هک سریع واتساپ با معرفی 3 برنامه مطرح در دنیا
نوامبر 15, 2020کنترل تلگرام فرزندان از راه دور و بدون دسترسی به گوشی آنها
نوامبر 19, 2020بالا بردن امنیت سایت به مجموعه اقداماتی گفته می شود که می توان با انجام آن ها وب سایت و تمام اجزای آن را از حمله ی هکر ها،ربات های اسپم ساز و به طور کلی نفوذ هر کاربر دیگر به آن محافظت کرد. از آن جایی که امروزه تعداد افرادی که برای معرفی کسب و کار خود اقدام به تاسیس سایت می کنند بسیار زیاد شده است، لازم است امنیت سایت ها تامین شود. دقت داشته باشید که بالا بردن امنیت سایت چند بعد مختلف دارد بنابراین نیاز است که در ابتدا یک ارزیابی از سایت خود داشته باشید و بعد از آن با استفاده از نکاتی که گفته خواهد شد امنیت سایت خود را افزایش دهید.
- بالا بردن امنیت سایت چه اهمیتی دارد؟
- چرا وب سایت ها هک می شوند؟
- چگونه می توان امنیت سایت را افزایش داد؟
- جمع بندی
بالا بردن امنیت سایت چه اهمیتی دارد؟
همانطور که گفتیم تعداد سایت هایی که در سراسر دنیای وب وجود دارد در حال افزایش است. مشخص است که در این شرایط هکر ها هم بیکار نمی نشینند و علاقه دارند که هر کدام از این سایت ها که می تواند اطلاعات یا پول در اختیارشان بگذارد را هک کنند. از این رو علاوه بر این که یک سری هکر ها به طور مستقیم وارد عمل می شوند، تعدادی ربات در سراسر شبکه ی اینترنتی وجود دارد که به طور مداوم در حال تلاش برای کاهش دادن سرعت سایت هستند. این موارد می تواند به خوبی اهمین بالا بردن امنیت سایت را نشان دهد!
علاوه بر این مواردی که گفته شد باید بدانید که در صورتی که وب سایت شما تا به حال هک نشده و گزارشی از نفوذ دریافت نکرده اید نشانه ی این نیست که امنیت سایت شما کاملا در مسیر درستی قرار دارد! همانطور که روش های بالا بردن امنیت سایت در حال افزایش هستند، روش هایی که هکر ها برای نفوذ استفاده می کنند هم در حال پیشرفت هستند. بنابراین اگر از امنیت سایت خود و به روز رسانی پیکر بندی های آن غافل شوید ممکن است اطلاعات بسیار مهمی را از دست بدهید.
چرا وب سایت ها هک می شوند؟
حدود 2 میلیارد وب سایت اینترنتی در جهان وجود دارد. این تعداد بعد از ظهور ویروس کرونا بیشتر هم شده است. این همه وب سایت می تواند یک زمین بازی جذاب برای هکر ها و ربات های هک باشد!
یک باور غلط که در مورد بالا بردن امنیت سایت وجود دارد این است که سایت های کوچک مورد حمله ی هکر ها قرار نمی گیرند. اما باید بدانید که برای هکر ها مهم نیست که سایت شما چقدر بزرگ یا کوچک باشد. مهم این است که اطلاعاتی که در سایت شما نگهداری شده است و بعضی از هزینه هایی که برای سایت خود انجام داده اید را از شما خواهند گرفت.
جدای از بحث اطلاعات گاها دیده شده است که بعضی هکر ها برای سرگرمی اقدام به هک کردن سایت های کوچک می کنند. این موضوع باعث می شود که با گذر های امنیتی جدید تر در مقیاس کوچک آشنا شوند و بتوانند خود را برای هک سایت های بزرگتر آماده کنند. به هر صورت هر سایتی هر چقدر هم کوچک باشد یک سری اطلاعات دارد که می تواند برای هکر و استفاده های او مناسب باشد.
1-اطلاعات: بیشتر سایت های اطلاعاتی دارند که مربوط به کاربران یا خود سازندگامن سایت است و می تواند برای هکر ها هدف مهمی واقع شود.
2-رقابت: می توانید دو رقیب سایتی را در نظر بگیرید که هر دو ارائه دهنده ی یک نوع کالا هستند. حالا اگر یک هکر بتواند یکی از این رقبا را حذف کند، می تواند از رقیب دیگری مبلغ خوبی را دریافت کند! بارها دیده شده است که یک سری از سایت های بزرگ به صورت ناگهانی خاموش یا به اصطلاح Down شده اند. این موضوع به دلیل اقداماتی است که باعث نفوذ به آن سایت و از بین بردن دیتا سنتر آن شده است!
3-سوءاستفاده از سرور: بعضی از نفوذ ها به این دلیل صورت می گیرد که از منابع سرور متصل به سایت استفاده شود. به عنوان مثال فردی که می تواند به یک سایت نفوذ کند، اگر با استفاده از درگاه پرداخت یک سری اطلاعات را تغییر دهد، مبالغ واریزی را به سمت حساب خود هدایت می کند. بنابراین امنیت سایت از طرف سرور ها هم باید تامین شده باشد. این نوع امنیت، دوطرفه خواهد بود.
