هک اطلاعات شخصی کاربران از طریق شبکه های اجتماعی
جولای 21, 2019هک گوشی با برنامه امکان پذیر است؟
جولای 26, 2019پیش از این خبرهایی درباره مالیات بر خودروها در کشورمان شنیده بودیم. اما اکنون چندروزی است که بحث مالیات مسکن داغ شده و افراد زیادی را درگیر کرده است. سال ها است که با توجه به افزایش نرخ خرید و فروش و اجاره بها، خبر اجرایی شدن طرح های متعددی در زمینه مالیات مسکن خبرگزاری های مختلف را در می نوردد.
این در حالیست که دولت به تازگی موافقت خود را با طرح مالیات بر عایدی سرمایه اعلام کرده است، رییس کمیسیون اقتصادی مجلس گفته که کلیات این طرح در کمیسیون اقتصادی مجلس تصویب شده و برای بررسی جزئیات باید به صحن برود.
مالیات مسکن
به گزارش ایسنا، طرح مالیات بر عایدی سرمایه حدود دو سال است که وارد مجلس شده و در حال بررسی می باشد؛ هرچند این طرح مخالفانی هم بین نمایندگان و مسئولان دولتی دارد که نگرانند به تشدید شرایط رکودی در بخش مسکن منجر شود.
با این حال موافقان میگویند که مهمترین هدف این قانون، جلوگیری از معاملات سفتهبازانهای است که به طور مکرر، قیمت مسکن و خودرو را افزایش میدهد. از دید موافقان گرفتن مالیات مسکن از خانه های بدون سکنه موجب پایین آمدن نرخ اجاره بها نیز می شود. چرا که با تصویب قانون جدید مالیات مسکن، از عدد خانه های خالی کاسته شده و در نتیجه شاهد پایین آمدن نرخ اجاره بها خواهیم بود.
طبق آخرین آمارها ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار واحد مسکونی خالی و بی سکنه در تمام کشور وجود دارد؛ این تعداد که تقریبا ۹% از تمام واحدهای مسکونی موجود در کشور هستند، رقم عجیب و قابل تاملی است.
اما از طرفی مخالفین عدم شناسایی خانه های مختلف در کشور و نبود پایگاه اطلاع رسانی دقیق در این زمینه و در نهایت عدم دریافت مالیات را از دلایل مخالفت خود می دانند.
با این حال چند روز قبل طی مصوبه ای وزارت راه و شهرسازی موظف به سازمان دهی و راه اندازی سامانه ای ملی در حوزه املاک و اسکان شده است؛ بنابراین با این مصوبه اجرای طرح دریافت مالیات مسکن می تواند با اندکی تلاش سهل الوصول به نظر بیاید.
در نهایت مصطفی قلی خسروی، ریاست نهاد اتحادیه مسکن، در زمینه مطالبه این گونه مالیات این چنین نقل قول می کند که: “طرح گرفتن مالیات از صاحبان خانه های خالی، خرداد امسال، در قالب برنامه ای مدون به مرحله ی اجرا خواهد رسید.”
از طرفی در گزارش یکی از خبرگزاری ها نحوه محاسبه و اعمال فرمول جدید مالیات بر ساخت و فروش مسکن، ۵ روز پس از تصویب آییننامه مربوط به آن در هیات دولت، این گونه آمده است: در تمامی شهرهای کشور، سازندههای مسکن از اقشار گوناگون شامل « شخصیسازها، بساز و بفروشها و تعاونیهای مسکن» و همچنین «سازندههای حقوقی یا همان شرکتهای ساختمانی و انبوهسازان» موظفند برای فروش خانه هایی که پروانهساخت آنها از ابتدای سال ۹۵ به بعد صادر شده، مبلغ «مالیات بر ساخت و فروش موضوع ماده ۷۷» را بر اساس فرمول جدید پرداخت نمایند.
در فرمول جدید، «هزینه زمین» به عنوان جزء اصلی قیمت تمام شده واحد مسکونی (بیش از 50 درصد قیمت تمام شده، صرف خرید زمین میشود)، در نظر گرفته شده است. که این یک امتیاز برای سازنده ها محسوب می شود. مطابق این امتیاز، پایه زمانی محاسبه «هزینه مربوط به خرید زمین» برای سازنده بابت تعیین درآمد مشمول مالیات بر ساخت و فروش، میتواند یکی از دو موقعیت مربوط به «زمان خرید زمین برای شروع ساخت در ابتدای پروژه» یا «زمان فروش آپارتمان نوساز در پایان پروژه» باشد به این معنا که بالاترین ارزش ریالی زمین در هر کدام از این دو موقعیت، مبنای محاسبه هزینه خرید زمین، قرار میگیرد و بهعنوان جزئی از کل هزینههای سازنده، از مبلغ فروش آپارتمان کسر میشود.
مالیات اجاره مسکن چگونه است؟
مالیات بر اجاره املاک مسکونی که خود جزو مالیات مسکن است، به دو بخش مالیات اجاره دست اول و مالیات اجاره دست دوم تقسیم میشود. در ادامه هر یک از آنها را توضیح خواهیم داد.
مالیات اجاره دست اول:
منظور از مالیات اجاره دست اول مالیاتی است که به درآمدهای به دست آمده اشخاص حقیقی از طریق اجاره املاک و مستغلاتشان در کشور ایران تعلق میگیرد. در حقیقت در این دسته صاحبان املاک مسکونی یا همان موجر باید این مالیات بر اجاره املاک مسکونی را پرداخت نمایند.
مالیات اجاره دست دوم:
زمانی که شما واحد مسکونی خود را به اجاره می دهید، در واقع انگار به مدت زمان یک سال مالک خانه شما مستأجر شما خواهد بود. در صورتی که مستأجر هم خانه را به کسی دیگر اجاره دهد، مشمول پرداخت مالیات اجاره دست دوم خواهد شد. در این صورت موجر واحد مسکونی مالک ساختمان نیست و مستأجر مالک ساختمان این عنوان را کسب میکند و باید مالیات اجاره دست دوم را پرداخت نماید.