دانلود نرم افزار کنترل گوشی فرزندان
دسامبر 17, 2020هک از طریق تماس تلفنی و راه های جلوگیری از هک شدن به این شکل
دسامبر 22, 2020Network همان چیزی است که در فارسی معمولا به شبکه ی اینترنتی گفته می شود. با توجه به این که اینترنت و دنیای دیجیتال در جهان اهمیت ویژه ای پیدا کرده است، امنیت آن ها نیاز به یک سری اقدامات دارد. به همین دلیل در این مقاله درباره ی هک و امنیت شبکه توضیحاتی به زبان ساده ارائه داده ایم.
منظور از امنیت شبکه چیست؟
امنیت شبکه اصطلاحی گسترده است که بسیاری از فناوری ها ، دستگاه ها و فرآیندها را در بر می گیرد. در ساده ترین اصطلاح ، مجموعه ای از قوانین و تنظیمات است که برای محافظت از یکپارچگی ، حریم خصوصی و دسترسی شبکه ها و داده های رایانه ای است. همه ی زیرساخت های مقابله با هک و امنیت شبکه با استفاده از هر دو فناوری نرم افزار و سخت افزار طراحی شده است.
هر سازمان و هر شرکتی که دسترسی به نوعی از شبکه ها(مخصوصا شبکه های اینترنتی) دارد ، صرف نظر از اندازه ، صنعت و زیرساخت ها ی آن، به درجاتی از این راه حل ها برای مقابله با هک و امنیت شبکه نیاز دارد. این موضوع برای محافظت از تمام داراییی ها و اطلاعات آن سازمان یا شرکت نیازی ضروری خواهد بود.
طرح کلی شبکه های امروزی پیچیده است و با تهدیدی روبرو است که همیشه در حال تغییر و پیشرفت است. به عنوان مثال در زمان های قدیم تر هک ها با استفاده از خود هکر ها و به کندی انجام می شد. اما در حال حاضر هکر ها و افرادی که قصد حمله به شبکه را دارند با استفاده از یک سری ربات ها این حمله ها را انجام می دهند. این ربات ها می توانند با قدرت زیادی به صورت شبانه روزی داده های سایتی یا آماری یک شرکت را هک و امنیت شبکه را به خطر بیندازند.
بنابراین مهاجمانی که همیشه در تلاشند نقطه ضعف های شبکه را پیدا کنند و از آنها سو استفاده کنند در سراسر این دنیای وب حضور دارند. این نقاط ضعف می توانند در تعداد زیادی از زیرساخت های شبکه از جمله دستگاه ها ، داده ها ، برنامه ها ، کاربران و مکانها وجود داشته باشند. به همین دلیل ، امروزه ابزارها و برنامه های مقابله با هک و امنیت شبکه بسیاری در حال استفاده هستند.که تهدیدات و سوء استفاده های فردی و همچنین عدم رعایت مقررات را برطرف می کنند.
فقط چند دقیقه از کار افتادگی این ابزارها می تواند باعث ایجاد اختلال گسترده و آسیب جدی به خط و اعتبار یک سازمان شود ، ضروری است که این اقدامات حفاظتی به طور دائمی و بدون توقف در حال انجام باشند.
هک چیست؟
قبل از این که به ارتباط هک و امنیت شبکه بپردازیم باید به یک درک کلی از هک برسیم. برای توصیف بهتر هک ، ابتدا باید هکرها را درک کرد. مسلما می توان آنها را هوشمند و دارای مهارت بالایی در زمینه ی دنیای دیجیتال و انواع رایانه فرض کرد. در واقع ، شکستن سطوح امنیتی یک شبکه ی اطلاعاتی بیش از ایجاد یک سیستم ، به هوش و تخصص نیاز دارد!. هیچ قانون سخت و سریعی وجود ندارد که بتواند هکرها را به بخشهای قانونی ارجاع دهد. بسیاری از هکر ها به صورت کاملا مخفی کار خود را به اتمام می رسانند و پیگیری کردن هک آن ها کاملا غیر قابل تصور خواهد بود!.
با این حال ، به زبان عام درزمینه ی هک و امنیت شبکه و رایانه ، طبقه بندی آن ها به سه دسته صورت می گیرد. ما آنها را کلاه سفید ، کلاه سیاه و کلاه خاکستری می نامیم. متخصصان کلاه سفید برای بررسی سیستم های امنیتی خودی، هک را با تمام دانش خود انجام می دهند. زمانی که بینند در بخشی از شبکه نقطه ضعفی برای نفوذ وجود دارد، آن را برطرف می کنند تا هر بار در مقابل هکر های دیگر محافظت بیشتری شود. این هکر ها بیشتر در شرکت ها وسازمان های مهم فعالیت می کنند تا همه ی سرور ها حفظ شوند و مشکلیبا هک و امنیت شبکه وجود نداشته باشد.
هکرهای کلاه سیاه برای کنترل سیستم برای منافع شخصی ، هک می کنند. آنها می توانند کاربران مجاز در یک سایت یا شبکه را از بین ببرند. این کار باعث می شود که دسترسی دوباره به اطلاعات برای بسیاری از شرکت ها غیر ممکن شود. در این مواقع معمولا هکر ها از شرکت مبلغی را درخواست می کنند تا این اطلاعات را پس بدهند!