چگونه می توان بالا بردن امنیت سایت را انجام داد؟
1-استفاده از هاست مطمئن:
هاست ها به عنوان مهمترین بخشی هستند که اطلاعات مربوط به سایت را در خود نگهداری می کنند. شرکت های مختلفی هستند که هاست را ارائه می دهند. علاوه بر این هاست ها از سرور های مختلف خارجی و ایرانی ارائه می شود. در صورتی که این هاست نامعتبر باشد و شرکتی که از ان خرید را انجام می دهید نتواند امنیت لازم را تامین کند، دیگر نمی توانید راهی برای بالا بردن امنیت سایت خود پیدا کنید. بنابراین اگر هنوز در مرحله ی راه اندازی سایت هستید و هاست تهیه نکرده اید، سعی کنید از هاست هایی استفاده کنید که کاربران امنیت سایت ساخته شده با استفاده از آن را تایید کنند.
در زمینه ی هاست باید به نرم افزارهایی که نصب می شود، کانفیگ ها و پیکر بندی ها و همچنین منابع سخت افزاری که استفاده شده است توجه کنید. همه ی این ها در نهایت می توانند در چند بعد به بالا بردن امنیت سایت شما کمک کنند. ضمن این که اگر هاست به طور کامل ناامن باشد، ممکن است تحت تاثیر هک شدن سایت دیگری که از هاست اشرتاکی شما استفاده می کند، سایت شما هم به خطر بیفتد!
2-دریافت نرم افزار ها از منبع معتبر:
برای این که بتوانید طراحی سایت خود را با قالب های زیبا و امکانات متنوع داشته باشید از یک سری نرم افزار استفاده می کنید. همه ی این نرم افزار ها باید از منبع اصلی خود تهیه شده باشند. به عنوان مثال نباید تا زمانی که می توانید نرم افزار ورد پرس ر ا از سایت اصلی آن دانلود کنید، از سایت های ایرانی دانلود کنید. کافی است که نرم افزار شما شامل یک افزونه باشد تا تمام اطلاعات شما به صورت روزانه برای هکر ارسال شود!
3-آپدیت ها را چک کنید:
آپدیت ها یا همان به روز رسانی ها نشان دهنده ی این هستند که قبلا در قسمتی از نرم افزار سایت شما باگ (نقصی) وجود داشته که در این به روز رسانی این باگ از بین رفته است. هر چند برخی از بروزرسانی ها هم فقط برای زیبا سازی فضای سایت ارائه می شوند. اما باید توجه داشته باشید که آپدیت هایی که مربوط به امنیت می شوند را انجام دهید. مخصوصا در مورد پلاگین ها و CMS این آپدیت باید بدون هیچ معطلی انجام شود. دقت داشته باشید که طبق آمار بیشترین نقطه ی نفوذ هکر ها از طریق این آپدیت های انجام نشده است.
4-رمز عبور ها را تقویت کنید:
برای این که به سایت خود وارد شوید و یا این که از ورد پرس استفاده کنید، از چه رمز عبورهایی استفاده می کنید؟ رمز عبور های شما باید بسیار امن باشد و به هیچ عنوان قابلیت حدس زده شدن ندارند. به عنوان مثال یکی از نقاطی که باعث می شود ربات ها بتوانند به راحتی بالا بردن امنیت سایت را به خطر بیندازند و به سایت نفوذ کنند این است که نام کاربری خود را به شکل Admin ذخیره کنید. مشخص است که ربات ها یکی از اولین گزینه هایی که برای انتخاب به ذهنشان می رسد همین کلمه است!
علاوه بر این رمز عبور ها هم باید تقویت شوند و از رمز عبور هایی که به شکل اعداد متوالی، تکراری یا حروف معنی داری که قبلا هم برای رمز گذاری استفاده می شده استفاده نکنید.
5-کاربران و دسترسی ها را محدود کنید:
بسیاری از افرادی که سایت را راه اندازی می کنند، نمی توانند همه ی کارهای سایتی را خودشان انجام دهند. به عنوان مثال طراحی سایت را به یک نفر می سپارند، تهیه ی منابع نرم افزاری و سخت افزاری لازم را به فرد دیگری می سپارند، تولید محتوا و سئوی سایت را به فرد دگری می سپارند، کنترل تراکنش ها را به فرد دیگری می سپارند و… درست است که همه ی این افراد در حال پیشبرد اهداف سایت هستند. اما باید دقت داشته باشید که به هر کس در حوزه ی کاری خودش اجازه ی دسترسی داده شود.
به عنوان مثال فردی که در حال طراحی وب سایت است نیازی نیست که به صورت دائمی به بخش کنترل تراکنش ها و پرداخت ها دسترسی داشته باشد. شما به عنوان موسس سایت می توانید این اجازه ها و یا محدودیت ها را به هر حساب کاربری که کاری انجام می دهد را کنترل کنید.
جمع بندی
اگر قصد این را دارید که سایت مربوط به کسب و کار خود را راه اندازی کنید، باید در انتخاب پایه و اساس سایت خود مانند هاست توجه لازم را داشته باشید. همچنین تهیه ی نرم افزار ها هدف بسیار مهمی است که باید آن را در نظر داشته باشید. مهمترین توصیه ی ما به افرادی که در حال حاضر صاحب سایت هستند و می خواهند بالا بردن امنیت سایت خود را انجام دهند، این است که آپدیت ها را به صورت متوالی و بدون معطلی انجام دهند. علاوه بر این باید به کاربران خود و سطح دسترسی آن ها هم توجه کنند.