هک گوشی از طریق شماره تلفن با استفاده از نرم افزار امکان پذیر است؟
فوریه 29, 2020انواع کلاهبرداری اینترنتی را بشناسید و با آنها مقابله کنید.
مارس 9, 2020این روزها یکی از جرایمی که به وفور شاهد آن هستیم، هک حساب های بانکی و کسر مبالغی از این حساب ها می باشد. افراد زیادی نگران این موضوع هستند که ممکن است حساب هایشان هک شود. هک شدن حساب بانکی در واقع یک دزدی و سرقت است که به شکل آنلاین انجام می شود. متأسفانه جرم سرقت اینترنتی به عنوان یکی از جرایم رایانه ای، در ایران یکی از رایج ترین جرایم است و دارای آمار بالایی می باشد. در حال حاضر افرادی که مورد این حمله ها قرار گرفته اند به دنبال راهی برای پیگیری هک حساب بانکی و برگرداندن پول خود هستند و از طرفی عده ای دیگر به دنبال روش هایی برای جلوگیری از هک شدن حساب های بانکیشان می گردند. از همین رو در این مقاله قصد داریم به این موضوعات پرداخته و راه های جلوگیری از هک شدن حساب های بانکی را به طور مفصل بررسی کنیم.
آنچه در این مقاله خواهید خواند :
روش های جلوگیری از هک حساب بانکی
بسیاری از افراد گمان می کنند نفوذ و هک سیستم های رایانه ای و سرقت اطلاعات فقط برای شرکت ها و سازمان های بزرگ اتفاق می افتد و اشخاص حقیقی نیاز مبرمی برای حفاظت از اطلاعات خود در مقابله با نفوذ هکرها احساس نمی کنند. اما باید گفت در موارد بسیاری اشخاص حقیقی نسبت به شرکت های بزرگ، از هک سیستم های رایانه ای و حساب های خود آسیب بیشتری می بینند.
وجود یک حفره امنیتی در نرم افزارهای نصب شده روی رایانه یا تلفن همراه، وجود برنامه های Keylogger و انواع و اقسام روش های دیگر می تواند به نفوذ هکرها به حریم خصوصی کاربران و به خطر افتادن تمامی حساب های شخصی از جمله حساب های بانکی منتهی شود.
با رعایت تمام اصول امنیتی، احتمال نفوذ هکرها کمتر خواهد شد اما هرگز از بین نمی رود. از سوی دیگر، پروسه حفاظت از حساب های شخصی تنها به کاربران محدود نمی شود و تا به امروز بارها خبرهایی از افشا شدن اطلاعات و کلمه های عبور کاربران سرویس های بزرگ با هک شدن سرورهای آنها شنیده ایم. با این وجود در صورت هک شدن حساب های بانکی چه باید کرد و راه های جلوگیری از این اتفاق چیست؟ در ادامه می خواهیم ابتدا روش های جلوگیری از هک شدن و سپس پیگیری هک حساب بانکی را توضیح دهیم.
گام اول: خرید محصولات از فروشگاه های مجازی قابل اعتماد
اولین نشانه قابل اعتماد بودن فروشگاه مجازی، توجه به نماد الکترونیکی آن است. این نماد را وزارت بازرگانی برای وبگاههای فروش آنلاین صادر میکند تا در صورتی که فرد خریدار در این فرآیند دچار مشکل شد، امکان پیگیری آن از طریق مراجع قانونی امکانپذیر باشد. در اینجا لازم است در پاسخ به سوال عده ای که می پرسند امکان هک یا جعل این نماد وجود دارد یا نه ؟ بگوییم که ضریب امنیتی نماد بسیار بالاست و چنین امکانی وجود ندارد.
