دزدی از حساب های بانکی چگونه انجام می شود ؟ با روش های آن آشنا شوید.
سپتامبر 24, 2020هک حساب بانکی و علائم آن ❤️+ 5 روش هک حسابتان را بشناسید و از آن محافظت کنید.
سپتامبر 28, 2020از زمان های دور تا به امروز سرقت وجود داشته و همیشه عده ای بوده اند که برای سرقت کردن از قبل نقشه می کشیدند و برنامه ریزی می کردند. اما امروزه باتوجه به تغییرات عظیمی که در سیستم بانکداری و خرید و فروش های مردم به وجود آمده ، سرقت کردن نیز شکل دیگری به خود گرفته است. و متاسفانه در این مدل سرقت پیدا کردن سارق سخت تر و پیچیده تر از قبل شده است. ممکن است شما به عنوان یکی از کاربران سیستم بانکداری اینترنتی تاکنون قربانی دزدی از حساب بانکی شده باشید. و اکنون به دنبال راهی برای پیگیری سرقت از حساب بانکی خود هستید . اگر این طور است در رادامه همراه ما باشید تا مراحل پیگیری سرقت از حساب بانکی را بشناسید.
آنچه در این مقاله خواهید خواند :
پیگیری سرقت از حساب بانکی
چنانچه از حساب بانکی شما دزدی شده است ، و قصد پیگیری سرقت از حساب بانکی یا همان پیگیری هک حساب بانکی خود را دارید ، اولین قدم این است که مطمئن شوید به جز خودتان هیچ کس دیگری رمز اینترنتی شما را ندارد و یا کارت بانکی تان دست فردی از خانواده نیست.
بعد از این که مطمئن شدید سرقت اتفاق افتاده و احتمالا برداشت توسط افراد خانواده نبوده ، خیلی سریع رمز اینترنتی کارت بانکی تان را عوض کنید. اگربه هر دلیلی نمی توانید رمزتان را تغییر دهید، حتما به شعبه ی بانک مراجعه کرده و کارت عابربانکتان را مسدود کنید. علاوه بر این یک پرینت از صورتحساب چند روز گذشته ی خود بگیرید تا مدرکی برای شکایت و ارائه به پلیس داشته باشید.
با گرفتن پرینت حساب شماره کارتی که پول های برداشت شده از حساب شما به آن واریز شده است، مشخص می شود. اما معمولا سارقان پول های برداشت شده را به حساب خود واریز نمی کنند و صاحب حسابی که پول به آن واریز می شود از همه جا بی خبر است. اما به هر حال سر نخ خوبی می تواند باشد.
بعد از انجام مراحلی که گفتیم باید از سارق شکایت کنید. برای این کار با در دست داشتن مدارک شناسایی خود + شماره کارت بانکی و پرینت حساب خود به دادسرای نزدیک محل سکونتتان مراجعه کنید.
در دادسرا بعد از عریضه نویسی و انجام مراحل ابتدایی برای ثبت شکایت مانند تمبر باطل کردن ، به دادیار دادسرا ارجاع داده می شوید. سپس دادیار بعد از بررسی شکایت شما را به کلانتری ارجاع می دهد. و بعد از ثبت و تایید شکایت ، باید به پلیس فتا برای پیگیری سرقت از حساب بانکی تان مراجعه کنید.
از این مرحله به بعد پلیس فتا وارد عمل می شود و کارهای لازم برای پیگیری سرقت از حساب بانکی را انجام می دهد.
مجازات سارق اینترنتی چیست ؟
اگر احتمالا کنجکاو هستید که بدانید در صورت دستگیری سارقان اینترنتی چه مجازاتی در انتظارشان است. در اینجا به این موضوع هم پرداخته ایم.
در چند سال اخیر که جرایم اینترنتی و سرقت از حساب های بانکی بسیار زیاد شدند، قانونی برای آن تصویب شد. و طبق ماده ی 13 قانون جرایم رایانه ای مجازات تایین شده برای جرم سرقت اینترنتی از حساب بانکی افراد دیگر به شرح زیر می باشد:
هر شخصی که بدون مجوز اقدام به انجام اعمالی مانند تغییر دادن ، حذف کردن ، ایجاد یا متوقف کردن داده ها یا مختل کردن سامانه کند. و از این طریق منفعتی ببرد که این منفعت می تواند شامل وجه یا مال و یا دریافت خدمات باشد. در این صورت علاوه بر عودت مال به صاحب آن به یک تا پنج سال حبس و پرداخت بیست تا صد میلیون ریال جریمه ی نقدی محکوم می شو د.
البته این حکم با توجه به نظر قاضی می تواند تغییر کند و ممکن است قاضی صلاح ببیند که تنها جریمه ی نقدی و یا تنها حبس را برای مجرم در نظر بگیرد.
چگونه از سرقت اینترنتی اموالمان جلوگیری کنیم ؟
چه تا به حال قربانی سرقت اینترنتی شده باشید و چه نشده باشید ، بهترین کار قبل از این که بخواهید پیگیری سرقت از حساب بانکی را انجام دهید این است که با شناختن راه های سرقت از دزدی حسابتان جلوگیری نمایید.
