فضای مجازی و آسیب های اجتماعی بر فرزندان
اکتبر 27, 2018پیدا کردن پسورد ایمیل به صورت کامل
نوامبر 1, 2018حتما تا به حال دیده یا شنیده اید که افرادی دوستان یا آشنایان خود را توسط گوشی موبایل ردیابی می کنند. نمونه بارز این موضوع را نیز همه ما در فیلم های پلیسی دیده ایم که معمولا مجرمان در حال فرار از طریق تلفن های همراهشان ردیابی می شوند و آنها نیز برای جلوگیری از این کار موبایل خود را در جایی مانند رودخانه یا وسط خیابان می اندازند. در این مقاله قصد داریم درباره نحوه قرار گیری اطلاعات توسط تلفن همراه در اختیار دیگران صحبت کنیم و راه های جلوگیری از ردیابی از طریق موبایل را نیز معرفی کنیم.
آنچه در این مقاله خواهید خواند :
راهکارهای ساده چاره ساز نیستند
یکی از ساده ترین راه ها که معمولا برای جلوگیری از ردیابی پیشنهاد می شود، گذاشتن گوشی روی حالت Airplane می باشد، اما این عمل چندان چاره ساز نخواهد بود.
بنا به گفته گری مایلیفسکی مدیر عامل شرکت اسنوپ وال، هر گوشی موبایل از دو سیستم عامل تشکیل شده که یکی برای متصل شدن به شبکه های سلولی است و دیگری نیز رابط کاربری برای مصرف کنندگان می باشد. گذاشتن گوشی موبایل روی حالت Airplane تنها سیستم عامل رابط کاربری مانند اندروید یا IOS را از دسترس خارج میکند و سیستم عامل شبکه های سلولی همچنان به کار خودش ادامه می دهد و کسی که بخواهد شما را ردیابی کند همچنان می تواند این کار را انجام دهد.
ارتباط با دکل مخابراتی می تواند موقعیت شما را فاش کند
برخی فکر می کنند که برای ردیابی از طریق موبایل حتما باید GPS گوشی روشن باشد. در صورتی که ردیابی تلفن همراه از طریق ارتباط گوشی موبایل با دکل های مخابراتی صورت می گیرد. موقعیت مکانی شما از طریق سیگنال های آنتن دهی که بین دکل مخابراتی و گوشی رد و بدل می شود، در اختیار افرادی که می خواهند شما را ردیابی کنند قرار می گیرد.
شاید اکنون به ذهنتان برسد که در این شرایط می توانید سیمکارت خود را در بیاورید. اما باید بگوییم که با پیشرفت فناوری این کار نیز چاره ساز نخواهد بود چرا که اکثر موبایل های هوشمند حتی در صورت نداشتن سیمکارت نیز می توانند با دکل های مخابراتی ارتباط برقرار کنند.
نقش شبکه های WiFi در ردیابی
همانطور که می دانید ویژگی شبکه های وای فای، برد پایین و سرعت بالای انتقال اطلاعات می باشد. هنگامی که وای فای گوشی موبایل خود را فعال می کنید، موبایل شما شروع به ارسال اطلاعاتی مثل آدرس Mac به گیرنده های وای فای در نزدیکی خودش می کند. با ارسال آدرس mac گیرنده وای فای به راحتی می تواند موقعیت مکانی شما و حتی نوع گوشی و اطلاعات دیگری را نیز در اختیار داشته باشد.
جلوگیری از ردیابی
تا به اینجای کار برخی از راه های ردیابی و دسترسی به موقعیت مکانی از طریق تلفن همراه را گفتیم. در ادامه مطلب روش های جلوگیری از ردیابی را معرفی و توضیح خواهیم داد.
قفل نگاه داشتن گوشی
یکی از راه هایی که افراد می توانند شما را به راحتی ردیابی کنند این است که به گوشی شما دسترسی داشته باشند تا بتوانند نرم افزارهای ردیابی و نظارت را برروی گوشی شما نصب کنند برای جلوگیری از ردیابی از این طریق بهترین کار گذاشتن پسوردی قوی برای گوشی می باشد که کسی به جز خود شما از این پسورد مطلع نباشد.
متصل نشدن به شبکه های وای فای عمومی
اتصال به شبکه های وای فای عمومی که معمولا در فرودگاه ها، رستوران ها، کتابخانه ها و … در اختیار عموم قرار می گیرد، اطلاعات گوشی شما را به راحتی در اختیار دیگران قرار می دهد. چنانچه مجبور به متصل شدن و استفاده از شبکه های وای فای عمومی شدید حتما از VPN استفاده نمایید. VPN از ورود برنامه های ناخواسته و ویروس ها به گوشی شما جلوگیری می کند.
استفاده از کاورهای مخصوص جلوگیری از ردیابی تلفن همراه
شاید بتوان گفت بهترین راه برای جلوگیری از ردیابی شدن، استفاده از کاورهایی است که اجازه رد و بدل شدن سیگنال ها با دکل مخابراتی را نمی دهد. گوشی موبایل خود را درون این کاورها قرار دهید و با این کار تبادل کلیه سیگنال ها را مسدود کنید. ضمن انجام این کار همیشه GPS موبایل خود را خاموش نگه دارید و اجازه دسترسی افراد به گوشی و نصب برنامه های مشکوک را ندهید.