گام دوم : پرهیز از ورود به وایفای و کامپیوترهای عمومی
هنگامی که با گوشی موبایلتان به وای فای های عمومی متصل هستید و یا در مکان هایی مثل کافی نت از کامپیوترهای عمومی استفاده می کنید به هیچ عنوان وارد حساب بانکی خود نشوید، خرید اینترنتی یا هر کاری که نیازمند وارد کردن اطلاعات حساب بانکیتان می باشد را نیز انجام ندهید. چرا که اگر برنامه های مخرب و تروجان روی سیستم نصب شده باشد، هکر به راحتی می تواند از این طریق اطلاعات حساب بانکیتان را برداشته و به راحتی اقدام به انتقال وجه از کارت شما نماید. در این صورت دیگر پیگیری هک حساب بانکی کار ساده ای نیست چرا که هیچ اطلاعاتی از هکر ندارید.
هنگام استفاده از وای فای عمومی نیز ممکن است مورد حمله هکرها قرار بگیرید، چرا که شما نمی دانید چه کسی از اتصال وایفای استفاده میکند. درواقع شما به طور ناخواسته اطلاعات مربوط به حساب بانکیتان را در یک اتاق پر از کلاهبرداران اینترنتی پخش می کنید. اما درصورتی که مجبور به اتصال به وای فای عمومی بودید و کار بانکی ضروری داشتید، حتما به وی پی ان متصل شوید، با این کار اطلاعات شما رمزگذاری می شود و امکان دسترسی هکر به آنها بسیار کم می شود.
گام سوم : به پروتکل http توجه کنید
نکته مهم امنیتی دیگر، توجه به وضعیت http هنگام ورود به یک سایت می باشد، https پروتکلی برای استفاده از وبگاههاست. وقتی که از طریق سیستم یا تبلت یا گوشی وارد سیستم بانکی خود میشوید همیشه باید آدرس اینترنتی خود را چک کنید تا مطمئن شوید که به یک سایت فیک وارد نشدهاید. اگر http وبگاهی که میخواهید وارد شوید پسوند «S» داشت و به رنگ سبز (https) بود یعنی آن وبگاه امن است اما فقدان پسوند مذکور و قرمز بودن رنگ آن (https) به معنای ناامنی است.
گام چهارم : با قفلگذاری گوشی از هک حساب بانکی جلوگیری کنید
چنانچه در گوشی موبایل خود اپلیکیشن همراه بانک نصب کرده اید، حتما یک پسورد قوی و غیرقابل حدس برای گوشی خود بگذارید. چرا که اگر هکر بتواند رمز گوشی شما را باز کند به راحتی می تواند به دیگر اطلاعات شما از جمله حساب بانکی تان دسترسی پیدا کند. لازم به ذکر است که در چنین مواقعی هکر می تواند هر کسی حتی نزدیک ترین فرد به شما باشد.
اما اگر از برنامه هایی مانند Mint برای مدیریت چند حساب بانکی خود استفاده میکنید، باید بدانید که شانس شما برای حفظ اطلاعات حسابتان بیشتر است، چرا که در صورت هک شدن و یا گم شدن گوشی قبل از پیگیری هک حساب بانکی خود آن را از راه دور پاک کنید. فقط کافیست از دستگاهی دیگر به نرم افزار Mint متصل شوید.
گام پنجم : برنامهها و دستگاههای خود را آپدیت کنید
یکی از نکات حائز اهمیت برای پیشگیری از هک هر برنامه و یا دستگاهی، آپدیت کردن به موقع آن است. که متاسفانه عده زیادی به این موضوع توجه نمی کنند. برای درک بهتر این موضوع باید بدانید که هر برنامه و یا دستگاهی دارای حفره های امنیتی می باشد که بعد از مدتی مشخص می شود و برنامه نویسان آن برنامه یا سیستم عامل در به روزرسانی ها این حفره ها را برطرف می کنند تا هکرها نتوانند به راحتی اقدام به هک برنامه یا سیستم موردنظر کنند.
گام ششم : انتقال پول با روش پایا و ساتنا
در آخر باید بدانید سرعت گرفتن در همه چیز لزوما خوب نیست و بهتر است برای کارت به کارت و انتقال پول از روش پایا و ساتنا استفاده کنید، چرا که در حال حاضر مطمئن ترین روش انتقال پول در کشور ما این دو روش می باشد.