سرقت یا حتی جلوگیری از دسترسی کاربران به سیستم باعث می شود که کل اعتبار یک سازمان یا شرکت زیر سوال برود. بنابراین موضوع هک و امنیت شبکه هم از جهت اعتباری برای شرکت ها مهم است و هم از نظر این که اطلاعات بسیار مهمی در شبکه ی آن نگهداری می شود. آنها این کار را با یافتن نقاط ضعف و ضعف در سیستم انجام می دهند و این نقاط ضعف را از جهات مختلفی مورد حمله قرار می دهند.
هکرهای کلاه خاکستری افراد کنجکاوی هستند که تقریباً مهارت کافی در زبان رایانه را دارند تا بتوانند سیستمی را برای یافتن خلاهای احتمالی در سیستم امنیتی شبکه به درستی بررسی کنند. تفاوت هکر های کلاه خاکستری با کلاه سیاه این است که اولی ها نقاط ضعف کشف شده در سیستم را به سرپرست سیستم شبکه اطلاع می دهند ، در حالی که دومی فقط به دنبال منافع شخصی است. به طور کلی باید بدانید که هکر ها اجازه ی فعالیت ندارند مگر این که از طرف سازمان یا ارگانی خاص و امنیتی استخدام شده باشند.
مقابله با هک و افزایش امنیت شبکه
تا اینجای کار با اهمیت مقابله با هک و امنیت شبکه به طور کامل آشنا شدید. راه های زیاد و ساده ای وجود دارد که می توانید با استفاده از آن از هک های شبکه ای جلوگیری کنید. اما به دو نکته ی مهم دقت داشته باشید:
اول این که هک های انجام شده در حال حاضر، به وسیله ی ربات ها انجام می شود. ربات ها یک سری فعال های شبکه هستند که بدون نیاز به مصرف انرژی در فضای وب سرازیر شده اند. کار این ربات ها این است که یک شبکه را انتخاب کنند و آن را از تمام جهات تحت تهاجم قرار دهند. این کار باعث می شود که حتی با وجود یک نقطه ضعف، در صورت عدم وجود موانع امنیتی، اطلاعات از بین برود!
دومین مسئله تعداد سطوح امنیتی است. ممکن است گذاشتن یک رمز عبور برای هر نوع سیستمی بتواند تا حدود زیادی از مشکلات ناشی از هک شدن جلوگیری کند. اما مسئله اینجاست که احتمال هک شدن در آن صورت هم وجود دارد. بنابراین شما باید تا می توانید لایه های امنیتی شبکه ی خود را افزایش دهید. هک و امنیت شبکه با احتمال سر و کار دارد. ممکن است یک سایت با استفاده از یک نکته ی امنیتی سالها بدون هک شدن دوام بیاورد. اما این احتمال هم هست که یک سایت با چند سطح امنیتی هک شود.
در همین راستا پیشنهاد می کنیم مقاله ی مربوط به جلوگیری از هک سایت و افزایش امنیت سایت را نیز مطالعه نمایید.
1-رمز های عبور:
در هر نوع شبکه ای که در دنیای دیجیتال وجود داشته باشد، رمز های عبور طراحی می شوند تا هر کاربر یک محدوده ی محدود از دسترسی را داشته باشد. اگر دسترسی به همه ی بخش ها آزاد باشد، افراد زیادی از جمله هکر ها با امکانات آن شبکه دسترسی پیدا می کنند. بنابراین این که برای هر بخش از شبکه رمز عبور هایی وجود داشته باشد می تواند تا حد بسیار زیادی مقابله با هک و امنیت شبکه را در پی داشته باشد.
مهمترین رمزعبور ها در مورد کاربران اصلی شبکه است. یک شبکه ممکن است یک تعداد کاربر داشته باشد که برای استفاده های محدود از شبکه استفاده می کنند و نامشان در سیستم ثبت شده است. اما یک سری از کاربران که گرداننده های اصلی آن شبکه هستند باید رمز عبور های بسیار قوی تری را برای خود در نظر بگیرند. چون در صورت هر گونه هک در دسترسی این کاربران، بخش مهمی از اطلاعات سرقت می شود.
2-به روز رسانی ها:
به طور کلی در شرکت های بزرگ، به روز رسانی ها توسط هکر های کلاه سفید و برای امنیت شبکه انجام می شود. اما در شبکه هایی که از یک نوع نرم افزار یا افزونه استفاده شده است، به روز رسانی ها برای کاربران ارسال می شوند و این وظیفه ی خود کاربر است که این به روز رسانی ها را فعال کند. فایل هایی که برای به روز رسانی ارسال می شوند نشان دهندده ی یک باگ امنیتی در شبکه هستند. با فعال کردن به روز رسانی می توانید اهمیت هک و امنیت شبکه را حفظ کرده باشید.
3-کاهش دادن سطح دسترسی کاربران:
همانطور که گفته شد در هر شبکه ای، یک سری گرداننده وجود دارد که کارهای اصلی شبکه را انجام می دهند. هر کدام از این گرداننده ها ممکن است یک سطح دسترسی خاص داشته باشند. به عنوان مثال در یک سایت، ممکن است یک کاربر فقط مسئول تحقیقات برای نوشتن مطالب باشد، فرد دیگری مسئول طراحی سایت و بخش های مختلف آن باشد، فردی مشغول به خرید و فروش و اداره ی مارکت باشد. همه ی این افراد یک سری دسترسی های خاص دارند که باید در صورت زیاد از حد بودن آن ها در زمینه ی هک و امنیت شبکه، این دسترسی ها را کاهش داد.