تنها راهی که برای یک هکر یا سارق سایبری وجود دارد، این است که به نحوی اطلاعات حساب شما که شامل شماره کارت ، تاریخ انقضا ، CVV2 و رمز اینترنتی می شود را بیابد. و این کار را معمولا با فریب و هدایت شما به صفحات جعلی انجام می دهد. که به این عمل فیشینگ می گویند.
حمله فیشینگ یک نوع حمله برای بدست آوردن اطلاعات از طریق جعل محسوب می شود که در آن فیشر (کسی که حمله فیشینگ را انجام می دهد) با استفاده از برخی متدها، اقدام به شبیه سازی یک وبسایت، برنامه و یا حتی یک سرویس نموده و با استفاده از آن، اطلاعات کاربران را به سرقت می برد. این حمله بیش از هر روش دیگری توسط هکرها و سارقان استفاده می شود.
حال شما به عنوان کاربر ممکن است به طرق مختلف همچون تماس های تلفنی و یا پیام های فریبنده ای که دریافت می کنید به این صفحات جعلی هدایت شوید. حتی ممکن است هنگام خرید از فروشگاه های اینترنتی نامعتبر به این صفحات هدایت شوید.
اما این که چگونه می توانیم از ربوده شدن اطلاعات و سرقت از کارتمان جلوگیری کنیم را در ادامه توضیح داده ایم.
1 : درگاه های جعلی پرداخت را بشناسید
همانطور که گفتیم فیشینگ که همان استفاده از صفحات و درگاه های پرداخت جعلی است بیشترین کمک را به سارقان سایبری می کند و متاسفانه بسیاری از کاربران درباره ی این صفحات جعلی اطلاعاتی نداشته و نمی دانند که چگونه باید این صفحات را از صفحات اصلی تشخیص دهند.
- اولین راه تشخیص صفحات جعلی از اصلی ، آدرس URL سایت است. که باید دقیقا همان آدرس اصلی سایت بوده و هیچ حرفی کم یا زیاد نباشد.
- مهم ترین شاخصه ی اصلی بودن سایت یا درگاه بانکی نیز وجود https در آغاز آدرس اینترنتی سایت می باشد. که سایت های جعلی فاقد حرف S می باشند.
- علاوه بر این علامت قفل در ابتدای آدرس اینترنتی نیز مهم می باشد و نشانه ی امنیت آن صفحه است.
- یکی دیگر از راه های تشخیص صفحه ی جعلی از اصلی رفرش کردن صفحه است. در حین انجام عملیات پرداخت صفحه را رفرش کنید ، اگر جای اعداد موجود در صفحه کلید مجازی تغییری نکرد ، آن صفحه جعلی می باشد.
- برای این که از اصالت سایت مطمئن شوید، قبل از وارد کردن مشخصات کارتتان آدرس صفحه را از نوار آدرس کپی کرده در یک مرورگر سرچ کنید تا اعتبار سایت بررسی شود.
2 : یک آنتی ویروس و یا جستجوگر بدافزار برروی سیستمتان نصب کنید
سارقان حرفه ای برای به دست آوردن اطلاعات موردنظرشان ، برنامه هایی کاملا کاربردی را می سازند و به طرق مختلف کاربران را ترغیب به نصب آنها می کنند. اما این برنامه های به ظاهر کاربردی در پشت پرده اقدام به ارسال اطلاعات شما برای هکر می کنند. و به این ترتیب هکر به اطلاعات کارت بانکی و حتی رمز یک بار مصرفتان هم دسترسی دارد.
برای این که از نصب چنین برنامه هایی در گوشی یا کامپیوتر خود جلوگیری کنید ، قبل از هرچیز باید برنامه های خود را از منابع معتبر همچون اپ استور و گوگل پلی دانلود کنید. و برروی هیچ لینک ناشناسی کلیک ننمایید.
اما اگر شک دارید و فکر می کنید که ممکن است تاکنون برنامه هایی را از منابع نامعتبر دانلود کرده باشید و یا برروی لینک هایی ناشناخته کلیک کرده باشید. با نصب یک آنتی ویروس می توانید برنامه های هک یا همان بدافزارها را شناسایی کنید.
3 : یک رمز قوی انتخاب نمایید
هدس زدن پسورد یکی از راه هایی است که توسط هکرها یا سارقان سایبری به وفور استفاده می شود. برای این که از دزدیده شدن پول هایتان به این طریق جلوگیری کنید یک رمز قوی برای کارت عابربانک و همچنین یک رمز اینترنتی سخت استفاده کنید. که البته بهترین کار نیز فعال کردن رمز یک بار مصرف می باشد.
4 : از اپلیکیشن مخصوص بانک خود استفاده نمایید
همانطور که می دانید هر بانک یک اپلیکیشن برای ارائه ی خدمات پرداخت اینترنتی دارد. و یکی از کاربردهای این نرم افزارها حفظ امنیت حساب مشتریان می باشد.
اگر اپلیکیشن مخصوص به بانک خود را در گوشی موبایلتان نصب کنید ، هنگامی که خودتان یا هر شخص دیگری بخواهید خرید اینترنتی انجام دهید، قبل از برداشت پول از حسابتان اپلیکیشن به شما هشدار می دهد که شخصی در حال برداشت وجه یا خرید اینترنتی با کارت شما می باشد. که برای ادامه ی عملیات نیاز به تایید شما می باشد و در صورت تایید نکردن ، سارق موفق به سرقت از حسابتان نمی شود.