امواج موبایل برای کودکان + 10 نکته برای محافظت آنها در برابر این امواج
جولای 26, 2020برنامه کنترل فرزند در فضای مجازی / معرفی بهترین برنامه
جولای 30, 2020کنترل کننده های ارتباط فضای مجازی و کودکان
در سطح هر جامعه ای برای هر بخش باید یک سری کنترل کننده ها وجود داشته باشند تا بتوان به راحتی از مشکلاتی که ممکن است بر اثر رها کردن آن بخش به وجود بیاید پیشگیری کرد.ارتباط فضای مجازی و کودکان هم از این قاعده مستثنی نیست و باید برای این ارتباط حد و مرز هایی تعیین شود که بتوان به این وسیله ساعات استفاده از فضای مجازی را برای کودکان کمتر کرد و همزمان از فواید و ویژگی های مثبتی که ممکن است در ارتباط فضای مجازی و کودکان وجود داشته باشد بهره برد. ما این کنترل کننده ها را به دو بخش جامعه و خانواده تقسیم می کنیم که مشخصا خانواده نقش مهمتری دارد.1-نقش خانواده:
به جرأت می توان ارتباط شدید بین فضای مجازی و کودکان را در خانواده هایی که دارای گرما و صمیمیت کمتری هستند مشاهده کرد. این به عنوان مهمترین عاملی شناخته می شود که می توان گرایش کودکان به سمت فضای مجازی را دید. چون کودکان در صورتیکه از خانواده ی خود که به عنوان تنها پشتوانه ی او محسوب می شوند دلسرد شود سعی می کند به فضایی دیگر روی بیاورد. و انتخابش در این زمینه فضای مجازی خواهد بود. فضایی که می تواند در آن با دیگران درد و دل کند و گاها صمیمیتی که به دنبال آن است را در آن جا می یابد.علاوه بر این در خانواده هایی که مشغله ی زیادی دارند و هیچ یک از اعضای خانواده به کودک توجه نمی کند هم این ارتباط تشدید می شود. چون یک نوع علاقه ی خود به خودی و از پیش تعیین شده در رابطه با فضای مجازی و کودکان وجود دارد که کودکان سعی می کنند اوقات فراغت خود را در چنین فضایی بگذرانند و ذهن خود را از محیط خلوت خانواده دور کنند.2-نقش جامعه:
مشخصا در این جا منظورمان محیط های خارج از خانواده است. مثل محیطی که کودکان در آن درس می خوانند. برای مثال یکی از مورادی که در حال حاضر مخصوصا با ظهور ویروس کرونا باید به آن توجه شود شیوه ی استفاده از فضای مجازی برای تحصیل کودکان است.اگر استفاده از فضای مجازی برای تحصیل کردن در دبستان ها و مراکز علمی دیگر باعث شود که کودکان به فضاهای غیر درسی مجازی هم روی بیاورند و این ارتباط بدون کنترل باشد مسلما صدمات جبران ناپذیری بر اثر این ارتباط به کودکان و جامعه وارد خواهد شد.علاوه بر این اگر هر فرد در خانواده ی خود کنترل های مربوط به ارتباط فضای مجازی و کودکان را به درستی انجام دهد در سطح جامعه هم اثر آن را مشاهده خواهیم کرد.معایب ارتباط شدید بین فضای مجازی و کودکان
1-جدایی از خانواده و دوستان:
هرچقدر ارتباط بین فضای مجازی و کودکان بیشتر باشد به تبع آن از خانواده و دوستان که فضای حقیقی دنیای آن ها را تشکیل می دهد فاصله می گیرند. این روز ها بسیار مشاهده می کنیم که کودکان حتی در مهمانی ها به جای این که با دوستانشان سرگرم باشند با فضای مجازی و تلفن های هوشمند درگیرند. این باعث می شود به مرور زمان از ارتباطات اجتماعی آن ها کاسته شود و در آینده صدامات جبران ناپذیری به این ارتباطات خواهد زد.2-درگیری با اخبار نامربوط:
کودکان در سن رشد هستند و نباید به آن ها فشار های عصبی بیهوده وارد شود. به جرأت استفاده از فضای مجازی می تواند اخباری را در اختیار آن ها قرار دهد که به آن ها مربوط نیست و فقط اصطکاک مغزی و روانی آن ها را زیاد می کند. چنین ارتباطی بین فضای مجازی و کودکان نه تنها بیهوده است ، بلکه فشار های عصبی آن ها را زیاد می کند.3-به اشتراک گذاشته شدن اطلاعات شخصی و در پی آن هک حساب های بانکی و غیر بانکی:
