هک و امنیت شبکه چیست ؟ + 3 روش کاربردی برای افزایش امنیت شبکه
دسامبر 20, 2020روش های کنترل گوشی فرزندان
دسامبر 25, 2020هک از طریق تماس تلفنی برای بسیاری از کاربران یک موضوع مبهم است . چرا که دقیقا نمی دانند چگونه و چه طور ممکن است از طریق تماس تلفنی گوشی موبایلشان هک شده و یا کسی را هک کنند.
اگر این پاسخ به ذهنتان رسیده که چنین چیزی ممکن نیست و حتما شایعه ای برای سرگرم کردن کاربران است . باید بگویم که کاملا در اشتباه هستید. چرا که هر لحظه ممکن است طعمه ی یک هکر شده و به راحتی قربانی هک از طریق تماس تلفنی شوید.
هک از طریق تماس تلفنی چگونه ممکن است ؟
ابتدا لازم است به این موضوع اشاره کنم که هک شدن گوشی یا حساب بانکی و یا حتی اکانت شبکه های اجتماعی شما تنها با پاسخ دادن به تماس هکر ممکن نمی شود. بلکه هکر با ترفندهای مختلف مانند مهندسی اجتماعی و از طریق تماس تلفنی سعی می کند ، اطلاعات موردنیاز خود را از شما دریافت کند.
به طور مثال ممکن است در آن تماس یک شخص به ظاهر موجه و حتی با شماره ی سازمانی خبر برنده شدن شما در یک مسابقه ی تلوزیونی را بدهد. سپس از شما بخواهد وارد یک صفحه اینترنتی شده و اطلاعاتش حساب خود را وارد کنید ، حتی ممکن است از شما بخواهد به عابربانک مراجعه کرده و یک سری اطلاعات را وارد کنید. گاهی هم ممکن است مبلغ بسیار ناچیزی را برای طی کردن مراحل اداری از شما بخواهند.
شما هم قافل از پیچیدگی های این موضوع اطلاعات خواسته شده را وارد می کنید . اما در واقع صفحه ای که وارد آن شده اید یک صفحه ی فیشینگ است که تمام اطلاعات شما را ثبت کرده و در یک فرصت مناسب از طریق آن اطلاعات ، حساب شما را تخلیه می کنند و به عبارتی هک حساب بانکی را انجام می دهند.
از دیگر موارد هک از طریق تماس تلفنی می توان به این اشاره کرد که گاهی ربات هایی با شما تماس گرفته و خود را از طرف یک شرکت خاص که با شما در ارتباط است معرفی می کنند. سپس از شما می خواهند اطلاعات ایمیل رمز عبور آن و یا هرچیز دیگری را وارد کنید. که در واقع صفحه ای که شما را به آن هدایت می کنند نیز یک صفحه ی فیشینگ است و به راحتی از آن طریق می توانند گوشی تلفن یا اکانت شبکه های اجتماعی شما را هک کنند.
فیشینگ چیست ؟
تا به اینجا چندبار نام صفحه ی فیشینگ را آوردیم و گفتیم که هکرها از طریق این صفحات اطلاعات شما را به سرقت می برند. اما بهتر است درباره ی این صفحات بیشتر بدانید تا بتوانید آنها را از صفحات اصلی تشخیص داده و از قربانی شدن در برابر هکرها جلوگیری نمایید.
در دنیای هک و امنیت ، فیشینگ به یک نوع حمله گفته می شود که در آن فیشر یا همان هکر با استفاده از برخی متدها، اقدام به شبیه سازی یک وبسایت، برنامه و یا حتی یک سرویس نموده و با استفاده از آن، اطلاعات کاربران را به سرقت می برد.
این یک نمونه ساده و متداول از حملات فیشینگ است که تاکنون قربانیان زیادی را گرفته و باعث شده مبالغ هنگفتی از کارت های بانکی به سرقت برود.
جعل وبسایت نیز یک راه دیگر از حملات فیشینگ است. که هکر اقدام به ساخت یک صفحه اینترنتی مشابه صفحه اصلی نموده و از طریق اعتمادی که کاربران به آن صفحه اصلی داشته و عدم توجه دقیق به آدرس وب سایت، اقدام به جمع آوری اطلاعات کاربران می نماید.