همچنین بهتر است برای همه کارت هایمان خصوصا آنهایی که پول زیادی دارند رمز دوم را فعال نکنیم. اگر هم بنا به دلایلی مجبور به فعال سازی رمز دوم شدیم، حتما از رمز پویا استفاده نماییم.
در نهایت یادآوری می کنیم که رمز کارت بانکیتان را در فروشگاه بلند نگویید، حتی اگر فروشنده اجازه ورود رمز را به خودتان نمیدهد. این دعوایی بین مردم و فروشندههاست که مردم باید پیروز آن باشند.
پیگیری هک حساب بانکی
تا به اینجا با روش های پیشگیری از سرقت اطلاعات و پول های موجود در کارت های بانکی آشنا شدیم، اما با این وجود بازهم ممکن است با یک هکر بسیار زیرک رو به رو شوید که بتواند حساب بانکی شما را هک کرده و اقدام به سرقت پول های شما نماید. در این صورت چاره چیست و چه کاری می توان برای پیگیری هک حساب بانکی انجام داد؟
درصورتی که چنین اتفاقی برایتان افتاد و از حسابتان بدون اطلاع شما وجهی برداشت شد، قبل از هر چیز مطمئن شوید که جز خودتان کسی رمز اینترنتی شما را ندارد و حتما مورد سرقت اینترنتی قرار گرفتهاید. وقتی از این موضوع اطمینان حاصل کردید هرچه زودتر باید رمزهای کارتتان را تغییر دهید تا باز هم از رمزتان سوءاستفاده نشود.
بعد از تغییر دادن رمز اول و دوم کارت بانکی، صورتحساب ٢٤ ساعت اخیر خودتان را از بانک بگیرید تاهم مبلغ برداشت شده و هم کارت مقصدی که به آن واریز شده است مشخص شود. نام دارنده کارت را از طریق بانک پیدا کنید، هرچند که بعید است دارنده کارت همان هکر باشد. چرا که در این مواقع معمولا کلاهبرداران از کارتهای دزدی یا مفقود شده استفاده میکنند. بعد از گرفتن صورتحساب برای پیگیری هک حساب بانکی باید شکایتی در دادسرای محل سکونت خود ثبت کنید.
در دادسرا عریضه نویسی و اعلام شکایت و تمبر باطل کردن و دیگر مراحل لازم را انجام دهید. در آنجا بعد از انجام این مراحل شما را نزد دادیار دادسرا می فرستند. دادیار نیز با مطالعه و بررسی نوع شکایت، شما را به یکی از شعب کلانتری ارجاع می دهد. پرونده هایی که به این شکل از فرد شاکی سرقت شده باشد را به پلیس فضای تبادل اطلاعات یا همان فتا ارجاع داده می شود.
در اداره پلیس فتا شکایت شما و تمام صحبت ها و اطلاعاتی که در این باره دارید را به صورت کتبی همراه با امضا و اثر انگشتتان ثبت می کنند. سپس پلیس برای پیگیری هک حساب بانکی شما، اقدام به استعلام از بانک و دیگر کارهای لازم برای پیشبرد پرونده می کند. در واقع از این مرحله به بعد همه چیز به عهده پلیس فتا می باشد و دیگر کاری از دست شما ساخته نیست.
نکته امیدوارکننده اینجاست که تا به حال بسیاری از کلاهبرداران اینترنتی توسط پلیس فتا دستگیر شده و اموال سرقت شده به مالباختگان برگشته است. اما با این وجود و بهرغم اینکه پلیس اغلب راههای کلاهبرداریهای اینترنتی را شناسایی کرده و سارقان را دستگیر میکند، هر روز تعداد زیادی از مراجعان به پلیس فتا مراجعه میکنند، و این مشخص می کند که هکرها هر روز در پی پیدا کردن روش های جدید و استفاده از آنها برای هک حساب های بانکی مردم می باشند.