به دلایل مختلفی از جمله عدم آشنایی درست کودکان با نحوه ی ارتباط گیری در فضای مجازی یا ارسال اشتباه مشخصات شخصی ممکن است یک سری اطلاعات به دست افراد سودجو برسد. هکر ها از این موقعیت ها به خوبی استفاده می کنند و گاها دیده شده که به واسطه ی لو رفتن همین نوع اطلاعات افراد مبالغ موجود در حساب های بانکی خود را از دست داده اند.جدای از بحث اقتصادی حتی برای بزرگسالان هم پیش می آید که گاهی اطلاعات شخصی خود را نا خواسته به فردی ارسال می کنند. این اشتباهات از طرف کودکان در فضای مجازی به صورت بسیار زیادی انجام می شود و به مرور زمان تبدیل به یک منبع آشکار شده ی نادرست از اطلاعات شخصی خود کودک و یا بدتر از آن کل خانواده می شود.هر نوع ارتباط گیری با افراد در فضای مجازی صرفا مجازی است و نمی توان گفت آن فردی که در طرف مقابل قرار دارد آیا واقعا همان کسی هست که ما فکر می کنیم یا نه. درک این موضوع برای کودکان سخت است و نمی توانند سودجویی ها و سوء استفاده ها را پیش بینی کنند. این یکی از مهمترین دلایلی است که باید ارتباط بین فضای مجازی و کودکان را کنترل کرد.4-محتواهای نامناسب و مرتبط با بزرگسالان:
در فضای مجازی همه چیز وجود دارد! بسیاری از این محتوا ها شامل مورادی هستند که برای بزرگسالان طراحی شده اند. با این که ممکن است در کنار این محتوا محدودیت های سنی ذکر شده باشد اما معمولا کودکان به آن اهمیتی نمی دهند و بدون در نظر گرفتن قوانین به خواندن، گوش دادن یا دیدن این محتوا ها می پردازند.5-بی حالی و بی خوابی:
یکی از تحقیقات مهمی که در زمینه ی ارتباط فضای مجازی و کودکان انجام شده موضوع تنبلی ها و سردرگمی هایی است که بر اثر این ارتباط شدید به وجود می آید. به مرور زمان و با افزایش این ارتباط شاهد کاهش بهره وری کودکان از ذهن خود و افت تحصیلی آن ها هستیم. معمولا کودکانی که زیاد از فضای مجازی استفاده می کنند در زمینه ی تحصیلی نمی توانند به سرعت بقیسه پیشرفت کنند.6-کاهش مهارت های اجتماعی:
گرچه این مورد در ارتباط با همان مورد اول یعنی دوری از دوستان و خانواده است. اما بعد مهم تر ان ارتباطات کلی ای است که در اجتماع صورت می گیرد. کودکی که با فضای مجازی در ارتباط است قرار است در آینده شغلی داشته باشد و با تعداد بسیار زیادی از افراد چه به عنوان همکار و چه به عنوان رئیس سر و کار داشته باشد. این ارتباطات به شدت وابسته به آن چیزی است که در کودکی آموخته و اگر این آموزش در کودکی صورت نگرفته باشد، یک جای کار می لنگد!به هر حال ارتباط فضای مجازی و کودکان به صورت مداوم ضرر هایی دارد. اما استفاده های کوتاه مدت از آن هم می تواند فوایدی داشته باشد. البته این فواید که ذکر خواهد شد فقط در صورت استفاده ی متناسب با زمان و با توجه به شرایط کودک می تواند مفید باشد ، نه هر استفاده ای.7-ضعف جسمی و حالت های عصبی:
به مرور زمان با استفاده از فضای مجازی و خیره شدن به صفحه ی گوشی های هوشمند یا لپتاپ قدرت چشم و تطابق چشمی کودکان کاهش می یابد که می تواند برای کودک بسیار دردسر ساز باشد. علاوه بر این استفاده های طولانی مدت می تواند باعث ایجاد حالت های عصبی در میان کودکان شود. اگر کودکی در اطرافتان دارید حتما تا به حال متوجه شده اید که بعد از ارتباط طولانی مدت رفتار های پرخاشگرانه از خود نشان می دهند.مزایای ارتباط کودک با فضای مجازی
1-آگاهی از تکنولوژی های روز:
کودکی که می خواهد در دنیای تکنولوژی زندگی کند باید اطلاعات زیادی نسبت به این دنیا داشته باشد. نمی توان آن ها را به بهانه ی مضرات فضای مجازی محدود کرد. چون به سرعت از هم سن و سالان خود عقب می افتند. استفاده از فضای مجازی برای آموزش های آن ها لازم است. به همین دلیل نباید آن ها را به طور کامل از این فضا جدا کرد.2-تحصیلات:
