسمسی به پا است.
آداب و رسوم جشن سال نو میلادی
در بسیاری از کشور های جهان حتی کشورهایی که دین رسمیشان اسلام یا هر دینی به جز مسیحیت است، هرساله جشن کریسمس برپا می کنند و این به دلیل هم زمان بودن تولد عیسی مسیح با سال نو میلادی می باشد. نحوه برگزاری این جشن در کشورهای مختلف کاملا منعکس کننده فرهنگ و سنت های محلیشان است. اما تعدادی آداب و رسوم هستند که در همه جای دنیا یکسان هستند.
یکی از مهمترین آداب و رسومی که مسیحیان برای تولد حضرت عیسی دارند، تزئین و چراغانی درخت کاج می باشد. درخت کاج به نوعی نماد شب کریسمس می باشد. مسیحیان از چند روز قبل از تولد عیسی مسیح یک درخت کاج را در منزل و یا حتی محل کار خود با لوازم مختلف و چراغ های رنگی تزئین می کنند. سپس هدایای خود را در پای درخت چینده و پس از جشن، هر کس هدیه خود را باز کرده و به این ترتیب عشق و علاقه خود را نسبت به خانواده نشان می دهند.
یکی دیگر از رسوم قدیمی این جشن که از یک افسانه برگرفته شده است، هدیه آوردن بابا نوئل برای بچه ها می باشد. کودکان در شب سال نو همیشه منتظر آمدن بابانوئل به خانه هایشان هستند تا هدایای خود را از او بگیرند.
یکی دیگر از آداب و رسوم کریسمسی مراجعه به کلیساها برای برپایی مراسمات شکرگذاری و خواندن سرودهای مذهبی می باشد. علاوه بر این ها در شب های نزدیک به سال نو تمام فروشگاه ها در کشورهای غربی تخفیفات ویژه ای را به مشتریان خود ارائه می دهند.
آداب و رسوم کریسمس در کشورهای مختلف
همانطور که گفتیم کشورهای مختلف با توجه به فرهنگ ها و آداب محلیشان هر یک به طور خاصی سال نو و تولد عیسی مسیح را جشن می گیرند. این جشن ها می تواند با توجه به جنبه های مختلف داستان قومیتی، به نحو حیرت انگیزی از کشوری به کشور دیگر متفاوت باشد اما آیا شما در حال جشن گرفتن “شنگ دان” در چین یا پر نول در فرانسه را دیدید که چه شگفتی و جادوی زیبایی را دارد؟ در ادامه نگاهی به سنت های کریسمس در برخی از کشورهای دنیا می اندازیم.
استرالیا
از آنجایی که استرالیا در نیم کره جنوبی زمین قرار دارد، جشن سال نو آن ها بر خلاف اکثر کشورها در فصل تابستان و در گرما شدید آفتاب برگزار می شود. محبوب ترین کار در استرالیا برای جشن سال نو، روشن کردن شمع و خواندن سرود کریسمس در زیر نور ستارگان می باشد.
چین
مسیحیان چینی که به “شنگ دان جیه” به معنای جشنواره مقدس تولد معروفند، خانه های خود را با گل همیشه بهار، پوسترها و زنجیره های کاغذ رنگی و البته یک درخت کاج به نام “درخت نور” که با فانوس های زیبا تزئیین شده است، می آرایند. چینی ها کاغذهای قرمز رنگی را به پنجره های خود آویزان می کنند و با فانوس های کاغذی زیبایی دو چندانی به فضا می بخشند.
اتیوپی
جشن میلاد مسیح در کشور اتیوپی از تقویم قدیمی پیروی می کند و در روز 7 ژانویه کریسمس را جشن می گیرند. جشن ارتودوکس های اتیوپی ها، گانا نامیده می شود. در این روز همه لباس سفید می پوشند که بیشتر مردم اتیوپی یک شامای سنتی می پوشند (یک پوشش پنبه ای سفید و نازک با نوارهای رنگی روشن در انتهای آن ) و به کلیسا می روند. دوازده روز پس از گانا، در روز 19 ژانویه، اتیوپی ها یک جشن سه روزه را به نام تیمکات شروع می کنند، که تعمید مسیح را جشن می گیرد.
فرانسه
مردم فرانسه از 5 دسامبر مراسمات کریسمسی خود را آغاز می کنند که به عید نیکولاس معروف است و در نهایت در 25 دسامبر جشن کریسمس را با خواندن آواز دسته جمعی فرانسوی به نام نوئلز برپا می کنند و پس از آن جشنی برگزار می کنند که غذاهای فراوان و لذیذ در آن میل می کنند و در آخر با بوچه نوئل سنتی جشن را به ایان می رسانند.