حال هنگام هک از طریق تماس تلفنی از شما می خواهند تا وارد یکی از این وب سایت های جعلی شوید.
تشخیص صفحه ی اصل از فیشینگ
- اولین راه تشخیص صفحات جعلی از اصلی ، آدرس URL سایت است. که باید دقیقا همان آدرس اصلی سایت بوده و هیچ حرفی کم یا زیاد نباشد.
- مهم ترین شاخصه ی اصلی بودن سایت یا درگاه بانکی نیز وجود https در آغاز آدرس اینترنتی سایت می باشد. که سایت های جعلی فاقد حرف S می باشند.
- علاوه بر این علامت قفل در ابتدای آدرس اینترنتی نیز مهم می باشد و نشانه ی امنیت آن صفحه است.
- یکی دیگر از راه های تشخیص صفحه ی جعلی از اصلی رفرش کردن صفحه است. در حین انجام عملیات پرداخت صفحه را رفرش کنید ، اگر جای اعداد موجود در صفحه کلید مجازی تغییری نکرد ، آن صفحه جعلی می باشد.
- برای این که از اصالت سایت مطمئن شوید، قبل از وارد کردن مشخصات کارتتان آدرس صفحه را از نوار آدرس کپی کرده در یک مرورگر سرچ کنید تا اعتبار سایت بررسی شود.
گزارش هک از طریق تماس تلفنی خبرگزاری برنا
در رابطه با خبری که چندی پیش در فضای مجازی مبنی بر هک تلفن همراه دقیقا بعد از پاسخ به یک شماره ی خاص دست به دست می چرخید ، خبرگزاری برنا گزارشی تهیه کرده است که در اینجا متن آن را آورده ایم.
طی مصاحبه ای که برای این گزارش با سرهنگ رسول لطفی رئیس مرکز پلیش فتا داشته اند ، می توان از جانب ایشان گفت که امکان هک از طریق تماس تلفنی صرفا با پاسخ به آن تماس وجود ندارد.
سرهنگ لطفی اظهار داشت : این امکان وجود دارد و تا به حال به وفور پیش آمده که عده ای کلاهبردار با شهروندان تماس گرفته و در حین تماس از آنها می خواهند تا عملیاتی خاص را برروی گوشی تلفن خود انجام دهند.
علاوه بر این ممکن است هکر یک سری اطلاعات را به طرق مختلف به دست آورده باشد و در هنگام تماس با قربانی آنها را بیان کند. و مدعی می شود که این اطلاعات را از طریق هک گوشی قربانی به دست آورده است. هدف از این کار اخاذی یا اجبار قربانی برای انجام کارهایی است که در ذهن هکر می باشد.
این مقام پلیس در ادامه گفت : هک از طریق تماس تلفنی و به طور کلی هک کردن تلفن همراه با این که یک فرآیند پیچیده می باشد ، اما امروزه در کشور ما بسیار گزارش می شود. بنابراین ضرورت دارد تا هر کاربر روش های جلوگیری از هک شدن گوشی تلفن خود را بداند.
شهروندان حتما هنگام نصب هر برنامه باید قسمت دسترسی آن را چک کنند که آن برنامه به اطلاعات اضافی دسترسی نداشته و اختیاراتی فراتر از حد معمول نداشته باشد.
همچنین هر برنامه ی ناشناسی را آن هم از منابع نامعتبر دانلود نکنند. زیرا ممکن است برنامه هایی با ظاهر کاربردی در واقع یک برنامه ی جاسوسی باشند.
وی ادامه داد: اگر تلفن همراهتان مصرف باتری یا اینترنت بالایی دارد می تواند از نشانه های هک شدن گوشی شما باشد. اما به این معنا نیست که همیشه حتما باید این علائم را مشاهده کنید. چرا که برخی از برنامه های جاسوسی طوری طراحی می شوند که کمترین میزان مصرف باتری و اینترنت را دارند.
همچنین این مقام مسئول به شهروندان توصیه کرد که برروی گوشی تلفنشان یک آنتی ویروس قوی نصب کنند تا از هک شدن گوشی موبایلشان تا حد قابل توجهی جلوگیری نمایند.