گرچه در سال های گذشته هم از فضای مجازی برای تحصیلات کودکان استفاده می شد. اما با ظهور ویروس کرونا همه ی ما شاهد این بودیم که تمامی آموزش هایی که آموزش و پرورش ارائه می داد در قالب آموزش مجازی بود. دانش آموزان موظف هستند در این کلاس های مجازی حضور داشته باشند و اعلام حضور کنند. به همین دلیل هم می توان این ارتباط را برای آموزش بسیار موثر دانست.3-ارتباط در قرنطینه:
در شرایطی که تقریبا بسیاری از مردم در قرنطینه ی خانگی به علت کرونا به سر می برند باید کودکان با دوستان خود ارتباط داشته باشند. این ارتباط به صورت موثر از طریق فضای مجازی صورت می گیرد و می توان گفت تا حدودی نیاز های کودک را از این جهات تامین می کند.کنترل کردن کودکان در فضای مجازی
در ابتدای متن هم اشاره شد که ارتباط بین فضای مجازی و کودکان غیر قابل پیشگیری است. نمی توان در حالی که هیچ جایگزین مناسبی برای آن تعیین شود اقدام به جدا کردن کودک از فضای مجازی کرد. به همین دلیل باید واژه ی “کنترل” را به دقت بررسی کرد. تنها کاری که باید در ارتباط با موضوع کودکان و فضای مجازی کنترل کردن این ارتباط است. اما چگونه این کار را انجام دهیم ؟ چگونه ارتباط کنترل شده ای برایشان فراهم کنیم ؟برای پاسخ به این سوالات یکی از بهترین راهکارها استفاده از نرم افزارهایی است که برای همین منظور طراحی و ساخته شده اند. شاید بسیاری از والدین از وجود چنین نرم افزارهایی بی خبر باشند. اما باید بدانند که در حال حاضر در سراسر جهان نرم افزارهایی وجود دارد که با محدود کردن ساعت استفاده از اینترنت کودکان و هشدار به والدین در صورت استفاده بیش از حد کودک از اینترنت و همچنین فرستادن تمام اطلاعات موجود در گوشی یا کامپیوتر فرزند برای پدر یا مادر به طور کامل نظارت بر فعالیت فرزندان در فضای مجازی را به دست والدین می سپارد. در ادامه یکی از این نرم افزارها را معرفی خواهیم کرد.نرم افزار کنترلی plc spy
یکی از نرم افزار هایی که می تواند در زمینه کنترل کودکان در اینترنت ، به شما والدین کمک کند نرم افزار PLC SPY می باشد. که توسط کارشناسان سامانه کنترل فرزند و با هدف نظارت بر فرزندان در فضای مجازی طراحی و در اختیار شما والدین عزیز قرار گرفته است. تا بتوانید با توجه به محیط نامطمئن شبکه های مجازی و محیط بیرون از خانه بر فعالیت های فرزندان خود نظارت داشته باشید. این نرم افزار امکان نظارت بر پیامکها، لیست تماس ها، تصاویر موجود در گالری و مشاهده فعالیت های فرزند در شبکه های مجازی مانند تلگرام و اینستاگرام را به شما می دهد.plc spy در دو نسخه ساخته شده است :
1-نسخه اول را میتوان برروی گوشی فرزند نصب کرد و به محض اتمام فرایند نصب آیکون مخفی خواهد شد که باهوشترین فرزندان هم قادر به پیدا کردن آن نمی باشند.
2- نسخه دوم نرم افزار هک گوشی PLC که با نام PLC PLUS منتشر شده است،هک گوشی را از راه دور و بدون دسترسی انجام می دهد.
به این صورت که شما می توانید نرم افزار را با آیکون دلخواه خود مثلا تلگرام بدون فیلترشکن برای فرزندتان ارسال کنید و از او بخواهید تا برروی لینک ارسالی شما کلیک نماید. به محض کلیک فرزند، نرم افزار به طور خودکار نصب شده و سپس از لیست برنامه های موبایل او پنهان می شود تا فرزندتان متوجه عملکرد برنامه نشود. قابلیت های منحصر به فردی که در این نسخه به برنامه اضافه شده است، قابلیت شنود مکالمات و مشاهده تصاویر اطراف توسط دوربین گوشی فرزند می باشد.
برای دانلود و یا کسب اطلاعات بیشتر درباره نحوه عملکرد این برنامه می توانید برروی لینک زیر، کلیک نمایید.